




已阅读5页,还剩12页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
模块质量测评(四)Module 4Which English(时间:90分钟满分:110分)第一部分阅读理解(共两节;满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhen I was growing up in the 1930s, the period of the Great Depression, I didnt think of our family as poor, even though we never seemed to have money. I lived on a small farm in Pennsylvania with my parents, two elder sisters, and a younger brother. We had an old horse, a cow, a few pigs, some chickens, and a big garden. Food was not a problem. We had our own supply of milk, meat, eggs, fresh vegetables, and Mommas homemade bread.As a boy of nine, I had only a vague (模糊的) idea of what it meant to live during hard times. The weekly newspaper would carry pictures of people standing in line for bread, and the evening broadcast would tell about the huge number of jobless people and their hardships. But these reports referred to people in the cities, and we lived in the country. We never went to bed hungry, and we didnt stand in line for bread.Although my father was fortunate to have a job at the feed mill (饲料加工厂), eighteen dollars a week was only enough to pay the electric bill and to buy necessities. Momma earned a few dollars baking pies and bread.To make nightclothes, Momma used the cotton bags in which the food for our chickens came. It wasnt until years later when my highschool class went on an overnight trip that I got my first storebought nightwear.When a piece of clothing was worn out, it wasnt thrown away. First, all the buttons were removed, grouped by size and colour, and put in cans or glass jars. Then the clothing was examined, and the best parts were saved for making rugs (地毯). Almost nothing in our house was thrown away.Although we tend to think of recycling as something fairly new, in the 1930s it was part of everyday life. “Waste not, want not” was a familiar and often repeated phrase during those Depression years.语篇解读本文是记叙文。文章讲述了经济大萧条时期作者一家人的生活状况。1The author didnt think of his family as poor in the 1930s mainly because _.A. they had much moneyB. they lived in a big cityC. they had enough foodD. they stood in line for bread答案与解析C推理判断题。由第一段中的“Food was not a problem. We had our own supply of milk, meat, eggs, fresh vegetables, and Mommas homemade bread”可知,作者之所以认为家里不穷,主要是因为他家在乡下,生活上自给自足,有足够的食物。2When did the author have his first nightwear bought for him?A. On his ninth birthday.B. After his father found a job.C. The day before he went to high school.D. Before an overnight trip in his high school.答案与解析D细节理解题。由第四段中的“It wasnt until years later when my highschool class went on an overnight trip that I got my first storebought nightwear”可知。3Paragraph 5 is mainly about _.A. how rugs were madeB. what they did with old clothesC. why nothing was thrown awayD. when to throw away a piece of clothing答案与解析B段落大意题。由第五段中的“First, all the buttons were removed . Then the clothing was examined .”可知,本段主要讲的是家里如何处理破衣服。4The author writes the text mainly to _.A. introduce his family membersB. compare life in the 1930s with life todayC. tell the difference between city life and country lifeD. describe his familys life during the Great Depression答案与解析D写作目的题。通读全文可知,文章主要讲述了作者一家人在经济大萧条时期的生活状况,故D项正确。BFor me, my great moment came when I actually decided to accept an opportunity to teach English in Shanghai. There were times when I almost gave up because of fear. But in the end I came here.Last summer, a CanadianChinese woman who teaches in Shanghai just happened to come to the place where I was working in the Seattle area. We talked and I said I had always wanted to teach abroad. She said, “Come to our school.” “Okay,” I replied, but I wasnt sure if I meant it.We met later for coffee. She answered all of my questions about the school, and gave me the website address and the email address of the person to contact. It took six months for me to finally decide on the job.First of all, in Shanghai there are many western places to eat western food and lots of interesting things to do. Also, there is a great subway system with directions and stops posted in English. Finding your way around is a challenge in a new place. But that isnt hard here. Taxis are very cheap; you can always jump in one and get home. There are also a lot of westerners in Shanghai, so it is fairly easy to ask for directions. Young Chinese people are much more likely to speak English and they are wonderfully helpful.I earn almost $1,000 per month and live in a nice rentfree apartment. My biggest expense has been food as I am a vegetarian (素食者) and also on a diet. I still have not got used to the traditional Chinese food, but if you like it, youll be in heaven.Here I have a good place to live in, new friends, a high salary, and a good job. In the US, getting a job at my age has been next to impossible for a woman.5We can infer that at first the writer _.A. wasnt interested in teaching abroad at allB. wasnt sure whether to accept the job to teach in ShanghaiC. knew she would be popular as a teacher in ChinaD. thought the CanadianChinese woman was joking答案与解析B推理判断题。根据第一段第二句“There were times when I almost gave up because of fear.”以及第三段最后一句“It took six months for me to finally decide on the job.”可知一开始,作者不是很确定是否要去上海教学。6According to the passage, it seems that _.A. there are no good restaurants for the writer in ShanghaiB. the writer sometimes feels lonely in ShanghaiC. the writer doesnt like travelling in ShanghaiD. the writer likes her life in Shanghai答案与解析D推理判断题。作者在第四段描述了在上海生活的便利,在最后一段表明作者在上海有居住的地方、有朋友、高工资和好工作,故可推断她很喜欢在上海的生活。7What does the underlined word “that” in Paragraph 4 refer to?A. Living in a new place.B. Dealing with a challenge.C. Finding your way around.D. Taking a taxi.答案与解析C推理判断题。根据第四段第三句“Finding your way around is a challenge in a new place.”以及转折的语境可知,画线词指代的是前面“找路”一事。CAlmost everyone feels sleepy sometimes during the time. Being sleepy may get in the way of your daily work, childcare, and even activities for fun. Here are some ways to improve nighttime sleep and avoid daytime sleepiness.1. Get adequate nighttime sleep.That may sound obvious, but many of us cut down an hour or two off our sleep time in the morning or at night to do other things. Most adults need seven to nine hours a night, and teenagers usually need a full hours. Block out eight or nine hours for sleep every night.2. Keep distractions out of bed.“Remember your bed is only for sleep,” says the scientist. “You shouldnt read, watch TV, play video games, or use laptop computers in bed.” Dont do your bills or have heated discussions in bed, either. They may leave you sleepless.3. Form a good habit.You should form a good habit of going to bed and getting up at the same time at night and in the morning, including on weekends.4. Gradually move to an earlier bedtime.Another way of getting into a consistent schedule is to try going to bed 15 minutes earlier each night for four nights. Then stick with the last bedtime. Slowly getting used to your schedule like this usually works better than suddenly trying to go to sleep an hour earlier.5. Set consistent, healthy mealtimes.Regular mealtimes, not just regular sleep times, help regulate our circadian rhythms (生理节奏). Eat a healthy breakfast and lunch on time instead of grabbing a piece of cake and coffee in the morning or a late sandwich on the run. Try to finish eating meals two or three hours before bedtime.6. Exercise.Regular exercise offers many benefits for sleep. Exercise generally makes it easier to fall asleep and sleep more soundly.语篇解读本文是一篇说明文。在白天,几乎每个人有时都会感到瞌睡,这会影响到日常的工作和其他方面。文章就如何改善夜晚睡眠质量从而避免白天瞌睡给出了一些建议。8The writer wrote this passage to _.A. explain why sleeping well is importantB. tell us what usually keeps us awake at nightC. tell us the harm of being sleepy in the daytimeD. give us some tips on how to avoid daytime sleepiness答案与解析D写作意图题。根据第一段“Here are some ways to improve nighttime sleep and avoid daytime sleepiness.”可知,本文就如何改善夜晚睡眠质量从而避免白天瞌睡给出了一些建议。故D项正确。9According to the writer, if we want to change our habits and go to sleep an hour earlier, we should _.A. try going to sleep an hour earlier suddenlyB. try getting used to our new schedule slowlyC. try getting used to our new schedule with some helpD. try going to bed 10 minutes earlier each night for six nights答案与解析B细节理解题。根据第四条建议中“Slowly getting used to your schedule like this usually works better than suddenly trying to go to sleep an hour earlier.”可知,我们要改变我们的习惯,提前一小时睡觉,就需要慢慢适应我们制定的新的作息时间。故B项正确。10From Point 5 we know if we want to sleep around 10 pm., we should have supper at least by _.A. 6:00 pm. B. 7:00 pm.C. 8:00 pm. D. 9:00 pm.答案与解析C细节理解题。根据第五条建议中“Try to finish eating meals two or three hours before bedtime.”可知,在睡前两三个小时就不该吃东西了。故C项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。People say going to college will change your life and that everyone should have the chance to challenge themselves with a college experience. But my parents never had that opportunity. _11_All during high school I wondered if I would go to college and if I would have what my parents never had. I would think about my future, about college and what I wanted to do when I grew up. But then there were thoughts of not going, of believing what others said about college and thinking I had no chance to go.As I reached the end of junior year, I knew I needed to make a decision. _12_ I felt somewhat sad. One day I was having a conversation with my volleyball coach. We talk all the time, but that day college was the topic. _13_ However, what she told me was encouraging. Thoughts flew through my mind about what I wanted to become and what colleges I might be interested in. She mentioned things I had no idea about, like scholarships and financial aid that can help you pay for college. All this information inspired me to continue. She told me about her college experience and all the fun times shed had. _14_This conversation changed me. _15_ If I hadnt talked with her, I wouldnt know where I would be today. I now want to make something of myself. I want to become somebody that I wasnt before. I want to go to college.A. She knew my family could not easily afford my college expenses.B. They didnt have the money or family to help or motivate them.C. It made me feel comfortable with myself and helped me believe in myself.D. She made the decision that she should continue her education.E. She told me not to miss out on it because I would regret it.F. Both my parents are very grateful to her for the advice she gave.G. I didnt have money and knew my parents didnt either.答案11.B12.G13.A14.E15.C第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。Whats on your life card?Theres a book where the author, Elizabeth McCracken, suggests that everyone have a life card.This is _16_ to a business card, but instead of recording what you do for a living, it _17_ things that have happened in your _18_ that you dont want to explain, but would like people to _19_ before dealing with you.McCrackens first child, her son, was born still and she writes about her _20_. She talks about having to deal with insensitive (不顾他人感受的) comments and _21_ conversations with others who didnt know of what _22_ and how she wished she had her _23_ life card that said her first child had died.Wouldnt this be great? You could _24_ those things that you most need others to understand before having a _25_ with you. Your life card could _26_ I have a child with a disability or my mother has cancer. With this _27_, others could be more careful with their _28_ so they didnt cause unintentional harm.But we dont all have life cards. Instead we must endure (忍受) the _29_ from others who dont know or _30_. Perhaps this makes us stronger or at the very least we _31_ to guard our hearts.What it does _32_ us is that we need to keep the idea of life cards in _33_ when dealing with others. Think of what would go on your life card and with this, _34_ others have their own tragedies and heartaches on their cards _35_ you will deal differently with them.16A. familiar B. similar C. useful D. harmful17A. expresses B. shares C. suggests D. lists18A. dream B. life C. imagination D. past19A. know B. accept C. overcome D. hold20A. exercises B. effects C. experiences D. directions21A. boring B. uncomfortable C. polite D. wise22A. existed B. operated C. happened D. developed23A. only B. great C. strange D. own24A. put down B. hand out C. take over D. bring in25A. competition B. relationship C. holiday D. trade26A. find B. deny C. say D. forget27A. wealth B. gesture C. appreciation D. information28A. methods B. demands C. words D. appearances29A. difference B. hurt C. expectations D. diseases30A. understand B. complain C. mind D. look31A. promise B. learn C. afford D. like32A. spare B. pay C. lend D. teach33A. memory B. business C. mind D. hand34A. remember B. realize C. remind D. warn35A. because B. if C. and D. until答案与解析语篇解读本文是一篇议论文。每个人在生活中都有不幸的事。当我们牢记这一点时,我们与别人的交往也就变得容易了。16B根据语境可知生活卡片跟商业名片相似(similar),但也有不同之处。17D本空前recording有提示。18B既然是life card,那么列举的应该是生活(life)中已经发生的事。19A你想让对方在和你打交道之前了解(know)这些事,而不用你花费时间去解释。20C由下文的“She talks about having to deal with insensitive comments”可知,她谈到了自己的经历(experiences)。21B由上文的insensitive comments可知,这里填uncomfortable符合语境。22C有些谈话令人不舒服是因为这些人不知道发生过(happened)什么事情。23D她希望能有属于自己的(own)生活卡片。24A见下一题解析。25B有了生活卡片,你就可以把那些希望在别人跟你交往(relationship)之前就能了解的情况写在(put down)卡片上。26C卡片上可以写有(say)自己的各种不幸。27D见下一题解析。28C有了这些信息(information),其他人跟你交谈时就会注意自己的言语(words),避免对你造成伤害。29B由上文的harm可知,这里说的是我们必须忍受他人给我们造成的伤害(hurt)。30A我们得忍受那些不知情(understand)的人对我们的言语伤害。understand与know表达的意思一致。31B也许,这会让我们变得更坚强,或者至少让我们学会了(learn)保护自己。32D见下一题解析。33C这些伤害教会(teach)我们的是,在跟别人打交道时,我们需要把生活卡片的主意记在心(mind)上。34A你在生活中会遇到不幸,记住(remember),其他人也都有自己的不幸。35C“记住别人也有不幸”和“采取不同的态度对待别人”之间是顺承关系,故选and。第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(每空不多于三个单词)或括号内单词的正确形式,并将答案填写在相应位置上。In the past there 36._ (live) a foolish man in a small kingdom called Zheng. One day he wanted to buy himself a pair of new shoes. He measured his feet with a ruler 37._ (clumsy) and wrote down his size. But he was in such a hurry to set out 38._ he left it at home.39_ he arrived at a shoe shop, he felt in the pocket only 40._ (find) that it was not there. So he said apologetically, “I have left the measurement at home and dont know the size. Ill fetch it in one minute.” He hurried off 41._ (instant) he left the shoe shop.He ran back home, found it and then got down to the shop 42._ second time. But still it took him quite a while 43._ (go) and the shop was already closed then.He had nothing to do but 44._ (complain) about the matter.Then someone asked him with 45._ (curious), “Did you buy the shoes for yourself or someone else?”“For myself, of course.” he answered. “Then why dont you try the shoes on by yourself?”答案与解析36lived根据空格前的there可知该句为全部倒装句,又根据空格前的时间状语in the past可知谓语应用一般过去时,故本空填lived。37clumsily所填词在句中作状语修饰动词measured,应用副词形式,故填clumsily“笨拙地”。38that根据空格前的such a hurry及句意“但是他走得如此匆忙以至于把尺寸落在了家中”可知该空属于such . that .“如此以至于”句式,故填that。39When根据句意“当他到了鞋店时,他一摸口袋结果发现尺寸没带”可知该空填When“当时候”。40to find根据句意结合only to do sth.“结果做某事”的用法可知该空填不定式表出乎意料的结果。41instantlyinstantly“一就”引导时间状语从句。42aa second time“又一次”。43to go根据It takes/took sb. some time to do sth.“花某人时间做某事”的用法可知该空填to go。44complain根据have nothing to do but do sth.“无事可做只得做某事”的用法可知该空填complain。45curiosity此处应填名词作介词with的宾语, with curiosity“好奇地”。第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(每小题1分,满分10分)英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。3必须按答题要求做题,否则不给分。Dear Peter,Im very glad to receive your email asking for information about the host family we have arranged you to stay with.Locating in a beautiful and quiet neighbourhood, the house was big enough to enable you to have a room of your own. Apart from the convenient public transportation, our private car will make your visits difficulty. Because all the family members can speak fluently English and have outgoing personalities, Im sure you will have no trouble to communicating with them. Above all, they hosted the American student last year, through that they gained lots of experience. In addition, the hostess cooking will guarantee you a wonderful chance of tasting delicious Chinese food.Hope you enjoy your stay here.Yours,Li Hua答案Dear Peter,Im ve
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 现场救护专业培训课件
- 农作物加工设备创新创业项目商业计划书
- 农产品展销会创新创业项目商业计划书
- 职业技能课程自适应学习系统创新创业项目商业计划书
- 电商品牌客服服务创新创业项目商业计划书
- 2025年工业互联网平台传感器网络自组网技术在智能工厂设备维护中的应用报告
- 2025年工业互联网平台安全多方计算技术保障工业互联网生态安全报告
- 2025年新能源汽车废旧电池回收处理产业技术创新与市场应用研究报告
- 2025年社交媒体舆情监测与危机公关技术应用现状与发展趋势报告
- 山东省菏泽市2021-2022学年五年级上学期科学期中学情调研试卷(含答案)
- 部编新课标培训课件
- 非工作时间行为协议
- 老年病人麻醉管理
- 2025年广西专业技术人员继续教育公需科目(一)答案
- 白细胞减少症和粒细胞缺乏
- CJ 41-1999工业企业水量平衡测试方法
- 地下矿山地压管理制度
- 藏文考试试题及答案
- 施工水电费合同协议书
- 车辆动力学分析考试试题及答案
- 2025-2030中国毫米波雷达行业发展分析及发展趋势与投资前景预测研究报告
评论
0/150
提交评论