




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
辽宁盘锦市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(7)及答案passage *many years ago,i owned a service station and roadhouse on the main road between melbourne and adelaide.one very cold,wet night at about 3:30 a.m.,there was a 41 on the front door of our house.a young man,wet from 42 to toe,explained that he had 43 out of petrol about 30 km up the road.he had left his pregnant(怀孕的) wife and his two children 44 at the car and siad that he would hitchhike(搭便车) back.once i had 45 a can with petrol,i took him back to his car where his two-year-old and four-year-old children were both 46 ,saying that they were cold.once the car had started,i suggested that he 47 me back.before leaving,i had turned the heater 48 in the roadhouse,so that when we went in,it was nice and 49 .while the little ones played and ran 50 ,i prepared bread and butter for the children,and hot chocolate for the 51 .it was about 5 a.m. before they 52 .the young fellow asked me how much he 53 me and i told him that the petrol pump(加油泵) had 54 $15.he offered to pay “call-out fee”,but i wouldnt accept it.about a month later,i received a 55 from interstate,a large bus company that we had been trying to 56 to stop off at our roadhouse for a long time.it 57 out that the young fellow i had helped was its general manager,the most 58 person in the company.in his letter,he thanked me again and 59 me that,from then on,all their buses would stop at my service station.in this 60 ,a little bit of kindness was rewarded with a huge amount of benefits.41.a.kickb.hitc.beatd.knock42.a.fingerb.shoulderc.headd.hand43.a.drivenb.usedc.comed.run44.a.awayb.behindc.overd.out45.a.suppliedb.pouredc.equippedd.filled46.a.sleepingb.cryingc.quarrellingd.fighting47.a.allowb.ringc.leadd.follow48.a.onb.offc.ind.over49.a.neatb.hotc.warmd.attractive50.a.aroundb.insidec.nearbyd.along51.a.driversb.guestsc.customersd.adults52.a.leftb.arrivedc.ated.disappeared53.a.gaveb.paidc.owedd.offered54.a.appearedb.exhibitedc.calculatedd.shown55.a.callb.letterc.checkd.notice56.a.getb.forcec.requited.hope57.a.pointedb.turnedc.workedd.found58.a.generousb.successfulc.seriousd.powerful59.a.praisedb.persuadedc.informedd.convinced60.a.lessonb.businessc.aspectd.case参考答案 41.d 42.c 43.d 44.b 45.d 46.b 47.d 48.a 49.c 50.a 51.d 52.a 53.c 54.d 55.b 56.a 57.b 58.d 59.c 60.d the english language, thanks to the rapid progress of technology, is changing fastwe all have a rapid choice: we can either bury our heads in the sand and spend the rest of our lives wishing shakespeare were alive and wellor we can accept the new english, enter into the spirit of the internet age called weblishyou cant avoid it ,for the simple reason that whenever a new variety of language comes along, it inevitably impacts (冲击) on the language as-a whole says drdavid crystal, honorary professor of linguistics(语言学家)at the university of wales in bang or, whose book language and the internet has just been published the trouble with keeping up with the new english is not so much that there are so many new words but that the old words no longer mean what we thought they didin the past, if someone said they did not have windows, you would have to suppose they lived in a cavethese days, it is probably because they use a mac (which is a computer, not a rain coat)spam is as disliked as it ever was, which once meant an unappetizing (引不起食欲的) canned meatit now stands for unwanted “junk”email. spellings are changing, toonot only is text-messaging playing hvc wth vrbs(havoe(混乱)with verbs), but the conventions of email communication place little emphasis on perfect speakingweblish loves to see nouns happily become verbs (please bookmark this site) and verbs become nouns (send me the download)verbs and prepositions are regularly thrown together to become new nouns or adjectives (dial-up, logon, print-on,pulldown, up-load ) , while others are created from simply pairing nouns: cyberspace, ethernet, emit internet, hyperlink, metatag, netspeak68the best title of this passage would be _akeep up with the latest weblishbkeep up with the latest development in englishcnewly invented english wordsdtechnology and english69we can infer from the first paragraph that _asome people wish shakespeare were still alivebpeople may have different attitudes towards weblishcall people welcome weblishdweblish; causes fear among people70the author thinks the main difficulty for people in keeping up with weblish is that .aold words take on new meaningsbthere are so many new wordscthe technology is changing too fastdweblish words are full of spelling mistakes参考答案 *结束 atourism wasnt as important as it is today. in the past, only people with a good deal of money could travel on holidays to other countries. more people travel today than in the past because there is a growing middle class in many parts of the world; that is to say, people now have more money for travel. special plane fares for tourists make travel less expensive and more attractive than ever before. one person doesnt travel for the same reason as another. but most people enjoy seeing countries that are different from their own. they also like to meet new people and to taste new food.tourism causes many changes in a country and in peoples lives. people build new hotels and restaurants and train native men and women as guides to show visitors around interesting places. therere new nightclubs and other amusements. international tourism is clearly a big business.56. in the old days _ could travel to other countries.a. boys and girls, men or women, young or oldb. either kings or queensc. both the poor and the richd. nobody but those who had money57. more people travel today than in the past because_.a.people have become interested in travelingb.traveling today is easier than in the pastc.people now have spare money for traveld.great changes have taken place in the world58. what makes travel more attractive than before?a. travel by air to other countries is much cheaper today.b. more guides are being trained to show beautiful spots.c. modern telegraph lines make travel less expensive.d. new hotels and restaurants have been built.59. what is the best title of the passage?a. the change of tourismb. tourism c. the importance of tourism d. the cause of tourism change concern with money, and then more money, in order to buy the conveniences and luxuries of modern life, has brought great changes to the lives of most frenchmen. more people are working than ever before in france. in the cities, the traditional leisurely midday meal is disappointing. offices, shops, and factories are discovering the great efficiency of a short lunch hour in company lunchrooms. in almost all lines of work, emphasis now falls on everincreasing output. thus the “typical” frenchman produces more, earns more, and buys more consumer goods than his counterpart of only a generation ago. he gains in creature comforts and ease of life. what he loses to some extent is his sense of personal uniqueness, or individuality.some day that france has been americanized. this is because the united states is a world symbol of the technological society and its consumer products. the socalled americanization of france has its critics. they fear that “assemblyline life” will lead to the disappearance of the pleasures of the more graceful and leisurely (but less productive) old french style. what will happen, they ask, to taste, elegance, and the cultivation of the good things in lifeto enjoy in the smell of a freshlypicked apple, a stroll by the river, or just happy hours of conversation in a local cafe?since the late 1950s life in france has indeed taken on qualities of rush, tension, and the pursuit of material gain. some of the strongest critics of the new way of life are the young, especially university students. they are concerned with the future, and they fear that france is threatened by triumph of this competitiveness, goodsoriented culture. occasionally, they have reacted against the trend with considerable violence.in spite of the critics, however, countless frenchmen are committed to keeping france in the forefront of the modern economic world. they find that the present life brings more rewards, convenience, and pleasures than that of the past. they believe that a modern, industrial france is more preferable to the old.5the passage is about _.a. changes in the lifestyle of the frenchb. criticism of the old lifestylec. approval of the new lifestyled. analysis of the old way of life in france6the old french way of life mainly featured _.a. elegance, leisure and romanticismb. efficiency, elegance and leisurec. elegance, leisure and tasted. efficiency, leisure and taste7which of the following about the french is not true?a. they show more concerns about money than before.b. they do enjoy working on the assembly line.c. many of them prefer the new lifestyle to the old.d. they are more competitive than the elder generation.8what is the attitude of the general frenchmen towards the new lifestyle?a. they fear that france is threatened by the new trend.b. they are unsatisfied with the new way of life.c. they welcome the new lifestyle enthusiastically.d. they confuse the traditional lifestyle with the new one.答案文章讲述的是有关法国人生活方式的变化。5a。主旨大意题。根据文章每段主题句内容可知,文章讲述的是有关法国人生活方式的变化。6c。细节理解题。由文章第二段最后两句话的内容可得出答案。7b。细节理解题。由文章第二段第四句话的内容,可知b项说法错误。8c。细节理解题。由文章最后一段内容可以得出。*结束 i believe influence is the union of power and purpose. as a tv star, magazine founder, businesswoman and celebrity, oprah winfrey certainly has power. but most important, she has purposea lasting commitment to the principles of goodness and generosity that goes beyond any one individual. i have sat with oprah in interviews and in my home. i have felt her warmth, and i am always moved by her deep love for others. she makes you want to invite her into your lifeand she invites you into hers.oprahs story is americas story: a young girl from mississippi, who grew up without electricity or running water but realized her promise through education and achieved her dreams in liberty. oprah, 52, reminds us that we who prosper in freedom have a moral responsibility to help others who have the desire to succeed but just need an opportunity. oprah is helping create those opportunities. out of her own pocket, she built new homesand gave new hopeto 65 families who lost everything in hurricane katrina. and just last year, oprah launched a successful campaign to help victims of abuse find the justice they deserve, so they can move on with confidence.for most people, oprahs influence is less direct but no less meaningful. those are the millions of ordinary men and women who wish to improve themselvesto become better parents, kinder friends and stronger individuals. for those people, oprah is an inspiration. she has struggled with many of the challenges that we all face, and she has transformed her life. her message is powerful: i_did_it,_and so can you. so who, then, is oprah winfrey? she is a woman of moral character and a source of strength for millions of her admirers. her life and her work are evidences to the greatness of her generous heart. she is influential, to be sure. and she is someone i am deeply honored to call my friend.5through this passage the author intended _.a. to show her encouragement to oprah winfreyb. to summarize the whole life of oprah winfreyc. to show her appreciation of oprah winfreyd. to introduce oprah winfrey as a friend and her shows6which of the following stories is americas story in the authors eyes?a. rich young girls from mississippi gain success in their life.b. poor youn
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广西百色市田阳区消防救援大队政府招聘专职消防员9人考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 2025福建漳州长泰区中医院招聘2人模拟试卷及答案详解(有一套)
- 2025北京邮电大学招聘38人考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025年济宁市市直卫生健康系统“校园双选会”笔试考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解一套
- 2025北京中国热带农业科学院香料饮料研究所第一批工作人员招聘(第2号)模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025安徽淮北师范大学招聘高层次人才90人模拟试卷带答案详解
- 2025贵州省医疗服务评价中心第十三届贵州人才博览会引才模拟试卷及完整答案详解
- 2025赤峰市中心医院招聘8控制数人员模拟试卷完整参考答案详解
- 2025年上海市普陀区教育学院附属学校实习教师招聘模拟试卷及1套参考答案详解
- 2025广东惠州市博罗县长盛水务有限公司招聘及模拟试卷及答案详解(有一套)
- 2025年中级银行从业资格之中级公司信贷模拟考试试卷A卷含答案
- 2025年春初中地理七年级下册人教版教案设计 第九章第二节 第2课时
- 大学英语四级考试2024年12月真题(第一套)Part IV Translation
- 数据库应用技术-第三次形考作业(第10章~第11章)-国开-参考资料
- 人教版四年级上册数学第三单元《角的度量》测试卷附答案(能力提升)
- AIGC基础与应用第6章-AIGC造就绘画大师
- 【拆书阅读笔记】-《复盘》
- 媒介素养概论 课件 第0-2章 绪论、媒介素养、媒介素养教育
- 综合实践活动课程的设计与实施
- 《影视鉴赏》教学课件 《影视鉴赏》第三章
- 职工三级安全教育卡模版
评论
0/150
提交评论