免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江苏省沛县2015高考英语阅读理解暑假作业(3)及答案阅读理解beldon and canfield are two seashore towns, not far apartboth towns have many hotels, and in summer the hotels are full of holiday-makers and other touristslast august there was a fire at the seabreeze hotel in beldonthe next day, this news appeared on page two of the towns newspaperthe beldon post:fire at seabreezelate last night firemen hurried to the seabreeze hotel and quickly put out a small fire in a bedroomthe hotel manager said that a cigarette started the firewe say again to all our visitors: “please dont smoke cigarettes in bed” this was beldons first hotel fire for five yearsthe canfield times gave the news in these words on page one:another beldon hotel catches firelast night beldon firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the seabreeze hotelan angry holiday-maker said, “an electric lamp probably started the firethe bedroom lamps are very old at some of these hotelswhen i put my bed side light on, i heard a funny noise from the lamp” we are glad to tell our readers that this sort of adventure does not happen in canfieldwhat are the facts, then? it is never easy to find out the exact truth about an accidentthere was a fire at the seabreeze hotel last august: that is one factdo we know anything else? yes, we know that firemen went to the hotelnow what do you think of the rest of the “news”?1which of the following best gives the main idea of this text?abeldon and canfield are both good places for tourists in summerba fire broke out at night in seabreeze hotel last summercit was not easy to find out exact truth from newspapersdtwo newspapers gave reports on the same matter2which of the following are probably facts?athe fire broke out in a bedroom at the hotelba cigarette started the firecan old lamp started the firedthe fire broke out at nightethere has never been a fire in canfieldab and cba and dcc and eda and c3the canfield times used the headline like this in order to make its readers think _ ahotels in beldon often catch firebhotels in beldon dont often catch firecthis was the second fire at the seabreeze hoteldbeldon was a good place except that hotels there are not quite safe4the canfield newspaper gave a report just the opposite to the beldon post by saying that _athe bedroom lamps were very old at the seabreeze hotelbthe bedroom lights made funny noise when the fire took placecthe firemen failed to save clothing, bedclothes and other thingsdsuch accidents never happened in canfield for the past 5 years(答案cbac)【2014高考英语模拟试题】europe is home to a variety of cultural treasures. lonely planet, the worlds largest travel guide publisher, has offered pairs of cities for culturehungry but timepoor travelers. london and parisit takes you about two hours to travel from london to paris by eurostar, a highspeed railway service. the two capital cities have been competing in fashion, art and nightlife for decadesbut each secretly looks up to the other. no one can doubt the grand and impressive beauty of paris louvre museum, but if you want to save money, you cannot skip the british museum free to visit. compared with london, paris has more outdoor attractions such as the beautiful green walkway la promenade plantee. in paris, youll see diners linger over red wine. while in london, you can try some afternoon tea, eat fish and chips or salted cake.vienna and bratislavaaustrian capital vienna and slovakia city bratislava are an hour apart by train. but since they are linked by the danube river, the best way to travel is by ship. a tour of the two cities is the perfect way to experience everything from 17th centurys habsburg dynasty splendor to scifi restaurants.vienna is famous for mozart and imperial palaces. you can appreciate the perfect blending of architecture and nature in the grand schonbrunn palace, and reward yourself with a cup of vienna coffee, which has made its way to the worlds cultural heritage list.bratislava is best known for its fine diningthe remarkable ufo restaurant. you can enjoy a meatladen dinner here in an amazing setting.60whats the relationship between london and paris according to the text?a. they help each other.b. they attack each other.c. they admire each other. d. they dont like each other.61what are the advantages of paris mentioned in the article?a. the louvre museum b. free access to museumsc. more outdoor attractions d. better wines and perfumesa. acb. cd c. acd d. bcd62which of the cities should you choose if you are interested in scifi restaurants?a. london. b. paris. c. glasgow. d. bratislava.63lonely planet recommends these two pairs of cities because_.a. they are not expensive to visitbthey are best known to the worldcthey are always enemies between each other dthey are close but different in many aspectsb【解题导语】本文主要介绍了两组对于旅游者来说不容错过的欧洲城市:伦敦和巴黎,维也纳和布拉迪斯拉发。60c细节理解题。根据第二段中的“but each secretly looks up to the other”可知,这两个城市相互钦佩,因此选c。61a细节理解题。根据第三段中的“no one can doubt the grand and impressive beauty of paris louvre museum”可知a被提及了;根据本段中的“paris has more outdoor attractions”可知c被提及了。而文中关于巴黎的优点并没有提到b和d,因此选a。62d细节理解题。根据倒数第三段中的“a tour of the two cities is the perfect way to experience everything from.to scifi restaurants.”和最后一段中的“bratislava is best known for its fine diningthe remarkable ufo restaurant”可推知,d项正确。63d推理判断题。根据文章第一段中的“lonely planet,the worlds largest travel guide publisher,has offered pairs of cities for culturehungry but timepoor travelers”并结合下文的内容可知,每组中的两个城市相距不远,可以节约时间,而且它们有着不同的丰富文化,因此才推荐给旅游者。故选d。【2014高考英语江西省红色六校第二次联考】bit was a comfortable sunny sunday. i was going to meet an old university friend i hadnt seen for years, and was really excited to hear all his news. my train was running a little late, but that was no big problem - i could text him to say i would be delayed. he would understand. but where was my mobile phone? i had that familiar sinking feeling. yes, id forgotten it at home. no mobile phone. im sure im not alone in feeling anxious, on edge and worried when i dont have my phone with me. in fact, i know im not alone: two-thirds of us experience nomophobia, the fear of being out of mobile phone contact.thats according to a study from 2012 which surveyed 1,000 people in the uk about their relationship with mobile phones. it says we check our mobile phones 34 times a day, that women are more nomophobicthan men, and that 18-24 year-olds are the most likely to suffer fear of being without their mobiles: 77% of them say they are unable to be apart from their phones for more than a few minutes.do you have nomophobia ? you never turn your phone off you obsessively check for texts, missed calls and emails you always take your phone to the bathroom with you you never let the battery run out its funny to think that around 20 years ago the only people with mobile phones would be businessperson carrying their large, plastic bricks. of course, these days, mobile phones are everywhere. a un study from this year said mobile phone subscriptions would outnumber people across the world by the end of 2014. and when there are more phones than people in the world, maybe its time to ask who really is in charge? are you in control of your phone, or does your phone control you? so, what happened with my university friend? when i arrived a few minutes late he just laughed and said: you havent changed at all still always late! and we had a great afternoon catching up, full of jokes and stories, with no interruptions and no nagging(唠叨的) desire to check my phone. not having it with me felt strangely liberating. maybe ill leave it at home on purpose next time.61.what does the passage talk about ?a. the history of mobiles.b. the story of meeting an old university friend.c. the addiction of playing mobile phone.d. the terrible feeling of being without their mobiles.62.the underlined phrase “ on edge ”in the third paragraph probably means_.a. nervous b. energetic c. crazy d. surprised63. which word is used to describe old mobile phones according to the passage?a. digital phone b. cell phone c. bricks d. smart phone64.according to the passage, who is most likely to be addicted to mobiles ?a. a successful manager b. a 21-year-old girl c. a 21-year-old boy d. a lonely middle-aged person65.whats the authors attitude towards the using mobiles ?a. worried b. favorable c. neutral d. critical【参考答案】6165、dacba 阅读理解 nowadays, people in china are increasingly interested in celebrating foreign festivals, especially those western festivals. a survey conducted recently by sina. com. showed that among the 18,222 people surveyed 63.90% said celebrating christmas is just another way of recreation, nothing serious while 17.85% surveyed considered the festival as a fashion act, showing they were not “out”. these two parts clearly indicate the general opinion of the young. 10.45% people involved said the celebration of a religious western festival with so much enthusiasm is absolutely ridiculous pursuit of foreign goodness. only 7.80% of people define christmas as a kind of festival colonization(殖民).the arising of celebrating foreign festivals clearly has something to do with the advancement of chinas economy. in my point view, christmas and other festivals celebrated in china have difference from the origin. they have lost their religious background and turned into a big occasion to have fun and enjoy life. shop owners pockets are filled, the publics hunger for happiness is filled, and that is enough. foreign festivals in china are more like carnivals giving people pleasure and enjoyment. the crisis of traditional chinese festivals that are losing their attraction may be linked to the culture tradition and background of the festivals. most chinese festival culture is related more or less to real life. “the country is based on its people while the people are relied on their food”. but the western culture shows much of romance. some festivals have their religious background while others have much to do with culture and people. at this point, food seems to be too plain. flowers and chocolates are more welcomed.foreign festivals in china are celebrated for fun. they give people opportunities to relax and celebrate, to show appreciation and gratefulness. the acceptance of foreign festivals generally depends on the openness of the public, the familiarity with the western culture, and most importantly, on peoples economic status.1from the survey we know that among the people surveyed _. amost think celebrating foreign festivals is ridiculous bmany fear that traditional chinese festivals will disappear soon csome think that celebrating foreign festivals is a sign of foreign goodness chasing dhalf think celebrating foreign festivals makes people not go out of fashion2the writer thinks that foreign festivals celebrated in china _.ahave lost their religious backgroundbare the same as those celebrated in the westccan give more fun than traditional chinese festivalsdmay reduce the hunger of public people3what is the main difference between foreign festivals and traditional chinese ones?aforeign festivals can make chinese shop owners pockets full quickly.bthe food at foreign festivals is too simple.cchinese festivals always have something to do with culture.dforeign festivals are romantic while traditional chinese ones are connected with reality.4which of the following may not be the reason why so many people accept foreign festivals? apeople can relax themselves.bpeople can show their thanks to others. cforeign festivals have longer histories than chinese ones. dpeople have known more about the western culture.参考答案 c a d c阅读理解read the following reviews for movies that are showing at the moment. and then answer questions.happiness(romance)happiness tells the story of two people (lisa turbot and danny roy)who work for different advertising companies. they talk on the phone all the time and dont like each other. but then they correspond by email and fall in love. this movie will be very popular with teenagers and people who like romances. it also has beautiful music.scream i(thriller)in scream i, paul(colin jacks)is a young man who joins a thriller club. each of the members tries to frighten the others. paul is told to stay in an old house for the night. everyone who has tried to stay in the house before has died. this movie is ver
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 酒店员工培训教材编写范例
- 2025年沈阳市事业单位招聘退役大学毕业生士兵210人考试笔试备考题库及答案解析
- 拆除劳务服务合同范本
- 2025年河北女子职业技术学院公开招聘工作人员10名考试笔试模拟试题及答案解析
- 水电租用安全合同范本
- 拆除废钢回收合同范本
- 个人财顾费合同范本
- 产品购销运输协议书
- voc项目合同范本
- 日常修缮维护合同范本
- 劳动课拔草施肥课件
- 从业务骨干到管理高手
- 2025内蒙古乌兰察布市盐业有限公司办公室综合干事招聘1人笔试考试备考题库及答案解析
- 高二上学期哪吒课堂趣味惩罚游戏(课件版)
- (2025年)旅游政策与法规试题加答案
- 山东省菏泽市2025-2026学年高三上学期期中考试语文试题(含答案)
- 2026年畜牧业养殖公司屠宰设备使用与维护管理制度
- 腋臭营销推广方案
- 19 中国石拱桥 课件 2025-2026学年统编版语文八年级上册
- 2026年合肥合燃华润燃气有限公司校园招聘25人笔试考试备考试题及答案解析
- 北师大版(2024)2025-2026学年三年级下册期中调研试卷(含解析)
评论
0/150
提交评论