



全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 1unit review. 阅读理解a(2013福州高一检测when we see well,we do not think about our eyes very often. it is only when we cannot see perfectly that we realize how important our eyes are. people who are near-sighted can only see things that are very close to their eyes. everything else seems blurry. many people who do a lot of work,such as writing,reading and sewing become near-sighted. however,people who are far-sighted suffer from just the opposite problem. they can see things that are far away,but they have difficulty in reading a book unless they hold it at arms length. if they want to do much reading,they must get glasses,too. other people do not see clearly because their eyes are not exactly the right shape. they have what is called astigmatism(散光). this,too,can be corrected by glasses. some peoples eyes become cloudy because of cataracts(白内障). long ago these people often became blind. now,however,it is possible to operate on the cataracts and remove them. having two good eyes is important for judging distances. each eye sees things from a slightly different angle(角度). to prove this to yourself,look at an object out of one eye;then look at the same object out of your other eye. you will find the objects relation to the background and other things around it has changed. the difference between these two different eye views helps us to judge how far away an object is. people who have only one eye cannot judge distances as people with two eyes. 1. we should take good care of our eyes. a. only when we can see wellb. only when we cannot see perfectlyc. even if we can see welld. only when we realize how important our eyes are2. the underlined word “blurry” in the second paragraph probably means. a. untrueb. uncertainc. unimportantd. unclear3. having two eyes instead of one is particularly useful for. a. seeing at nightb. seeing objects far awayc. looking over a wide aread. judging distances4. people who suffer from astigmatism have. a. one eye bigger than the otherb. eyes that are not exactly the right shapec. a difficulty that can be corrected by an operationd. an eye difficulty that cannot be corrected by glassesb(2013安庆高一检测)started in 1636,harvard university is the oldest of all the many colleges and universities in the united states. yale,princeton and columbia were opened soon after harvard. in the early years,these schools were much alike. only young men went to college. all the students studied the same subjects,and everyone learned latin,greek and hebrew. little was known about science then,and one kind of school could teach everything that was known about the world. when the students graduated,most of them became ministers(牧师)or teachers. in 1782,harvard started a medical school for young men who wanted to become doctors. later,lawyers could receive their training in harvards law school. in 1825,besides latin and greek,harvard began teaching modern languages,such as french and german. soon it began teaching american history. as knowledge increased,harvard and other colleges began to teach many new subjects. students were allowed to choose the subjects that interested them. today,there are many different kinds of colleges and universities. most of them are made up of smaller schools. theres so much to learn that one kind of school cant offer it all. 5. the oldest university in the us is. a. yaleb. harvardc. princetond. columbia6. from the second paragraph,we can see that in the early years,. a. those colleges and universities were the sameb. people,young or old,might study in the collegesc. students studied only some languages and scienced. when the students finished their school,they became lawyers or teachers7. modern languages the harvard taught in 1825 werea. latin and greekb. latin,greek,french and germanc. american history and germand. french and german8. as knowledge increased,colleges began to teach. a. everything that was knownb. law and something about medicinec. many new subjectsd. the subjects that interested students9. on the whole,the passage is about. a. how to start a universityb. the world-famous colleges in americac. how colleges have changedd. what kind of lesson each college teachesc(2013大庆高一检测)a young man was getting ready to finish school. for a long time he had looked forward to getting a beautiful sports car. he knew his father could well afford it,so he told him that was all he wanted. then on the morning of his graduation,his father called him into his private study. his father told him how proud he was to have such a fine son,and told him how much he loved him. he handed his son a beautiful gift box. surprised,the young man opened the box and found a lovely bible with his name on it. angrily,he raised his voice to his father and said,“with all your money you give me a bible?”he then rushed out of the house,leaving the bible. many years passed and the young man was very successful in business. he had a beautiful home and a wonderful family,but realizing his father was very old,he thought perhaps he should go to see him. he had not seen him since that graduation day. before he could make arrangements,he received a phone telling him his father had passed away. he had to come home immediately and take care of the things that his father left him. when he began to search through his fathers important papers,he saw the still new bible,just as he had left it years ago. he opened the bible and began to turn the pages. as he was reading,a car key with a tag dropped from the back of the bible. on the tag was the date of his graduation,and the words. . . “paid in full”. sadness and regret filled his heart. 10. the underlined word “that” in paragraph 1 means. a. a carb. a boxc. a bibled. a phone11. the young man was angry on the morning of his graduation because. a. his father couldnt afford a carb. he had to stay in his studyc. he thought he only got a bibled. his father spent all the money12. which of the following is not true according to the third paragraph?a. the young man succeeded in his business. b. the young man lived with his father all the time. c. the young man decided to see his father. d. the young man set up his own family. 13. it can be seen from the passage that the young man. a. came to know the truth at lastb. had to pay for the car himselfc. became interested in the bibled. got angry with his father again. 阅读简答directions:read the following passage. answer the questions according to the information given in the passage. (2013岳阳高一检测)quick and quack were two brave,sporty little ducks. they lived with their mother. both of them really swam fast. and there were always a race between them. one day,quick shouted,“the loser is a fool!”and both ducks swam quickly down the river. they both knew the way well,but quack had been preparing a trick(花招)for some time. he had been told that the current(水流)in the middle of the river was stronger,and it would help him. so even though mother duck had told them never to swim in the middle of the river,quack did it. “im old enough now to swim here,”he thought to himself. it wasnt long before he realized his mother was right. he was going much faster than quick and quick was going to lose the race!as they went on,the current got stronger. quack crossed the finishing line first,without realizing he was swimming for a big whirlpool(漩涡)in the middle of the river. before he could react(做出反应),he was spinning(旋转)around in it,unable to escape. fortunately,a cow from a nearby farm came by. seeing quack,the cow rescued him to prevent him from drinking all the water in the river. when he was on the dry ground,he remained dizzy(眩晕的)for quite some time. that day,quick understood that he had done well to listen to his mother,even though at first it might have seemed difficult. quack could not forget that experience,even though he wanted to1. who lost the race?(no more than 2 words)_.2. where was quack when he was spinning around in the big whirlpool?(no more than 7 words)_.3. who saved quack in the river?(no more than 6 words)_.4. what did the two ducks learn from the lesson?(no more than 7 words)_.答案解析.【文章大意】本文详细介绍了近视眼和远视眼的形成及现象,并告诉了我们眼睛的重要性。1.【解析】选c。推理判断题。根据文章第一段,“当我们能很好地看见的时候,不会想到我们的眼睛。只有当我们看不清楚了,才会意识到我们的眼睛多么重要”可知c正确。2.【解析】选d。根据第二段的. . . are very close to their eyes. everything else seems blurry. 可知近视眼的人看东西不清晰。untrue不真实的;uncertain不确定的;unimportant不重要的;unclear不清晰的。3.【解析】选d。细节理解题。根据文章最后一句话可知一只眼睛的人不能和两只眼睛的人一样判断距离。4.【解析】选b。细节理解题。根据文章第四段第一句other people do n
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 敏捷环境下测试流程创新-洞察与解读
- 2025年上海新上铁实业发展集团有限公司合肥分公司招聘1人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 绿色建材认证标准-洞察与解读
- 2025贵州平坝区人力资源和社会保障局招聘公益性岗位人员模拟试卷及一套完整答案详解
- 2025广东中山大学孙逸仙纪念医院乳腺肿瘤中心科研助理招聘2人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠系列)
- 硅藻恢复调控技术-洞察与解读
- 2025年面向社会公开招聘政府专职消防员、为遂宁市消防救援支队代招政府专职消防员的(99人)模拟试卷及答案详解(必刷)
- “百万英才汇南粤”2025年佛山市高明区公开招聘中小学教师(第四场)模拟试卷及答案详解(名师系列)
- 班组安全生产责任培训课件
- 班组安全生产培训记录课件
- 人脸门禁设计方案和施工计划1
- 2025年监理工程师职业能力测试卷:监理工程师专业基础知识自测题
- 知识图谱在护理学领域的新应用与发展
- 智能化农业装备与设备
- 维修钳工安全培训内容
- CVC堵管的处理及预防
- 2025高考复习必背译林版高中英语全七册单词表
- 2025年人教新课标高一地理上册月考试卷
- 屋顶防水施工方案
- 江苏省南京市协同体七校2024-2025学年高三上学期期中联合考试英语试题含答案
- 2024-2025学年广东省深圳市宝安区七校联考九年级(上)期中历史试卷
评论
0/150
提交评论