




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北省武汉市2016高考英语一轮完形填空和阅读理解选练(6)完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项a、b、c和d中,选出最佳答案。 anyone who owns a car knows that we should maintain the car and fill it with fuel of good quality. to keep it looking good,we occasionally take it 1._ _ a wash. if we abuse the car,it wont take us where we want to go.2._ it is with our body and soul. the body is just like a vehicle to do the souls building.3._ the body is full of energy,it can help open up the soul. some deeper life issues will become easy for us. just 4._ we learn to maintain a car,we ought to learn how to maintain the body. there must be 5._ balance between enjoying ourselves and working. for one thing,we dont need to be a slave.6._ can sometimes refresh the body so that our soul can accomplish more. for 7._ ,we have to be in control. enjoy the pleasure,8._ dont be addicted to it. only when our body is at full power can the “willpower” go further.(一)1. for考查介词。此处表目的,故填for。2. so考查固定句型。so it is with sb/sth意为“某人/某物也一样”。3. if/when考查状语从句的引导词。此从句句意:如果我们精力充沛的话/当我们精力充沛的时候。4. as/like考查状语从句的引导词。此空引导方式状语从句,意为“正如我们学习保养车子一样”。5. a考查冠词。此空表示泛指,意为“自我娱乐与工作之间一定存在着一种平衡”。6. we考查代词。该空作主语,再根据句中的 our soul 可判断填we,注意。7. another考查固定搭配。由上文“for one thing”可知答案。for another 其次。8. but考查并列连词。此空连接两个祈使句,且表示转折关系,故填but。阅读理解。blind imitation (模仿)is self-destruction.to those who do not recognize their unique worth. imitation appears attractive: to those who know their strenghth. imitation is unacceptable.in the early stages of skill or character development, imitation is helpful. when i first learned to cook, i used recipes (菜谱) and turned out some tasty dishes. but soon i grew bored. why follow someone elses way of cooking when i could create my own? imitating role models is like using training wheels on a childs bicycle; they help you get going, but once you find your own balance, you fly faster and farther without relying on them.in daily life, imitation can hurt us if we subconsciously (下意识地) hold poor role models. if, as a child, you observed people whose lives were bad, you may have accepted their fear and pain as normal and gone on to follow what they did. if you do not make strong choices for yourself, you will get the results of the weak choices of others.in the field of entertainment, our culture glorifies celebrities. those stars look great on screen. but when they step off screen, their personal lives may be disastrous. if you are going to follow someone, focus on their talent, not their bad character or unacceptable behaviors.blessed is the person willing to act on their sundden desire to create somrthing unique.think of the movies,books,teachers,and friends that have affected you most deeply.they touched you because their creations were motivated by inspiration,not desperation.the world is changed not by those who do what has been done brfore them,but by those who do what has been done inside them.creative people have an endless resource of ideas.the problem a creator faces is not running out of material;it is what to do with the material knocking at the door of imagination.syudy your role models,accept the gifts they have given,and leave behind what does not server.then you can say,”i stand on the shoulders of my ancestors”tragedies and tory ,and know that they are cheering on.1.imitation proves useful when you . a.know you are unique b.lose the bslance of lifec.begin to learn something new d.get tired of routine practice2. to avoid the bad result of imitation, we should_.a. forget daily fear and pain b. choose the right examplec. ask others for decisions d. stay away from stars3.acording to the author. the world moves on because of those who are .a. desperate to intruence others with their knowledge b. ready to turn their original ideas into realityc. eager to discover what their ancestors didd. willing to accept othersideas4.the trouble a creator faces is .a. the lack of strong motivation b. the absence of practical ideas c. how to search for more materials d. how to use imagination creatively5. what is the authors purpose in writing this passage?a. to highlight the importance of creatively.b. to criticize the characters of role models.c. to compare imitation with creation.d. to explain the meaning of success.【参考答案】15、cbbda阅读理解。as we get older, most of us worry about grey hair, wrinkles and maintaining a youthful body. but people often dont realize the voice needs looking after. here, mr. rubin, a voice expert, reveals how to keep your voice youthful.drink more fluid and avoid spicy foodyou need water for the vocal cords(声带) to vibrate(振动) well. the body must be kept hydrated enough to make the vocal cords operate well. drinking 1.5 liters of water a day at intervals of 15 minutes is very important. mr. rubin advises avoiding foods with an annoying effect on the stomach, such as onions, chili, fizzy drinks and chocolate.rest the throat and talk regularlythe vocal cords can be scared if you use your voice during a bad cough. if you have a case of laryngitis(喉炎) with a cold, you should rest your voice for a day or two, and seek medical advice.simply staying sociable and using your voice is very important. “as older people get less mobile, they can become socially isolated and speak less.”says mr. rubin. “the elderly need to communicate with people more. by using the vocal cords, they enable the ageing process to slow down. ”improve your posturegood posture is essential to keeping the voice young, so wed better stand properly. exercise helps you take deeper breaths as it means there is better airflow through the voice box, producing a stronger tone.sing in the showerthis is one of the best ways to preserve your voice, as it keeps the larynx muscles strong while the steam lubricates(使润滑) the voice box.“singing is gymnastics for the voice,”says mr. rubin. joining a choir is one of the best ways to preserve a youthful tone.【文章大意】:文章讲诉了语音专家讲怎样保持我们的声音年轻,诸如多喝水,少吃辛辣食品、洗澡时唱歌等方式。60. mr. rubin gives us advice on . a. ways to keep us from aging b. ways to keep our voice youthful c. ways to talk with other people d. prevention of diseases caused by talking too much【答案】b【解析】根据第一段here, mr. rubin, a voice expert, reveals how to keep your voice youthful.罗宾先生,意为语音专家揭示了怎样保持声音年轻,选b【考点定位】考查细节理解能力。61. which of the following statements is true in the opinion of mr. rubin? a. taking more onions can keep us healthy. b .professional singers voices tend to age quickly. c. the steam can do great harm to the voice. d. we should stand properly to keep our voice youthful.【答案】d【解析】根据倒数第二段good posture is essential to keeping the voice young, so wed better stand properly.即好的姿势是保持声音年轻的关键,因此我们最好站姿正确,可知选d【考点定位】考查细节理解能力。62. to protect the voice, the old people should . a. get less mobile b. lie in bed more c. avoid using the voice d. communicate with others more【答案】d63. what can we learn from the text? a. most people have realized the importance of protecting voice. b. its hard to keep the vocal cords strong through exercise. c. shouting now and then benefits our vocal cords. d. singing in the shower is among the best ways to keep our voice youthful.阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。book reviews can be a great foot in the door if youre looking to get your writing published somewhere. most magazines, whether online or print, will include book reviews about books that tackle the topics the magazine discusses. also, most editors and staff writers are usually too busy to read books and review them themselves (unless they are specifically assigned to a book review column). therefore, writing book reviews can be a great way to get started with a writing career.many people that are reading your review may not know anything about the book youre reviewing. instead of making them go find information on their own by searching for the book title, start out with a little description of the book. make sure you avoid too long of a summary, though, because if too much of your article is a summary of the book, it wont be interesting. start with a short paragraph or so that hits all the major points but doesnt give too much away. you dont want to tell your reader everything about the book, because then they wont have to read it at all. just give enough information so your reader is interested in reading the book.some magazines like to publish book reviews that are completely objective(客观的). this means that they want a review of the book that doesnt share your opinion and that in which your opinion isnt obvious from reading what you wrote. if you hated a book, it might not be a great book to review. you probably want to review books that you enjoyed. this will give your review a positive spin. avoid gushing about how much you loved the book, however. you should not include your personal reaction to the book until the very end, where you include a sentence or two about whether or not you would recommend a book and to whom you would recommend it.a great way to get your review noticed is to look at a book through a specific lens. read the book as a feminist(女权主义者) would, for example, and talk about what a feminist might say to applaud or criticize the book. you can choose any number of lenses, and feminism is just one option. an economic lens, a family lens, the lens of a different nationality, or the lens of a child could all be interesting ways to look at a book. if you look at a book in this way, instead of just reading it and forming your own opinion, it will be much more interesting and marketable. this is especially the case if you look at a lens that relates to the subject of the magazine to which you are submitting. feminist magazines love book reviews about books read through a feminist lens, for example, because it pertains to their readership.another great way to write a book review is to talk about the writers style. anyone can pick up a book and read for the plot, but it takes an experienced writer to note interesting things about another writers style and write about them intelligently.1. whats the first paragraph mainly about?a. standards of good book reviews. b. benefits of writing book reviews.c. ways to get your writing published. d. topics usually discussed in magazines.2. which of the following is a characteristic of a good book review?a. including much information on a major point of the book.b. stating clearly the writers opinion of the book.c. giving a brief summary of the book.d. avoiding describing the book.3. the fourth paragraph is developed mainly by.a. giving examplesb. telling personal experiencesc. making comparisonsd. analyzing causes4. according to the text, only a skilled writer can.a. look at a book through a specific angle b. give an objective description of a bookc. find a book and understand its plot easily d. pay close attention to another writers style【参考答案】14、bcad阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。while some dictionaries define the word “right” as “a privilege” when used in the context of “human rights”, we are talking about something more basic. originally, people had rights only because of their membership in a group, such as a family. then, in 539 bc, cyrus the great, after conquering the city of babylon, did something totally unexpectedhe set all slaves free and let them return home. moreover, he declared people should choose their own religion. cyrus statements are about the first “human rights” declaration in history. every person has certain basic rights, simply by the fact of being human. these are called “human rights” rather than a privilege, which can be taken away at someones sudden desire. they are “rights” because they are things you are allowed to be, to do or to have. these rights are there for your protection against people who might want to harm or hurt you. they are also there to help us get along with each other and live in peace. yet many people, when asked to name their rights, will list only freedom of speech and belief and perhaps one or two others. there is no question that these are important rights, but the full scope of human rights is very broad. they mean choice and opportunity. they mean the freedom to get a job, adopt a career, select a partner of ones choice and raise children. they include the right to travel widely and the right to work without trouble, abuse and threat of arbitrary (霸道) dismissal. they ev
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年医疗仪器设备及器械项目建议书
- 纺织品文物修复师岗前认证考核试卷含答案
- 制球工岗前理论评估考核试卷含答案
- 水泥混凝土制品制作工改进水平考核试卷含答案
- 牛羊屠宰加工工创新意识竞赛考核试卷含答案
- 煤层气液化工班组考核水平考核试卷含答案
- 农村寄宿幼儿在园生活空间体验的个案研究-以巍山县N乡中心幼儿园为例
- 聚苯乙烯装置操作工QC管理模拟考核试卷含答案
- 西式面点师岗前设备性能考核试卷含答案
- 基于MIKE21和SARIMA模型对巢湖不同水动力条件下水质时空分布研究
- 2010-2022年高考英语全国I卷完形填空试题真题及答案汇编
- 安东尼奥高迪设计大师
- 全新版大学进阶英语第三册Unit-4-Emerging-Adulthood
- 第四章农产品贮藏实例课件
- 混凝土施工技术难点及相应解决方案,通用
- 初中励志英语谚语
- 2023年云南曲靖市交通建设投资集团有限公司招聘笔试题库及答案解析
- 招工简章模板(可编辑)
- 《钢纤维混凝土》课件
- DB37-T 4310-2021 地热尾水回灌技术规程
- (完整)中国的丹霞地貌ppt
评论
0/150
提交评论