




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山西大同市2015高考英语学生自选练习(7)及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。记叙文型完形填空 our children grew up on peanut butter and jelly sandwiches, although my husband and i sometimes sneak one late at night with a glass of milk. i believe that the success of this _1_ loved concoction(混合物) lies not in the brand of peanut butter, but rather in the jelly. the right jelly _2_ the palate, and homemade is the only choice.my motherinlaw was the jelly maker in this family. this limited choice was a welcome _3_ in the days of toddlers, siblings and puppies. all i did was to _4_ baby food jars, which my motherinlaw would seal with wax(蜡) and _5_ back home with us. whenever i wanted to make a peanut butter and jelly sandwich, all i had to do was reach for one of little jars. jelly making was just a way of _6_ for my motherinlaw. she always did it, setting the _7_ jelly on the shelves.my fatherinlaw died several years ago and this past december, she also _8_. among the things in the house to be divided by her children were the _9_ canned goods.the other day i reached my pantry(储物间) for jelly for a quick sandwich. sitting all alone on the far side of the shelf was a small jar of grape jelly, whose lid was _10_ in places. written on it was “gr” for grape and the year when the jelly was made.as i picked up the jar, i suddenly realized something that i had _11_ to see earlier. this was the last jar we would ever have from the patient, loving hands. we hardly ever opened a jar of jelly at table without _12_ about those thousands of little jars she had filled. it seems like such a small thing, and most days it was something that was _13_ for granted. no longer was it just a jar of jelly. it was the end of a family _14_. we expect these hundreds of pictures and many more memories to _15_ the years and to pass on to our children. the jar of jelly wont keep that long. it will either have to be eaten or thrown outbut not today.1a.consequently bmentallycuniversally dabsolutely2. afrustrates bexcitescsurprises ddelights 3. aalarm bremindercrelief dbelief4. asave bprotectctick dpossess5. ahold bputccheck dsend 6. alife bcompetencecchallenge dprofession 7. aflattered bflashedcaccomplished dfigured 8. agave away bbroke awaycpassed away dput away 9. afragrant bcharmingchistoric dremaining10. arusty bdullcawkward dmusty11. apostponed brejectedcfailed davoided 12. akidding bremarkingcrecommending dcommenting13. aconsidered btakenclooked dtreated 14. arule bprinciplecreligion dtradition 15. areflect bsurvivecassociate dremind b【要点综述】 本文讲述了作者的婆婆经常为他们一家做花生酱果冻馅的三明治。婆婆去世后,有一天作者发现了婆婆遗留给他们的物品不再是简单的物品,而变成了一种思念上的寄托,被传承、被珍视。他们的孩子是吃着花生酱果冻馅的三明治长大的,甚至作者的丈夫和作者有时也会在深夜偷偷拿一块就着一杯牛奶吃。1c“我”相信这种人人都喜欢的混合物不在于花生酱的牌子,而在于果冻。consequently因此; mentally 精神上; universally 普遍地,人人; absolutely绝对地。故选c。2d合适的果冻口感好,在家里做是唯一的选择,故选d。3c这种有限的选择在小的时候在兄弟姐妹及宠物狗之间也是一种安慰,故选c。4a“我”所要做的一切就是积攒好这些婴儿食物瓶子,故选a。5d“我”的婆婆用蜡把这些瓶子封好,送回来放在“我们”这里。故选 d。 6a做果冻只是婆婆生活的一种方式,故选a。7c她总是把做好的果冻放在架子上,故选c。flattered高兴的; flashed闪烁的;accomplished完成的; figured有形状的。8c公公几年前去世了,去年12月,婆婆也去世了,故选c。give away 泄露;break away脱离;pass away 去世;put away 放好。9d房子内给孩子们要分的东西中就有遗留的罐装的食物,故选d。fragrant芳香的;charming迷人的;historic 有历史意义的;remaining遗留的。10a装有葡萄果冻的瓶子盖上锈迹斑斑,故选a。11c“我”突然意识到了一些“我”之前没有意识到的事情。postpone延期; reject 拒绝; fail失败,没能;avoid避免。故选c。12akid开玩笑;remark评论;recommend推荐;comment评论。13b在大多数日子里“我们”都认为这是理所当然的,故选b。 takefor granted认为是理所当然。14d那是“我们”家传统的结束,故选d。15b“我们”希望这许多幅画和许多美好的回忆能够存活下去,再继续传给“我们”的孩子们。故选b。阅读理解in a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. actually, the past decade has seen more and more forests disappearing and the globe becoming increasingly warm. people now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. that means growth with low carbon or development of sustainable products. in other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. today, sustainable development is a popular trend in many countries. according to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decade. china, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. it is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. in addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油), which is produced without cutting down valuable rainforest. in recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. governments can fully develop the potential of these new markets. first, they can set high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. besides, stronger management of public resources like forests can also help to speed up the development. finally, governments can avoid the huge public expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from the traditional model to a sustainable one. the major challenge of this century is to find ways to meet the needs of a growing population within the limits of this single planet. that is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries. 1. the traditional business model is harmful because of all the following except that.a. it makes the world warmer b. it consumes natural resourcesc. it brings severe damage to forests d. it makes growth hard to continue2. what can we infer from paragraph 2? a. china lacks wind and solar energy.b. china is the leader of the low-carbon market.2c. high-speed trains are a low-carbon development.d. palm oil is made at the cost of valuable forests.3. to fully develop the low-carbon markets, governments can.a. cut public expenses b. forbid carbon emissionsc. develop public resources d. encourage energy conservation4. we can learn from the last paragraph that businesses have many chances to.a. develop sustainable products b. explore new natural resourcesc. make full use of natural resources d. deal with the major challenge5. what is the main purpose of the passage? a. to introduce a new business model.b. to compare two business models.c. to predict a change of the global market.d. to advocate sustainable development.【参考答案】72.1-5 bcdad 阅读理解【2014山东省济南市高三巩固性训练】more men are finding their calling as nurses.a new study from the united states census bureau reports the number of male nurses has doubled since the 1970s.back then,about 2.7 percent of registered nurses were men.the new study,which tracked data through 2011,finds that men now make up 9.6 percent of all employed nurses in the united statesabout 330,000 men in total.recent years of shortages have led to increased efforts,according to the report,which included recruiting men into the field.men,in fact,had been largely kept out of nursing in past decades because nursing schools often refused to admit men.the supreme court ruled that practice unconstitutional in 1981 after a case involving a state nursing school.“the relatively high wages and expanding job opportunities make this field attractive,offering stability even during recessions (经济衰退),” wrote the reports author,liana christin landivar of the us census bureau.“and because of high demand,nursing has low unemployment rates compared to other fields.”men were found to be more likely to become nurse anesthetists (麻醉师),which is the highest paid nursing occupation,and were found least likely to become licensed practical or licensed vocational nurses,the lowest paid types of nursing.nurse anesthetists are required to get graduate education,and are certified to give anesthetists and monitor patients recovering from anesthesia.licensed practical and licensed vocational nurses provide patients with care and may work under the supervision (监督) of a registered nurse.registered nurses assess patients health problems and needs,develop and carry out nursing care plans,maintain medical records,and administer care.for all types of nursing,men earned,on average,$60,700 per year,while women earned $51,100 per year.“even among men and women in the same nursing occupations,men outearn women,” wrote landivar.1which of the following is true about nurses in the us in the 1970s?athe number of male nurses doubled.babout 2.7% of registered nurses were men.cthere were about 330,000 male nurses.dabout 9.6% of employed nurses were men.2the underlined word “recruiting” in paragraph 2 probably means “_”ahelping people to get used tobordering people to learncasking people to join indinspiring people to devote3why are more men willing to become nurses in the us?athe economy is in bad condition.bmore people are out of employment.cit is promising to go to nursing schools.dits easier to get employed and well paid.4according to the text,male nurses are more likely to_.abecome licensed practical nursesbdevote themselves to workcgraduate from nursing schoolsdget the highest paid nursing occupation5what does the last paragraph mainly tell us?amen are more likely to be better nurses.bas nurses,men earn more than women.cmale nurses work harder than female ones.dmale and female nurses do different jobs.语篇解读本文为说明文,主要介绍了美国男护士的就业情况。1解析:细节理解题。根据第二段的第二句“back then,about 2.7 percent of registered nurses were men.”可知b项正确。答案:b2解析:词义猜测题。根据画线词前面的“recent years of shortages have led to increased efforts”和该词后面的“men into the field”可推知c项正确。答案:c3解析:细节理解题。由第四段第一句中的“the relatively high wages and expanding job opportunities make this field attractive”可知答案为d。答案:d4解析:细节理解题。由第五段第一句中的“men were found to be more likely to become nurse anesthetists (麻醉师),which is the highest paid nursing occupation”可知答案为d。答案:d5解析:段落大意题。根据最后一段的信息“men earned,on average,$60,700 per year,while women earned $51,100 per year”和“men outearn women”可知b项正确。答案:b。短文改错last saturday, mom and i went to buy a down jacket for my grandpa. when we got to a big store, we saw down jackets of vary colours and styles. there were so many of them that it spent us quite a while to decide which one to buy. finally, under the help of the shop assistant, he selected a black thick jacket for grandpa. immediately, we returned back home to show it to my grandpa. seeing it, he was very happy a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖北天门市城市社区专职工作人员招聘59人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025年临沂市电子科技学校公开招聘教师(35名)考前自测高频考点模拟试题完整答案详解
- 2025江苏连云港市赣榆区事业单位招聘31人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025黑龙江双鸭山市友谊县招聘就业见习人员考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025春季厦门银行校园招聘模拟试卷完整参考答案详解
- 2025辽宁省检验检测认证中心赴高校现场招聘20人模拟试卷附答案详解
- 2025年滁州市扬子工投集团子公司社会招聘2人模拟试卷及1套完整答案详解
- 2025年食品供应合同范本
- 2025年河北衡水冀州区公开招聘留置保障队伍辅警人员12名模拟试卷有答案详解
- 2025贵州省农业科学院引进急需紧缺人才3人模拟试卷及答案详解(新)
- 二年级语文《坐井观天》说课课件
- DL∕T 741-2019 架空输电线路运行规程
- 数学同步练习册基础模块(上册)参考答案
- DZ∕T 0173-2022 大地电磁测深法技术规程(正式版)
- 锅炉专工试题
- 医疗质量与安全教育培训
- 2024年江苏省生态环境监测专业技术人员大比武竞赛备考试题库(含答案)
- 《手足口病》课件
- 山东省地震安全性评价收费项目及标准
- 复旦大学入学教育考试答案
- 中国马克思主义与当代-第三讲课件
评论
0/150
提交评论