江苏省泗阳中学高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题二.doc_第1页
江苏省泗阳中学高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题二.doc_第2页
江苏省泗阳中学高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题二.doc_第3页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江苏省泗阳中学2013届高三“艺体类”专项复习:阅读专题二教学素材:danielle steel, americas sweetheart, is one of the hardest working woman in the book business. unlike other productive authors who write one book at a time, she can work on up to five. her research some before writing takes at least three years. once she has fully studied her subjects, ready to divided into a book, she can spend twenty hours nonstop at her desk.danielle steel comes from new york and was sent to france for her education. after graduation, he worked in the public relations and advertising, industries. later she started a job as a writer which she was best fit for. her achievements are unbelievable: 390 million copies of books in print, nearly fifty new york times best-selling novels, and a series of “max and martha” picture books for children to help them. deal with the real-life problem of death, new babies and new schools. her l998 book about the death of her was shot to the top of the new york times best-selling list as soon as it came out. twenty-eight of her books have been made into film. she is listed in the guinness books of world records for one of her books being the times best-seller for 381 weeks straight.not content with a big house, a loving family, and a view of the golden gate bridge, danielle steel considers her readers to be the moat important resource and has kept in touch with them by e-mail. while she is often compared to the heroines(女主人公) of her own invention. her life is undoubtedly much quieter. but if she does have anything in common with them, it is her strength of will and her inimitable style. there is only one danielle steel.1. danielle steel is different from other writers in that .a. she can write several books at the same timeb. she often does some research before writing a bookc. she is one of the most popular american women writersd. she can keep writing for quite a long time without a break2. children who have read “max and martha” picture books may know .a. how to deal with affairs at schoolb. what to do if max and martha die c. what to do when new babies are born into their familiesd. how to solve the difficult problems in their writing classes3. one of danielle steel achievements is that .a. some tv plays were based on her booksb. her picture books attracted a lot of young menc. one of her books became a best-seller in 1998d. she wrote the guinness book of world records4. we can learn from the passage that danielle steel .a. lives an exciting lifeb. values her readers a lotc. writes about quiet womend. is pleased with her achievements5. what does the underlined word “inimitable” mean?a. hardworkingb. attractivec. stranged. unique教学步骤:(一)例题感悟 本文介绍了一位美国最杰出的女作家,她的出类拔萃在于两方面:其一是出的书多,其二她的意志坚强及她的写作风格都是与众不同的,因而受到美国人的爱戴。(二)解题分析与学法指导 1. a 细节理解题。第一段第二句“不像其他多产作者一次只写一本书,她一次能写五本”这句话交待了她与其他作者之不同之处。2. c 细节理解题。第二段中间部分关于一套为孩子们写的“max and martha故事书,目的是帮助他们解决现实生活中有关死,新的生命及新学校问题,说明读了此书就该知道家里一旦有新的生命诞生如何去做。3. c 细节理解题。第二段中问“她的成就是令人难以置信的”开始,下面介绍了她的成就其中“1998年关于她的儿子之死的那本书一出版就列在畅销书之首”与c答案不符;她的28部书已拍成电影,而a项是电视剧与原文不符。d与本段最后一句不符,b画图书为孩子们而写而非young men。4. b 推理判断题。最后一段中交待danielle steel认为她的读者是最重要的资源,她一直和他们通过e-mail保持联系,可见她非常重视她的读者。5. d 词义猜测题。根据文章最后两句话意思推知。(三)基础与巩固训练the african elephant, the largest land animal remaining on earth , is of great importance to african ecosystem(生态系统). unlike other animals, the african elephant is to a great extent the builder of its environment. as a big plant-eater, it largely shapes the forest-and-savanna(大草原) surroundings in which it lives, therefore setting the terms of existence for millions of other animals that live in its habitat. it is the elephants great desire for food that makes it a disturber of the environment and an important builder of its habitat. in its continuous search for the 300 pounds of plants it must have every day, it kills small trees and under-bushes, and pulls branches off big trees. this results in numerous open spaces in both deep tropical forests and in the woodlands that cover part of the african savannas. in these open spaces are numerous plants in various stages of growth that attract a variety of other plant-eaters. take the rain forests for example. in their natural state, the spreading branches overhead shut out sunlight and prevent the growth of plants on the forest floor. by pulling down trees and eating plants, elephants make open spaces, allowing new plants to grow on the forest floor. in such situations, the forests become suitable for large hoofed plant-eaters to move around and for small plant-eaters to get their food as well. what worries scientists now is that the african elephant has become an endangered species. if the elephant disappears, scientists say, many other animals will also disappear from vast areas of forest and savanna, greatly changing and worsening the whole ecosystem. 1. what is the passage mainly about? a. disappearance of african elephants. b. forests and savannas as habitats for african elephants. c. the effect of african elephants search for food. d. the eating habit of african elephants. 2. what does the underlined phrase “setting the terms” most probably mean? a. fixing the time. b. worsening the state. c. improving the quality. d. deciding the conditions. 3. what do we know about the open spaces in the passage? a. they result from the destruction of rain forests. b. they provide food mainly for african elephants. c. they are home to many endangered animals. d. they are attractive to plant-eating animals of different kinds. 4. according to the passage, which of the following statements is true?a. the african elephant is the largest animal on earth.b.african elephants have 300 pounds of plants every day, including small trees and under-bushes.c. the african elephant is in a way the builder of t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论