陕西省咸阳市武功县高三英语上学期摸底考试试卷(含解析).doc_第1页
陕西省咸阳市武功县高三英语上学期摸底考试试卷(含解析).doc_第2页
陕西省咸阳市武功县高三英语上学期摸底考试试卷(含解析).doc_第3页
陕西省咸阳市武功县高三英语上学期摸底考试试卷(含解析).doc_第4页
陕西省咸阳市武功县高三英语上学期摸底考试试卷(含解析).doc_第5页
免费预览已结束,剩余20页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

武功县2016届高三摸底考试试题英 语第一卷(选择题,共85分)第一部分 英语知识运用(共15小题;每小题1分,满分15分) 从每小题的a、b、c、d四个选项中,选出能填入空白处的最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。1. would you please lend me some money?- _. i was not born with a silver spoon in my mouth.a. no problem b. no wayc. out of question d. all right【答案】b【解析】试题分析:考查短语的固定用法。句意:你能借我点钱吗?他的回答是:我又不是含着银汤匙出生的。由此推断他不肯借钱。a. no problem没问题;b. no way不可能;c. out of question没问题;d. all right好的,故选b考点:考查短语的固定用法2. _ is often the case, the teacher has made the teaching plan before the new term. a. which b. when c. what d. as【答案】d【解析】试题分析:考查短语的固定用法。as is the often case固定词组,表示通常情况下,故选d考点:考查短语的固定用法3. - shall i go and buy more fruit for the party? - no, i have already bought 3 baskets. that _ be enough. a. can b. should c. may d. might【答案】b【解析】试题分析:考查情态动词的固定用法。句意:不要了,我已经买了3篮子水果了,应该够了,故选b考点:考查冠词的固定用法4. what a nice bike! where _ you _ it? a. do ; buy b. have ; bought c. will ; buyd. did ; buy【答案】d【解析】试题分析:考查时态。买自行车是过去发生的动作,所以要用过去时态,故选d考点:考查时态5. the manager made her employees know that hard work would_ one day. a. give offb. pay off c. come offd. see off 6. - mommy, id like some more chocolate. - sorry, there is _ left. a. none b. some c. a little d. few【答案】a【解析】试题分析:考查冠介词的固定用法。句意:妈妈,我还要吃巧克力。不好意思,没了。表示没有,故选a考点:考查冠词的固定用法7. after summer rain, the rainbow looks more beautiful _ a blue sky. a. in b. againstc. on d. within 【答案】b【解析】试题分析:考查介词的固定用法。句意:下雨过后,彩虹在蓝蓝的天空之下看起来更美。against表示在.的背景下,故选b考点:考查介词的固定用法8. here _ the professor and writer as well as his friends. a. come b. comesc. are coming d. is coming 【答案】b【解析】试题分析:考查固定句型。here come sb表示谁来了,用一般现在时,且该句是就近原则,professor是单数,所以用单数形式,故选b考点:考查固定句型9. i thought it of great necessity _ your fathers advice into consideration. a. taken b. taking c. to take d. took 【答案】c【解析】试题分析:考查动词不定式。让你爸爸再想一想是非常有必要的,表示还未发生的动作,用动词不定式,故选c考点:考查动词不定式 10. the patient in hospital is ready to accept _ help she can get. a. wherever b. whatever c. howeverd. whenever 【答案】b【解析】试题分析:考查介词的固定用法。句意:病人已经准备好接受任何帮助了。a. wherever任何地方;b. whatever任何东西;c. however任何程度;d. whenever任何时间,故选b 考点:考查介词的固定用法11. my friend asked me to play _ volleyball, but im tired and i dont think ive got _ energy. a. a ; / b. the ; the c. / ; /d. / ; the【答案】d【解析】试题分析:考查冠词与不定冠词的固定用法。打排球之间不用定冠词,排除ab项,能量之前要加定冠词,特指没有打排球的力气,故选d考点:考查冠词与不定冠词的固定用法 12. he was on the point of setting off for shanghai _ his girl friend called him. a. when b. while c. as d. before【答案】a【解析】试题分析:考查代词的固定用法。句意:当她的女朋友打电话给他的时候,他正准备去上海,当.的时候用when,故选a考点:考查代词的固定用法13. _ again and again, the sayings have been learned by heart so far. a. being practisedb. having been practised c. practising d. having practised【答案】b【解析】试题分析:考查现在完成时。名言是被实践的,所以用被动语态。再加上一次又一次,说明名言已经被实践过,故选b考点:考查现在完成时14. i strongly recommended that more phrases _ use of in his composition. a. would be madeb. can be made c. are made d. be made 【答案】d【解析】试题分析:考查虚拟语气。recommend后面的宾语从句用should+动词原形,should可以省略,故选d考点:考查虚拟语气15. fancy seeing you here at this time! - _ a. its a small world. b. thats all right. c. oh, i never thought. d. oh, havent you?【答案】a【解析】试题分析:考查短语的固定用法。句意:在这看到你真是太好了!世界真小啊!a. its a small world.世界真小;b. thats all right.没关系;c. oh, i never thought.没想过;d. oh, havent you?你不是吗?故选a考点:考查短语的固定用法第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。achoose your one-day tourstour a-bath & stonehenge including entrance fees to the ancient roman bathrooms and stonehenge-until 26 march and 39 thereafter. visit the city with over 2,000 years of history and bath abbey,the royal crescent and the costute mtsan.stonehenge is one of the worlds most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years.tour b-oxford & stratdford including entrance fees to the university st marys church tower and anne hathaways house一32 until 12 march and 36 thereafter.oxford: includes a guided of englands oldest university city and colleges. look over the “city of dreaming spires(尖顶)”form st marys church tower. stratford: includes a guided tour exploring much of the shakespeare wonder.tour cwindsor castle & hampton court including entrance fees to hampton court palace-34 until march and 37 thereafter. includes a guided tour of windsor and hampton court, henry mills favourite palace. free time to visit windsor castle(entrance fees not included). with 500 years of history, hampton court was once the home of four kings and one queen. now this former royal palace ia open to the public as a major tourist attraction. visit the palace and its various historic gardens, which include the famous maze(迷宫)where it is easy to get lost!tour d-cambridge including entrance fees to the tower of saint mary the great-33 .until 18 march and 37 thereafter.includes a guided tour of cambridge, the famous university town, and the gardens of the 18th century.16.which tour will you choose if you want to see englands oldest university city? a.tour a b.tour b c.tour c d.tour d 17.which of the following tours charges the lowest fee on 17 march? a.windsor castle & hampton court. b. cambridge. c.bath &stonehenge. d. oxford & stratford 18.why is hampton court a major tourist attraction? a.it used to be the home of royal families. b.it used to be a well-known maze c.it is the oldest palace in britain d.it is a world-famous castle.【答案】16.b17.b18.a【解析】试题分析:本文介绍了四个旅游目的地,从价格到参观的内容,说明非常详细,四个地方都以英国的游览胜地为主。16.b 细节理解题。根据原文tour b中oxford:included a guided tour of englands oldest university and colleges可知,答案为b 17.b 细节理解题。根据每一部分的价格介绍:tour a到3月17日为37,tour b为36,tour c为37,tour d为33 ,故选b18.a 细节理解题。根据hampton was once the home of four kings and one queen判断答案为a考点:考查广告布告类短文阅读 bsince the first earth day in 1970, americans have gotten a lot “greener” toward the environment . “we didnt know at that time that there even was an environment, let alone that there was a problem with it, ”says bruce anderson, president of earth day usa. but what began as nothing important in public affairs has grown into a social movement . business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots americans are taking part in the movement. “the understanding has increased many, many times, ”says gaylord nelson, the former governor from wisconsin, who thought up the first earth day. according to us government reports , emissions (排放) from cars and trucks have dropped from 10. 3 million tons a year to 5. 5 tons . the number of cities producing co beyond the standard has been reduced from 40 to 9 . although serious problems still remain and need to be dealt with , the world is a safer and healthier place . a kind of “green thinking ” has become part of practices . great improvement has been achieved . in 1988 there were only 600 recycling programs , today in 1995 there are about 6, 600 . advanced lights , motors , and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution . twenty five years ago , there were hardly any education programs for environment . today , its hard to find a public school , university , or law school that does not have such a kind of program . ” until we do that , nothing else will change! ” say bruce anderson . 19.according to anderson , before 1970, americans had little idea about _a the social movement b recycling techniquesc environmental problems d the importance of earth day 20. where does the support for environmental protection mainly come from?a university professors b the business circle c government officials d the grass roots level 21.what have americans achieved in environmental protection ?a they have reduced pollution through effective measures . b they have settled their environmental problems c they have lowered their co levels in forty cities. d they have cut car emissions to the lowest 22.what is especially important for environmental protection according to the last paragraph ?a planning b education c green living d co reduction 【答案】19.c20.d21. a22. b【解析】试题分析:本文属于记叙文题材。在文章中作者介绍了自从1970年第一个地球日成立以来,美国的环境问题有了很大的改善。以前在公共事物中无足轻重的环境问题现在成了一项社会关注的问题,从科学家到大学教授到贫民百姓都有了环保意识。此外作者还指出教育在这种变化方面也起着非常重要的作用。csalvador dali (1904-1989) was one of the most popular of modern artists. the pompidou centre in paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings, sculptures, drawings and more. among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly the persistence of memory. there is also lenigme sans fin from 1938, works on paper, objects, and projects for stage and screen and selected parts from television programmes reflecting the artists showman qualities.the visitor will enter the world of dali through an egg and is met with the beginning, the world of birth. the exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain.the exhibition shows how dali draws the viewer between two infinities (无限). “from the infinity small to the infinity large, contraction and expansion coming in and out of focus: amazing flemish accuracy and the showy baroque of old painting that he used in his museum-theatre in figueras,” explains the pompidou centre.the fine selection of the major works was done in close collaboration (合作)with the museo nacional reina sofia in madrid, spain, and with contributions from other institutions like the salvador dali museum in st. petersburg.23. which of the following best describe dali according to paragraph 1?a. optimistic. b. productive c. generous. d. traditional.24.what is dalis the persistence of memory considered to be?a.one of the beat tv programmes. b. a successful screen adaptation. c. an artistic creation for the stage. d. one of his masterworks.25.how are the exhibits arranged at the world of dali?a. by popularity. b. by time and subject.c. by size and shape. d. by importance.26.what does the word “contributions” in the last paragraph refer to? a. documents. b. projects. c. donations. d. artworks.【答案】23. b24. d25. b26. d【解析】试题分析:本文主要介绍了最受欢迎的现代艺术家萨尔瓦多达利的艺术作品在巴黎蓬皮杜艺术中心展览的细节23.b 细节理解题。根据the pompidou centre in paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings, sculptures, drawings and more. 可知达利的作品是多产的,故选b24.d 细节理解题。根据among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly the persistence of memory.可知the persistence of memory是他的杰作之一,故选d25.b 细节理解题。根据the exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain.可知展览是根据时间和主题安排的,故选b26.d 词义推测题。根据the fine selection of the major works was done in close collaboration (合作)with the museo nacional reina sofia in madrid, spain, and with contributions from other institutions like the salvador dali museum in st. petersburg.可以推测出contribution为“艺术作品”之一,故选d考点:考查说明类短文阅读das more and more people speak the global languages of english, chinese, spanish, and arabic, other languages are rapidly disappearing. in fact, half of the 6,000-7,000 languages spoken around the world today will likely die out by the next century, according to the united nations educational , scientific and cultural organization (unesco). in an effort to prevent language loss, scholars from a number of organizations -unesco and national geographic among themhave for many years been documenting dying languages and the cultures they reflect.mark turin, a scientist at the macmillan centre yale university, who specializes in the languages and oral traditions of the himalayas, is following in that tradition. his recently published book, a grammar of thangmi with an ethnolinguistic introduction to the speakers and their culture, grows out of his experience living, working, and raising a family in a village in nepal.documenting the thangmi language and culture is just a starting point for turin, who seeks to include other languages and oral traditions across the himalayan reaches of india , nepal, bhutan, and china . but he is not content to simply record these voices before they disappear without record. at the university of cambridge turin discovered a wealth of important materials-including photographs, films, tape recordings, and field noteswhich had remained unstudied and were badly in need of care and protection.now, through the two organizations that he has founded -the digital himalaya project and the world oral literature project -turin has started a campaign to make such documents, for the world available not just to scholars but to the younger generations of communities from whom the materials were originally collected. thanks to digital technology and the widely available internet, turin notes, the endangered languages can be saved and reconnected with speech communities.27. many scholars are making efforts to _.a. rescue disappearing languages b. promote global languages c. search for language communities d. set up language research organizations.28. what does “that tradition in paragraph 3 refer to ?a. telling stories about language usersb. writing books on language teaching.c. having full records of the languages d. living with the native speaker.29. what is turins book based on?a. the cultual studies b. his personal experience in nepal. c. his language research in bhutan. d. the documents available at yale. 30. which of the following best describe turins work?a. write, sell and donate. b. collect, protect and reconnect. c. record, repair and reward. d. design, experiment and report.【答案】27. a28. c29. b30. b【解析】试题分析:本文是一篇记叙文。叙述了学者们正在努力记录濒临消失的语言和文化,来挽救这些语言。耶鲁大学的科学家mark turin专门研究喜马拉雅山的语言和口述传统,并他根据自己在尼泊尔一个村庄的生活经历写了一本书。他不只是满足把这些语言在灭绝前记录下来,他要把他们挽救下来,和现在的语言进行重新的连接。27.a 细节理解题。许多学者正在努力做什么?根据in an effort to prevent language loss, scholars from a number of organizations- unesco and national geographic among them have for many years been documenting dying languages and the cultures they reflect.可知许多学者正在努力记录濒临消失的语言和文化,来挽救这些语言,故选a28.c 词义猜测题。第三段中的“那个传统”指的是什么?根据but he is not content to simply record these voices before they disappear without record.可知这些语言在没有记录前就要消失了,所以这些学者对这些语言做的是最全的记录,故选c29.b 推理判断题。turin的书是根据什么写的?根据his recently published book, a grammar of thangmi with an ethnolinguistic introduction to the speakers and their culture, grows out of his experience living, looking and raising a family in a village in nepal.可知他的书是根据他在尼泊尔一个村庄的生活经历写的,故选b30.b 推理判断题。下面哪一个是对turin的作品的最好的描述?根据generations of communities from whom the materials were originally collected.和turin notes,the endangered languages can be saved and reconnected with speech communities.可知turin的作品是从最初的材料上进行的收集,他的作品使濒临危险的语言得到了保护,并且与言语重新连接。因此对他的作品做好的描述是具有收集,保护和重新连接的作用,故选b考点:考查记叙类短文阅读 第2节 (共5小题,每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 building trust in a relationship again trust is a learned behavior that we gain from past experiences, 31 . that is a risk. but you cant be successful when theres a lack of trust in a relationship that results from an action where the wrongdoer takes no responsibility to fix the mistake. unfortunately, weve all been victims of betrayal. whether weve been suffer from, lied to , misled, or cheated on, there are different levels of losing trust. sometimes people simply cant trust anymore, 32 . its understandable, but if youre willing to build trust in a relationship again, we have some steps you can take to get you there. 33 having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome would be for your well-being. 34 if youve been betrayed, you are the victim of your circumstance. but theres a difference between being a victim and living with a “victim mentality”. at some point in all of our lives, well have our trust tested or violated. you didnt lose “everything”. once trust is lost, what is left? instead of looking at the situation from this hopeless angle, look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life. 35 instead, its a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness.a.theyve been too badly hurt and they cant bear to let it happen again. b.remember that you can expect the best in return.c.stop regarding yourself as the victim.d. it is putting confidence in someone. e. learn to really trust yourself.f.this knowledge carries over in their attitude toward their future relationships.g.seeing the positive side of things doesnt mean youre ignoring what happened.【答案】31.d32.a33.e34.c35.g【解析】试题分析:文章主要讲述了一旦失去了信任,如何再次建立信任。31.d 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据后句trust is a risk.可知前面讲了信任的冒险之处,与d选项内容it is putting confidence in someone.相对应,故选d32.a 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据前句sometimes people simply cant trust anymore.可知他们受到严重的伤害且不能忍受再次发生,与a选项内容theyve been too badly hurt and they cant bear to let it happen again. 相对应,故选a33.e 考查对上下文的理解和推理判断能力。根

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论