湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(58).doc_第1页
湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(58).doc_第2页
湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(58).doc_第3页
湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(58).doc_第4页
湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(58).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(58)阅读理解。love, success, happiness, family and freedom-how important are these values to you? here is one interview which explores the fundamental questions in life. question: could you introduce yourself first? answer: my name is misbah, 27 years old. i was born in a war-torn area. right now im a web designer. q: what are your great memories? a: my parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. for me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. those are my great memories. q: does your childhood mean a lot to you? a: yes. as life was very hard, i used to work to help bring money in for the family. i spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. however, it taught me to deal with problems all alone. i learnt to be independent. q: what changes would you like to make in your life? a: if i could change something in my life, id change it so that my childhood could have taken place in another area. i would have loved to live with my family in freedom. who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? it doesnt matter as long as i can live with my family and we are safe. q: how do you get along with your parents? a: my parents supported me until i came of age. i want to give back what ive got. thats our way. but i am working in another city. my only contact with my parents now is through the phone, but i hate using it. it filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. my deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. in misbahs childhood, _.a. he was free from worry b. he liked living in the countryside c. he was fond of getting close to nature d. he often spent holidays with his family ( ) 2. what did misbah desire most in his childhood? a. a colorful life. b. a beautiful house. c. peace and freedom. d. money for his family. ( ) 3. how would misbah prefer to communicate with his parents? a. by chatting on the internet. b. by calling them sometimes. c. by paying weekly visits. d. by writing them letters. ( ) 4. if there were only one question left, what would it most probably be? a. what was your childhood dream? b. what is your biggest achievement? c. what is your parents view of you? d. what was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1. 答案 c 【解析】细节理解题.由 my parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. for me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. those are my great memories.可知,misbah 喜爱大自然.所以答案选 c 项. 2. 答案 c 【解析】 推理判断题. 根据文中 i would have loved to live with my family in freedom. who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? it doesnt matter as long as i can live with my family and we are safe.可知,作者向往和平自由的生活.故选 c 项. 3. 答案 c 【解析】 细节理解题. 根据 my only contact with my parents now is through the phone, but i hate using it. it filters out your emotion and leaves your voice only. my deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, misbah 讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 misbah 想要的是与父母面对面的交流.四个选项中只有 c 项能够让 misbah 与父母面对面.由此判断选 c 项. 4. 答案 b 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 b 项没有.所以如果还剩 一个问题,很有可能就是 b 项. 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。the government of norway is planning to build an unusual storage center on an island in the arctic ocean. the place would be large enough to hold about two million seeds. the goal is to represent all crops known to scientists. the british magazine new scientist published details of the plan last month. the structure will be designed to protect the worlds food supply against nuclear war, climate change and other possible threats. it will be built in a mountain on the norwegian island of spitsbergen. the mountain is less than one thousand kilometers from the north pole, the northernmost position on earth.an international group called the global crop diversity trust is working on the project. the director of the group, cary fowler, spoke to new scientist. he said the project would let the world rebuild agriculture if in his words “the worst came to the worst”. norway is expected to start work next year. the project is expected to cost three million dollars. workers will drill deep in the side of a sandstone mountain. temperatures in the area never rise above zero degrees celsius. the seeds will be protected behind concrete walls a meter thick and high-security doors.the magazine report says the collection will represent the products of ten thousand years of farming. most of the seeds at first will come from collections at seed banks in africa, asia and latin america. to last a long time, seeds need to be kept in very low temperatures. workers will not be present all the time. but they plan to replace the air inside the storage space each winter. winter temperatures on the island are about eighteen degrees below zero celsius. the cold weather would protect the seeds even if the air could not be replaced.mr. fowler says the proposed structure will be the worlds most secure gene bank. he says the plant seeds would only be used when all other seeds are gone for some reason.norway first proposed the idea in the 1980s. but security concerns delayed the plan. at that time, the soviet union was permitted use of spitsbergen. new scientist says the plan won united nations approval in october at a meeting in rome of the food and agriculture organization.1. the project is meant to_. a. increase the worlds food production in the futureb. carry out some scientific experiments on plant genesc. protect crop seeds from dying out in case of possible disastersd. build an exhibition centre of the worlds plant seeds2. which of the following statements is true according to the above passage?a. the government of norway will perform the project alone.b. seeds to be collected there were produced ten thousand years ago.c. spitsbergen is chosen because it is away from the threat of unclear war forever.d. temperature is a major consideration when choosing the storage place.3. we can infer from the text that_.a. people will get newly-developed seeds from the center every yearb. the storage center will greatly promote the development of world agriculturec. norway meant to have built the storage centre more than 20 years agod. there havent been any seed storage centers in the world before4. what is probably the best title of the passage?a. noahs ark of plant seeds in plan b. the best place to store seedsc. concerns of world food supply d. a new way to feed the world【参考答案】14、cdca2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。selling fruit may not seem like a job that requires much skill . but xu jia disagrees. the former technician, who earned a huge salary working for a beijing-based it group, believes fresh fruit is an even more promising industry than it. so the 27-year-old quit his job and began to sell fruit and become an online sensation(网络红人).but to xu, it is only a story where a young man does what he loves and becomes happy every after, simple as this.one of his friends posted a photo comparison online. one photo is of xu as an it technician-with most of his hair having fallen out and looking pale; the other is of xu selling fruit with sparkling eyes, his hair all grown back and most importantly, a happy look on his face. all of a sudden , the photo comparison went viral, appearing on micro blogs to major news portals(门户网站).he was rewarded for his hard work over those years as a technician, but he was exhausted. thinking about what he really likes doing; eating fruit came to his mind. he quit his job early this year and returned to chongqing to build up an electronic commerce platform for fruit selling.before he made the change, xu consideren his options carefully and made some preparations. xu started his business with five young employees. one of his friends was in charge of the real store and xu managed the online store.he promoted the cherries on his micro blog and many citizens visited his online store to support him. some complained the cherries got spoiled during transportaion and some said the packaging smelled bad.xu answered the suggestions honestly. this was an important step for the young man to pursue his “fruit dream”“some websites selling fresh produce have closed. im worried about the future, but i still have confidence”, says xu.“my dream is to bring fresh fruit to the table of every family in the country, from north to south. im really happy to make this my career.” he says.1. why did xu jia quit his former job as a technician?a. he thinks fresh fruit more promising. b. he earned little money in the it group. c. he is not suitable to be a technician. d. he can become a millionaire by selling fruit.2. how exactly did xu become an online sensation?a. he quit his job which gave him a huge salary.b. the photo comparison online made him become popular. c. the photo of xu selling fruit online went viral.d. he does what he loves and becomes happy.3. whats the most important reason for xus success of career change?a. he made enough preparations. b. he considered his options carefullyc. he does what he really likes doing. d. his five young employees helped him. 4. the underlined word“this ”probably refers to .a. xus answering the complaints b. some citizens complaints c. xus worrying about the future. d. xus having confidence参考答案14、abca 阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳答案。 many people think a telephone is essential. but i think it is a pest and a time waster. very often you find it impossible to escape from some idle or curious chatter-box, or from somebody who wants something for nothing. if you have a telephone in your own house, you will admit that it tends to ring when you are asleep, or in the middle of a meal or a conversation, or when you are just going out, or when you are taking your bath. are you strong minded enough to ignore it, to say to yourself,“ah, well, it will all be the same in a hundred years time” you are not. you think there may be some important news or messages for you. i can assure you that if a message is really important it will reach you sooner or later. have you never rushed dripping from the bath, or chewing from the table, or dazed from the bed, only to be told that you are a wrong number? but you will say, you need not have your name printed in the telephone directory, and you can have a telephone which is only usable for outgoing calls. besides, you will say, isnt it important to have a telephone in case of emergencyillness, an accident, or fire? of course, you are right, but here in a thickly populated country like england one is seldom far from a telephone in case of dreadful necessity. i think perhaps i had better try to justify myself by trying to prove that what i like is good. i admit that in different circumstancesif i were a tycoon(business vip),for instance, or bed ridden i might find a telephone essential. but then if i were a taxi-driver i should find a car essential. let me put it another way: there are two things for which the english seem to show particular talent; one is mechanical invention, the other is literature. my own business h

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论