免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【课堂新坐标】(江苏专用)2016届高考英语总复习 unit3-4课后限时自测练习(含解析)牛津译林版选修10(对应学生用书第393页).单项填空1(2014南京模拟)after receiving many protest letters, the newspaper apologized for a(n) _ article it had published. atheoreticalboffensivecelegant ddefinite【解析】句意:收到很多抗议信后, 那家报纸为刊登过的一篇攻击性的文章道歉了。theoretical理论上的; offensive攻击性的; elegant优雅的; definite明确的。【答案】b2it was_ of them to have sent the old people and children to safety in case the flood destroyed their village. atolerant bconsiderate ctypical dcompulsory【解析】考查形容词的用法。句意:他们把老年人和孩子送到安全的地方以防洪水毁坏村庄的做法是很周到的。considerate体贴的, 周到的, 符合句意。tolerant忍受的; typical典型的; compulsory义务的。【答案】b3nine major provincial satellite channels have singing competitions on air, _ three more lining up to run, according to local media reports. afor bovercwith dbeyond【解析】考查with复合结构。句意:据当地媒体报道, 九大省级卫星频道都在播出歌唱比赛节目, 另有三家正准备加入这个行列。【答案】c4how did she lose so much weight as expected? _ eating less, she jogged for several miles every day. ain spite of bin addition tocinstead of dthanks to【解析】考查介词短语辨析。句意:她怎样如愿地瘦了这么多? 除了少吃外, 她每天还慢跑几英里。in addition to意为“除了还”, 符合语境。【答案】b5it is hard to _ the influence of the fathers smoking on the childrens behavior. ainvolve bassessclaunch ddemand【解析】句意:很难评估父亲吸烟的行为对孩子们行为的影响。assess评估; involve使卷入; launch发射; demand要求。【答案】b6(2014西安模拟)it is reported that the government refuses to _ with terrorists. aconfirm bevaluatecconsult dnegotiate【解析】句意:据报道, 政府拒绝与恐怖分子谈判。confirm确认; evaluate评价, 估价; consult咨询, 查询; negotiate协商, 谈判。【答案】d7(2014宝鸡模拟)the family as well as their dog _ on the roof by the flood last week. awas trapped btrappedcwere trapped dwould trap【解析】句意:上周, 那家人还有他们饲养的狗都被洪水困在了屋顶。as well as连接并列成分作主语时, 谓语动词与前面的名词或代词保持一致。“the family”在这里指的是一家人, 所以谓语动词用复数形式, 且人是被洪水困住的, 所以应用被动语态。【答案】c8(2014黄石模拟)the writer says that he usually gets the _ for his novels from the small village he lives in. ainspiration bquotationcreaction drestriction【解析】考查名词辨析。句意:这位作家说, 他常常从他居住的小村子里得到他小说创作的灵感。这里用inspiration表示“灵感”。quotation“引用, 引述”; reaction“反应, 回应”; restriction“限制, 约束”。【答案】a9no matter whether the law can really improve the reading rate,_ is true that more and more chinese dont read. athis bonecit dwhat【解析】句意:不论立法能否真正地提高阅读率, 但不阅读的中国人的确越来越多。it作形式主语, 指代后面that引导的主语从句。【答案】c10before you quit your job,_ how your family would feel about your decision. aconsider bconsideringcto consider dconsidered【解析】考查祈使句。句意:你在放弃工作之前, 考虑一下你的家人对你的决定的看法。分析句子结构可知, before引导的是时间状语从句, 其后是主句, 主句中没有出现主语, 说明这是一个祈使句, 应用动词原形consider。故选a。【答案】a11some chinese parents are sending their children, at huge expense, to international schools for _ they believe to be a superior education. awhich bwhatcthat dwhere【解析】句意:一些中国家长花一大笔钱把他们的孩子送到国际学校接受他们认为是更好的教育。分析句子结构可知, “_they believe to be a superior education”是宾语从句, 且空格处在宾语从句中作“believe”的宾语, 故用what。【答案】b12_ is often the case with old people, my grandfather is fond of good old days. awhich bitcas dthat【解析】句意:就像其他老人那样, 我祖父也很喜欢过去的好时光。分析句子成分可知, 空格处引导非限制性定语从句, as指代主句内容, 其引导的从句可以在主句前, 也可以位于主句后, 有时位于主句中间, 且含有“正如一样”之意, 所以本题选择as。【答案】c13be sure to wear gloves when _ mirror edges. asmoothed bto smoothcsmoothing dbeing smoothed【解析】句意:磨平镜子边缘时一定要戴手套。when smoothing是when you are smoothing的省略形式。【答案】c14_ he was the last man i wanted to see, i did all in my power to help him. aas bnow thatcwhile dhowever【解析】句意:尽管他是我最不想见的人, 但是我尽我所能去帮助他。此处while表示“尽管”, 符合逻辑。【答案】c15i love the internet. ive come to know many friends on the net. _. few of them would become your real friends. athats for sure bits not the caseci couldnt agree more dim pleased to know that【解析】考查情景交际。句意:我喜爱因特网。我已经在网上认识很多朋友了。事实并非如此。他们中很少有人能够成为你真正的朋友。thats for sure“那是确定无疑的”; its not the case“事实并非如此”; i couldnt agree more“我完全同意”; im pleased to know that“知道那事我很高兴”。根据答语中的“few of them would become your real friends. ”可知, 应选b项。【答案】b.阅读理解awhat is the most popular food in western countries? if you are not sure, statistics might give you the answer.every year,some 20 million people walk into restaurants and buy 2 billion sandwiches. americans alone eat more than 1 billion sandwiches annually. if you lined up all the sandwiches westerners eat in a year, they would go around the world 13 times!when john montagu made the very first sandwich in england in 1762, he couldnt have imagined that it would still be very popular almost 250 years later. there is a campaign starting this month in the us to find the healthiest and best tasting sandwich in the country.sandwiches are commonly carried to school or work in lunch boxes or brown paper bags to be eaten for lunch. they are also taken on picnics and hiking trips. their longlasting popularity lies in their convenience and fast preparation time.you can put everything you want inside a sandwich. they are easy to clean up after, nutritious and come in hundreds of different kinds. wellknown american chef dave lieberman adds another reason. “i think people like to touch their food, kids especially. its just a natural instinct. you dont have to use a knife and fork to eat a sandwich,” he said.sandwiches can be hot or cold with almost any kind of filling. one of the most popular kinds is the bltbacon,lettuce and tomato. although it is a simple food, it can still be creative. sandwiches can be served openfaced, with sushi inside or grilled with delicious fillings.【语篇解读】西方国家最普遍的食物是什么?当约翰在英格兰做出第一份三明治时,他不会想到在几乎250年后的今天三明治仍然大受欢迎。三明治里面的馅各种各样,冷热均可食用。虽然三明治做法简单,但仍然具有创新性。三明治可以做成露馅的单片吃,可以在里面放入寿司,还可以加入美味馅烤着吃。1the author intends to _.atell us the history of sandwichmakingbintroduce a popular food in the westcshow how sandwiches are madedexplain why westerners like sandwiches【解析】主旨归纳题。根据文章第一句话“what is the most popular food in western countries?”可以归纳出本篇文章的主旨大意。【答案】b2what is the main reason for the popularity of sandwiches?athey are healthy and delicious.bthey have a history of about 250 years.cthey are fast and convenient.dthey can be served either hot and cold.【解析】细节判断题。根据文章第四段最后一句话“their longlasting popularity lies in their convenience and fast preparation time.”可知,答案选c项。【答案】c3which of the following statements is true according to the text?asandwiches are usually eaten with a knife and fork.bchildren dont like sandwiches so much as the adults.camericans started a campaign against sandwiches.dpeople are trying to make sandwiches more nutritious.【解析】细节判断题。根据文章第三段最后一句话“there is a campaign starting this month in the us to find the healthiest and best tasting sandwich in the country.”可知,答案选d项。【答案】d4what does the last paragraph mainly tell us?athere are many kinds of sandwiches.bthe sandwich is a simple food.cthe blt is the most popular.dsandwiches are mostly openfaced.【解析】主旨大意题。根据文章最后一段最后一句话“although it is a simple food,it can still be creative. sandwiches can be served openfaced,with sushi in side or grilled with delicious fillings.”可知,三明治有荤素两种,具有创造性,故答案选a项。【答案】abprudential executive wealth planner goh suet peng cannot stress enough the need to buy medical insurance when one is still young and healthy. “getting yourself insured early while you are in good health certainly has its benefits. you dont need to worry about being turned down by your insurance company due to age or health reasons. secondly, the premium rates (保险费率) are a lot cheaper when you come in at a younger age,” says goh.her advice to nikki goh, 24, is simple. “in addition to the life insurance policy that she owns now, nikki should also start putting aside a small amount to buy a medical insurance plan. she clearly understands the importance of such a protection and buying a medical insurance plan now at her age will make it more affordable.”she says a medical insurance plan like pruhealth, which prudential assurance malaysia berhad recently launched, would be ideal for nikki who takes good care of her health, as it has an extra bonus annually as long as she does not make any medical claims from her policy during a year. the bonus amount which nikki will receive will depend on the plan that she has selected. “besides rewarding customers when they are healthy, pruhealth also helps old people take care of their medical bills when they need it most,” she says.for 26yearold charles chen, goh suggests that apart from the need to cut down on his smoking, it is important that he should review his existing life and medical insurance coverage periodically. “charles is lucky to have parents who have bought him insurance plans. as he grows older and earns more, and his needs change, perhaps like getting married or having children, he will have to review and upgrade his insurance plans accordingly. for now, he needs to check if he is sufficiently covered under his existing medical insurance plan. with healthcare costs continuing to outpace general inflation rate (通货膨胀率), chances are that the plan he bought years ago is unlikely to be enough to meet future needs,” she points out.【语篇解读】趁年青的时候买一份保险,这绝不是时尚,而是非常合理的计划,一是不会因为年龄或者健康问题遭到保险公司的拒绝,二来保险费率低。5which of the following is good advice from goh suet peng?ato go to the gym regularly.bto take some health supplements regularly.cto get ourselves insured early.dto save some money for future use.【解析】细节理解题。根据第一段的getting yourself insured early while you are in good health certainly has its benefits可知,goh suet peng建议我们趁年轻的时候买保险。故答案为c项。【答案】c6according to goh suet peng, nikki should _. atake good care of her healthbbuy another life insurancecpay her medical billsdbuy a medical insurance plan【解析】细节理解题。根据第二段的nikki should also start putting aside a small amount to buy a medical insurance plan可知,goh suet peng对nikki的建议是除了拥有目前这份人寿保险之外,她最好再存钱买一份医疗保险,所以答案为d项。【答案】d7the underlined word “review” in the last paragraph can be replaced by “_”. arefuse breconsidercrepeat dreuse【解析】词义猜测题。review的基本意思是“复习,重新审核,重新考虑”。结合文章的内容可知,此处表示重新思考的意思,故答案为b项。【答案】b8charles chen is mentioned in the passage to show that we should _. ahave our parents buy insurance for usbreview our early insurance with time going bycenjoy the benefits from the medical insurancedcheck if we are covered under insurance plans【解析】推理判断题。charles chen被提及的目的是告诉读者,随着时间的流逝,我们要重新考虑一下我们已经购买的保险,故答案为b项。【答案】b9the problem charles chen may run into is that _.ahis parents have bought him the wrong insurance planbhe cannot lead a relatively healthy life under the plancmaybe the plan he has bought cannot meet his future needsdhealthcare may cost beyond his salary in the future【解析】推理判断题。根据第四段可知,对charles chen来说,最大的风险就是以前买的保险不能满足未来的需求了,所以答案为c项。【答案】c.书面表达(2014台东市时堰中学高三年级第一学期段考)阅读下面短文,按要求用英语写一篇150词左右的短文,向21世纪报中学生版投稿。florence chadwick was born in california in 1918. she grew up on the beach and began competing as a swimmer at the age of six, when her uncle entered her in a race. for the next 19 years, she continued as a competitive swimmer. on july 4, 1952, at the age of 34, chadwick attempted to become the first woman to swim 21 miles across the catalina channel, from a port on the california coast. that day the ocean was ice cold, the fog was so thick that she could hardly see the support boats that followed her, and sharks swam around her. several times, her support crew used guns to drive away the sharks. while americans watched on televisions, her mother and her trainer, who were in one of the support boats, encouraged her to keep going. however, after 15 hours and 55 minutes, with only a half mile to go, she felt that she couldnt go on, and begged to be taken out of the water.later, chadwick told a reporter, “look, im not excusing myself, but if i had seen land i know, i could have made it.” the fog had made her unable to see her swimming goal, and it made her feel she was getting nowhere. two months later, she tried again. although the fog was still heavy, yet this time she made it with the goal rooted in her mind. she knew behind the fog was the land she pursued. 【写作内容】1以约30个词概括短文大意; 2以约120个词就“goal and success”的主题谈谈你的看法,内容包括:(1)分析chadwick第一次失败和第二次成功的原因;(2)chadwick的故事对你有什么启发;(3)结合实际谈谈如何实现自己的目标。【写作要求】1可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子;2作文中不能出现真实姓名和学校名称。【参考范文】1goal and successan american woman swimmer chadwick succeeded in crossing the catalina channel after failing in her first attempt. it was a goal in her mind that enabled her to make it. chadwick failed in her first attempt because she couldnt see the “land” (goal) due to the “fog” (difficulty). but later, she succeeded because she had “the goal rooted in her m
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年企业内训师招聘面试参考题库及答案
- 2025年前端UI设计师招聘面试参考题库及答案
- 2025年人才挖掘专员招聘面试参考题库及答案
- 2025年企业智能专员招聘面试参考题库及答案
- 2025年信用管理专员招聘面试参考题库及答案
- 2025年政策研究分析师招聘面试参考题库及答案
- 2025年事务所会计招聘面试参考题库及答案
- 2025年儿童教育咨询师招聘面试参考题库及答案
- 2025年医疗健康顾问招聘面试参考题库及答案
- 2025年旅游运营经理招聘面试题库及参考答案
- 重说二十年前的作品亮出你的舌苔或空空荡荡
- 身份证前六位与省市县区对照表可直接存入数据库
- 工程洽商单(样本)及工程设计中标通知书
- 三菱HOPE电梯的故障码
- JJG 875-2019数字压力计
- 量子信息与量子计算课件
- 基于Robotstudio机器人上下料工作站设计
- 制梁场制存梁台座检测方案
- 质性研究方法PPT通用课件
- 中线的用法(倍长中线法)分析
- 劳动法学课程教学大纲
评论
0/150
提交评论