




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015贵阳市高考英语阅读、阅读表达一轮自练题(1) 及答案 完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从 115各题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。it was a lazy morning during the christmas week. we were enjoying breakfast when the doorbell rang. it was a little girl, standing at the doorway with a piece of paper and a face that carried an expression of want, rather a common 1 during christmas. she murmured that the paper was her booklist and that she was going around 2 money to buy her schoolbooks. my children went inside and brought some 3 for her. this kind of incident happens very often in my hometown, 4 during christmas. from where i was seated, i could see her clearly. she looked about ten years old and she wore a dress too big for her. she spoke in a 5 voice and looked at me straight in the eye. something made me get up and 6 her. in answer to my questions, she said that her mother made hoppers and she 7 them before going to school. but the hopper money was not adequate to 8 the list; therefore, she was going from house to house asking for help. her voice told me the story; her eyes told me that it was 9 . i said id buy her what was on the list.we drove to a nearby bookstore. she sat 10 , with a strange look on her face. when the clerk was taking all the things on the list, the little girl kept staring as if confused. perhaps she had never 11 so many new things before. they were merely exercise books, pencils, pens and such things. she whispered her 12 to us. strange, i hadnt been aware that giving such 13 things to one in need, could bring me such a lot of happiness.as we drove back, i could see the little girl in the mirror. all the gifts i had given in my life never 14 up a face so much. she was grasping the parcel, smiling to herself. the total event made us all very 15 . our christmas became more meaningful.1a. problemb. sightc. momentd. experience2a. borrowingb. receivingc. beggingd. lending3a. clothesb. booksc. foodd. coins4a. absolutelyb. casuallyc. especiallyd. hardly5a. strangeb. politec. seriousd. loud6a. care forb. speak toc. smile atd. hold to7a. soldb. neededc. collectedd. used8a. buyb. makec. coverd. control9a. painfulb. truec. movingd. interesting10a. happilyb. eagerlyc. anxiouslyd. silently11a. possessedb. boughtc. seend. accepted12a. surpriseb. satisfaction c. thanksd. pleasure13a. simpleb. wonderfulc. expensived. useful14a. litb. madec. putd. shut15a.confusedb. delightedc. amazed d. relieved1.【答案】b【解析】考查名词及语境的理解。a。难题;b。视力,景象c。瞬间,片刻;d。经验,经历。由第二段“this kind of incident happens very often in my hometown,”可知这是一种相当常见的景象。故选b。2.【答案】c【解析】考查非谓语动词及语境的理解。a。借入;b。接收; c.乞讨,乞求;d。借出。第四段“she was going from house to house asking for help.”说她寻求帮助,但文章自始至终没提到女孩会还钱。因此,她是在乞讨而不是借。故选c。3.【答案】d【解析】考查名词及语境的理解。a.衣服;b。书;c.食物;d.硬币。 由前一句“she was going around 2. begging money to buy her schoolbooks.”可知孩子们是去给她拿钱了。故选d。4.【答案】c【解析】考查副词及语境的理解。a.绝对地,完全地;b.随便地,偶然地;c.尤其,特别;d.几乎不。有上下文可知,这种事情尤其是在圣诞节期间经常发生。故选c。5.【答案】b【解析】考查形容词及语境的理解。a.奇怪的,陌生的;b.有礼貌的;c.严肃的,严重的;d.大声的。因为“i said id buy her what was on the list。.”我同意去为她买单子上的东西,说明女孩说话时,很有礼貌。故选b.6.【答案】b 【解析】考查动词词组及语境的理解。a.关心,照顾,喜欢;b. 对说话;c.对微笑;d.坚持,执着,紧握。下一段“in answer to my questions, she said”说明我和她说话了。7.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。a.卖,销售;b.需要;c.搜集;d.使用。由下一句可知她卖掉了妈妈制作的东西。8.【答案】c【解析】考查动词及语境的理解。a.买;b.制作;c.覆盖,负担支付;够付(费用);d.控制。由“therefore, she was going from house to house asking for help.”可知这些钱不足以支付买书的费用。故选c。9.【答案】b【解析】考查形容词及语境的理解。a.痛苦的;b.真实的;c.移动的;d。有趣的。由下一句“我说去给她买清单上的东西.”可知她的眼睛告诉我这是真的。10.【答案】d【解析】考查副词及语境的理解。a.快乐地,幸福地;b.急切地;渴望地c.焦虑地; d.安静地。由下文“with a strange look on her face. when the clerk was taking all the things on the list, the little girl kept staring as if confused.”的奇怪表情和凝视,可以推断出女孩是安静地坐着。故选d。11.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。a.拥有,控制;b.买;c.看见;d.接受。由“when the clerk was taking all the things on the list, the little girl kept staring as if confused.”可推断出她以前从未拥有过这么多新的东西。故选a。12.【答案】c【解析】考查名词及语境的理解。a.惊奇,诧异;b.满足;c.感谢;d.快乐。由上一句,我们为她买了这么多东西,可推断出她是感谢我们。13.【答案】a【解析】考查形容词及语境的理解。a.简单的;b.极好的;c.昂贵的;d.有用的。由“they were merely exercise books, pencils, pens and such things.”可知是简单的东西。14.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。a.lit up (使春风满面);b.made up(构成);c.put up (举起,张贴);d. shut up(住口,关闭)。由“she was grasping the parcel, smiling to herself.”可知我一生中给出的所有礼物从没有使一张面孔如此的容光焕发。15.【答案】b【解析】考查形容词及语境的理解。a.困惑的;b.高兴地,欣喜的;c.吃惊的;d.放心的,释然。由“our christmas became more meaningful.”可知整件事使我们都很欣喜。故选b。阅读理解-asome of beijing zoos animals are suffering menu changes because of the bird flu spread in asia.gone are the lions and tigers delightful “live” chicken dinners. in their menu , instead , are raw beef and mutton. while the lions and tigers go chickenless, the zoos birds are also receiving some special and uncomfortable treatment these days. the peacocks in badaling safari animal world, who used to be featured in the park and could walk around showing off their beautiful feathers, now are forced to stay in cages.and turkeys at the beijing zoobelieved to be most likely to suffer from the bird flu virus have been moved out of their old home to places separate from visitors. in most cases, display areas with birds have been closed for health reasons.yet a good thing about the present situation is that the living conditions of the zoos birds are being improved , with keepers keeping the display areas cleaner and not as crowded as before . almost all zoos have done more frequent cleaning and disinfection for bird cages measures to prevent infection.in this special period , pigeons(鸽子)are frowned upon . in beijing , many homing pigeon lovers use balconies (阳台)to build cages for birds . most neighbours are fed up with these cages since they can produce waste and feathers . now the citys homing pigeon organization is asking all its members to stop letting pigeons out of their cages and keep cages clean. still, pigeons and some other birds seem less lovely to people than before.as a chinese newspaper put it : “doves , are you still angels ?”1. which of the following shows the menu changes in the beijing zoo?a. the lions and tigers have “live” chicken dinners.b. the lions and tigers eat raw beef and mutton.c. the lions and tigers have chickens only for supper.d. the lions and tigers have beef and mutton for part of meals.答案解析:答案为b。本题为细节题。从第二段第一、二句 “gone are the lions and tigers delightful “live” chicken dinners. in their menu , instead , are raw beef and mutton.”可知,狮子和老虎不再享受活鸡的美餐,而是吃生牛肉和羊肉。故答案为b。2. we can conclude from the text that .a. turkeys have been moved out of the zoo because of the bird flu virus b. peacock shows used to be free of charge c. people can hardly see peacock shows in the beijing zoo now d. homing pigeons are safe from the bird flu virus 答案解析:答案为c。本题为细节推理题。从第二段的最后一句话 “the peacocks in badaling safari animal world, now are forced to stay in cages.”可知,孔雀现在被关在笼子里,因此人们几乎在北京动物园看不到它们了。故答案为c。3. the underlined sentence in the text means “ ”.a. pigeons receive the best care b. people are worried about pigeons c. people feel displeased with pigeons d. people show no interest in pigeons 答案解析:答案为c。本题为句意推断题。本句出现在倒数第二段的首句,也是该段的中心句(topic sentence)。结合后文 “most neighbours are fed up with these cages . still, pigeons and some other birds seem less lovely to people than before”可知,人们受够了鸽子,并且鸽子和其他的鸟儿也似乎没有以往那么可爱了。这些细节都是在证明首句的中心句,表达的意思是人们对鸽子感到不愉快。故答案为c。阅读理解【2013江西师大附中三模】an older friend once gave me a piece of advice,“enjoy the last few weeks of college,” she said,“since college is the best time of your life.”this was not the first time id heard such a statement,but with graduation fast coming close,her words especially struck me.it seemed a bit disappointing to reach ones life peak at only 22 years of age,but in her opinion,college had been one of the best times in my life so far.i made friends,took classes,and learned a great deal about myself.but i was also excited for the time after collegemoving to a new city,starting a new job,and becoming a “real” person.i hoped that my great dreams were practical.then,last week i read a column in real simple magazine called 100 years of attitude,in which women 100 years or older shared their life experiences and views.i noticed that none of them considered college as the “best” time of their life.not all of them went to college,but still in most cases their teens and twenties were not the best times of their life.they said some of their favorite times were raising their children,traveling after retirement,and even enjoying their present time and age.enjoying ones present time and age was a clear theme of the interviews.a piece of advice given by the women was about the importance of making the best of all situations.i think it more accurate than that of my friend;i can say with certainty that if i am lucky enough to make it to 100.i refuse to spend the last 80 years of my life plummeting (跌落) downhill,or even leveling off.i am sure that our eagerness and devotion will make us college students live a meaningful life.we will not just look backwards or miss our college days.we will look forward in excitement about continued journey uphill.1which of the following opinions does the writer agree with?acollege is the best time of ones life.btwenties were the best time of the old people.cone should make the best of all situations.done should not look backwards at their college time.2in the second paragraph,the writer wants to say_.aher achievements in college would be the peak of her successbshe is looking forward to living as a “real” person in collegecshe becomes more and more uneasy with graduationdshe is satisfied with the college life but is hopeful for the future3the column the writer read is mainly about those old womens_.abest time of life at youth blife experiences and viewscdifferent opinions about lifedfavorite time with best friends4by saying “i refuse to spend the last 80 years of my life plummeting downhill,or even leveling off” (in paragraph 4),the writer really means_.ashe will not spend the rest of her time at collegebshe will not just obtain a college level certificatecshe will not be satisfied with what she has already accomplisheddshe will not be content with the life in the future5which of the following words can be used to describe the writer?aambitious.bpractical.cimaginative. dproud.语篇解读本文是一篇议论文。都说大学是人生最辉煌的时光,但文中的作者却给出了不同的观点。1解析:细节理解题。根据文章第四段第二、三句“a piece of advice given by the women.making the best of all situations.i think it more accurate than that of my friend.”可知,答案c符合文意。答案:c2解析:段落大意题。根据文章第二段最后三句可知,作者对现在的大学生活很满意,但同时对未来也充满了期待,故答案d符合文意。答案:d3解析:细节理解题。根据文章第三段第一句中的“.in which women 100 years or older shared their life experiences and views.”可知,答案b正确。答案:b4解析:句意理解题。根据对文章最后一段的整体理解可知,作者并不满足现有的成就,而是要继续下去,把整个人生都活得精彩、生动。由此可推知,答案c符合文意。答案:c5解析:推理判断题。根据对文章的整体理解,尤其是最后一段可推知,作者是一个不满足于现状的年轻人,是一个积极进取的人。故答案a“有抱负的”符合文意。答案:a【湖南省怀化市2014高考英语3月一模试题】section b (10 marks)directions: read the following passage. answer the questions according to the information given in the passage. we lived in a very quiet neighborhood. one evening i heard a loud crash in the street. earlier that evening my wife had asked me to go to the store to get some soft drinks. it seemed like this would be a good time to let my teenager daughter holly practice her driving. at dinner my son talked about how much he liked my truck. i enjoyed having it, but i said, “guy, my heart is not set on that truck. i like it but it is just metal and wont last forever. never set your heart on anything that wont last.” after hearing the loud noise, the whole family ran outside. my son shouted, “dad! dad, holly crashed your truck.” my heart sank and my mind was flooded with conflicting thoughts. was anyone hurt? who else was involved? as i ran to the door, i heard a voice in my heart say, “here is a chance to show holly what you really love. shell never forget it.” the accident had occurred in my own driveway. holly had crashed my truck into our other vehicle, the family van (搬运车). in her inexperience, she had confused the brakes and the gas pedal. holly was unhurt physically, but when i reached her, she was crying and saying, “oh, dad, im sorry. i know how much you love this truck.” i held her in my arms as she cried. later that week a friend stopped by and asked what had happened to my truck. i told her the story. her eyes moistened(湿润) and she said, “that happened to me when i was a gir
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 农发行遂宁市船山区2025秋招信息科技岗笔试题及答案
- 农发行合肥市包河区2025秋招无领导小组面试案例库
- 国家能源济南市章丘区2025秋招笔试数学运算题专练及答案
- 广元苍溪县中储粮2025秋招面试典型题目及答案
- 国家能源衡阳市石鼓区2025秋招笔试题库含答案
- 国家能源沧州市河间市2025秋招笔试言语理解与表达题专练及答案
- 军训心得感言
- 关于同学聚会倡议书8篇
- 养殖转让合同(15篇)
- 十堰市中石油2025秋招笔试模拟题含答案电气仪控技术岗
- 洗煤厂安全生产管理制度
- DB37∕T 5263-2023 《民用建筑氡检测与防治技术标准》
- 2025年中国毛皮服装市场调查研究报告
- 湖北建筑工程资料表格全套
- 羽毛球技术分析与训练课件
- 中医耳鼻喉科学多媒体课件-鼻炎课件
- GB/T 196-2025普通螺纹基本尺寸
- (9月30日)缅怀先烈不负英魂-烈士纪念日(含视频)-主题班会课件
- 德胜洋楼的员工手册
- 医院危险化学品安全管理制度
- 劳务施工施工方案
评论
0/150
提交评论