




免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
完形填空精讲精炼01 1.last year, i lost my best friend in high school. it seemed that everyone elses life could just continue on in its 1 way, but mine couldnt. i wasnt sure how i was going to be able to face 2 and their gossip at school. i was forced to 3 my routine on monday morning as usual. in the evening i returned home from school 4 completely defeated. all i wanted to do was 5 into bed and wallow(沉迷于)in my own self-pity. i pulled back the covers on my bed and 6 a pile of cards left by my dad. each card included a(n) 7 that it was to be opened on a 8 night that week. i made it through that week 9 my father. each card 10 to say just what i needed to hear. tuesdays card said, “the past is painful to think about and the 11 is impossible to imagine. dont try. just take it one minute at a time.” on wednesday my mood 12 when i read, “what you are feeling now is 13 and normal. it still feels very bad, but it is part of the healing 14 .” fridays card contained a poem he wrote. the last lines made me smile through my tears. “whatever special 15 you face along lifes way, may you 16 that you will find the best in every day.” i was instructed to open the last card 17 the party i went to on saturday night. in it he wisely reminded me to 18 . “the world isnt so bad after a good laugh. the more you laugh, the more you heal.” each card was signed, “love, dad.”my world once collapsed but i 19 the difficult breakup eventually. it owed to my dad , who made his 20 known when he couldnt be present.1. a. pleasant b. strange c. funny d. normal 2. a. everyone b. anyone c. someone d. nobody3. a. work out b. meet with c. deal with d. come across4. a. making b. feeling c. regarding d. considering5.a. crawl b. push c. jump d. draw6.a. invented b. discovered c. created d. wrote7.a. instruction b. explanation c. presentation d. information8.a. regular b. flexible c. particular d. legal9.a.in favor of b. regardless of c. in search of d. because of10.a. seemed b. happened c. occurred d. intended11.a.life b. future c. dream d. result12.a. fell b. passed c. flied d. lifted13.a. false b. honest c natural d. innocent 14.a. content b. process c. cure d. progress15.a.destruction b. competition c. challenges d. destination16.a. trust b. guess c. predict d. succeed17.a. before b. since c. after d. till18.a. cry b. scream c. sing d. laugh 19.a.got through b. looked through c. broke through d. put through 20.a. schedule b. concept c. soul d. confidence【答案与解析】 最好的朋友的离去让作者情不能已,久久无法脱心灵的阴影。善解人意的父亲用几张卡片抚慰了作者的心灵伤,拯救了作者曾经崩溃的世界。1. d考查形容词。本句中的but表示的是转折含义,由此可知其他每个人的生活似乎依然可以”正常”进行,但是作者做不到。2. a考查代词。此处与上一句中的everyone相呼应,表示作者无法确信应 该怎样才能面对学校中的“每个人”和他们的闲言碎语。3. c考查动词短语。上一句提到作者不知如何面对其他人,由此可知作者被迫像往常一样去“应对”日常生活。4.b考查动词。作者失去了最好的朋友,晚上从学校回到家后自然感到非常“沮丧”。defeated悲观落魄的”,符合语境。5.a考查动词。作者回到家很沮丧,最想做的就是“爬”到床上自悲自悯。6. b考查动词。作者拉开盖在床上的被子后,”发现”了爸爸留下来的一堆卡片。7. a考查名词。每一张卡片都包括一个“指令”,告诉作者应该如何去做。 另外,第17空前面的instructed也是线索提示。8.c考查形容词。下一段提到作者在那个星期中每天晚上打开一张卡片,由此可知每张卡片都需要在“特别的”夜晚打开。9. d 考查介词短语。 下文提到每张卡片都带给作者不同的感受,作者最终熬过了那个星期,所有的这一切都是“因为(because of))”父亲无微不至的关爱。in favor of “赞同”, regardless of “不管,不顾”,in search of “寻找”。10.a 考查动词辨析。这里表达的意思是:每张卡片似乎都在说出了作者想要听的东西。所以选seem。11. b考查名词辨析。与前面的the past呼应,由此可知,这里指“将来”,所以选future。 受”自然”并且正常。12. d 考查动词。这里指的是作者心情的好转,所以选lift,意思是:(伤心等)消失。13. b 考查形容词。由句中的normal 可以看出,父亲认为作者的感受是很正常的,所以选natural意思是:自然的。14. b考查名词。这种感觉仍然很糟糕,但这是愈合“过程(process)”的一部分。content 内容;cure疗法;progress进步。 15.c考查名词。作者是因为失去最好的朋友后才久久难以摆脱心灵的阴影,由此可知此处表示作者的父亲鼓励作者要勇于面对人生道路上的“挑战(challenges)”。destruction“破坏”, competition“竞争”, destination“目的地”。16. a 考查动词辨析。不管你在人生道路上面对什么特殊的挑战,愿你“相信(trust)”你可以每天都发现最美好的东西。guess 猜测;predict预测; succeed成功。 17.a考查连词。根据第二段最后一句可知作者是在参加聚会“之前”按照指令打开了那张卡片。18.d考查动词。根据下一句引号中两次出现的laugh可知作者的父亲提醒作者要“笑”,所以选laugh。19a考查动词短语。作者的世界曾经崩溃,但是作者最终熬过了这段困难时间,此处get through表示”(使某人)熬过(困难时期)”。20c考查名词。上文提到的卡片中的内容都是在抚慰作者心灵的创伤,所以作者感激父亲,虽然他不在身边,但是却让作者明白了的“精神”世界。 2. long long ago, there was a small villagethis village had a 1 traditionat the beginning of every year, any boy who had reached the age of majority (成年】 was given land and money to build a homethe boy had to 2 his home before winterif his home failed to endure the cold weather in winter, the villagers could not 3 him in any wayone _4_, paul and marc reached their majoritythey 5 their land and money and decided to search nearby villages for ideas on building their homesin each village, they found the nicest 6 and talked to the ownerseach owner gladly offered 7 after marc saw several homes, he 8 the best ideas and went back to his own landpaul, _9_, continued collecting more ideassoon he had so many great ideas that he began to 10 some of thembut he always believed he could find even better ideas in the next villagemarc began building his homehe had several false starts, 11 his home gradually rose from his landby fall, marc had finished his homeit wasnt perfect,but it was strong and he could 12 it later. paul enjoyed all the beautiful homes and 13 with home ownersthe first snow came and paul, realizing he was running out of time, 14 back to his landhe built the best home he could in the time he had, but it was 15 the first winter storm destroyed his home and he froze to 16 the villagers mourned for himmarc 17 the wintereach year, marc searched for other good ideas he could use to make his own home look betterhe became a leader in the village, 18 a family, and lived a happy, content lifewe all build and improve our own mental homesits 19 and fun for us to search for ideas from other mental home owners, but we only improve our own mental home if we actually 20 the best ideas1astrange bhopeful cliterary dcultural2afind bmake ccomplete dbuy3.ahelp bencourage cscold dpersuade4awinter bsummer cautumn dspring5aexchangedbreceivedcrecognizeddadvice6agirlsbjobschousesdpresents7aroomsbdrinkscattentiondadvice8aexpectedbgatheredccreateddunderstood9asimilarlybfinallychoweverdfurthermore10aforgetbbelievecreplaceddoubt11abecausebalthoughcbutdso12arepairbrebuildcselldimprove13aconversationsbachievementscstrugglesdarguments14adrovebrushedcflewdmoved15aweakbfunnycsmalldamazing16ablindnessbdeathcsadnessdillness17aexperiencedblovedcsurviveddspent18abroughtbearnedccontacteddraised19aslowbeasycdangerousdspecial20arealizebbringccollectdapply【答案与解析】 文章通过一个故事告诉我们,无论是精神世界还是物质世界,一些想法的寻找是简单的,但是想法的运用却是另外一回事。1a 考查形容词辨析。由下文对这个传统的描述来看,这个传统很独特,所以四个词中只有strange (奇怪的)符合语境。语境为:很久很久以前,有一个小村庄有着一个奇怪的传统。每到年初,已成年的男孩就会拿到一块地和资金(自己动手)去修建自己的房屋。hopeful 有希望的;literary 文艺的,书本的;cultural文化的。2c 考查动词词义辨析。这里指的是在冬天到来前就要完成房屋的修建。所以用complete,意思是:完成。倒数第三段 “by fall, marc had finished his home”中有同义词复现:finish。3.a 考查动词词义辨析。 倒数第三段“the first winter storm destroyed his home and he froze to 16 the villagers mourned for him”告诉我们,由于paul修建的房子不好,被冻死了,人们都来哀悼他,但没有帮助他度过寒冬,由此可以看出,在这一奇怪的传统中,别人是不能提供帮助的,所以选help。4d考查语境话选词。上一段告诉我们,成年的男孩是在每年的年初(at the beginning of every year)拿到一块地和资金的,四个选项中只有spring(春天)符合境。5b 考查动词辨析。对应第一段提到的was given,所以这里选receive意思是:收到。exchange 交换;recognize 认出,承认;advise 建议,忠告。6c考查语境话选词。前文告诉我们,他们要建的是房子,这是在外出考察,自然是找最好的房子和房主交谈以获得如何建好房子的建议。文中有多处同义词home的复现。7d考查名词词义辨析。每一位房主都很乐意提供给他们(关于如何建好房子的)建议。所以选advice。可以从“soon he had so many great ideas that he began to 10 some of them”中的idea得到启示。8b 考查动词辨析。marc 参观了几栋房子,把房主们提供的建议搜集起来,所以选gather。意思是:搜集。9空后的“continued collecting more ideas”有同义词复现。expect 期待,预料;create 创造;understand理解。9c 考查副词辨析。考查动词辨析。marc开始建房,而paul 却仍在继续搜集如何建房的建议,两者之间是转折关系,所以用however。10 a 考查动词辨析。由于搜集的好的修建房屋的方法太多了,以至于都忘了一部分,所以用forget。 believe 认为,相信;replace代替;doubt怀疑。11 c 考查连词辨析。“he had several false starts”和“his home gradually rose from his land”之间是转折关系,所以用but。12 d考查动词辨析。倒数第二段 “each year, marc searched for other good ideas he could use to make his own home look better”中的make his own home look better,说的就是他所修的房子可以在建成后随时改良,所以用improve。repair 修理、修补; rebuild重建;sell卖。13a 考查名词辨析。第二段的“in each village, they found the nicest 31 and talked to the owners”可知,应该选conversations,意思是:谈话、会话。14b 考查动词辨析。冬天来了,第一场雪使paul意识到建房子所剩的时间不多了,所以自己便急匆匆地往回赶,所以选rush,意思是:冲、奔,急匆匆的赶。15. a 考查形容词辨析。由后面的“the first winter storm destroyed his home”可以看出,由于动工时间较晚,时间紧,他修的房子不牢固,所以选weak,意思是:不牢固的。funny滑稽的;small小的;amazing令人吃惊的。16. b 考查名词辨析。下一句“the villagers mourned for him”告诉我们,村民们都去哀悼他,由此可知他被冻死了,所以选death。17. c 考查动词辨析。这里指的是marc由于修好了房子,顺利渡过了冬天,所以用survive,意思是:从困境中挺过来。18. d 考查动词辨析。raise 养育。句意为:(后来)他成了村里的领导,养育了一家人,幸福满意的生活着。如果把 a 项后加上up,也是正确的。19. b 考查形容词辨析。上面的故事告诉我们,建议和想法的寻找是简单的,而实践才是困难的,所以选easy。20. d考查动词辨析。这里指的是最好的想法的“应用”,所以选apply。3.years ago,there was a very wealthy man who, with his devoted young son, shared a passion for art collecting. together,they traveled around the world, adding only 1 art treasures to their collectionone year, as winter approached, 2 engulfed(吞没) the nation, and the young man left to 3 his country. after only a few short weeks, his father received a telegram. his beloved son was 4 in action. the art collector 5 awaited more news, 6 he would never see his son again. within days, his fears were 7 .the young man had died while rushing a fellow soldier to a doctor.upset and 8 , the old man faced the coming christmas holidays with sadness. on christmas morning,a knock on the door awakened the 9 old man. as he opened the door, he was greeted by a 10 with a large package in his hands.he introduced himself to the old man by saying, “i was a 11 of your son ,i was the one he was 12 when he diedmay i come in for a few moments? i have something to show you.”as the two began to 13 , the soldier told of how the mans son had told everyone of his, not to mention his fathers, 14 of fine art. “i am no 15 ,”said the soldier, “but i want to give you this.”as the old man unwrapped the package , he saw a portrait (画像)of his son. though the world would 16 consider in the work of a genius, the painting featured the young mans face 17 striking detail.overcome with emotion, the man 18 the soldier. after the soldier had left, the old man put the painting above the fireplace, pushing 19 thousands of dollars worth of art. his task completed, the old man sat in his chair and spent christmas gazing at the 20 he had been given.1a. latest b. richest c. finest d. cheapest 2aflood b. fire c. storm d. war3a. save b. help c. serve d. build4amissing b. acting c. fighting d. dying 5a. calmly b. anxiously c. quietly d. secretly 6a. fearing b. doubting c. wondering d. expecting7. a. completed b. doubled c. removed d. confirmed 8. anervous b. tired c. lonely d. frightened9. a. sad b. puzzled c. angry d. worried10a. farmer b. soldier c. painter d. seller11aguard b. photographer c. partner d. friend12a. rescuing bcarrying cguarding d. hiding13aargue bmove c. talk deat14. a. description b. love c. sense d. understanding 15a. artist bbusinessman c. hero d. reporter16. a. sometimes b. never c. often d. still17. a. for b. of c. in d. on 18. a. thanked b. questioned c. welcomed d. treated19. adown b. up c. aside d. off20. a. treasure b. gift c. souvenir d. package【答案与解析】一位酷爱艺术品收藏的老人,医生搜集艺术珍品无数,却没有一件能比自己为国捐躯的儿子的画像珍贵。1 c考查形容词辨析。由上下文的描述“a passion for art collecting”,“they traveled around the world”可以推测出,他们周游世界是在搜集世界上最好的艺术珍品。14 空有fine的原词复现。2. d 考查语境化选词。由该段最后一句话“the young man had died while rushing a fellow soldier to a doctor.”可以看出,这里表达的意思是:有一年,随着冬天的来临,战争吞没了整个国家,小伙子离开家乡到前线报效国家。所以选war,意思是:战争。3. c 考查动词辨析。这里指的是年轻人参军保卫国家,所以选serve。serve the country意为:报效祖国。save 挽救;help帮住;build建设。4. a 考查形容词辨析。下一句告诉我们,这位父亲在等待更多的关于儿子的消息,担
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 第四节 群落中的生物与群落环境相适应说课稿-2025-2026学年高中生物沪教版2019选择性必修2 生物与环境-沪教版2019
- 2024-2025学年高中生物 第四章 生物的变异 第二节 生物变异在生产上的应用说课稿4 浙科版必修2
- 第20课 清朝君主专制的加强(说课稿)-2025-2026学年七年级历史下册新课标同步教学说课稿与说课稿(人教部编版)
- 第四章第一节人口和人种第一课时教学设计2023-2024学年人教版地理七年级上册
- 第4单元 第19课 北朝政治和北方民族大交融2024-2025学年新教材七年级历史上册同步说课稿(统编版2024)河北专版
- 7 小动物找妈妈说课稿小学科学一年级下册青岛版(六三制2024)
- 第二节 地球的内部结构说课稿高中地理湘教版选修Ⅰ宇宙与地球-湘教版2004
- 反对校园凌辱主题班会教学设计
- 第十课 美食展活动方案说课稿-2025-2026学年小学信息技术(信息科技)六年级下册教科版(云南)
- 水田租赁合同(标准版)
- GB/T 42695-2023纺织品定量化学分析木棉与某些其他纤维的混合物
- 某培训基地可行性研究报告
- YY/T 1617-2018血袋用聚氯乙烯压延薄膜
- GB/T 39965-2021节能量前评估计算方法
- 尿动力学检查操作指南2023版
- 五星领导人课件
- GB/T 22560-2008钢铁件的气体氮碳共渗
- 《大体积混凝土》课件
- 日本产业发展及文化讲义课件
- 中北大学火炮概论终极版
- 《建设工程文件归档规范》讲义课件
评论
0/150
提交评论