中考英语考前增分训练18(1).doc_第1页
中考英语考前增分训练18(1).doc_第2页
中考英语考前增分训练18(1).doc_第3页
中考英语考前增分训练18(1).doc_第4页
中考英语考前增分训练18(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014届中考英语考前增分训练18 miss richards was a teacher at a school for boys and girls. she _1 chemistry and physics from the lowest to the highest classes in the _2 . sometimes the new classes 3 rapidly, but sometimes they were very 4 , and then miss richards had to 5 things many times.one year, the first class had been studying chemistry for several _6_ when miss richards suddenly asked, what is water? who knows? 7_ up?there was silence (沉默) for a few seconds, and miss richards felt sad (难过), but then one boy 8 his hand.yes, dick? said miss richards encouragingly (鼓励地). he was not one of the brightest children in the class, so she was 9 that he could answer.water is a liquid which has no 10 until you wash your hands in it, miss. then it turns black, the boy replied with great confidence (信心).1. a. teachesb. teachingc. taughtd. teach 2. a. schoolingb. schoolc. schoolsd. home 3. a. learnedb. learningc. had been learned d. were learned 4. a. slowb. being slow c. slowlyd. slowest 5. a. repeatedb. repeatingc. dod. repeat 6. a. yearsb. minutes c. weeksd. seconds 7. a. putb. handsc. getd. look 8. a. lowsb. ridec. raisedd. put 9. a. sadb. gladc. angryd. hungry 10. a. colourb. colourfulc. colourlessd. with colour名师点评这是篇幽默小故事。一位老师在课堂上尽力启发学生、鼓励学生回答问题,但有时学生的回答却让老师和同学们目瞪口呆。阅读时要注意字里行间的隐含意思。答案简析1. c。与首句一致,用一般过去时。2. b。教物理和化学,当然在学校。3. a。接受知识快可用learn rapidly来表达。4. a。slow指接受知识慢。5. d。had to 后面跟动词原形。6. c。从时间长度来看用weeks。7. b。hands up 意思是“举手”。8. c。raise ones hand= put up ones hand。9. b。有前句推知,应用glad。10. a。用名词作宾语,故选colour。82i walked along the sea for about an hour until i began to feel hungry. it was seven. by that time, i was not far from a favourite restaurant of mine, where i often went to eat two or three times a week. i knew the owner well. i went into the restaurant, which was already crowded, and ordered my meal. while i was waiting, i looked 1 to see if i knew anyone in the restaurant. then i saw a man sitting at a corner table near the door keeping looking in my direction (方向), as if he knew me. i certainly didnt know him, for i never forgot a 2 . the man had a newspaper _3 in front of him. but i could see that he was keeping an 4 on me. when the waiter brought my soup, the man was 5 puzzled (迷惑) by the familiar (熟悉) way that the waiter and i called each other. he became even more puzzled as 6 went on. he could see that i was well 7 in the restaurant. at last he got up and went into the kitchen. after a few minutes he came out again, 8 for his meal and left. when i had finished, i called the owner of the restaurant over and asked him 9 the man had wanted. the owner told me he was a detective(侦探). “really?” i was 10 . “he was certainly 11 in me. but why?” i asked. “he followed you here because he thought you were a man he was looking 12 ,” the owner said. “when he came into the kitchen, he showed me a 13 of the wanted man . he certainly looked like you! of course, since we 14 you here, i told him that he had made a mistake.” its 15 i came to a restaurant where i am known, or i might have been arrested!1. a. forb. atc. aroundd. like2. a. nameb. facec. persond. friend3. a. openb. closedc. openedd. close4. a. orangeb. armc .appled. eye5. a. badlyb. fastc. quicklyd. clearly6. a. programb. storyc. timed. news7. a. takenb. madec. knownd. brought8. a. paidb. payingc. spentd. cost9. a. thatb. whatc. whend. which10. a. worriedb. surprisedc. surprisingd. sad11. a. interestedb. interestingc. worriedd. sure12. a. upb. likec. atd. for13. a. bookb. photoc. paperd. magazine14. a. knowb. seec. heard. look at15. a. badb. goodc. luckyd. best名师点评一日在外散步,饥饿难忍,走进一家“我”常去的餐馆,用餐时发现被人盯梢,原来那人是侦探,“我”被误认为是他要跟踪的人。答案简析1.c。look around 解释为“朝四周看”。2. b。交代前一句的原因。3. a。have后可跟形容词作宾语的补足语。open可以是动词,也可以作形容词。4. d。keep an eye on sb./sth. 是“瞧着”的意思。5. d。那位先生对于我和服务员相互打招呼熟悉的方式 “明显”感到很迷惑,副词clearly修饰puzzled。6. c。aswent on表示时间的推离。7. c。be well known表示“人人都知道我”或“众所周知”。8. a.。动词pay 可以和for连用。9. b。前面的动词是 asked, 宾语从句的连词不可用that,根据 wanted(及物动词),选用 what。10. b。根据前面的 “really?”,表示知道那位先生是侦探,故用surprised。11. a。表示人用某些表达感情动词的过去分词形式的形容词,介词in 与be interested搭配。12. d。句意表示选用意思是“寻找”的短语。13. b。根据后文,是 showed me a photo。14. a.。since 表示原因,由于服务员认识(know)作者,此句才提到服务员告诉侦探是他搞错了。15. c。作者感到庆幸的是,由于在餐馆里大家都认识他,才没有被误认为他是要找的人。83 these days it is found that school students hardly have any sports. is it because they have no 1 in sports? it may not be true. they often say they have 2 more important things to do. what are these important things? exams! they have to 3_ themselves ready for all kinds of exams and tests in school. so many of them almost 4 bookworms(书呆子). in the past in the summer holidays, they could do 5 they liked, but now they have to 6_ all their time preparing. so 7 have kept them away from going in for sports. because of the pressure(压力) from 8 parents and teachers, they 9 to work harder and spend most of their time 10_ books. as for the students themselves, they dont want to 11 the lessons because they want to further their studies. so it is necessary to give _12 of their spare time to their studies and 13 up their school sports. its true a good education cannot go without physical training, the _14 _ is true, a quick mind hardly goes along with a 15 body. without a strong body, you can never do anything well, how can you make great success in life?1. a. interestsb. interestedc. interestingd. interest2. a. anotherb. otherc. muchd. some3. a. makeb. havec. getd. let4. a. turnb. growc. lookd. become5. a. anythingb. somethingc. everythingd. nothing6. a. giveb. spendc. taked. cost7. a. teachersb. parentsc. studiesd. holidays8. a. hisb. onesc. theird. others9. a. tryb. hopec. haved. enjoy10. a. inb. atc. tod. on11. a. missb. losec. leaved. fail12. a. fewb. anyc. alld. none13. a. giveb. takec. putd. send14. a. thingb. samec. wordd. kind15. a. strongb. heavyc. weakd. ill名师点评这篇短文反映了当今教育弊端:学校、家长给学生加班加点,孩子们缺少睡眠、缺少体育锻炼,影响身心健康。结合实际,能顺利完成短文。答案简析1. d。空格前的no表示后跟名词, interest表示“兴趣”为不可数名词,have no interest in 表示“对不感兴趣”。2. c。比较级前可用much, 表示比较的程度。3. c。与后面的 ready for 搭配的动词是get。4. d。四个选项的动词除了look(看起来)外,都表示变化, turn常用于颜色,后跟形容词; grow常用于状态,后跟形容词;只有become后可跟名词。5. c。与现在的死啃书本相对而言,过去学生可做everything they liked。6. b。与后面动词 preparing 搭配的动词是spend,牢记 spenddoing sth.句型。7. c。使学生不能从事运动的是studies。8. c。此处所指学生们的家长和老师,用复数的物主代词。9. c。学生处在各种压力之下,表示客观逼迫用 “have to”。 10. d。在上花时间可表达为“spendon sth.” 。11. d。根据空格后的 “because they want to further their studies”,说明学生不愿意学习不及格。12. c。上文表示学生要将全部时间用于学习。13. a。句意和空格后的 up搭配,选用 “give”,是放弃的意思。14. b。与上句相对应,意思一致。 15. c。句意表示“同样如此,身体虚弱就不会思维敏捷”。84a lady once wrote a long story. she sent it to a famous editor. after _1_ weeks the editor _2_ the story to her. the lady was _3_. she worte back to the editor:“dear sir,yesterday you sent back a story of mine. _4_ do you know that the story is not good? you did not read it. _5_ i sent you the story, i pasted together pages 18, 19 and 20. this was a _6_ to see whether you would read the story. when the story came back yesterday, the pages were _7_ pasted together. is this the _8_ you read all the stories that are sent to you?”the editor wrote back:“dear madam,_9_ breakfast when i have an egg, i _10_ eat the whole egg in order to discover that it is bad.”1. a. fewb. a fewc. littled. a little2. a. gaveb. came backc. handedd. returned3. a. angryb. happyc. satisfiedd. glad4. a. howb. whyc. whatd. where5. a. afterb. untilc. befored. since6. a. lessonb. testc. questiond. thing7. a. alreadyb. stillc. evend. yet8. a. workb. checkc. roadd. way9. a. onb. on thec. atd. at the10.a. must notb. have not toc. need not tod. dont have to名师点评一女士在投稿时为了弄清楚编辑有没有看自己的稿件,故意将其中三页粘在一起。稿件被退回时,那三页依然粘在一起。该女士生气的质问编辑时,对方以一个巧妙的比喻作出了答复。答案简析 。根据文意,这里应选择一个词或词组,修饰可数名词,表示“一些”,比较四个选项,只有a few合符条件,为正确选项。 。把某物还给某人,可用give sth back to sb或return sth to sb来表达,细看句子,只有项正确。 。根据上下文可知,这个女士在稿件被退还时,看到那三页依然粘在一起,应当感到非常恼火,故选angry。 a。分析句子,这里应选择一个疑问副词,在句中作方式状语,表达“你怎么知道这篇故事不好?”之意,比较四个选项,应选how。 c。比较主从句中两个动作的先后关系,可知从句应用before引导。 b。比较四个词,lesson意为“功课,教训”;test意为“检测,测试”;question意为“问题”;thing意为“事情,东西”。根据句意,应选b。 b。句意为“当稿件被退回时,那几页依然粘在一起”,只有still合乎句意,为正确选项。 d。比较四个选项,只有way可用来表示“方式,方法”。 c。at breakfast为固定结构,意为“在吃早饭”。 d。dont have to do sth = neednt do sth 意为“不必干某事”。85joe wanted a computer. he asked his 1 for the money and they said he must get it himself. but how did he get it? he 2 about this when he walked home. not many people wanted to ask children to work for them. maybe he could take away snow for the neighbors (邻居). but this was not 3 . he had to wait a long time for that. he couldnt cut grass for their gardens 4 he had no tools (工具) to do the work with.then he saw one of his classmates, dick, delivering (送) 5 . i could do that, he thought. maybe i could even get the computer 6 away. i could pay 7 it a little each week. he ran to 8 up with dick. joe asked him a lot of questions. he learned that it was 9 to get twenty-five dollars each week. he learned that the job (工作) took 10 three hours each night. dick 11 him the phone number of the newspaper manager (经理).joe almost flew home. after he had told his mother 12 he thought, she 13 .“i think it is a 14 idea,” she said, “ill call the newspaper.”“wait, mum,” joe said, “ill call. after that, im going to be a businessman now.”joes mother smiled 15 .1. a. teachersb. parentsc. classmatesd. friends 2. a. saidb. toldc. thoughtd. spoke3. a. springb. summerc. autumnd. winter4. a. becauseb. whenc. whiled. after5. a. newspaperb. bikesc. computersd. tools6. a. nowb. rightc. justd. only7. a. onb. toc. of

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论