




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(46)2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。in a room at texas children cancer center in houston, eight-year-old simran jatar lay in bed with a drip (点滴) above her to fight her bone cancer. over her bald head, she wore a pink hat that matched her clothes. but the third graders cheery dressing didnt mask her pain and weary eyes.then a visitor showed up. “do you want to write a song?” asked anita kruse, 49, rolling a cart equipped with an electronic keyboard, a microphone and speakers. simran stared. “have you ever written a poem?” anita kruse continued. “well, yes,” simran said.within minutes, simran was reading her poem into the microphone“some bird soaring through the sky,” she said softly. “imagination in its head” anita kruse added piano music, a few warbling (鸣,唱) birds, and finally the girls voice. thirty minutes later, she presented simran with a cd of her first recorded song.that was the beginning of anita kruses project, purple songs can fly, one that has helped more than 125 young patients write and record songs. as a composer and pianist who had performed at the hospital, kruse said that the idea of how she could help “came in one flash”.the effect on the kids has been great. one teenage girl, curling (蜷缩) in pain in her wheelchair, stood unaided to dance to a hip-hop song she had written. a 12-year-old boy with hodgkins disease who rarely spoke surprised his doctors with a song he called i can make it.“my time with the kids is heartbreaking because of the severity of their illnesses,” says anita kruse. “but they also make you happy, when the children are smiling, excited to share their cd with their families.”simran is now an active sixth grader and cancer-free. from time to time, she and her mother listen to her song, always remembering, and they always remember the “really sweet and nice and loving” lady who gave them a shining moment in the dark hour.1simran jatar lay in bed in hospital because _.a. most of her hair had fallen outb. she was receiving treatment for cancerc. she felt depressed and quit from schoold. she was suffering from a pain in her back2what do we know about anita kruses project?a. it helps young patients record songs.b. it is supported by singers and patients.c. it aims to replace the medical treatment.d. it offers patients chances to realize their dreams.3what does the case of a 12-year-old boy suggest?a. most children are naturally fond of music.b. he was brave enough to put up performance.c. the project has positive effect on young patients.d. singing is the best way to treat some illnesses.4what is probably the best title for the passage?a. purple songs can fly b. singing can improve healthc. a shining moment in life d. a kind womananita kruse试题分析:文章主要介绍了49岁的anita kruse进行的一项名为purple songs can fly的帮助患病的病人的计划,文章中还列举了一些事例来证明这一计划的有效性。1b 细节题。根据文章第一段第一句in a room at texas children cancer center in houston, eight-year-old simran jatar lay in bed with a drip (点滴) above her to fight her bone cancer.可知她患有骨癌,正在接受治疗。故b正确。2a 细节题。根据文章第四段第一句that was the beginning of anita kruses project, purple songs can fly, one that has helped more than 125 young patients write and record songs.可知anita kruse这个计划就是让那些年轻的病人写诗和录制歌曲。故a正确。3c 推理题。根据文章第五段第一句the effect on the kids has been great.这一计划对孩子的影响是巨大的,接下来就列举了2例子,说明作者正是想用这个例子来证明这个计划的有效性。故c正确。4a 主旨大意题。文章主要介绍了49岁的anita kruse进行的一项名为purple songs can fly的帮助患病的病人的计划,文章中还列举了一些事例来证明这一计划的有效性。故a正确。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】toshiba elevators ltd is one of the leading elevator companies in the world with more than 120 branch companies around the globe. shenyang toshiba elevators ltd in shenyang produces high-quality elevators. we are offering the following positions:plant manager excellent senior engineer with experience in this field to manage our plant in shenyangsenior engineers (mechanical and electrical) for production and engineering department, good command of internetjunior positions for those who wish for successone purchaser (购货员) preferably with experience in a mechanical engineering company and international markets.cost accountant(会计) 5 years experience in mechanical factory costing, good knowledge in office 2007, cet level. for these senior level positions, we expect preferably a university degree or an excellent job record. 3-5 years of experience on the job and good command of english. if you are ready to work with us, we will offer attractive salary packet and bright future. shenyang toshiba elevators ltd shenyang liaoning provincetower dairy product company ltd is a well-known food company in suzhou. were offering the following positions:(1) secretaryuniversity graduate good at english speaking, writing and translating good pc knowledge and typing skill pleasant character with good personal skill(2) accountants college or university graduate good command of english and pc operation work experience(3) production trainees college or university graduate food engineering/ machinery or chemistry good command of english 1-2 years experience in food factory leadership ability and pc knowledge(4) production workers polytechnic (工艺的) school graduate food technology or chemistry knowledge of basic english 1-2 years experience in food factory tower dairy product company ltd suzhou jiangsu province1、 if you want to get a senior position in toshiba, you need to have_. a. work experience on the jobb. typing skills and know english well c. good wishes for the jobd. pleasant character and pc skill2、 each position offered by tower requires the applicant to _. a. have work experienceb. be a university graduate c. have good pc knowledged. have knowledge of english3、 if you dont know how to use a computer, you had better ask for the position of _. a. a secretary in towerb. a production worker in tower c. a senior engineer in toshibad. a cost accountant in toshiba4、 as a graduate from university this year, you can probably get a job as _. a. a cost accountant in toshibab. a purchaser in toshibac. a secretary in towerd. an accountant in tower参考答案14、adbc 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】teachers say the digital age has had a good influence- and a not-so-good influence-on this generation of american teenagers. more than 2000 teachers took an online survey. three-quarters of the teachers said the internet and digital search tools have had a “ mostly positive” effect on their students research habits and skills. but 64 percent said the technologies “ do more to distract (使分心) students than to help them academically.” and 87 percent agreed that these technologies are creating an “ easily distracted generation with short attention spans.” the pew internet project did the survey with the national writing project. judy buchanan is the vice director of the national writing project and a co-author of the report. ms. buchanan says digital research tools are helping students learn more and faster. “ teachers really favor these tools because they are ways to make some of the learning exciting and engaging. young people favor these tools. the goal is to really help them become creators of meaningful content, and not just sort of consumers.” but one problem the survey found is that many students lack digital literacy. they trust too much of the information they find on the internet. judy says these students havent developed the skills to determine the quality of online information. “ its something that really has to be taught and paid attention to, because in a world in which things happen quickly, you do need to step back, reflect and analyze the information you have.” another problem is blamed on something that might not seem like a problem at all: being able to quickly find information online. teachers say the result is a reduction in the desire and ability of their students to work hard to find answers. they say students are overly dependent on search engines and do not make enough use of printed books or research libraries. many teachers are also concerned that the internet makes it easy for students to copy work done by others instead of using their own abilities.1 the text mainly tells us _. a. digital tools bring about benefits and problems b. the internet is playing a key role c. teachers encourage using digital toolsd. all the students use digital tools 2 which of the following best shows the structure of the text? a. b c d (=para 1, = para 2, =para 3, = para 4, =para 5)3 the underlined sentence in the third paragraph probably means _. a. students do not have the right digital tools b. students do not always have access to the internet c. students cant judge online information properly d. students havent the ability to adjust themselves4 some students dont tend to work hard because _. a. they can copy others work without being punished b. printed books and libraries around arent enough c. the internet cant make students concentrate d. they can get answer on the internet quickly 参考答案14、accd 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。for many years,artists have flocked to paris,france,to paint or to learn to paint.perhaps artists first went there because of the citys beauty.they went to paint pictures of the broad,treelined streets,the great churches,and the graceful river bridges.the artists felt comfortable in paris because the people of the city had always enjoyed art.paris had great art museums,filled with famous paintings and statues from many countries.and the people of paris had always welcomed new ideas.in this city,artists felt free to experiment with new ways of painting.as soon as famous artists painted in paris,students came to learn from them.people came to buy paintings.people called art dealers set up galleries where paintings were bought and sold.others kept shops that sold artistspaints and supplies.students and artists who were not yet famous could live in paris for very little money.they learned by studying great art in the museums,and they learned from one another.they held art fairs,hanging their paintings outdoors along the streets.today,new york city and florence,italy,are also famous art centers.but the worlds principal art exhibits are still held in paris.important judges of art live there.most of the new ways of painting that have star
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 职业教育合作模式-洞察及研究
- 语言转换文化映射-洞察及研究
- 【正版授权】 ISO 11471:2025 EN Agricultural tractors and machinery - Coding of remote hydraulic power services and controls
- 2025年学历类自考专业(法律)民法学-法律文书写作参考题库含答案解析(5套试卷)
- 2025年学历类自考专业(护理)护理学基础-医学心理学参考题库含答案解析(5套)
- 德阳市市本级医疗卫生辅助岗考试真题2024
- 中级宏观经济学(宁波大学)知到智慧树答案
- 电梯安全管理人员能力鉴定考试资源库和答案
- 急救理论知识习题+答案
- 中学生发展与教育心理学知到智慧树答案
- 2025年中国蛇养殖行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- JG/T 536-2017热固复合聚苯乙烯泡沫保温板
- T/CSIQ 8008-2018正装鞋
- 浙江易锋机械有限公司年产2000万只空调压缩机活塞项目环评报告
- 视唱练耳讲课课件
- 酒店管理安全总监岗位职责
- 2025-2030中国电流传感器行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 桩基工程监理评估报告
- 2025年供水管道工职业技能竞赛参考试指导题库300题(含答案)
- 预包装食品配送服务投标方案(技术方案)
- 宁波市慈溪市人民法院招聘审判辅助人员笔试真题2024
评论
0/150
提交评论