浙江省湖州市高考英语一轮 阅读理解(暑假)精炼(1).doc_第1页
浙江省湖州市高考英语一轮 阅读理解(暑假)精炼(1).doc_第2页
浙江省湖州市高考英语一轮 阅读理解(暑假)精炼(1).doc_第3页
浙江省湖州市高考英语一轮 阅读理解(暑假)精炼(1).doc_第4页
浙江省湖州市高考英语一轮 阅读理解(暑假)精炼(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余7页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

浙江省湖州市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)精炼(1)含答案阅读理解 a we live in an age of unprecedented(空前的) opportunity: if youve got ambition, drive, and smarts, you can rise to the top of your chosen professionregardless of where you started out from. but nowadays companies arent managing their knowledge workers careers. rather, we must each be our own chief executive officer. only when you operate from a combination of your strengths and self-knowledge can you achieve true and lasting excellence. to build a life of excellence, begin by asking yourself these questions: “what are my strengths?” to accurately identify your strengths, use feedback analysis. every time you make a key decision, write down the outcome you expect. several months later, compare the actual results with your expected results. look for patterns in what you are seeing: what results are you skilled at generating? what unproductive habits are preventing you from creating the outcomes you desire? in identifying opportunities for improvement, dont waste time developing skill areas where you have little competence. instead, concentrate on and build on your strengths.“what are my values?”what are your ethics(道德标准)? what do you see as your most important responsibilities for living a worthy, ethical life? do your organizations ethics resonate(共鸣) with your own values? if not, your career will be likely to be marked by frustration and poor performance.“where do i belong?”consider your strengths, preferred work style, and values. based on these qualities, what kind of work environment would you fit it best? find the perfect fit, and youll transform yourself from a merely acceptable employee into a star performer.“what can i contribute?”in earlier eras, companies told businesspeople what their contribution should be. today, you have choices. to decide how you can best improve your organizations performance, first ask what the situation requires. based on your strengths, work style, and values, how might you make the greatest contribution to your organizations efforts?1. the following steps are all the ways to find and improve your strengths except_. a. writing down your expectations b. comparing the actual results c. finding out your advantages d. developing your disadvantages2. which of the following comments is not true? a. people should find results they are skilled at generating. b. processing information by hearing others discuss is the most effective way of working. c. people who work in one team should have similar ethics. d. the fit working environment can help the workers work more efficiently.3. what can lead to a life of excellence? a. self-pity and powers. b. ambition and smarts. c. self-awareness and strengths. d. motives and self-knowledge.4. how might you make the greatest contribution to your organizations efforts? a. do what is needed. b. identify your own strengths. c. work in your own way. d. obey the companies rules. 1-4、dbca *结束社会生活类- 2012山东卷 san francisco has its cable cars. seattle has its space needle. and, longview has its squirrel bridge. the bridge, which has attracted international attention, is now a local landmark. the nutty narrows bridge was built in 1963 by a local builder, amos peters, to give squirrels a way to cross the busy road without getting flattened by passing cars. the original bridge was built over olympia way on the west edge of the library grounds. before the bridge was built, squirrels had to avoid traffic to and from the park plaza office building where office staff put out a nutty feast for the squirrels. many times, peters and others who worked in and near park plaza witnessed squirrels being run over. one day peters found a dead squirrel with a nut still in its mouth, and that days coffee break discussion turned into squirrel safety. the group of businessmen cooked up the squirrel bridge idea and formed a committee to ask the blessing of the city council(市政会). the council approved, and councilwoman bess lariviere jokingly named the bridge “nutty narrows. ”after architects designed the bridge, amos peters and bill hutch started construction. they built the 60foot bridge from aluminum and lengths of fire hose (消防水带). it cost $1,000. it didnt take long before reports of squirrels using the bridge started. squirrels were even seen guiding their young and teaching_them_the_ropes. the story was picked up by the media, and nutty narrows became known in newspapers all over the world. in 1983, after 20 years of use, peters took down the wornout bridge. repairs were made and crosspieces were replaced. the faded sign was repainted and in july 1983, hundreds of animal lovers attended the completion ceremony of the new bridge. peters died in 1984, and a tenfoot wooden squirrel sculpture was placed near the bridge in memory of its builder and his devotion to the project.67. the nutty narrows bridge was built in order to _. a. offer squirrels a place to eat nutsb. set up a local landmarkc. help improve trafficd. protect squirrels68. what happened over the coffee break discussion?a. the committee got the councils blessing.b. the squirrel bridge idea was born.c. a councilwoman named the bridge.d. a squirrel was found dead. 69. what does the underlined phrase “teaching them the ropes” probably mean in the text?a. passing them a rope. b. directing them to store food for winter.c. teaching them a lesson. d. showing them how to use the bridge. 70. which of the following is true of the squirrel bridge?a. it was replaced by a longer one. b. it was built from wood and metal.c. it was rebuilt after years of use. d. it was designed by bill hutch. 71. what can we learn about amos peters?a. he is remembered for his love of animals.b. he donated $1,000 to build the bridge.c. he was a member of the city council.d. he was awarded a medal for building the bridge. 【要点综述】文章主要讲述了amos peters观察到松鼠在觅食时遇到交通带来的危险,他还看到一只死了的松鼠嘴里还含着食物,他设想要为松鼠们设计一个能保证它们安全的桥。后来通过努力这个桥终于设计成功,并为世界所知,引起国际的关注,成为当地的一道风景。67. d细节理解题。 第二段的“ to give squirrels a way to cross the busy road without getting flattened by passing cars.”看出建这座桥是为了保证松鼠的安全。故选d。68. b推理判断题。题干关键词为“coffee break discussion”。由第四段“and that days coffee break discussion turned into squirrel safety. the group of businessmen cooked up the squirrel bridge idea and formed a committee to ask the blessing of the city council.”可以看出在此期间,建松鼠桥的想法产生了。故选b。69. d词义猜测题。根据本句的“squirrels were even seen guiding their young”看出,是教小松鼠如何使用这个桥。故选d。70. c细节理解题。倒数第二段的“repairs were made and crosspieces were replaced”看出数年之后,这座桥得到了重修。故选c。71. a推理判断题。从最后一段的peters died in 1984, and a tenfoot wooden squirrel sculpture was placed near the bridge in memory of its builder and his devotion to the project.看出,人们在桥附近修建雕像来纪念amos peters对动物的这份爱心。故选a。*结束 bvincent van gogh was not always an artist. in fact, he wanted to be a church minister but was sent to the belgian mining community of borinage in 1879. he discovered that the miners there lived with terrible working conditions and received poverty-level wages. their families were not well fed and struggled simply to survive. he felt concerned that the small salary he received from the church allowed him to live a normal life, which, in contrast to the poor, seemed unfair. a rich family in the community offered him free room and board. but van gogh turned down the offer, stating that it was the final temptation he must reject if he was to faithfully serve his community of poor miners. he believed that if he wanted them to trust him, he must become one of them. and if they were to learn of the love of god through him, he must love them enough to share with them. he was fully aware of a wide chasm which can separate words and actions. he knew that peoples lives often speak louder and clearer than their words. maybe it was that same knowledge that led francis of assisi to frequently remind his monks(修士,僧侣), “wherever you go, preach. use words if necessary.” there are a million ways to say, “i love you,” without even saying a word! 5. among the following statements of vincent van gogh, which is not true? a. he was an artist. b. he wasnt satisfied with his salary c. he thought the wages of the minors too low. d. he once worked as a minister.6. from the second paragraph, we know _. a. van gogh was crazy b. van gogh especially loved to teach children arts c. van gogh was rich d. van gogh deeply sympathized with the lower-class7. vincent van gogh rejected the offer because _. a. it was illegal for a minister b. he wanted to be a minor c. he was devoted to his job d. he was dishonest8. the sentence “there are a million ways to say, i love you, without even saying a word.” (the last paragraph) implies that _. a. actions speak louder than words b. silence can also show love c. there are numerous ways to express love d. saying “i love you” is useless9. we can infer from the passage _.a. our lives always speak louder and clearer than our wordsb. the miners there worked under excellent working conditionsc. the ministers lived a much better and easier life than the miners at the timed. van gogh himself offered to work in the belgian mining community of borinage in 1879.5-9、bdcac *结束 cwhat is the nature of the scientific attitude, the attitude of the man or woman who studies and applies physics, biology, chemistry, geology, engineering, medicine or any other science? we all know that science plays an important role in our societieshowever, many people believe that our progress depends on two different aspects of sciencethe first aspect is the application of the machines, products and systems of knowledge that scientists and technologists developthe second is the application of the special methods of thought and actionthat scientists use in their workhe does not accept statements which are not based on the most complete evidence availablehe rejects authority as the only basis for truthscientists always check statements and make experiments carefully and objectivelyfurthermore,he does not readily accept his own idea, since he knows that man is the least reliable of scientific instruments and that a number of factors tend to disturb objective investigationlastly,he is full of imaginationsince he often has to look for relationships in data which are not only complex but also frequently incompletefurthermore,he needs imaginationif he wants to guess how processes work and how events take placethese seem to be some of the ways in which a successful scientist or technologist thinks and acts10many people believe that science helps society to progress through_aknowledge onlybmore than one aspect ctechnology only dthe use of machines11 which of the following statements about a curious scientist is true?ahe doesnt find confidence and pleasure in workbhe is interested in problems that are explainedche makes efforts to investigate potential connectionsdhe looks for new ways of acting12according to the passage, a successful scientist would not_aeasily believe in unchecked statementsbeasily criticize others research work calways use his imagination in workdalways use evidence from observation13which word can be used to describe the data that a good scientist uses?acomplete bobjective ccomplicated daccurate14what does the passage mainly discuss? aapplication of technologybprogress in modem society cscientists ways of thinking and actingdhow to become a successful scientist10-14、bcacc *结束 ddear malia and sasha, i know that youve both had a lot of fun these last two years on the campaign trail, going to picnics and parades and state fairs, eating all sorts of junk food your mother and i probably shouldnt have let you have. but i also know that it hasnt always been easy for you and mom, and that as excited as you both are about that new puppy, it doesnt make up for all the time weve been apart. i know how much ive missed these past two years, and today i want to tell you a little more about why i decided to take our family on this journey. when i was a young man, i thought life was all about meabout how id make my way in the world, become successful, and get the things i want. but then the two of you came into my world with all your curiosity and mischief and those smiles that never fail to fill my heart and light up my day. and suddenly, all my big plans for myself didnt seem so important anymore. i soon found that the greatest joy in my life was the joy i saw in yours. and i realized that my own life wouldnt count for much unless i was able to ensure that you had every opportunity for happiness and fulfillment in yours. in the end, girls, thats why i ran for president: because of what i want for you and for every child in this nation. i want all our children to go to schools worthy of their potentialschools that challenge them, inspire them, and instill in them a sense of wonder about the world around them. i want them to have the chance to go to collegeeven if their parents arent rich. and i want them to get good jobs: jobs that pay well and give them benefits like health care, jobs that let them spend time with their own kids and retire with dignity. i want us to push the boundaries of discovery so that youll live to see new technologies and inventions that improve our lives and make our planet cleaner and safer. and i want us to push our own human boundaries to reach beyond the divides of race and region, gender and religion that keep us from seeing the best in each other. sometimes we have to send our young men and women into war and other dangerous situations to protect our countrybut when we do, i want to make sure that it is only for a very good reason, that we try our best to settle our differences with others peacefully, and that we do everything possible to keep our servicemen and women safe. and i want every child to understand that the blessings these brave americans fight for are not freethat with the great privilege of being a citizen of this nation comes great responsibility. that was the lesson your grandmother tried to teach me when i was your age, reading me the opening lines of the declaration of independence and telling me about the men and women who marched for equality because they believed those words put to paper two centuries ago should mean something. she helped me understand that america is great not because it is perfect but because it can always be made betterand that the unfinished work of perfecting our union falls to each of us. its a charge we pass on to our children, coming closer with each new generation to what we know america should be. i hope both of you will take up that work, righting the wrongs that you see and working to give others the chances youve had. not just because you have an obligation to give something back to this country that has given our family so muchalthough you do have that obligation. but because you have an obligation to yourself. because it is only when you hitch your wagon to something larger than yourself that you will realize your true potential. these are the things i want for youto grow up in a world with no limits on your dreams and no achievements beyond your reach, and to grow into compassionate, committed women who will help build that world. and i want every child to have the same chances to learn and dream and grow and thrive that you girls have. thats why ive taken our family on this great adventure. i am so proud of both of you. i love you more than you can ever know. and i am grateful every day for your patience, poise, grace, and h

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论