免费预览已结束,剩余13页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河北衡水中学第五次调研考试英语试题【试卷综评】试卷以新课标为指导,从学什么,考什么的原则出发,遵循“题在书中”,既重基础又注重综合能力的提高。本套试卷具有很好的区分度,即全面考查考生的基础知识与技能,又考查学生分析问题,解决问题的能力,测试效果较为明显。阅读理解中的推理判断题,主旨大意题仍然是学生的薄弱环节,应重点练习。做完型填空时,注意整体上把握文章大意。书面表达以提纲形式出现,即给出一定的提示内容,又要考生根据提示内容进行适当的发挥,从而有效考查考生的书面表达能力;总之,本次期末试卷难度适中,是一份质量较高的试卷。1本试卷分第1卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共150分。考试时间120分钟。2请将各题答案填在试卷后面的答题卡上。3本试卷主要考试内容:高中综合。第工卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题15分,满分75分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1what will the woman do? amake a call bhelp the man cchange coins for the man2how does the woman feel now? atired bhappy cdisappointed3how often does the man eat out? aonce a week btwice a week ctwice a day4what does the man want to know? ahow to get to the station bwhen to get to the station cwhere to find a set of traffic lights5why could the woman finish the work on time? ashe worked very hard bthe man helped her cjoan helped her第二节(共15小题;每小题15分,满分225分) 听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独自读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6when did the interview most probably take place? amonday bfriday csaturday7what does the man want to do? ahave an interview bchange his iob cbe a director听第7段材料,回答第8、9题。8how will the man spend his next birthday? agoing back to his 01d sch001 bhaving a party cclimbing hilis9how does the man like the last party he took part in? ahe thinks it was boring bhe thinks it was far better than expected 。 che thinks it was interesting听第8段材料,回答第10至12题。10。when will the two speakers meet7 aat 8:oo am bat 8:30 am cat 9:00 am11how will they go there? aby bike bbv carcby bus12what is the weather like tomorrow7 acloudy brainycsunny听第9段材料,回答第13至16题。13why is the woman in the garden? ato review her lessons bto enjoy fresh air cto wait for the man1 4how many units w订l be included in the test in the mans opinion? a3 b4c61 5what test will they have? a_geography blanguagechistory1 6what are they going to do soon after the dialogue? ago back home and have a good sleep binvite another friend to dinner together cgo to the restaurant together听第10段材料,回答第17至20题。l 7when can the speaker be home from work? aat 8:45 bat 9:15cat 9:4518who will set the table? asuzy bpeggycbilly1 9which place will jack clean? athe basement bthe bathroomcthe floors20how many childred does the speaker have? afour bfivecsix第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【题文】a global architecture business development director the person filling this position will develop the companys development plan and supervise(监督)the expansion of the businesscandidates should be able to have a background in successful business planningjob description responsible for managing external contracts(对外承包)and relationships with local businesses and the local government offices responsible for evaluating the success of projects and servicesqualifications,training and experience a degree in business managementminimum of five years relevant experience,preferably managing a multi-functional teamexcellent sales, negotiation and interpersonal skills are key requirements of the jobstrong numerical(数字的)and analytical ability and a solid grasp of computer spreadsheet(电子表格)applications are essential. personnel management requiredgood communication skills are essential,both written and verbalmust be willing to travelsend cover letter and resume to: marko cerise human relations manager global architecture associatesdear mr cerise, i read your job advertisement in professional monthly and believe that i am well suited to fill the position for the past 6 years i have been working as the regional promotions manager for a national chain of book stores in this position,1 was responsible for supervising a team of six promotions and marketing staffit was my responsibility to plan the sales events and promotional campaigns,and produce evaluation reports on the efficacy of each campaignthe position involved regular visits to each of the nine branches in the area,so i am used to spending a significant part of my working week on the road a big part of the job was communicating with both senior management and individual store managers to ensure that new product lines were appropriately supported and within budget targetsi have found working in this position to be very rewarding but 1 feel i am ready for a change and look forward to facing new challenges in respect to my current position,1 would be willing to start within one month of receiving a job offer for further employment and educational details please see the accompanying resum.sincerely,jennifer dankert21what kind of work is advertised? ahuman resources barchitecture cmanagement dmarketing22in the letter, the word “efficacy in paragraph 2 is closest in meaning to“ _ ” a effect bcollision ccost dproblem23what requirement stated in the advertisement does ms dankert not address? amanagement experience bexperience with promotional events 。 cknowledge of computer software dsupervisory skills【答案】【知识点】c7 社会生活类【文章综述】本文是一个招聘广告及应聘来信。 【答案解析】21.c 细节理解题。根据第二段提到 responsible for managing external contracts(对外承包)and relationships with local businesses and the local government offices负责管理对外承包和企业与政府的关系,故选c项。22.a 词意猜测。根据这封信的第二段提到it was my responsibility to plan the sales events and promotional campaigns,and produce evaluation reports on the efficacy of each campaign我的任务是策划一些促销活动和对每个活动的效果的评估报告,故选a项。23.c 细节理解题。根据这封信的第二段for the past 6 years i have been working as the regional promotions manager for a national chain of book stores提到自己以前的策划活动的经验和管理,第三段提到 a big part of the job was communicating with both senior management and individual store managers to ensure that new product lines were appropriately supported and within budget targets与人沟通技能,故c项没有提到;【题文】bin science fiction tv programs such as star trek , tractor beams (光线) are used to draw spaceships and move objects for years, scientists have labored to reproduce this feat(技艺). in 2013. they succeeded a team of british and czech scientists, led by dr tomas cizmar. say they have created a rea-life tractor beam. like the kind from star trek . which uses a line of light to attract objects. at least at a microscopic level light control techniques have existed since the l970s. but this is thought to be the first time a beam has been used to draw objects towards a light source usually when microscopic objects are hit by a line of light. they are forced along the direction of the beam after many years research. dr cizmars team discovered a technique that allows for the radiant force(辐射力) of light to be changed and to use the negative force to draw out certain particles(小颗粒) dr cizmar says that even though it is a few years away from practical use. the technology has huge potential for medical research in particular. the tractor beam is highly selective in the particles it can attract. so it can pick up particles that have specific characteristics. such as size or composition. in a mixture eventually, this could be used to separate white bloodcells. for example, dr cizmar told bbc news it has been a primary plot design in science fiction tv programs and movies to allow objects like spaceships to be trapped in a line of light but dr cizmar said this particular technique would not eventually lead to that a transfer of energy happens in the process on a microscopic level that is ok. but on a large level it would cause huge problems a large objectcould be destroyed by the heating, which results from the massive amount of energy necessary to pull it.24. what is this passage mainly about? a the application of light control techniques in modem society. b the uses and limitations of a scientific invention by a research team c. the adoption of light control techniques in medical treatment. d. the influences and effects of scientific developments on science fiction25. which of the following is true about dr cizmars tractor beam? a it moves big objects as the tractor beam did in star trek. b it is the first beam that pushes objects forward c. it relies on negative force to pull out specific kinds of particles. d. it is currently being used for separating blood cells in medical research26. what does that in the last paragraph refer to? a transferring a massive amount of energy. b. making science fiction programs and movies. c. burning a large object into ashes. d. catching spaceships in a beam of light27. what is the tone of this passage? a objective b. suspicious c. admiring. d. pessimistic.【答案】【知识点】c8 科普知识类【文章综述】本文是科普类阅读,讲一项科学发明在电影和电视节目中的运用。 【答案解析】24.b 主旨大意。本文讲述的是一项科学发明在电影和电视节目中的运用,故选b项。25.c 推断题。根据第二段提到dr cizmars team discovered a technique that allows for the radiant force(辐射力) of light to be changed and to use the negative force to draw out certain particles(小颗粒)这个团队发现这种技术依靠辐射力的改变,用他的负面的力量来抽出特定的小颗粒,故选c项。26.d 词意猜测。根据最后一段提到it has been a primary plot design in science fiction tv programs and movies to allow objects like spaceships to be trapped in a line of light这是一个情景用来设计电视和电影中允许物化陷入一束强光,故选d项。27.a 推断题。根据最后一段提到on a microscopic level that is ok. but on a large level it would cause huge problems . a large object could be destroyed by the heating, which results from the massive amount of energy necessary to pull it在显微环境下是可以的但大的水平下就会导致许多的问题,故是客观进行进行评价,故选a项。【题文】c in the american colonies there was little moneyengland did not supply the colonies with coins and it did not allow the colonies to make their own coinsonly the massachusetts bay colony received permission for a short period in 1652 to make several kinds of silver coinsengland wanted to keep money out of america as a means of controlling trade:america was forced to trade only with england if it did not have the money to buy products from other countries the result during the pre-revolutionary period was that the colonists used various goods in place of money:beaver furs,indian wampum,and tobacco leaves were all commonly used as substitutes(代替物)for moneythe colonists also made use of any foreign coins they could obtaindutch,spanish,french,and english coins were all in use in the american colonies individual states and the continental congress issued paper moneys0 much of this paper money was printed that by the end of the revolutionary war it was virtually worthlessas a result,trade in goods and the use of foreign coins were still common during this period by the time the revolutionary war had been won by the american colonists,the monetary(货币的)system was in a state of total confusionto change this situation,the new constitution of the united states,approved in 1789,allowed only congress to issue moneythe individual states could no longer have their own money supplya few years later,the coinage act of 1792 made the dollar the official currency of the united states and put the country on a bimetallic(双金属的)standardin this bimetallic system,both go1d and silver were legal money,and the rate of exchange of silver to gold was fixed by the government at sixteen to one28the reason why england kept money out of america was that_ aamerica had to trade only with england bamerican colonies could have their own coins cthe colonists wanted to save the money for their own country dtoo much paper money in use would lead to the decrease of value29what happened to the american monetary system during the revolutionary war? aindividual states were not allowed to issue money bthe continental congress issued g01d and silver coins camerican money replaced trade-in goods and foreign coins. dso much paper money was in use that it almost lost its value at last:30according to the passage,under the new us constitution_- aonly the us congress could issue money bthe dollar was made the official currency of the us cthe us officially went on a bimetallic monetary system d various state governments,including massachusetts,could issue money3 1this passage mainly discusses _aamerican money from past to presentbthe english monetary policies in american coloniescthe effect of the revolutionary war on american moneydthe american monetary system during the 17th and 18th centuries【答案】【知识点】c6 历史地理类【文章综述】本文主要讲述的是在十七和十八世纪美国的货币政策 【答案解析】28.a 细节理解题。根据第一段提到england wanted to keep money out of america as a means of controlling trade:america was forced to trade only with england if it did not have the money to buy products from other countries英国执行此政策的目的是让美国只与英国进行贸易,故选a项。29.d 细节理解题。根据第二段提到s0 much of this paper money was printed that by the end of the revolutionary war it was virtually worthless在革命战争时期,大量纸币的印刷造成贬值,故选d项。30.a 细节理解题。根据最后一段提到to change this situation,the new constitution of the united states,approved in 1789,allowed only congress to issue money为了改变这一状况,美国宪法规定,只能国会才能发行货币,故选a项。31.d 主旨大意。本文主要讲述的是在十七和十八世纪美国的货币政策,故选d项。【题文】d if you are hungry, what will you do? grab a piece of your favorite meal and stay quiet after that? just like stomach, even your mind will be hungry. but it never lets you know, because you keep it busy thinking about your dream lover, favorite star and many such absurd things. so it silently begins to hide your needs and never lets itself grow. when mind loses its freedom to grow, creativity gets its full stop. this might be the reason why we all sometimes think “what happens next?”, “why cant i think?”, “why am i always given the difficult problems?” well, this is the result of using our own karma(宿命)of using our brain for thinking of not-so-worthy things.hunger of the mind can be actually satisfied through extensive reading. but why is it reading but not watching tv? because reading has been the most educational tool used by us right from the childhood. just like that to develop other aspects of our life, we have to turn to reading for help. you have a number of books in the world which will answer all your “how-to” questions. once you read a book, you just dont run your eyes through the lines, but your mind decodes it and explains it to you. the interesting part of the book is stored in your mind as a seed. now this seed is unknowingly used by you in your future to develop new ideas. the same seed, if used many times, can help you link and relate a lot of things, which you would never thought of in your wildest dreams! this is nothing but creativity. the more books you read, the wider your mind will become. also this improves your speech-making skills to a large extent and also makes a significant contribution to your vocabulary. when you start speaking english or any other language fluently with your friends or other people, you never seem to run out of the right words at the right time.actually, i had a problem in speaking english fluently, but as i read, i could improve significantly. so guys, do join me and give food for your thoughts by reading, reading and more reading. now what are you waiting for? go, grab a book and let me know!32what does the author mean by saying that our mind is hungry? awe dont read books bour creativity gets a full stop cwe dont know what to do next dwe dont have a good memory33ones mind is hungry because it_- ais mentally busy with many absurd things bcant work out things well c1oosens its freedom to forget dbegins to pay careful attention to his needs34which of the following is not the advantage of reading? ahelping you enlarge your vocabulary bhelping you develop your creativity chelping you improve your speaking skills dhelping you run your eyes through the lines35by reading more,we are sure to_ aspeak english fluently bstore books in our mind cdream the wildest dreamsdperform better mentally in the future【答案】【知识点】c7 社会生活类【文章综述】本文讲述的是如何充实你的思想。 【答案解析】32.b 推断题。根据第一段提到when mind loses its freedom to grow, creativity gets its full stop. this might be the reason why we all sometimes think “what happens next?”, “why cant i think?”, “why am i always given the difficult problems?” well, this is the result of using our own karma(宿命)of using our brain for thinking of not-so-worthy things. 当思维恣意成长时,创造力就戛然而止。这就是我们的大脑总在考虑那些毫无价值的事情产生的后果,故选b项。33.a 推断题。根据第一段提到because you keep it busy thinking about your dream lover, favorite star and many such absurd things. so it silently begins to hide your needs and never lets itself grow.当你在胡思乱想时,你的创造力就停止了,故选a项。34.d 推断题。根据第二段提到once you read a book, you just dont run your eyes through the lines, but your mind decodes it and explains it to you. the interesting part of the book is stored in your mind as a seed. now this seed is unknowingly used by you in your future to develop new ideas. the same seed, if used many times, can help you link and relate a lot of things, which you would never thought of in your wildest dreams! this is nothing but creativity. the more books you read, the wider your mind will become. 读书时不仅要用眼睛浏览文字,还要用脑去解读、诠释。书中有趣的部分就会像种子一样贮存在你的脑海里。将来你会不自觉地运用这粒种子引发新的想法。多次运用这粒种子将有助于你把许多事情联系起来,即使你做梦都想不到这些!这不是别的,就是创造力,故选d项没有提到35.d 推断题。根据第二段提到the more books you read, the wider your mind will become你读书越多,你
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 《生物化学》课件-血糖及其调节
- 教育机构招生计划与课程安排方案
- 客服管理与服务质量提升方案
- 市政供排水项目管理与团队建设
- 徐州数学面试经验分享高级数学面试实战案例分析
- 房地产营销策划创意与销售执行方案
- 房地产开发与销售市场分析及风险控制
- 招标代理行业数字化转型与业务拓展
- 护理专业面试常见面试技巧
- 2025 小学二年级数学下册推理游戏(猜谜小达人)课件
- 《点面结合》课件
- 2025年天津市教师职称考试(英语)历年参考题库含答案详解(5套)
- 工装店面管理办法
- 菜品摆盘技巧教学课件
- (高清版)DB4412∕T 11-2021 《地理标志产品 端砚》
- 上海市律师服务收费管理办法
- 评审报告质量管理制度
- 园中园安全管理制度
- 护理胸腔积液课件
- 2025南宁市辅警考试试卷真题
- CJ/T 126-2000燃气用钢骨架聚乙烯塑料复合管件
评论
0/150
提交评论