河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(7) (2).doc_第1页
河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(7) (2).doc_第2页
河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(7) (2).doc_第3页
河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(7) (2).doc_第4页
河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(7) (2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

河北省邯郸市邯山区2016高考英语一轮阅读理解选练(7)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。the goldman environmental foundation recently recognized a group of individuals (个体) for their efforts to protect the environment. each year, the american-based group honors environmental activists from six different areas. the first three winners of the 2012 goldman prize are from kenya, the philippines and china. the goldman environmental foundation says ikal angelei is a hero to those who live around lake turkana. the kenyan woman received the award because of her efforts to stop a dam project on a river in ethiopia. critics say the dam will harm the lake and restrict (限制) the flow of water for people who live nearby. the philippine island of mindoro is home to those who depend on the areas natural resources for food and jobs. edwin gariguez became concerned when a european company announced plans to mine for nickel (镍) on the island. the roman catholic minister said waste materials from the mining project would pollute the water and destroy the forests. so he started a campaign to stop the project. in china, ma june is working with businesses to clean up their pollution. he formed a group that collects information about pollution, and publishes it on the internet. the goldman prize was also awarded to activists from argentina, russia and the united states. sofia gatica of argentina is from a town where farmers commonly use pesticide (杀虫剂) products to protect soybean crops from insects. the town also has a high rate of cancer. sofia gatica believed that pesticide use was responsible for the death of her baby. she worked with other mothers to get government officials to ban the use of chemicals near populated areas. evgenia chirikova objects to the plans to build a road through a protected forest just outside moscow. she has demanded that russian officials redirect the road away from the forest. she and her followers have been arrested for their activities. however, their campaign has gained widespread public support. the sixth winner is american caroline cannona community leader in point hope, alaska. miz cannon is fighting to keep arctic waters safe from oil and gas exploration. 1. we can know from the passage that _. a. the dam project has been preventedb. the first three activists are all from asia c. a european company is going to dig for nickeld. ma june is trying to stop oil and gas exploration2. from the 7th paragraph, we can know that _. a. pesticide use accounts for a high-rate of cancerb. sofia managed to ban the use of chemicalsc. the farmers mainly live on unpolluted products d. the death of the baby was due to delayed treatment3. what do we know about evgenia chirikova?a. she plans to build a road to protect the forest. b. she is in charge of a project far away from the road. c. she persuaded the government to set her followers free. d. her environmental action has been widely acknowledged. 4. what would be the best title for the passage? a. six advanced individuals for hard workb. efforts to create a clean and beautiful worldc. six environmental activists win goldman prized. the goldman environmental foundation prize【参考答案】14、cadc 【2013界广东省深圳市一模】the organization representing british universities has expressed concern about the potential effect of tuition fees(学费)after figures showed a drop of more than 6% in student applications with less than a month to go before the deadline for 2013 applications.data from the universities and colleges admissions service (ucas) showed there were 265,784 university applications by uk-based candiates up to 17 decemeber, 6.3% down on the parallel period in the admissions cycle the year before. while this is less than the 8.4% year-on-uear fall seen in earlier ucas figures, released in mid-november, the coming january deadline makes it ever more likely that the total 2013 applicant figure will see a second sizeable fall following the introduction of annual fees of up to 9,000.nicola dandridge, the chairman of universities uk, said : “however, we must be concerned about any drops in the numbers applying to university and in particular, we must look closely at how the increase in graduate contributions in england may be affecting the decisions of promising students. however ,the december figures show a drop in numbers across the uk, suggesting that it is not only a question of tuition fees in england putting off from applying.”a report of the uncas figures to mid-december shows a 6.5% fall for applicants in england and 11.7% for those in wales, with smaller drops of 3.9% for scotland and 0.5% for nortern ireland. scotiish students at home insitiutions pay on fees, while those from nothern ireland have fees capped to 3,575 for northern irish universities.dandridge added: “no one should be put off applying to university because of worries about finance.”“it is important that no one is put off applying to university because they do not have information about the student support available to them. most new students dont need to pay directly. there will be more financial support for those from poorer families and everyone will make lower loan repayments thatn they do now once they are in well paid jobs.”文章大意:是一篇时文。报道了英国一个大学机构对2013以及近年来英国学生上大学申请人数逐年下降,并分析了下降的主要原因,同时也建议,学生应该上大学,并且可以寻求金融资助。36a drop of more than 6% for 2013 applications is probably the effect of .athe increased tuition feesbthe approaching deadlinecthe concern from applicantsdthe difficulties with applications【答案】a【解析】细节理解题。根据文章第一段前两行the organization representing british universities has expressed concern about the potential effect of tuition fees(学费)说明主要是受学费上涨的影响,故a正确。37compared with the previous year, the fall in student applications is .a3.9%b6%c6.3%d8.4%【答案】c【解析】细节理解题。根据第二段前三行data from the universities and colleges admissions service (ucas) showed there were 265,784 university applications by uk-based candidates up to 17 december, 6.3% down on the parallel period in the admissions cycle the year before.说明下降的数据是6.3%,说明c项正确。38why is the fall for application the smallest in soctoland and northem lreland?abecause they have more financial support.bbecause the tuition is much cheaper for them.cbecause the education is better there.dbecause the universities are free for them.【答案】b【解析】推理判断题。根据文章倒数第三段a report of the uncas figures to mid-december shows a 6.5% fall for applicants in england and 11.7% for those in wales, with smaller drops of 3.9% for scotland and 0.5% for northern ireland. scottish students at home institutions pay on fees, while those from northern ireland have fees capped to 3,575 for northern irish universities.中的have fees capped to 3,575 for northern irish universities.以及第三段中的the total 2013 applicant figure will see a second sizeable fall following the introduction of annual fees of up to 9,000.说明这两个地方的学费比英格兰要低了很多,这是主要的原因。故b正确。39which of the following is true?athe application for universities is on a rise continuously.bthe fall for applications is due to family problems.cthe education in scotland and northern ireland is worse.dthe rise of tuition fees has an effect on applications.【答案】d【解析】主旨大意题。根据文章主题段第一段说明学费的上升是导致学生大学申请减少的主要原因。故d项正确。40the last paragraph tells us that .aeveryone should apply to universitybstudents may get financial supportsclower loan repayments is unavailabledmost new students will not pay fees【答案】b【解析】细节理解题。根据文章最后三行there will be more financial support for those from poorer families and everyone will make lower loan repayments than they do now once they are in well paid jobs.”说明这些贫穷的学生可以获得经济支持而完成他们的学业。故b正确。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2014界河北省衡水中学二模】aandy is the most unreasonable, pigheaded life form in the world, and he makes me so angry i could scream! of course, i love him like a brother. i have to because he is my brother. more than that, he is my twin! thats right. andy and amy(thats me) have the same curly(卷曲的) hair and dark eyes and equally stubborn character. yet, though we may look alike, on most issues(事情) we usually take completely opposite positions. if i say day, you can count on andy to say night.just this week, the hot topic in school was all about the ptas proposal(提议) to adopt a school dress principle. every student would be required to wear a uniform. uniforms! can you imagine? oh, they would be uniforms in color. the dress style would be sort of loose and free. i think a dress principle is a good idea. the reason is simple. school is tough enough without worrying about looking cool every single day. the fact is, the less i have to decide first thing in the morning, the better. i also wouldnt mind not having to see guys wearing oversized jeans and shirts. and i certainly would welcome not seeing kids showing off designer clothes. andy is surprised at my opinion. he says he cant believe that i would be willing to give up my all-american teenage birthright by dressing like well, like a typical teenager. last night, he even dragged out mom and dads high school photo albums. what a couple of peace-loving hippies(嬉皮士) they were!the vote for or against uniforms took place later that day. the results of the vote and the headmasters decision will be announced next week. i wonder what it will be. i know how i voted, and im pretty sure i know how andy voted.how would you votefor or against?56. the story is about_.a. a school policy decision that will affect parents and studentsb. a personal experience and is told in the first personc. a historical event and is told in the third persond. a conflict of opinions between boys and girls57.amys position on school uniforms is most likely based on_.a. logical conclusions drawn form her own observation and personal experienceb. an aggressive reaction to what she has been told by people in authorityc. her preference for designer-labeled clothesd. not liking anything her brother likes58. which of the following is the best statement of andys position?a. school clothing should reflect parents values.b. teenagers should never follow the latest fashions in dress.c. how one dresses should be an expression of ones individuality.d. wearing school uniforms means one less decision every morning.59. what is the best title for the text?a. a school dress principle. b. my stubborn twin brotherc. endless fights with my brother d. for or against?- that is the question【参考答案】5659、bacd 【2014安徽省皖南八校第一次联考】enobody likes home economics (家政学). but restoring the program could help us in the fight against obesity and chronic (慢性的) diseases today.the home economics movement was founded on the belief that housework and food preparation were important subjects that should be studied scientifically. the first classes occurred in the agricultural and technical colleges that were built in the 1860s. when most departments of universities rejected women, home economics was a back door into higher education.indeed, in the early 20th century, home economics was a serious subject when few people understood germ (微生物) theory and almost no one had heard of vitamins, home economics classes offered vital information about washing hands regularly, eating fruits and vegetables and not feeding coffee to babies.however, today we remember only the fixed ideas about home economics, forgetting the movements most important lessons on healthy eating and cooking. too many americans simply dont know how to cook. our diets, consisting of highly processed foods made cheaply outside the home, have contributed to many serious health problems. in the last decade, many cities and states have tried to tax junk food heavily or to ban the use of food stamps (食品券) to buy soda. clearly, many people are doubtful about any governmental steps to promote healthy eating. but what if the government put the tools of obesity prevention in the hands of children themselves by teaching them how to cook?my first experience with home economics happened two decades ago when i was a seventh grader in a north carolina public school. a year later, my fathers job took our family to wales, where i attended a large school for a few months. it was the first time i had ever really cooked anything. i remember that it was fun, and with an instructor standing by, it wasnt hard. those lessons stuck with me when i first s

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论