免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
福州市2014高考英语(2013暑假)阅读理解训练(7)及答案解析6猜测词义:根据上下文或句子意思猜测单词或短语的意思。试题结构如下:*the word “”in the first paragraph probably means _.*the underlined phrase “”in the article probably means _.*the word “it”in the last paragraph refers to _.*in line 6, the word “”could best be replaced by _.*“”is a synonym for _.london thursday july 26 (reuters)-eddy missed his girlfriend anna so much he flew back to britain from australia to propose to her.the problem is she did the same in the opposite direction. he and anna even managed to miss each other when they sat in the same airport waiting room in singapore at the same time to wait for connecting flights. .the underlined word “miss”in paragraph 2 most probably means _.a.fail to meet b. fail to understand c. escape from d long to see答案:a 解析:根据第二段可知,他们在同一个候机室,可没看见彼此。*结束故事记叙型阅读理解(一) our community one tuesday evening in the beginning of the fall 1996 semester (学期) at shippensburg university, sirens sounded. these sirens were not in celebration; they were a cry to the university that something was wrong. a house, only one block away, was on fire. nine of the universitys students lived there. from the minute the word got out that help was needed, it seemed like everyone showed up. the victims (受灾者) of the fire were offered endless invitations for housing for the night. the very next day, everyone got_into_gear to do their part in helping them. flyers( handbills) were posted with items that were immediately needed, just to get these students through this next couple of days. boxes for donations (捐赠品) and money jars were placed in every residence hall (学生宿舍) as a residence director, i went before the students in my hall to ask them to do what they could. i knew that college students dont have much, but i asked them to do their best: “every little bit will help.” i really didnt think they could do much. i was proved wrong. at the hall council meeting the night after the fire, my residents decided to have a wing competition, where each wing of the building would team up to see who could bring in the most donations. i announced that the wing who won would receive a free pizza party. thursday evening we announced over the pa system that we were beginning the wing competition. within minutes, the place exploded. the single large box that i had placed in the lobby (大厅) was overflowing. we quickly grabbed more boxes, and we watched in_amazement as they, too, filled to the brim(边;沿). members of the resident assistant staff and i began to count the items. i was astonished by what i saw, and i was inspired by these kids. when we came to the final tally(得分), the winners turned to me and announced that they would like to donate their winnings as well. they wanted the victims of the fire to have their pizza party. tears welled up in my eyes. i had watched these students jump to action, work tirelessly and donate all that they could. and then, as if that were not enough, they handed over their reward. i was touched and so very proud of them. ()1.the writer mainly wanted to_ by the story.atell us nine of the college students suffered from a firebsing praise of the college students helping the victims selflesslycdescribe how successful the wing competition was dexpress he was deeply moved by the college students action()2.the phrase “get into gear” in the second paragraph means _. astart working btake measures cbe ready dbe eager()3.at first, the residence director thought _.ait was impossible to expect the college students to donate anythingbit was easy to collect a lot of donations from the college studentscthe college students would donate something, but not muchdthe college students would donate all they could()4.the wing competition was held _. aseveral days after the fire bthe night after the fire ca week after the fire dtwo days after the fire()5.the phrase “in amazement” in paragraph 5 means _. asatisfactorily bexcitedly csurprisedly dhappily(一) 本文是记叙文。全文叙述了在救灾捐助活动中,大学生的积极表现,以此赞扬他们正义的精神。1b主旨大意题。作者写此文章意在通过救灾捐助活动歌颂大学生忘我的助人为乐精神,描述场面是手段,颂扬精神是目的。2a词义猜测题。整段叙述救灾的紧急行动情况和大家的积极性,四个选项中只有a项的意思能和前后文统一起来。3c细节理解题。作者原先的想法在第三段i knew that college students dont have much, but i asked them to do their best: “every little bit will help.”体现出来。4d细节理解题。星期二晚上发生火灾,星期四晚上搞募捐比赛,即募捐比赛是在灾后两天搞的。5c词义猜测题。作者原以为大学生没什么东西可捐,对他们的捐献本没抱多大的期望。但捐献现场的气氛却是那样热烈,这大大出乎其意料,所以感到“惊讶”是很自然的。本段最后一句中的 “astonished” 对此题也可起到提示和印证的作用。*结束(哈师大附中 东北师大附中 辽宁省实验中学2011年高三第一次联合模拟考试) mrs. amatuli was my teacher in the fourth grade. one day at lunch time,i was getting ready to eat my same old tuna fish(金枪鱼)sandwich and suddenly mrs. amatuli asked me if she could buy my sandwich from me. she explained that i could use the money to buy a hot lunch from the cafeteria. i was thrilled. i never bought my lunch at the cafeteria. it was too expensive for my family,and i always carried my lunch and brought the bag back home to use again the next day. my sandwiches were either bologna(大香肠)or tuna fish. it rarely varied beyond that. you can understand my delight when i had the opportunity to buy a hot lunch. when we finished lunch that day. mrs. amatuli took me aside and said she wanted to explain why she had bought my sandwich. i really didnt care why, but it gave me a few minutes of her precious attention so i was very quiet as she explained. you see,she was catholic and she told me that catholics didnt eat red meat on fridaysthey ate fish on fridays. oh,i couldnt wait to get home and tell my mama that from now on 1 wanted tuna fish on fridays. after my mama understood why,she gladly fixed tuna fish for me on fridays. she even fixed it on brown bread because she knew mrs. amatuli liked brown bread. from then on. every friday i could get in line with the rest of the kids for a hot lunch. i didnt care how many of the kids complained about cafeteria foodit tasted divine to me! i realize now that mrs. amatuli could have fixed herself a tuna sandwich of friday. but she bought my sandwich because she saw a 1ittle girl who was thrilled over the simple act of having a hot lunch. i will never forget her for her compassion and generosity and what i should do is to follow her example.(1).mrs.arnatuli bought the writers sand wish because_.a. she was tired of cafeteria food b. she hated getting in line with kidsc. she didnt eat red meat on fridayd. she wanted to show care to the writer(2)what can we learn about the cafeteria food?a. it was terrific. b. it was terrible.c. the writer enjoyed it.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年物流快递行业智能物流应用研究报告及未来发展趋势预测
- 直线方程向量试题及答案
- 南京会计从业资格证考试及答案解析
- 2025年必修5数列测试题及答案
- 2025年石油化工行业石油化工与石油化工技术研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年滴滴行业滴滴出行共享经济模式研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年数字健康行业健康管理与健康数据隐私保护挑战研究报告及未来发展趋势预测
- 我的梦想家园小学作文10篇
- 2025年数字经济行业区块链技术落地与数字资产发展研究报告及未来发展趋势预测
- 少年游历大自然美景之旅写景作文7篇
- 学前教育机构社区教案
- 2025河南航空港投资集团校园招聘笔试考试参考题库及答案解析
- 2025贵州毕节市中医医院招聘暨人才引进编外聘用专业技术人员78人考试笔试备考试题及答案解析
- 冰雪节旅游设计开发方案
- 2025税务师考试《税法一》冲关速记
- 犬猫牙科基础知识培训课件
- 直播电商职业知识培训课件
- 2025年重庆市中考语文试题(含答案解析)
- 电力机车钳工(高级技师)试题及答案
- 6.1 树立法治观念 课件-2025-2026学年统编版道德与法治 八年级上册
- 药学专业个人简历模板
评论
0/150
提交评论