江苏省无锡市高考英语一轮 完形填空和阅读理解精品训练(7).doc_第1页
江苏省无锡市高考英语一轮 完形填空和阅读理解精品训练(7).doc_第2页
江苏省无锡市高考英语一轮 完形填空和阅读理解精品训练(7).doc_第3页
江苏省无锡市高考英语一轮 完形填空和阅读理解精品训练(7).doc_第4页
江苏省无锡市高考英语一轮 完形填空和阅读理解精品训练(7).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

无锡市2014高考英语一轮完形填空和阅读理解(精品)训练(7)附答案 (201*浙江卷)although i love my life, it hasnt been a lot of fun as ive been ill for 28 years.music has always been a great love of mine and, in my 20s, when my _1_ was more manageable, i _2_ ten years as a professional singer in restaurants, playing and singing folk songs. _3_ that was years ago and times have changed. _4_ i live with my mother on a country farm.two years ago, i decided that i would need to have some kind of extra work to _5_ my disability pension (残疾抚恤金)_6_ i needed to sleep in the afternoons, i was limited in my_7_. i decided that i would consider _8_ to singing in restaurants.my family are all musicians, so i was _9_ when i went into our local music store. i explained that i wanted to sing again but using recorded karaoke music. i knew that discs were very expensive and i really didnt have a lot of _10_ to get started. and _11_ you find only three to four songs out of ten on a disc that you can _12_ use.when i told the owner of the shop about my _13_, he gave me a long, thoughtful _14_. “this means a lot to you, doesnt it?” he said. “come with me.”he led me _15_ the crowded shop and to a bench with a large professional karaoke box on it. he placed his large hand _16_ on his treasure and said. “i have 800 karaoke songs in here. you can take your _17_ and ill record them for you. that should get you started.”i _18_. thanking him, i made a time with him to listen to all the songs and choose _19_ that i could sing. i have come full circle with his help.his _20_ still warms my heart and makes me do just that bit extra, when i have the chance.本文是故事类。作者尽管疾病缠身,依然热爱生活,努力享受音乐人生。自己资金短缺,后经一位好心的音乐器材店老板的帮助,终于心想事成。1a.loneliness bsadnessctiredness dsickness答案:d。由第一句话中ive been ill for 28 years可知此处用sickness“疾病”。 loneliness孤独;sadness 悲伤; tiredness疲倦。2a.set benjoyedckept dshared答案:b。文章说:当我的病情能更好的控制住时,我在一家饭店享有(enjoy)了10年的专业歌手生涯。set 确定; kept 保持;shared分享,不合题意。3a.gladly beventuallycunfortunately dsurprisingly答案:c。由后文i live with mother on a country farm 可知,作者喜欢的音乐生活成为过去,这自然是令人遗憾的事。gladly 高兴地;eventually 最终,终于; unfortunately令人遗憾的是,不幸的是; surprisingly令人吃惊的是。c项符合语境。4a.now bthencsometime dmeanwhile答案:a。由后文i live with mother on a country farm 的一般现在时态可知,此处用时间副词now “现在”。 排除then 那时; sometime在某时;meanwhile同时。5a.add up to bmake up forcget rid of dtake advantage of答案:b。根据上下文可知,作者决定再做点事填补(make up for)她的残疾抚恤金。add up to 共计达;make up for补偿,填补 ;弥补;get rid of 摆脱;take advantage of趁机利用。显然b项符合题意。6a.if bascthough dbefore答案:b。作者因为(as)自身状况下午得睡觉休息,所以自己的选择是受限制的。if 如果; as因为 ;though 尽管; before在之前。7a.movement bconditioncchoices dpositions答案:c。作者想做点事,但是身体情况使她选择(choices)受限 。movement运动,活动;condition状况,条件; choice选择;position形式,位置。c项符合语境。8a.reaching out bliving upcgetting on dgoing back答案:d。前文提到过作者在一家饭店享有了10年的专业歌手生涯,结合本句中to singing in restaurants可知,作者打算再回(going back)饭店唱歌。reach out 伸出; live up快乐生活;get on进展 ;出人头地 ; 登(车);上(马) ;go back回到,回去。9a.recognized binterviewedcfound dinvited答案:a。根据上下文可知,作者一家人是音乐家,所以她来到当地一家音乐器材店时就被认出了(recognize)。 recognize认出,识别 ; 正式承认;认可 ;interview 面试,采访;find 发现; invite邀请。10a.money btimecenergy dknowledge答案:a。由前句i knew that discs were very expensive(唱片昂贵)可知,作者在此说自己没有多少钱(money)。11a.thus boncecseldom doften答案:d。而且作者觉得一张唱片常常(often)仅三四张对她来说有实际(actually)用处。thus所以; once 曾经,一旦; seldom 很少; often常常。12a.actually bhardlycnearly dformerly答案:a。actually实际上,事实上; hardly 几乎不; nearly 几乎 ; formerly以前,从前。根据上下文可知a项正确。13a.job bfamilycidea doffer答案:c。作者向店主表明了来意。job工作;family 家,家庭;idea想法,念头; offer提供,提议。c项符合题意。14a.face bviewclook dsight答案:c。作者表明了来意时,店主深思地看了她一会儿。face脸,面部;view视野,视域;look看,脸色;眼神;表情; sight视力;景色。c项正确。15a.over balongctowards dthrough答案:d。然后店主领着作者穿过(through)拥挤的商店来到放着一大堆专业卡拉ok 盒子的长凳旁。over在之上,在正上方 ;(覆盖)在上面 ; 越过(带有弧度的事物); along 沿着; towards 朝着; through穿过(空间)。16a.unhappily blovinglycpitifully dgratefully答案:b。unhappily 不高兴地;lovingly钟爱地;深情地; pitifully可怜地;gratefully感激地,感谢地。根据上下文可知b项正确。17a.pick bturncrole dstep答案:a。店主告诉作者选出自己最喜欢的歌曲,然后他为她录制。pick选择(权); turn转动,旋转 ; 转向,转弯;折回;次序;顺序;role 角色,作用;step步骤。a项符合语境。18a.had to cry bought to crycshould have cried dcould have cried答案:d。a不得不哭;b应该哭;c本来应该哭;d可能感动得要哭了。根据语境可知d项正确。19a.more bthe onescfew dthe rest答案:b。谢过店主之后,作者听了所有的歌,然后选出了她能唱的那些歌(the ones)。20a.courage bdevotionckindness dtrust答案:c。本文是关于一位残疾人在热心人的帮助下重新开始自己心爱的歌唱事业的情感故事。courage 勇气; devotion 投入;奉献;热忱 ; kindness 好心;善良,亲切;仁慈,友好行为,和蔼 ; trust信任。根据上下文不难看出c项正确。 today, friday, november 12 jazz with the mike thomas jazz band at the derby arms. upper richmond road west, sheen. disco satin sounds disco. free at the lord napier, mort lake high st., from 8a. m. to 8p. m. tel: 6821158. saturday, november 13 jazz lysis at the bulls head, barnes. admission 60p. musical hall at the star and garter, lower richmond road, putney, provided by the aba daba music hall company. good food and entertainment fair price. tel: 7896749. family night out? join the sing-along at the black horse. sheen road, richmond. jazz the john bennett big band at the bulls head, barnes. admission 80p. the derby arms, upper richmond road west, give you joe on the electric accordion(手风琴). tel: 7894536sunday, november 14 disco satin sounds disco, free at the lord napier, mort lake high street, from 8 a. m. to 8 p. m. folk music at the derby arms. the short stuff and residents the norman chop trio. non-remembers 70p. tel: 6884626. heavy music with tony simon at the bull, upper richmond road west, east sheen. the derby arms, upper richmond road west, give you joe on the electric accordion. 40. where and when can you hear the norman chop trio? a. at the derby arms on sunday. b. at the bulls head on sunday. c. at the bull on saturday. d. at the black horse on saturday. 41. you want to enjoy the electric accordion on saturday. which telephone number do you have to ring to find out what time it starts? a. 7896749. b. 7894536. c. 6821158. d. 6884626. 42.you want to spend the saturday by joining the entertainment with your family. where should you go? a. disco at the lord napier. b. jazz at the bulls head c. the electric accordion at the derby arms. d. the sing-along at the black horse. 参考答案-abd *结束. people do not analyze every problem they meet. sometimes they try to remember a solution from the last time they had a similar problem. they often accept the opinions or ideas of other people. other times they begin to act without thinking. they try to find a solution by trial and error. however, when all these methods fail, the person with a problem has to start analyzing. there are six stages in analyzing a problem. first the person must recognize that there is a problem. for example, sams bicycle is broken, and he cannot ride it to class as he usually does. sam must see that there is a problem with his bicycle. next the thinker must define the problem. before sam can repair his bicycle, he must find out the reason why it does not work. for instance, he must determine if the problem is with the gears, the brakes, or the frame. he must make his problem more specific. now the person must look for information that will make the problem clearer and lead to possible solutions. for instance, suppose sam decided that his bike does not work because there is something wrong with the gear wheels. at this time, he can look in his bicycle repair book and read about gears. he can talk to his friends at the bike shop. he can look at his gears carefully. after studying the problem, the person should have several suggestions for a possible solution. take sam as an illustration. his suggestions might be: put oil on the gear wheels; buy new gear wheels and replace the old ones; tighten or loosen the gear wheels. eventually one suggestion seems to be the solution to the problem. sometimes the final idea comes very suddenly because the thinker suddenly sees something new or sees something in a new way. sam, for example, suddenly sees that there is a piece of chewing gum between the gear wheels. he immediately realizes the solution to his problem: he must clean the gear wheels. finally the solution is tested. sam cleans the gear wheels and finds that afterwards his bicycle works perfectly. in short , he has solved the problem.43. by referring to sams broken bicycle, the author intends to _. a. illustrate the ways to repair his bicycle b. discuss the problems of his bicycle c. tell us how to solve a problem d. show us how to analyze a problem44. which of the following is not true? a. people do not analyze the problem they meet. b. people often accept the opinions or ideas of other people. c. people may learn from their past experience. d. people can not solve some problems they meet.45. as used in the last sentence, the phrase “in short” means _.a. in the short term b. in detail c. in a word d. in the end46. . in analyzing a problem we should do all the following except . a. recognize and define the problem b. look for information to make the problem clearer c. have suggestions for a possible solution d. find a solution by trial or mistake参考答案- c. cacd *结束mr. and mrs. king have lived in our town for nearly twenty years. they have a bookshop by the bus station. theyre _1_ to everybody and have a lot of friends. they often _2_ the poor students and sell them some books cheaply. so therere many young men in their shop. of course people _3_ them and their friends often call on (拜访) them and _4_ them. we can always hear their rooms are full of _5_ and quarrel.it was a friday evening. mr. and mrs. king were going to have a picnic on the island the next _6_. it was a little far from our town. so they had to _7_ earlier than usual to catch a six oclock train. after _8_ a few friends came to see them while they were cooking some _9_ and drinks for the picnic. mr. king and his wife had to stop _10_ them. they talked a lot and few of them looked at the _11_ on the wall. mr. and mrs. king were anxious (焦急) but they couldnt tell the visitors about it. the woman thought for a few _12_ and had an idea. she said to her _13_, “oh, its eleven oclock! youd better stop talking, dear! our guests are anxious to _14_!mr. king heard this and stood up and said _15_

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论