河南开封市高考英语一轮 阅读理解训练(14).doc_第1页
河南开封市高考英语一轮 阅读理解训练(14).doc_第2页
河南开封市高考英语一轮 阅读理解训练(14).doc_第3页
河南开封市高考英语一轮 阅读理解训练(14).doc_第4页
河南开封市高考英语一轮 阅读理解训练(14).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

开封市2014高考英语阅读理解一轮训练(14)附答案阅读理解、专题训练(*)、细节理解(*)、数字计算题 技巧点拨如果问的内容是由数字表示的事实或细节,比如时间、价格、次数、人数、增长或减少的幅度、比例等,往往要经过计算后才能得出答案。所以,不要轻易用文中直接出现的数字作答,因为直接出现的某一数字往往只是依据之一,要把所有数字都找出来,确定每个数字之间的关系,经过思考换算,最后作出选择。 活学活用阅读下列短文,按要求完成读写任务the dream of flying into outer space,cherished by the chinese people for centuries,will soon come true.china launched its fourth unmanned spacecraft (飞船)“shenzhou ”on december 30 at the jiuquan satellite launch centre in gansu province.it was the 27th consecutive(连续的 )and successful launch of chinamade rockets since october 1996.this launch has made it more realistic for china to send a person into space on its own following russia and the usa.qi faren,leading designer of the spacecraft system,said all the functions (功能)designed for manned flights have withstood (经受住)the test of three previous,successful launches and return landings of the “shenzhou” spaceships.china launched the “shenzhou ”,“shenzhou ”and “shenzhou ”spacecrafts in 1999,2001 and 2002 respectively.“shouzhou ” was to make it a more comfortable place in which astronauts can live and work.all parts of the application system for manned flight are aboard the “shenzhou ”craft in all test flights.chinas manned flight programme began in 1992.a number of unmanned test flights will be launched before chinese astronauts are sent into space.leading scientists in charge of chinas manned space programme said the successful launch of the “shenzhou ” laid a solid foundation for the countrys future task of sending chinese astronauts to outer space.the spacecraft returned to the earth on january 5,after completing seven experiments in space.officials at the centre said that“ shenzhou ”,a manned spacecraft,is expected to be launched later this year.以约30词概括文章大意_.根据所读短文,选择最佳选项1how many countries can send a person into space on its own by now?a2.b3.c4. dnot mentioned.2chinas manned flight programme began in _.a1992 boctober 1996.c1999 djanuary 20033as a matter of fact,_.a“shenzhou ”has been launchedb“shenzhou ” was a manned spacecraftc“shenzhou ”and“ shenzhou ” were not launched in the same yeardthe dream of man flying into outer space has come true in china4which is the most suitable title for the passage?athe successful launching of “shenzhou ”bthe landing of “shenzhou ”cchin as manned flight programme.dthe third country sending a person into outer space.the passage tells us china launched successfully its fourth unmanned spacecraft “shenzhou ”,which laid a solid foundation for the countrys future task of sending chinese astronauts to outer space.(30 words)1解析:从第二段的following russia and the usa得知答案。答案:a 2.解析:从第六段的chinas manned flight programme began in 1992得知答案。答案:a 3.解析:从 “shouzhou ” was to make it a more comfortable place in which astronauts can live and work得知答案。答案:b 4.解析:全文都讲的是神舟4号发射成功。答案:a*结束photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! in 2005, the american artist richard princes photograph of a photograph, untitled (cowboy), was sold for $ 1, 248, 000. prince is certainly not the only contemporary artist to have worked with so-called “found photographs”a loose term given to everything from discarded(丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a strangers family album. the german artist joachim schmid, who believes “basically everything is worth looking at”, has gathered discarded photographs, postcards and newspaper images since 1982. in his on-going project, archiv, he groups photographs of family life according to themes: people with dogs; teams; new cars; dinner with the family; and so on. like schmid, the editors of several self-published art magazines also champion (捍卫) found photographs. one of them, called simply found, was born one snowy night in chicago, when davy rothbard returned to his car to find under his wiper(雨刷) an angry note intended for some else: “whys your car here at her place?” the note became the starting point for rothbards addictive publication, which features found photographs sent in by readers, such a poster discovered in our drawer. the whole found-photograph phenomenon has raised some questions. perhaps one of the most difficult is: can these images really be considered as art? and if so, whose art? yet found photographs produced by artists, such richard prince, may riding his horse hurriedly to meet someone? or how did prince create this photograph? its anyones guess. in addition, as we imagine the back-story to the people in the found photographs artists, like schmid, have collated (整理), we also turn toward our own photographic albums. why is memory so important to us? why do we all seek to freeze in time the faces of our children, our parents, our lovers, and ourselves? will they mean anything to anyone after weve gone?64. the first paragraph of the passage is used to _. a. remind readers of found photographs b. advise reader to start a new kind of business c. ask readers to find photographs behind sofa d. show readers the value of found photographs 65. according to the passage, joachim schmid _. a. is fond of collecting family life photographs b. found a complaining not under his car wiper c. is working for several self-published magazines d. wondered at the artistic nature of found photographs66. the underlined word “them” in para 4 refers to _. a. the readers b. the editors c. the found photographs d. the self-published magazines 67. by asking a series of questions in para 5, the author mainly intends to indicate that _. a. memory of the past is very important to people b. found photographs allow people to think freely c. the back-story of found photographs is puzzling d. the real value of found photographs is questionable 68. the authors attitude towards found photographs can be described as _. a. critical b. doubtful c. optimistic d. satisfied 1答案 64.d 65.a 66.d 67.b 68.c*结束影评类(1)since the beginning of winter break, i have been committed to doing lots of the things i could not do while school was in session. one of the oscar-nominated (提名的) movies ive seen this winter break is slum-dog millionaire. hopefully readers will also have an opportunity to enjoy the movie the way i have halfway around the globe! slum-dog millionaire is about a poor boy from the slums (贫民窟), jamal, who ends up winning the grand prize in an indian show “who wants to be a millionaire”. the night before he answers the prize-winning question, jamal is captured by the police and tortured (拷打). they dont believe a slumdog like jamal could answer seven questions correctly and possibly win 20 million rupees (卢比)! but, as the movie unfolds, jamal reveals (透露) how he found the answers to each of the questions. viewers also learn about jamals childhood, his selfish older brother salim, and his childhood lover, latika. the movies point, however, is not just to tell a typical story of the underdog (弱者) who becomes a hero. the director also uses slum-dog millionaire to give viewers a taste of india. the movie begins in jamals childhood home in the slums of india. the place where he and his family lived reminds one of the hutongs that used to make up a large part of old beijing. jamal and his brother grow and travel across india, meanwhile surviving as slum-dogs and cheaters, and india ages with them. by the time jamal is 17 or 18, his old home has been replaced by a giant skyscraper (摩天大楼) financial center. jamal and salim take a moment to reminisce (回忆) about their old lives, as they stand high up in a skyscraper that is still under construction. the view from above reminded me of a similar view i had just two years ago in china: i was standing there in the living room of a family friends modern apartment, looking out through a window down to the shacks (简陋的房屋) below just next to the building complex. it was amazing how affluence and poverty could live so close together. so, what was most appealing about the movie to me and my indian friends was how we could relate to the scenarios (情节) presented in the movie. more important than the plot was the window onto the social and economic situations in asia that it provided.by jennifer, 16, new jersey, us1. which of the following is true about the movie?a. jamal finally won a big prize after struggling hard to earn an honest living.b. suspected of cheating, jamal was arrested by the police before winning the prize.c. jamal and his brother recalled their past standing where it used to be their home.d. jamal remained in his childhood home in the slums before he was 17 or 18.2. viewers can learn from the movie except_.a. jamals childhood and his bitter experience of wandering across the country.b. the rapid social changes and economic development in india.c. the poor life of people in the slums against the prosperity of cities in asia.d. the secret of becoming a millionaire through personal struggle.3why does the movie appeal to the writer?a. its a typical story of the underdog who becomes a hero, which the writer admires most.b. its an oscar-nominated movie that helps the writer understand the nature of human. c. it has an exciting and complicated plot that attracts the writer very muchd. it reminds the writer of her experience in china and helps her know about asian countries. 4. what can we infer from the reading passage?a. the writer is now studying in a school in china.b. the movie will win the oscar because of the social problems presented in it.c. the writer is surprised at the gap between the rich and poor in developing countries.d. the movie is only welcomed by americans who have indian friends.5. what is the main purpose of writing the passage?a. to introduce a movie to readers and share her views about it.b. to persuade more viewers to go to the cinema to see the movie.c. to express the writers enthusiasm towards asia and its culture.d. to reveal the true social reality in the developing countries.参考答案 1-5 b d d c a*结束signs in chinese will be set up in public areas,such as airports,to benefit chinese travellers,the italian government announced in late february,2005.now_many_european_countries_are_expected_to_follow_the_example.despite the different languages,travelling across europe has never been so simple.just five years ago,if you wanted to visit germany in the north and spain in the south in one trip,you had to wait for weeks to apply for different visas from the two countries.you also need a calculator because both countries had different money.today,with a schengen visa issued by any member countries,you can travel across 15 european countries without stopping.since 2002,within most of the eu,there is now just one type of money in the euro.the euro was designed to be the only money in the eu,and makes it easier to shop around.if you drive,your driving license and car insurance police are valid in the other countries.and you can use your mobile phone everywhere.all the countries in the continent are melting into a united europe under the eu.for europeans and visitors the result is that it is more convenient to travel back and forth between the countries.1.what does the writer mean by saying “now many european countries are expected to follow the example.”?a.more signs will be set up for chinese in european countries.b.chinese is now an important language in europe.c.more chinese people will travel across europe.d.more europeans have a desire to know more about china.2.what is the purpose of writing the text?a.to praise the tourism policy in the eu.b.to introduce the tourism conditions in the eu.c.to encourage us to travel across europe.d.to suggest the world be melted into one like the eu.3.why has travelling in europe become easier compared to five years ago?a.because you need not drive a car on your own.b.because you can use a calculator to exchange money.c.because applying for di

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论