免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
胶州市2014高考英语文章阅读类训练(3)及答案或解析阅读理解the snow started to fall several hours before her labor began a few flakes first, in the dull gray late afternoon sky, and then wind driven swirls around the edges of their wide front porch门廊. he stood by her side at the window, watchingsharp gusts of snow billow, then swirl and drift to the ground. all around the neighborhood, lights came on, and the naked branches of the trees turned white.after dinner he built a fire, going out for wood he had piled against the garage the previous autumn. the air was bright and cold against his face, and the snow in the driveway was already halfway to his knees. he gathered logs, shaking off their soft white caps and carrying them inside. the kindling因火柴 caught fire immediately, and ha sat for a time at the stove, crosslegged, adding logs, watching the flames leap, and feeling sleepy. outside, snow continued to fall quietly through the darkness, bright and thick. by the time he rose and looked out of the window, their car had become a soft white hill on the edge of the street. already his footprints in the driveway had filled and disappeared.he brushed ashes from his hands and sat on the sofa beside his wife, her feet propped on pillow, her swollen ankles crossed, a copy of dr.spock balanced on her belly. absorbed, she licked her index finger absently each time she turned a page. her hands were slender, her finger short and sturdy, and she bit her bottom lip lightly, intently, as she read. watching her, he felt a rush of love and wonder: that she was his wife, that their baby, due in just three weeks, would soon be born. their first child, this would be. they had been married just a year.she looked up, smiling, when he tucked the blanket around her legs.“you know, i have wondering what it is like,” she said.“before we are born, i mean. it is too bad we can not remember.” she opened her robe and pulled up the sweater she wore underneath, revealing a belly as round and hard as a melon. she ran her hand across its smooth surface, firelight playing across her skin, casting reddish gold onto her hair.“do you suppose it is like being inside a great lantern? the book says light permeates渗透 my skin, and that the baby can already see.”“i do not know,” he said.she laughed.“why not?” she asked. “you are the doctor.”“i am just an orthopedic surgeon,” he reminded her.“i could tell you the ossification pattern for fetal胎儿的 bones, but that is about it.”he lifted her foot, both delicate and swollen inside the light blue hands, and began to massage it gently. her breathing filled the quiet room, and her foot warmed his hands, in pregnancy she seemed to him beautiful but fragile, fine blue veins faintly visible through her pale white skin.the scene happenedwhen it was early in the eveningwhen it was early in the morningwhen a child was bornafter a baby was bornwhat can we learn from their conversation?the woman was expecting her first childthe man showed little concern foe his wifethe couple had not been prepared for a babythe man was anything but a doctorwhat does the underlined word “it”in paragraph 4 refer to ?a. ones childhood b. being inside mother bellyc. giving birth to a child d. a childs being born4. which is the most proper title for this passage? a. evening entertainment b. a newlymarried couplec. a baby on its way d. a pregnant woman出处:2012满分计划高考英语一轮复习模拟试卷一d解析:1.选a. 细节判断题。这个故事发生在一个寒冷的夜晚,从文章第一段的in the dull gray late afternoon sky和第二段的after dinner可以得出答案。 2. 选a. 逻辑推理题。这位未来的母亲对自己即将出生的第一个孩子充满了期待,这种心情贯穿了全文。从文中也可看出,她的丈夫对她呵护备至,且两人已有了充分准备迎接他们的孩子。选b. 词义猜测题。从该段的before we are born和it is like being inside a great lantern可以推断出答案。选c. 标题判断题。整篇文章都是围绕着期待孩子的降生来讲述的。*结束完形填空once i spoke at a high schoolafter the speech,the principal asked me to see a special studentan illness had kept the boy home,but he had expressed an 36 in meeting me,and it would mean a great deal to himi 37 he was matthewwhen he was born,the doctor told his parents that he would not live tosee five,then they were told he would not 38 it to tennow he was thirteenhe wanted tomeet me because i was a gold-medal weight lifter, and i 39 about overcoming obstacles(障碍)and 40 for my dreamsi spent over an hour talking to matthewnever did he 41 he spoke about winning andsucceeding and seeking his dreams42 ,he knew what he was talking abouthe just talked about his 43 for the future,and how one day he wanted to 44 weight with mewhen we finished talking,i went to my briefcase and 45 out the first gold medal i won and put it around his 46 i told him he was more of a 47 and knew more about success and overcoming 48 than i ever wouldhe looked at it for a whilethen took it off 49 handed it back to mehe said,“you are a 50 you earned that medal. 51 when i get to the olympics and win my own medal,i will show it to you” last summer i got the news that matthew had passed 52 and a letter matthew had written me a few days before: dear rick, my mom said i should send you a thank-you letter for the picture you sent methe doctors are 53 to tell me that i dont have long to live any morebut i still 54 as much as i can i told you that in the future i was going to the olympics and win a gold medalbut i know now ill 55but i know im a champion,and god knows that toowhen i get to heaven,god will give me my medal and when you get there,i will show it to you thank you for loving me your friend, matthew36.aideabinterestcopiniondagreement37.aneglectedbrefusedcagreeddignored38.amakebexpectcenjoydcontinue39.aknewbreadcthoughtdasked40.alookingblongingcgoingdwaiting41.alaughbcry ccomplaindcall42anearlybprobablycmainlydobviously43.ahopesbworriescneedsdhobbies44.aloseblift creducedgain45.apushedbpulledccarrieddgot46.aneckbheadchanddwaist47.aloserbwinnercpatientdbuy48.apainsbdiseasescobstacles dshortcomings49.aorbsocbutdand50.adoctorbteachercchampiondtrainer51asomewherebsomehowcnowadays dsomeday52.aoutbawaycondby53.aeagerbsurprisedcworrieddsorry54.alaughbeatcsmiledtalk55.aseldombalreadycneverdever参考答案 36.b 37.c 38.a 39.a 40.c 41.c 42.d 43.a 44.b 45.b 46.a 47.b 48.c 49.d 50.c 51.d 52.b 53.d 54.c 55.c*结束on may 27, 1995, our life was suddenly changed. it happened a few minutes past three, 36 my husband, chris, fell from his horse as it 37 over a fence. chris was paralyzed (瘫痪) from the chest down, 38 to breathe normally. as he was thrown from his horse, we entered into a life of 39 with lots of unexpected challenges( 挑战). we went from the haves to the “have-nots. or so we thought. 40 what we discovered later were all the gifts that came out of 41 difficulties. we came to learn that something 42 could happen in a disaster . all over the world people 43 chris so much that letters and postcards poured in every day. by the end of the third weekin a 44 center in virginia, about 35,000 pieces of 45 had been received and sorted. as 46 , we opened letter after letter. they gave us 47 and became a source of strength for us. we used them to 48 ourselves. i would go to the pile of letters marked with funny if we needed a 49 , or to the disabled box to find advice from people in wheelchairs or 50 in bed living happily and 51 . these letters, we realized, had to be shared. and so 52 we offer one of them to you.dear chris, my husband and i were so sorry to hear of your 53 accident last week. no doubt your family and your friends are giving you the strength to face this 54 challenge. people everywhere are also giving you best wishes every day and we are among those who are keeping you 55 .yours sincerely,nancy reagan36.a.sinceb.beforec. whend.while37. a. walkedb. climbedc. pulledd. jumped38. a. ableb. unablec. suitabled. unsuitable39. a. disabilityb. possessionc. convenienced. experience40. a. sob. forc. ord. yet41. a. sharingb. separatingc. fearingd. exploiting42. a. terribleb. similarc. wonderfuld. practical43. a. wrote forb. cared forc. hoped ford. sent for44. a. medicalb. postalc. experimentald. mental45.a. newsb. paperc. equipmentd. mail46. a. patientsb. a familyc. nursesd. a group47. a. effectb. effortc. comfortd. explanation48. a. encourageb. expressc. controld. treat49. a. cryb. laughc. chatd. sigh50. a. muchb. neverc. evend. seldom5l. a. bitterlyb. fairlyc. weaklyd. successfully52. a. hereb. therec. therefored. forward53. a. drivingb. flyingc. runningd. riding54. a. technicalb. differentc. difficultd. valuable55. a. nearbyb. closec. busyd. alive参考答案 36.c 37.d 38.b 39.c 40.d 41.a 42.c 43.b 44.a 45.d 46.b 47.c 48.a 49.b 50.c 51.d 52.a 53.d 54.c 55.d*结束 so you think your teacher hates you? youre not the only one. teachers and students sometimes have personality clashes, just like any two people who dont get along. after all, teachers arent perfect. however, most of the time, there are lots of reasons why you and your teacher might not be getting along. so try to figure out if your teacher really dislikes you, or if something else is going on. here are some questions to ask yourself: * is your teachers anger aimed at you personally, or at something specific youve been doing ? all teachers have something that they strongly dislike. maybe your teacher hates it when people whisper in class. if you try hard not to do these things, the situation might get better. * are you the only person being treated badly, or is your teacher being rough on the whole class? l. the writer thinks that it _that a teacher and a student dont get along.a. causes no harm b. is unusualc. often happens d. is dangerous2. the purpose of the four questions in the passage is to_.a. help students find out the reasons why dont get along with their teachersb. help teachers find out the reasons why dont get along with their students c .help students understand why its good to get along with their teachersd. help teachers understand why its good to get along with their students3.if only one boy is criticized in a teachers class, the boy should_.a. ask his classmates for helpb. think more about himselfc. ask himself the four questionsd. get somebody on his side4. what would happen if a girl student isnt doing the work she is capable of doing?a. she might have trouble in her teachers class.b. she might wonder if her teacher gave her lower grades.c. she might be graded by another standard.d. she might mistake her teachers inspiring words for criticism.5. whats the writers attitude towards being sensitive?a. positive. b. negative. c. neutral. d. critical. c篇:1.c。 第一段说如果你觉得老师不喜欢你,你可不是唯一的一个,师生之间有时候会有个性冲突,就像任何两个人关系处不好一样;毕竟,老师也有缺点。由此判断,作者认为师生之间处不好关系是一件很自然也是经常会有的事情。 2a。 本题首先要从全文判断出作者是为学生所写。第二段作者说绝大多数时候,师生之间处不好关系的原因会有所不同,多种多样,因此你需要弄清到底是老师真地不喜欢你呢还是其它原因。接下来说这儿有几个问题,问问你自己吧,由行文逻辑可知作者提供这些问guaranteed salaries, smith argued, were the enemy of hard work; and when the academics were lazy and incompetent, the students were similarly lazy. 有保证的薪水,史密斯认为,是努力工作的敌人,在那个时刻,学院很懒,没有竞争力,学生们也很懒。therefore, it is the individual, not the government, who should pay for their university education. 因此,是个人而不是政府,应该向大学教育买单。
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【语文】上海市徐汇区园南小学小学四年级上册期末试题(含答案)
- 【英语】英语副词真题汇编(含答案)及解析
- 机械类劳务合同
- 西藏自治区小学五年级下学期数学第五单元测试卷-旋转与作图
- 建筑施工企业技术管理制度(同名19554)
- 2026年管理咨询师职业水平考试(企业管理咨询案例分析)自测试题及答案
- 年度框架产品采购合同
- 环境保护行业政策与市场研究
- 小型工程装修服务合同
- 2025年会计中级职称考试财务管理公式应用案例卷
- 工商银行社招试题及答案
- 承接查验协议书
- 职业生涯规划书模板4
- 机加工检验管理办法
- 2025至2030中国汽车测试检验和认证(TIC)行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 经气管插管吸痰技术课件
- 2025高考政治主观题答题思路分析训练 选必二《法律与生活》
- 《山东省园林绿化工程消耗量定额》2016版交底培训资料
- 科技公司投标管理制度
- T/CECS 10381-2024滤池用不锈钢滤板及配套组件
- 学校熟食配餐合同范本
评论
0/150
提交评论