




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
吉林靖宇县2016高考英语(二轮)阅读理解编练(6)【2016模拟题】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。the idea of inventing an international language is not a new one. over the past 180 years, linguists (语言学家) have created over ten different languages that are based on german, spanish, and english. one of these was basic english. by 1923 the first world war had been over for five years, but europe was still recovering from its effects. charles kay ogden, a linguist and writer, was running several bookshops in cambridge. he published the meaning of meaning (1923), a book describing how we use language. the book received high praise, which drove ogden to design an international language something that was much simpler than english. in 1930 ogdens book basic english: a general introduction with rules and grammar was published. perhaps it takes about seven years for one to become a good english speaker. ogden believed that basic english could be learned in seven weeks. there were only 850 words and the grammar was very simple. the language attracted the attention of educators all over the world, but its development was stopped by the second world war. after the war, both the british prime minister winston churchill and the president of the united states franklin d. roosevelt looked for ideas that might bring world peace. they both gave speeches that encouraged the use of ogdens international language. in the past 60 years, the language has had some success. in some parts of east asia, teachers are still using ogdens word lists. however, in the main, the language has disappeared. because there are many more non-native than native speakers of english, recently some linguists have asked whether we should give careful consideration to ogdens ideas again. and the wikipedia website () has started a version (版本) written in basic english for non-native learners of the language. search for it on the internet now! 1. according to the text, basic english _. a. was very easy to learn b. has a history of 180 years c. is mainly based on three languages d. developed fast over the last 60 years 2. what was churchill and roosevelts attitude towards basic english?a. they were worried about it. b. they were uncertain of it. c. they supported it. d. they didnt care about it. 3. the linguists mentioned in the last paragraph seem to _. a. write in basic english on wikipedia b. encourage people to use basic english c. believe basic english will disappear soon d. think there will be fewer speakers of english 4. the main purpose of the text is to _.a. advertise a website b. review two books c. describe some linguists works d. introduce an international language(语言学习)本文是说明文。本文介绍了由英国语言学家奥格登创造的简单世界语基本英语。1. a。推理判断题。根据第三段的ogden believed . in seven weeks. there were . very simple可知,奥格登认为用七周时间就能掌握基本英语。因为基本英语只有850个单词,语法又非常简单,所以很容易学。2. c。推理判断题。根据第四段的they both gave speeches that encouraged the use of ogdens international language可知,丘吉尔和罗斯福都发表过演讲,鼓励人们使用基本英语。故他们对基本英语持支持的态度。3. b。推理判断题。根据最后一段的recently some linguists . ogdens ideas again可知,这些语言学家提出是否应该重新认真考虑奥格登的理念,因为他们倡导使用基本英语。4. d。写作目的题。本文主要介绍了一种重要的世界语基本英语,简要描述了语言学家奥格登创造基本英语的过程以及它的发展情况。由 (2013四川宜宾高三一诊)改编online educational learning games are an effective way with endless option (选择)for teaching kids of all age groups, and children are also able to operate it without much assistance. parents find it easier to teach kids through these programs, who become familiar with operating the computer.kids have fun learning phonetics, spelling and even a new language. children are not willing to learn math tables or difficult words at school. they find it fun to sit in front of a computer and learn language and solve mathematical problems. in this age of computers, computers are becoming an important part of the childs daily curriculum with parents opting to teach these children new things each day with the help of online educational games.computers are also known to improve the motor skills in children. in addition, the level of these games can be adjusted according to the level and learning ability of the kids. the makers of the games keep the kids interest in mind while designing them so that their interest is maintained. another advantage of these games is that you can find free online games and do not have to invest in these expensive products. other activities that are available on the internet include online coloring games. this is also a constructive way that children can use to pass their leisure time.another advantage is that the children can lay in the comfort of their homes. kids who are fond of playing on the computer can spend their time learning educational material instead on video games that teach violence.parents have to keep an eye on their kids and make sure that they do not spend their time on the computer playing games that could be harmful for them. it is essential to direct the kids to educational sites that have beneficial games and are known to help the progress of these children.5.what is the main idea of this text?()a.online games can be harmful to kids.b.online games can be helpful to kids.c.kids like to play games online.d.parents are worried about their kids.6.kids dont like to learn knowledge probably because.a.they have trouble operating the computerb.phonetics and spelling are uselessc.staying in the classroom is boringd.mathematical problems are difficult7.what should the makers mainly consider while designing the computer games?()a.the kids expense.b.the kids interest.c.the kids level.d.the kids ability.8.one of the advantages of online games is that they can.a.help parents keep an eye on their kidsb.make it easier to solve mathematical problemsc.establish closer relationship between parents and kidsd.leave kids comfortable at home语篇解读:本文主要讲述了网上学习游戏对孩子的好处。答案及剖析:5.b主旨大意题。由全文内容可知,文章的第一句话online educational learning games are an effective way with endless option (选择)for teaching kids of all age groups, .为主题句,故b项正确。6.c推理判断题。由第一段的they find it fun to sit in front of a computer and learn language and solve mathematical problems可知,孩子们不愿意在无聊的教室里学习,而愿意坐在电脑前学习,故选c项。7.b细节理解题。由第二段的the makers of the games keep the kids interest in mind while designing them so that their interest is maintained可知,设计者在设计游戏的时候,首先考虑的是孩子们的兴趣,故选b项。8.d细节理解题。由倒数第二段的第一句话another advantage is that the children can lay in the comfort of their homes可知d项正确。由最后一段的第一句话parents have to keep an eye on their kids.可排除a项;由第一段的they find it fun to .solve mathematical problems可排除b项;文章没有提到c项的内容。【疑难词汇解读】1.effective adj.有效的,起作用的reading english newspapers is an effective way to learn english.读英文报是一个有效的学习英语的方法。2.beneficial adj.有益处的,有好处的i hope my advice will be beneficial to you.我希望我的建议会对你有益处。【长难句子分析】the makers of the games主语 keep谓语 the kids interest宾语 in mind补语while designing them状语 so that their interest is maintained.状语从句游戏的设计者在设计游戏的时候牢记孩子们的兴趣,以便保持他们对利用游戏学习的兴趣。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。do you know how it is when you see someone yawn and you start yawning too? or how hard it is to be among people laughing and not laugh yourself? well, apparently its because we have mirror neurons(神经元)in our brains.put simply, the existence of mirror neurons suggests that every time we see someone else do something, our brains imitate(模仿)it, whether or not we actually perform the same action. this explains a great deal about how we learn to smile, talk, walk, dance or play sports. but the idea goes further: mirror neurons not only appear to explain physical actions, they also tell us that there is a biological basis for the way we understand other people.mirror neurons can undoubtedly be found all over our brains, but especially in the areas which relate to our ability to use languages, and to understand how other people feel. researchers have found that mirror neurons relate strongly to language. a group of researchers discovered that if they gave people sentences to listen to (for example:“the hand took hold of the ball”), the same mirror neurons were triggered as when the action was actually performed (in this example, actually taking hold of a ball)any problems with mirror neurons may well result in problems with behavior. much research suggests that people with social and behavioral problems have mirror neurons which are not fully functioning. however, it is not yet known exactly how these discoveries might help find treatments for social disorders.research into mirror neurons seems to provide us with ever more information concerning how humans behave and interact(互动)indeed, it may turn out to be the equivalent(相等物)for neuroscience of what einsteins theory of relativity was for physics. and the next time you feel the urge to cough in the cinema when someone else doeswell, perhaps youll understand why.67mirror neurons can explain _.awhy we cry when we are hurtbwhy we cough when we suffer from a coldcwhy we smile when we see someone else smiledwhy we yawn when we see someone else stay up late68the underlined word “triggered” in the third paragraph probably means “_”aset off bcut off cbuilt up dbroken up69we can learn from the passage that mirror neurons _.arelate to human behavior and interactionbcontrol human physical actions and feelingscresult in bad behavior and social disordersddetermine our knowledge and language abilities70what is the passage mainly about?aways to find mirror neurons. bproblems of mirror neurons.cexistence of mirror neurons. dfunctions of mirror neurons.【要点综述】本文是一篇科普说明文。介绍了镜像神经元的作用。67.c推理判断题。从第二段的第一句话“every time we see someone else do something, our brains imitate it”可知镜像神经元的作用就是当我们看到别人做某事,我们也会跟着做。68. a词义猜测题。根据第三段镜像神经元对语言的作用,当人们听到“手抓住球”这句话时,神经元就开始起作用了,就像手抓住球这个动作真的发生一样。set off:出发;触发。69. a细节理解题。根据最后一段第一句可知答案。70. d主旨大意题。本文主要介绍了人体镜像神经元的作用。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。when an earthquake hit a small town,many houses fell down. after the earthquake,all the newspapers reported many stories about some of the families who were in trouble.one sunday,when i was reading a newspaper,a special picture touched me. it gave the clothing sizes of each family member. i thought that this would be a good chance to teach my children to help those who were less lucky than themselves. i said to my sevenyearold twins,brad and brett,and threeyearold meghan,“we have so much,and these poor people now have nothing. well share what we have with them.”i filled a box with foods and clothes. while i w
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 个人无限连带保证反担保借款合同8篇
- 2025内蒙古职业技术学院招聘引进专任教师13人模拟试卷附答案详解
- 2025届春季特区建工集团校园招聘正式启动考前自测高频考点模拟试题及答案详解参考
- 2025年智能制造的自动化与智能化趋势
- 2025年海洋生物药品:海水提锂吸附分离技术创新在海洋生物药品中的应用报告
- 2025年海洋能发电技术人才培养与海岛生态保护人才队伍建设研究报告
- 2025年宁夏吴忠同心县公开招聘社区工作者133人模拟试卷及一套完整答案详解
- 2025年保康县统一公开招聘事业单位工作人员笔试有关事项模拟试卷有答案详解
- 四川省骨科医院招聘考试真题2024
- 2025内蒙古能源集团煤电板块所属单位招聘30人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(考点梳理)
- 《茉莉花》音乐课件
- 2025年云南省职教高考电工技术类《电工基础理论知识》考试复习题库(含答案)
- 工厂交叉作业安全管理协议书(2篇)
- 外墙真石漆工程安全文明施工保证措施及环境保护体系和保证措施
- 品管圈PDCA改善案例-产科联合多部门降低阴道分娩产后出血发生率
- 矿井火灾防治理论与技术课件
- 【MOOC】生命的教育-浙江大学 中国大学慕课MOOC答案
- 中国非遗文化鱼灯介绍介绍2
- NB/T 11127-2023在用钢丝绳芯输送带报废检测技术规范
- 食品检测实验室操作规程
- 急性ST段抬高心肌梗死临床路径表单
评论
0/150
提交评论