




免费预览已结束,剩余10页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河北省秦皇岛市卢龙县2016高考英语阅读理解含语法填空练习(9)阅读理解。why should mankind explore space? why should money, time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits? why should resources be spent on space rather than on conditions and people on earth? these are questions that, understandably, are very often asked.perhaps the best answer lies in our genetic makeup(基因构成) as human beings. what drove our ancestors to move from the trees into the plains, and on into all possible areas and environments? the wider the spread of a species, the better its chance of survival. perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible.nearly every successful civilization has explored, because by doing so, any dangers in surrounding areas can be identified and prepared for. without knowledge, we may be completely destroyed by the danger. with knowledge, we can lessen its effects. exploration also allows minerals and other potential(潜在的) resources to be found. even if we have no immediate need of them, they will perhaps be useful later. resources may be more than physical possessions. knowledge or techniques have been acquired through exploration. the techniques may have medical applications which can improve the length or quality of our lives. we have already benefited from other spinoffs including improvements in earthquake prediction, in satellites for weather forecasting and in communications systems. even nonstick pans and mirrored sunglasses are byproducts(副产品) of technological developments in the space industry!while many resources are spent on what seems a small return, the exploration of space allows creative, brave and intelligent members of our species to focus on what may serve to save us. while space may hold many wonders and explanations of how the universe was formed or how it works, it also holds dangers. the danger exists, but knowledge can help human beings to survive. without the ability to reach out across space, the chance to save ourselves might not exist.while earth is the only planet known to support life, surely the adaptive ability of humans would allow us to live on other planets. it is true that the lifestyle would be different, but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the future.本文是一篇议论文,向我们阐述了人类进行太空探索的原因。人类的基因构成决定了人类探索其他领域包括太空的能力。人类探索太空可能暂时没有多大用处,但是在将来这可能会帮助人类生存下去。1why does the author mention the questions in paragraph 1?ato express his doubts.bto compare different ideas.cto introduce points for discussion.dto describe the conditions on earth.答案:c。推理判断题。作者在第一段提出问题目的是引出下面要讨论的话题。2what is the reason for exploring space based on paragraph 2?ahumans are natureborn to do so.bhumans have the tendency to fight.chumans may find new sources of food.dhumans dont like to stay in the same place.答案:a。细节理解题。根据第二段的第一句可知人类探索太空的原因是其基因的构成。3the underlined word “spinoffs” in paragraph 4 probably refers to _.asurvival chances bpotential resourcescunexpected benefitsdphysical possessions答案:c。词义猜测题。后面所说的“improvements in earthquake prediction,in satellites for weather forecasting and in communications systems”可知此处的划线短语意为“益处,好处”。4what makes it possible for humans to live on other planets?aour genetic makeup. bresources on the earth.cthe adaptive ability of humans.dbyproducts in space exploration.答案:c。细节理解题。根据最后一段的第一句话可知,人类的适应能力会让人类在其他星球生存下去。5which of the statements can best sum up the passage?aspace exploration has created many wonders.bspace exploration provides the best value for money.cspace exploration can benefit science and technology.dspace exploration may help us avoid potential problems on earth.答案:d。主旨大意题。a、b两项可以容易地排除。全文主要讲的是太空探索对帮助人类生存的益处,而不是对科技的益处。阅读理解lisa pina never thought she would need the fire safety training she received during her apprenticeship (学徒期) as a union painter and dry waller.on friday morning,she was thanking god she had it.on thursday night,while pina was babysitting her granddaughter,nephew and two nieces in her sisters apartment,she smelled smoke and realized the apartment building was on fire.when her 4yearold granddaughter ilean garcia began saying,“were going to die,”she knew she had to act.pina,39,first sealed the door,and then told all four children to get on the floor.after calling 911,she told the children to start singing and promised them all treats as soon as they reached safety.“i said,ok,were going to lie down and were all going to play a game,”pina said.“we all started singing our abcs and 123s.i was just trying to make it fun.”pina patiently waited,and a few minutes later,riverside county sheriffs deputies (治安官的助手) arrived.pina,ilean,8yearold gabriel parga,5yearold aubreyana parga and 4yearold meriyah parga were all trapped on the second floor as flames filled the first story.pina did the only thing she could.she opened the window and dropped the children,onebyone,into the arms of the sheriffs deputies about 15 to 20 feet below.“i just needed to keep the kids calm so they wouldnt be afraid,”pina said.“i was deathly afraid inside,but i couldnt let them know that.”not long after dropping the children out of the window,firefighters arrived with a ladder and rescued her.ten people were treated at the scene for suffering smoke,but nobody was seriously injured.1.the text is mainly about_.a.a big fire without serious injury b.an urgent call 911c.a brave babysitter d.a babysitter rescuing kids from a big fire2.the underlined word “it” in paragraph 1 refers to_.a.a union painter b.a dry wallerc.the fire safety training d.the apprenticeship3.before lisa pina called 911,in order to prevent the fire,she_.a.let children get on the floor b.opened the windows of the second floorc.closed the door hard d.had children start singing4.according to the text,we know that_.a.lisa pina was the last one to be rescuedb.the fire didnt cause any injuryc.the children were sent to hospital after the fired.during the fire lisa pina wasnt afraid at all1.carrying their heavy load,the two brothers walked along the riverbank,hardly noticing the distance or the sun beating down.(完形填空第二段第一句)带着他们沉重的行囊,兄弟二人沿着河岸行走,几乎没有注意到远行的距离和太阳的曝晒。(1)the sun beat down on the desert sand.太阳曝晒着沙漠。(2)the thieves had beaten the door down.小偷破门而入。(3)the wheat had been beaten down by the rain.麦子被雨打倒了。(4)he wanted 800 for the car but i beat him down to 600.那部车他索价八百英镑,但我把他的价钱讲到六百英镑。2.then decided to find their way back to the river to catch some fish.(完形填空第二段末句)然后,(他们)决定设法回到河里,捉几条鱼。(1)they found their way out of the crowded market.他们设法从拥挤的市场里挤出来。(2)the hunter found his way into the deep forest in search of the injured deer.猎人设法进入森林深处寻找那只受伤的鹿。(3)he thought hard and found a way to solve the problem at last.他努力思考,最后终于想出一个解决这个问题的办法。3.after calling 911,she told the children to start singing and promised them all treats as soon as they reached safety.(阅读理解第二段末句)拨打完911求救电话,他们一到达安全地方,她就告诉孩子们开始唱歌,并允诺他们所有快乐的事情。(1)it was a real treat to visit them!拜访他们真是一件乐事!(2)now remember this is to be my treat,so ill pay for everything.别忘了这次该我请客,所以一切由我付款。【参考答案】1.d2.c3.c4.a社会生活类-【阅读理解】sports account for a growing amount of income made on the sales of commercial time by television companies. many television companies have used sports to attract viewers from particular sections of the general public, and then they have sold audiences to advertisers. an attraction of sport programs for the major u. s. media companies is that events are often held on saturday and sunday afternoonsthe slowest time periods of the week for general television viewing. sport events are the most popular weekend programs, especially among male viewers who may not watch much television at other times during the week. this means the television networks are able to sell advertising time at relatively high prices during what normally would be dead time for programming. media corporations also use sports to attract commercial sponsors that might take their advertising dollars elsewhere if television stations did not report certain sports. the people in the advertising departments of major corporations realize that sports attract male viewers. they also realize that most business travelers are men and that many men make family decisions on the purchases of computers, cars and life insurance. golf and tennis are special cases for television programming. these sports attract few viewers, and the ratings (收视率) are unusually low. however, the audience for these sports is attractive to certain advertisers. it is made up of people from the highest income groups in the united states, including many lawyers and business managers. this is why television reporting of golf and tennis is sponsored by companies selling highpriced cars, business and personal computers, and holiday trips. this is also why the networks continue to carry these programs regardless of low ratings. advertisers are willing to pay high fees to reach highincome consumers and those managers who make decisions to buy thousands of “company cars” and computers. with such viewers, these programs dont need high ratings to stay on the air. 1. television sport programs on weekend afternoons _.aresult in more sport eventsbget more viewers to play sportscmake more people interested in televisiondbring more money to the television networks2. why would weekend afternoons become dead time without sport programs?abecause there would be few viewers.bbecause the advertisers would be off work.cbecause television programs would go slowly.dbecause viewers would pay less for watching television.3. in many families, men make decisions on _. aholiday trips bsports viewingctelevision shopping dexpensive purchases4. the ratings are not important for golf and tennis programs because _.atheir advertisers are carmakersbtheir viewers are attracted by sportsctheir advertisers target at rich peopledtheir viewers can afford expensive cars5. what is the passage mainly about?atelevision ratings are determined by male viewers.brich viewers contribute most to television companies.csports are gaining importance in advertising on television.dcommercial advertisers are the major sponsors of sport events.【要点综述】本文讲述的是通过在星期六和星期日的下午播放一些电视节目来吸引那些高收入的人来看,给广告带来了极大的效益。说明体育在电视广告中起着很重要的作用。1. d细节理解题。由文章的“sports account for a growing amount of income made on the sales of commercial time by television companies.”看出在这个时段做体育广告会给电视台赚很多的钱。故选d。2. a细节理解题。从第二段看出在这个时段看电视人很少,所以是dead time。故选a。3. d细节理解题。从第三段many men make family decisions on the purchases of computers, cars and life insurance.看出在美国家庭男士在购买贵重物品上做决定。故选d。4. c细节理解题。根据第四段的内容“however, the audience for these sports is attractive to certain advertisers. it is made up of people from the highest income groups”可推知不是为了让他们看高尔夫这些运动的,而是为了吸引这些高收入的人。也就是说“他们面对的都是一些富人”。故选c。5. c主旨大意题。文章开篇点题,讲的是通过在星期六和星期日的下午播放一些电视节目来吸引那些高收入的人来看,给广告带来了极大的效益。说明体育在电视广告中起着很重要的作用。故选c。【2014高考英语福建省联考试卷】a month went by in this manner , but a month was all i could bear . the memory of marguerite accompanied me wherever i went . i had loved that woman - still loved her - too much for her suddenly to mean nothing to me . whatever feelings i might have for her now , i had to see her again . at once .i knew marguerite . meeting me so unexpectedly must have thrown her into a state of great confusion . probably , she had heard of my departure which had set her mind at rest as to the consequences of our sudden parting . but , seeing me back and coming face to face with me , pale as i was , she had sensed that my return had a purpose , and must have wondered what was going to happen .if , when i saw her again , marguerite had been unhappy ; if , in taking my revenge (复仇), there had also been some way of helping her , then i might well have forgiven her , and would certainly never have dreamed of doing her any harm . but when i saw her again , she was happy , at least on the surface . another man had ensured her the luxury (奢侈)in which i had been unable to keep her . she brought shame both to my pride and my love ; she was going to have to pay for what i had suffered . i could not remain indifferent (冷漠)to what she did now . it followed that the thing that would hurt her most would be exactly for me to show indifference . indifference , therefore , was the feeling which i now needed to pretend , not only in her presence but in the eyes of others . i tried to put a smile on my face , and i went to call on prudence with whom marguerite was staying .prudence saw me to the door , and i returned to my apartment with tears of anger in my eyes and thirst for revenge in my heart and thought only of finding a way to make the poor creature suffer .64. this passage is most probably _ of a love story . a. the beginning b. the introduction c. a summary d. a chapter65. according to the passage , the hero(男主角)wanted to _ . a. forgive marguerite because he found her unhappy b. stop the relationship with marguerite because he couldnt keep her in the luxury c. make up the relationship with marguerite because he still loved her d. give marguerite sufferings because his pride and his love were hurt 66. what kind of feelings did the hero most probably have ? a. indifference and love . b. indifference and hate . c. love and hate . d. hate and sadness .67. what would the author most probably write about next ? a. why he changed his mind suddenly . b. how he made up his relationship with marguerite . c. how he made marguerite suffer. d. why he wanted marguerite to pay for what he had suffered . 【参考答案】6467ddcc 【2014高考英语福建省联考试卷】di feel it enormous responsibility, as a mother of two little girls, to lead you down a path that is relatively healthy when it comes to beauty and self-image. in a lot of womens eyes ive probably already failed in that respect due to the amount of pink princess barbie (芭比娃娃) mess cluttering up (堆满) veras room. but i will say something about barbie: i played with that stuff for a solid decade when i was growing up and here i am now at a healthy weight with a healthy outlook on my body and image. i have a successful career. if barbie was really so damaging to my femininity (女性气质) and self-image i highly doubt i could list all of the accomplishments.but i get it too. its hard for women to maintain a healthy self-image. i have girlfriends around whom i have to brace myself to see, because just being around them makes me self-conscious. i look at old pictures of my mother and wonder why ive never been able to be as skinny as she was. and then i have friends who are thinner than their mothers ever were. we women go round and round in circles, holding hands and trying to be one another sometimes. men like to think we dress and style ourselves for them, but why would we when they hardly notice? ive never tried so hard to look good when i know im about to meet up with a stylish girlfriend. its she who will notice my slimmed-down waist or the thinnest, little bracelet on my arm.and i have no doubt that the two of you, veronica and juliette, will endlessly compare yourselves to each other. you will wonder why one of you got longer legs or shinier hair. the thing ill tell you is this: not even the prettiest of us feel settled. the girl you think looks the most perfect in the world is probably the girl who wants to change herself more than anyone else.dont take these on. you are not worthless. you are so full of love and light and you should let it shine through your every second. if someone pushes you down for standing tall then just push yourself back up and stand even taller. and know that the reason they push you down in the first place is just because theyre scared.68. from the second paragraph, we can infer that the author _.a. regrets buying so much barbie stuff for her daughtersb. thinks loving barbie makes her not confident about her self-imagec. owes her beauty and success to playing with barbied. thinks playing with barbie caused no damage to her beauty and success69. in the third paragraph, the author intends to show that _.a. women tend to be proud of their beautiful friendsb. she cares much about her appearance c. she feels proud of her mothers beautyd. women tend to admire others and compare with each other70. which of the following is true according to the passage?a. the author is disappointed that few men take notice of her slim figure.b. the author cares more about looking good before her girlfriends.c. girls should constantly compare themselves with others to improve their beauty. d. only the prettiest girl can feel confident about her beauty.71. the author advises her daughters that _.a. they should be cautious not to be pushed down by othersb. they should care much about their strong points instead of appearances c. they should try to grow taller than othersd. they should care more about others opinions【参考答案】6871ddbb 语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【全国新课标卷题型】many people think teachers give pupils too_1_homework. they say that it is _2_(necessary) for children to work at home in their free time._3_, they argue that most teachers do not properly plan the homework tasks they give to pupils. the results are_4_pupils have to repeat tasks which they have already done at school.recently in greece many parent
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 防寒实施方案范本
- 数据泄露检查方案范本
- 甘南古建筑文物施工方案
- 油库监管方案范本
- 2025年舞蹈即兴题库分析及答案
- 天桥花箱栽植施工方案
- 石景山区消防救援支队招聘政府专职消防员招聘考试真题2024
- 煤矿二次排水施工方案
- 镇以工代赈方案范本
- 土方工程的施工方案包括
- 企业反腐倡廉培训课件
- 湿疮湿疹中医护理查房
- 2025年6月新《中华人民共和国治安管理处罚法》全文+修订宣贯解读课件(原创内容丰富且全)
- DB31/T 1377.4-2022实验鸡和鸭第4部分:设施及环境
- 2025邮储银行面试题目及答案
- 他人借车免责协议书
- 城中村改造项目规划设计(仅供参考)
- 公司代经营合同范例
- 中医减肥合同协议书
- 2025年推土犁司机职业技能鉴定参考试题库(含答案)
- 2025年一级建造师之一建矿业工程实务题库附答案(典型题)
评论
0/150
提交评论