陕西省咸阳市高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(12).doc_第1页
陕西省咸阳市高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(12).doc_第2页
陕西省咸阳市高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(12).doc_第3页
陕西省咸阳市高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(12).doc_第4页
陕西省咸阳市高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(12).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

陕西省咸阳市2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(12)及答案【天津市蓟县二中2014高考英语模拟试题】c“how lucky you are to be a doctor” anyone whos a doctor is right out of luck, i thought. anyone whos studying medicine should have his head examined.you may think i want to change my job. well, at the moment i do. as one of my friends sayseven doctors have a few friendsits all experience. experience! i dont need such experience. i need a warm, comfortable, undisturbed bed all my own. i need it badly. i need all telephones to be thrown down the nearest well, thats what i need.all these thoughts fly round my head as i drive my mini(微型汽车) through the foggy streets of east london at 3:45 a.m. on a december morning. i am a ministering angel in a mini with a heavy coat and a bag of medicines. as i speed down lea bridge in the dark at this horrible morning hour, the heater first blowing hot then cold, my back aching from the car-seat, i do not feel like a ministering angel. i wish i were on the beach in southern france. call me a bad doctor if you like. call me what you will. but dont call me at half past three on a december morning for an ear-ache that you have had for two weeks.of course, being a doctor isnt really all bad. we do have our moments. once in a while people are ill, once in a while you can help, once in a while you get given a cup of tea and rock-hard cake at two oclock in the morningthen you worry if you have done everything. but all too often everything is a repetitious rule: look, listen, feel, tap, pills, injection, phone, ambulance, away to the next.and then there is always the cool, warm voice of the girl on the switchboard of the emergency bed service who will get your patient into hospital for youthe pleasant voice that comes to you as you stand in the cold, dark, smelly, dirty telephone box somewhere in a dangerous section of town. oh, it has its moments, this life does.46according to the sentence “anyone whos studying medicine should have his head examined,” we know that _.aa medical student should have a very good memoryba doctor must be mentally strong so that he can meet any difficult situationcthe writer thinks that those who want to be doctors are crazydto be a doctor is a challenge for peoples mental health47which of the following statements is not true?athe writer wishes he could have a quiet, undisturbed night in bed at home.bone of his friends says that being a doctor helps one gain all sorts of experience.che hates the telephone as a modern means of communication.dhe is not happy with the small and uncomfortable car he is driving.48the statement “we do have our moments” could best be replaced by “_”.awe doctors are called at a moments notice to see people who need medical treatmentbusually we are glad that we can do something to help the sickcsometimes we find people are thankful for our helpdthere are chances that doctors find their work rewarding and satisfying49from the whole passage we know that the writer _.ais a bad doctor, unwilling to make a house call during the night-timebis so dissatisfied with his job that he wishes to find a new onecis satisfied with his job but he hates to be called out unnecessarilydthinks a doctor can enjoy certain special rights whether he felt lucky or not50we can conclude that .athe author is worried about his patient when he is driving through the foggy streets of east londonbthe author is annoyed to be called out at such an horrible morning hour for an ear ache patientcthe author is now heading for the beach in southern france for his holidaysdas the author speeds down lea bridge in the dark on a december morning, his mini breaks down half way【参考答案】4650 ccdcb【山东省烟台市2014高考英语3月模拟试题】c the 16 operations wmitchell received after the motorcycle accident burned more than 65 of his body at age 46 left him unable to pick up a fork,dial a telephone or go to the bathroom without helpbut mitchell never believed he was defeated“i am in charge of my own spaoeship,” he said“its my up,my downi could choose to see this situation as a setback or afstarting point” mitchell bought himself a home in colorado,a plane and a barlater he teamed upwith two friends and co-founded a wood burning stove company that grew to be the second largest private employer in his statesix months later he was piloting the planethen four years after the motorcycle accident,the plane mitchell was piloting crashed back onto the runway during takeoff, permanently paralyzing(使瘫痪)him from the waist down still determined,mitchell worked day and night to regain as much independence as possiblehe was elected mayor of crested butte,colorado, to save the town from mineral mining that would ruin its beauty and environmentdespite his shocking looks and physical challenges, mitchell began white water rafting(漂流),fell in love and married, earned a masters degree in public administration and continued flying,environmental activism and public speaking mitchells unshakable positive mental attitude has earned him appearances on the “today showand “good moming america” as well as feature articles in parade, time, the new york times and other publicationsmitchell has done all these things and more afar two horrible accidents left his face beyond recognition,his hands flngerless and his legs thin:and motionless(不动)in a wheelchairthen what cant we healthy guys achieve?51what can we learn from the first paragraph? amitchell couldnt face the fact that he was defeated bthe operations mitchell received made him hopelesscmitchell was optimistic about what happened to himdmitchell was in his spaceship when the accident occurred52what did mirehell do after his first accident?ahe learned to pilot a planebhe was employed by a company che began to drive a spaceship.dhe made another two new friends53what was the result of mitchells plane crash accident?ahis body under the waistcouldnt move bhe was elected mayor of crested butte che became the hero of many publications dmore than half of his body was burned54after the two horrible accidents, mitchell astopped flying,environmental protection and public speakingbco-founded a wood burning stove company with his friendscstopped to open mineral mining in crested butte dearned a masters degree in public administration 55what has earned mitchell appearances in many famous publications?ahis shocking looks bhis strong determinationchis physical challenges dhis outstanding speaking talent【参考答案】5155 caadb高考英语冲刺阅读理解专项-aamerican researchers say drinking tea may help strengthen the bodys defense system against infection(感染). doctors at brigham and womens hospital in boston, massachusetts, did the study. the team studied a chemical found in black, green, oolong and pekoe tea. this chemical is an amino acid(氨基酸)called l-theanine. the scientists say it may increase the strength of gamma delta t cells. thats the letter t, not the drink. gamma delta t cells are part of the bodys defenses.first, the researchers mixed some of these cells with antigens(抗原)found in the amino acid. antigens help the body react to infection. then the scientists added some bacteria(细菌). within twenty-four hours, the cells produced a lot of interferon, a substance that fights infection. cells not mixed with the antigens did not produce interferon.in the second part of the study, eleven people drank five to six cups of black tea every day. ten other people drank the same amount of instant coffee. that is dried coffee mixed with hot water.two weeks later, and again two weeks after that, the researchers tested the blood of all twenty-one people. they also looked at what happened when they added bacteria to the blood cells. they found that the tea drinkers produced five times more interferon after they started drinking tea. the coffee drinkers did not produce interferon.doctor jack bukowski led the study. he says the antigens added to the gamma delta t cells were responsible for the increased reaction to the bacteria. he says the study also showed that the cells were able to remember the bacteria and fight them again the next time.earlier research already has found that tea can help prevent heart disease and cancer. doctor bukowski says the new study must be repeated with more people. if the findings prove to be true, he says, then tea drinking might also help protect against bacterial infections. he says the amino acid l-theanine could be removed from tea and used as a drug to strengthen the bodys defenses.1. we may know from the text that _ can be found in different kinds of tea.a. gamma delta t cellsb. l-theaninec. interferond. bacteria 答案解析:答案为b。本题为推理题。由第一段 “the team studied a chemical found in black, green, oolong and pekoe tea. this chemical is an amino acid called l-theanine.” 可知,在black, green, oolong and pekoe tea里面发现了叫做l-theanine的化学成分。故答案为b。2. tea may help strengthen the bodys defense system because it helps _.a. the body to produce more interferon b. the body to produce more gamma delta t cellsc. to add some bacteria to the blood cells d. to mix antigens with some of the cells in the body答案解析:答案为a。本题为推理题。由第二段 “within twenty-four hours, the cells produced a lot of interferon, a substance that fights infection.” 可知,细胞产生interferon,它可以抵抗感染,故可推断,茶能增强身体的抵抗能力因为它能帮助身体产生更多的interferon。故答案为a。3. according to dr bukowski, _.a. the findings of the study have already proved to be trueb. he has taken some amino acid l-theanine from tea and made a drug with itc. further study is needed to prove the findings trued. he is not sure whether tea can help prevent heart disease and cancer 答案解析:答案为c。本题为推理题。由最后一段首句 “earlier research already has found that tea can help prevent heart disease and cancer.” 可知,d选项错误。由该段的后文 “doctor bukowski says the new study must be repeated with more people. if the findings prove to be true”可知,a选项错误,c选项正确。由最后一句 “he says the amino acid l-theanine could be removed from tea and used as a drug to strengthen the bodys defenses.” 可知,dr bukowski认为可以从茶中提取amino acid l-theanine来制药,b选项与文意不符,故错误。4. what would be the best title for this text?a. tea is better than coffee.b. tea may help fight infectionc. tea can help prevent cancer.d. our body needs tea 答案解析:答案为b。全文都是围绕第一段首句 “american researchers say drinking tea may help strengthen the bodys defense system against infection.” 展开,故标题为b选项。高考英语冲刺阅读理解专项-bmaybe you never opened that account, but someone else did someone who used your name and personal information to commit fraud(造假). when an imposter uses your name, your credit card number, or some other piece of your personal information for their own purpose in short, when someone takes your personal information without your knowledge its a crime, pure and simple.the biggest problem is that you may not know your identity(身份)has been stolen until you notice that somethings wrong: you may get bills for a credit card account you never opened, your credit report may include debts you never knew you had, a billing cycle may pass without your receiving a statement, or you may see charges on your bills that you didnt sign for, and even dont know anything about.if someone has stolen your identity, the federal trade commission (ftc) suggests that you take three actions immediately.first, contact the fraud departments of each of the three major credit offices. tell them to flag your file with a fraud alert(警告)including a statement that creditors should get your permission before opening any new accounts in your name.then, ask the credit offices for copies of your credit reports. credit offices must give you a free copy of your report if it is not correct because of fraud. review your reports carefully to make sure no additional fraudulent accounts have been opened in your name or unauthorized(侵权的)changes made to your present accounts. in a few months, order new copies of your reports to check your corrections and changes, and to make sure no new fraudulent activity has occurred.1. whats the subject discussed in the text?a. what you should do if your credit card is stolen. b. what you should do if your identity is stolen.c. what an imposter always does to make money. d. what the federal trade commission is about.答案解析:答案为b。本题考查文章的主旨大意。本文的前半部分引出身份信息被盗的问题,后面的重点是告诉读者身份信息被

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论