福建省福州市高考英语 暑假阅读理解训练(8).doc_第1页
福建省福州市高考英语 暑假阅读理解训练(8).doc_第2页
福建省福州市高考英语 暑假阅读理解训练(8).doc_第3页
福建省福州市高考英语 暑假阅读理解训练(8).doc_第4页
福建省福州市高考英语 暑假阅读理解训练(8).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

福州市2014高考英语(2013暑假)阅读理解训练(8)及答案解析(2012年深圳市高三年级第一次调研考试) whether its a carol(圣诞颂歌)service or an evening of karaoke in the pub,many people will enjoy a good old singsong this christmas. singing aloud will not just lift the spirits-its good for your physical health as well. filling the lungs with air,increasing the heart rate and getting blood pumping round the body faster can all help our physical health. for the past few years heart research uk has been funning a christmas campaign aimed at getting people singing,simply for the benefit it can bring. the organizer of the campaign says singing is a safe,simple and social activity that everyone can enjoy. singing is linked to long life,stress reduction,and general health protection. it also brings a great amount of happiness. it is impossible to sing well with a long face because it affects your pitch(音高). professor graham welch,who leads the international music education research centre at the university of london, has spent more than 30 years studying the effects of singing. he says that singing is a form of exercise. it means were also having a strong aerobic activity(有氧运动)when were singing,which results in increasing the feeling of pleasure while decreasing that of stress. and communal singinglike in a singing group,a church service or even a singsong in the pubhelps improve our sense of self-respect. it increases our sense of satisfaction with ourselves,a greater sense of feeling included. helen astrid,a singing teacher,also sees the great effects that singing brings. it lifts us up on a spiritual level, it helps our self-respect,and its great for all ages from small kids to granniesyou can have a good sing and let your hair down. but she warns people not to have too many beers or glasses of wine,though a glass may help them gather courage before taking to the stage during the holidays.(1)heart research uk holds a campaign to_.a. encourage people to sing for god at christmasb. study the effects of singing on peoplec. get people to sing and improve their healthd. bring happiness to people during holidays(3)the underlined part let your hair down probably meansa. feel at ease b. protect yourselfc. dress casually d. cover your nervousness(4)what can we infer from the passage?a. singing at christmas is good for health.b. in a low mood one is not able to sing well.c. experts have disagreement on singing.d. singing is the same as other aerobic activities.(5)which is the best title of the passage?a. karaokebest place for singing!b. christmasbest time for singing!c. singinghealthy but difficultd. for healthlets sing!【解析】 音乐陶冶情操,唱歌有益健康,请放开歌喉,纵情歌唱吧! (1)c细节理解题。根据第二段第一句中的内容可知举办该运动的目的是让人们唱歌,享受其中的益处,再结合本段引号中的内容可判断c项正确。(2)c细节理解题。由第三段和第四段的内容可知graham welch认为唱歌可以增加人们的快乐感,减少压力感,增强自尊,故c项符合题意。(3)a猜测词义题。上文提到歌唱可以振奋精神,增强自尊,对各个年龄阶段的人都适用,由此可推断唱歌能够让人“放松”。(4)b推理判断题。第二段最后一句提到耷拉着脸不可能把歌唱好,因为会影响音高,由此可推测当一个人情绪低落时不能把歌唱好。(5)d主旨大意题。文章第一段开门见山地指明了唱歌对健康的益处,下文则比较详细地进行了叙述,所以本文意在倡导大家为健康而纵情歌唱。*结束新闻报道型阅读理解(一)the crisis at japans fukushima daiichi nuclear energy center has raised questions about the future of the nuclear energy industry. arjun makhijani is president of the institute for energy and environmental research in the united states. he says the disaster in japan is historic.this week, the chairman of americas nuclear agency said there is little chance that harmful radiation from japan could reach the united states. nuclear regulatory commission chairman gregory jaczko also said america has a strong program in place to deal with earthquake threats. no new nuclear power centers have been built in the united states since 1979.that was when americas worst nuclear accident happened at the three mile island center in pennsylvania. the accident began to turn public opinion against nuclear energy.to support more clean energy production, the obama government has been seeking billions of dollars in government loan guarantees to build new centers. presently, about twenty percent of electricity in the united states comes from nuclear energy. but critics say nuclear power is too costly and dangerous to be worth further expansion.german prime minister angela merkel said germany would close all seven nuclear power centers for a moment while energy policy is reconsidered. the european union is planning to test all centers in its twentyseven member nations.developing nations are less willing to slow nuclear expansion. china said it would continue with plans to build about twentyfive new nuclear plants. and india, under a cooperation agreement with the united states, plans to spend billions on new centers in the coming years.japan has made nuclear energy a national priority since the 1970s. unlike many major economies, japan imports eighty percent of its energy. the nuclear energy institute said twentynine percent of japans electricity came from nuclear sources in 2011.the government planned to increase that to forty percent by 2017.nuclear plants supply fourteen percent of global electricity. nuclear energy is a clean resource, producing no carbon gases. but radioactive waste is a serious unresolved(未解决的) issue. so_is_the_presence_of_nuclear_power_centers_in_earthquake_areas_like_the_one_near_bushehr,_iran.()6.which of the following countries is the least likely to expand its use of nuclear energy?achina. bindia. ciran. dgermany.()7.the government of japan intended to increase its nuclear energy in 2017 by _ compared with 2011.a29% b40% c69% d11%()8.which of the following statements about the use of nuclear power in the us. is true?amost of the electricity comes from nuclear energy in the us.bthe obama government is against building nuclear power plants. ca small number of nuclear power plants have been built since 1979.da serious nuclear accident happened in america at the end of the 1970s.()9.whats the main idea of this passage?athe nuclear crisis in japan has spread to other parts of the world. bthe situation of the worlds nuclear power development after the crisis in japan.cjapans nuclear disaster will slow the expansion of nuclear plants all over the world.djapans nuclear disaster wont affect the nuclear energy production in other countries. ()10.from the last sentence of the passage, we can see the writers attitude towards building a nuclear power plant near bushehr, iran is_.asupportive boptimistic cnegative duncertain(一)本文为新闻。主要报道各国的核能使用状况及相关态度。6d细节理解题。根据第四段german prime minister angela merkel said ge

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论