免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江西景德镇市2016高考英语(二轮)阅读理解编练(3)2016高考英语阅读理解人物传记/故事类 more surprising,perhaps,than the current difficulties of traditional marriage is the fact that marriage itself is alive and thriving (兴盛)as skolnick notes,americans are marrying peoplerelative to europeans,more of us marry and we marry at a younger agemoreover,after a decline in the early 1970s,the rate of marriage in the united states is now increasingeven the divorce rate needs to be taken in this pro-marriage context: some 80 percent of divorced individuals remarrythus,marriage remains,by far,the preferred way of life for the vast majority of people in our society what has changed more than marriage is the nuclear familytwenty-five years ago,the typical american family consisted of a husband,a wife and two or three childrennow,there are many marriages in which couples have decided not to have any childrenand there are many marriages where at least some of the children are from the wifes previous marriage,or the husbands,or bothsometimes these children spend all of their time with one parent from the former marriage;sometimes they are shared between the two former spouses thus,one can find the very type of family arrangementthere are marriages without children;marriages with children from only the present marriage;marriages with “full time”children from the present marriage and “part-time” children from former marriagesthere are stepfathers,stepmothers,half-brothers,and half-sistersit is not all the unusual for a child to have four parents and eight grandparents! there are enormous changes from the traditional nuclear familybut even so,even in the midst of all this,one thing remains constant: most americans spend most of their adult lives married【小题1】by calling americans marrying people the author means that _ amore of americans,as compared with europeans,prefer marriage and they accept it at a younger agebamericans expect more out of marriage than europeanscthere are more married couples in usa than in europedamericans are more traditional than europeans【小题2】which of the following can be presented as the picture of todays american families? aa typical american family consists of only a husband and a wifebmany types of family arrangements have become socially acceptablecamericans prefer to have more kids than beforedthere are no nuclear families any more【小题3】even though great changes have taken place in the structure of american families _ athe functions of marriage remain unchangedbmost americans prefer a second marriagecthe vast majority of americans still have faith in marriagedmarriage is still enjoyed by all americans 2016高考英语阅读理解人物传记/故事类in britain and other countries,young people sometimes take a “gap year,” a year off between high school and collegethis idea never gained a big following in americarecent news reports have suggested that interest may be growing,though there are no official numbers charles deacon,dean of admissions at georgetown university in washington,dc,estimates that in the current first-year class of 1,600 students,only about 25 decided to take a year offhe says this number hasnt changed much over the years mrdeacon says the most common reason for taking a “gap year” is to have a chance to travel,but he says international students may take a “gap year” to meet requirements at home for military duty some high school graduates see a year off as a chance to recover after twelve years of required education,but it can also give students a chance to explore their interestsstudents hoping to be doctors,for example,could learn about the profession by volunteering in a hospital many colleges and universities support gap-year projects by permitting students to delay their admissionexperts say students can grow emotionally and intellectually as they work at something they enjoy the harvard admissions office has an essay on its web site called “time out or burn out for the next generation” it praises the idea of taking time off to step back,think and enjoy gaining life experiences outside the pressure of studiesit also notes that students are sometimes admitted to harvard or other colleges partly because they did something unusual with that time of course,a gap year is not for everyonestudents might miss their friends who go on directly to college,and parents might worry that their children will decide not to go to college once they take time offanother concern is moneya year off,away from home,can be costly holly bulls job is to specialize in helping students plan their gap yearshe notes that several books have been written about this subjectshe says these books along with media attention and the availability of information on the internet have increased interest in the idea of a year off,and she points out that many gap-year programs cost far less than a year of college【小题1】what is the passage mainly about? aif you want to go to an american university,take a gap year firstbmore and more american students are choosing to take a year offcit is likely that taking a “gap year” is becoming popular in americadamericans hold different opinions towards students taking a “gap year”【小题2】how many reasons for students taking a “gap year” are mentioned in the passage? a2b3c4d5【小题3】the essay “time out or burn out for the next generation” suggests that _ aevery student must take a“gap year”before applying for a famous universitybsome famous universities encourage students to gain more life experiencesctaking agap yearcan make students free from life learningdthe stress of studies does harm to the students health【小题4】what can we learn from the passage? acharles deacon doesnt support the idea of the students taking a “gap year”bbooks and media have contributed to the students interest in school learningcparents might disagree with the program,concerned about their childrens futuredexperts agree taking a year off will benefit the students emotionally and physically 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。in presentday china,we can find two types of fast foodwestern food and chinese food.however,not until the recent decade has western fast food become popular in china.before the first hamburger walked its way into the chinese food market,we had little idea about such terms as hot dogs,pizza,potato chips,let alone kfc and mcdonalds.it is the reform and openingup policy that has brought about the interflow of the food culture between china and the western countries. fast food,both chinese food and western food,has several advantages.in the first place,fast food,as is characterized by its name,is fast.the food is always ready and fresh,waiting for its customers.this saves peoples precious time,and consequently goes well with the tempo of life in modern society. secondly,it is very convenient.as we know,fast food restaurants are much the same as cafeterias.customers may feel free to help themselves to any variety provided and eat to their hearts content. thirdly,fast food restaurants are environmentally comfortable.clean dishes,shiny tables,decent service and light music all stimulate peoples appetite to eat more. the above mentioned advantages make fast food become rooted in almost all parts of the country and enjoy popularity among people.thats also why nowadays singapore fast food,turkish fast food and indiapakistan fast food have found their homes in china.as every coin has two sides,fast food also has its disadvantages such as lack of nutrition and dull taste.nevertheless,these are minor points compared with its advantages.since most people agree with fast food,it tends to grow more rapidly. 1whats the best title for this passage?.athe road to the western fast foodbthe growth of fast food in chinacsingapore fast food in chinadevery coin has two sides答案:b从第一段中国人一开始对快餐了解较少,后来西方的肯德基、麦当劳进入中国,直到倒数第二段新加坡等国的快餐进入中国,看出该文是叙述快餐在中国的发展。2which of the following statements is not true?aall the fast food is cooked hot.bfast food is worth its name.cfast food is ready for pupils.dfast food is especially convenient for those going to offices. 答案:aa项所述太片面,并不是所有的快餐都是煮热,也有凉的。3the sentence“customers may feel free to help themselves to any variety provided and eat to their hearts content”means“customers may_”aonly have fast food at the restaurants beside the schools bhave to run to the fast food restaurantsceat whatever they like in the restaurantdhave meals according to the boss order答案:c根据本段第二句,可以看出顾客可以自由地选择他们喜欢的食物。variety“多样化”,to their hearts content“符合他们心意的”。4what do the words“environmentally comfortable”mean?ait will help keep the babies healthy.bit will help fight against disease.cit will help form good habits.dits a pleasure for a customer to have fast food in the restaurant. 答案:d从本段看出,快餐店是干净,明亮,服务周到,伴有轻音乐,在这里吃饭是一种享受。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。 tim richter and his wife, linda, had taught for over 30 years near buffalo, new york-he in computers, she in special education. teaching means everything to us, tim would say. in april1998, he learned he would need a heart operation. it was the kind of news that leads to some serious thinking about lifes purpose. not long after the surgery, tim saw a brochure describing imagination library, a program started by dolly parton s foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singers home town of sevier, tennessee. “i thought, maybe linda and i could do something like this when we retire, tim recalls. he placed the brochure on his desk, as a reminder. five years later, now retired and with that brochure still on the desk, tim clicked on imagination library .com. the program had been opened up to partners who could take advantage of book and postage discounts.the quality of the books was of great concern to the richter. rather than sign up online, they went to dolly wood for a look-see. “we didnt want to give the children rubbish,” says linda. the books-reviewed each year by teachers, literacy specialists and dolly wood board members-included classics such as ezra jack keatss the snowy day and newer books like anna dewdneys llama llama series. satisfied, the couple set up the richter family foundation and got to work. since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their in their area. megan williams, a mother of four, is more than appreciative: “this program introduces us to books ive never heard of.” the richter spend about 400 a month sending books to 200 children. “some people sit there and wait to die,” says tim. “others get as busy as they can in the time they have left.”( ) 1.what led tim to think seriously about the meaning of life?a. his health problem. b. his love for teaching.c. the influence of his wife. d. the news from the web.( ) 2.what did tim want to do after learning about imagination library?a. give out brochures. b. do something similar.c. write books for children d. retire from being a teacher.( ) 3.according to the text, dolly parton is .a. a well-known surgeon b. a mother of a four-year-oldc. a singer born in tennessee d .a computer programmer( ) 4.why did the richter go to dolly wood?a. to avoid signing up online.b. to meet dolly wood board members.c. to make sure the books were the newest.d. to see if the books were of good quality.( ) 5.what can we learn from tims words in the last paragraph?a. he needs more money to help the children.b. he wonders why some people are so busy.c. he tries to save those waiting to die.d. he considers his efforts worthwhile.【文章大意】文章通过介绍richter夫妇从接触一个名为imagination library的项目到成立自己的基金会的历程并找到生活的真正价值【参考答案】1-5、adcdd61.答案a。细节理解题。由文章第1段的he learned he would need a heart operation. it was the kind of news that leads to some serious thinking about lifes purpose.可知答案。阅读理解。阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(a、b、c、d)中选出最佳选项。 arthur miller (1915-2005) is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century. millers father had moved to the usa from austria hungarydrawn like so many other by the “great american dream” however, he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the great depression of the early l930s. milless most famous play, death of a salesman, is a powerful attack on the american system. with its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. in willy loman, the hero of the play, we see a man who has got into double with his worth. willy is “burnt out” and in the cruel world of business there is no room for sentiment: if he cant do the work, then he is no good to his employer, the wagner company, and he must go. willy is painfully aware of this, and at loss as to what to do with his lack of success. he refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end. when it was first staged in 1949, the play was greeted with enthusiastic reviews, and it won the tony award for best play, the new york drama critics circle award, and the pulitzer prize for drama. it was the first play to win all three of these major awards. miller died of
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中国钻孔勘探行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 中国铜热锻行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2025校招:证券经纪人题目及答案
- 中国链条葫芦行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 小学数学人教版一年级下册认识人民币第2课时教案及反思
- 中国闸行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 中国隧道工程建筑行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 中国非标五金配件行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 中国食品级丙位癸内酯行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 中国饮用水消费行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- GB/T 33680-2017暴雨灾害等级
- 新闻标题导语训练
- 新湘教版九年级下册数学全册教学课件
- 科技图表设计及绘制
- 五三惨案-济南人永远的痛
- (新版)旅游接待业理论考试题库(含各题型)
- 水池满水试验报告
- 电容器生产与四大工艺参数共享
- 俄罗斯西布尔公司情况介绍
- 中国传统文化讲义:五行学说-共63页PPT课件
- Q∕SY 08124.4-2016 石油企业现场安全检查规范 第4部分:油田建设
评论
0/150
提交评论