




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014届高三英语二轮复习专题突破精品训练:阅读理解a one of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten. that happened last night against the lowly boston celtics. they had only won 13 games the whole year and were really struggling. we had just come off a very good win against the orlando magic on the road and were feeling good about ourselves.the day did not start out good for us when we learned that t-mac was going to miss the game with the flu. when you lose your best players (yao, t-mac) everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor. we inserted bonzi wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of t-mac. it was a nasty game. we are usually one of the best three point shooting teams in the nba and we only made 1 of 22 three point shots! i have never seen that happen. never! rafer alston, luther head, and me combined to shoot 5 of 33 from the field. ouch! you arent going to win too many games like that. even as poorly as we shot the ball, we still had a chance to win the game in the fourth quarter but failed to make the winning plays that you must make to leave the floor victorious. in the locker room after the game, everybody felt terrible. when we play a bad game, we feel that we let our teammates down. there is a bad feeling in the pit of your stomach when you leave the gym and you just want to go home and not talk to anyone. it is a terrible feeling, but it is a feeling that makes you want to try harder and do better the next time. ill talk to you guys later.shane 1. what is the passage mainly about? a. to blame the team for losing the game.b. to tell the readers about the feeling after losing the gamec. to explain why they played poorly in the game.d. to blame yao ming and tmac for being absent from the game.答案解析:答案为b。本题为主旨大意题。从第一段第一句话 “one of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten.”并结合后段的描述可知,本文作者是在描述比赛失败后的感受。故选b。2. what can the readers learn from the text? a. the boston celtics is one of the top teams in nba.b. the boston celtics had a big win over the writers team.c. every one of the team played poorly with no energy.d. bonzi wells starts in the game with t-mac out.答案解析:答案为d。本题为细节推断题。a选项没有在文章中提到;b选项与第一段第三句话“they had only won 13 games the whole year and were really struggling.”不符;c选项与第二段第二句话 “. everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor.”不符合。d选项可以从第二段最后一句话 “we inserted bonzi wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of t-mac.”相符合,意为“我们插入bonzi wells来代替t-mac,与d选项意思一致,故选d。3. how do you think the writer might describe his performance that night?a. tough b. relaxing c. terrible d. efficient答案解析:答案为c。本题为细节题。从倒数第二段最后一句话 “it is a terrible feeling”得知,答案为c。4. the text most probably comes from the writers _ .a. blog b. telephone message c. note d. interview答案解析:答案为a。本题考查考生判断文章体裁的能力。a 意为 “博客 ”;b 意为 “电话消息 ”;c 意为“笔记”;d 意为“采访”。解答本题可以结合第一题的问题,通篇文章都是在抒发作者比赛失败后的感觉,所以此内容最有可能是从博客中看到。故选a。b every year 2.2 million tons of oil are spilled ( 散落,溅出 ) into the ocean. actually, this only amounts to a small percentage of the total 1.6 billion tons of oil shipped around the world each year.however, this spilled oil has terrible effects on ocean life, including the coastlines where the off washes up onto shore. some of the largest spills in history were caused by oil tankers running into each other or by an oil tanker sailing into shallow water and hitting the bottom of the ocean. after these spills, officials try to discover who or what was at fault to help prevent similar accidents in the future. one of the worst oil spills in history occurred along the alaskan coastline in 1989. in this accident, 42,000 tons of oil spilled from a tanker which resulted in terrible damage to this sensitive natural area. in this spill, the tankers captain, who was tired from overwork and drinking alcohol, had gone to take a rest. he gave control of the ship to the third mate. the third mate was unfamiliar with the path the ship took, and he ran the ship onto blighe reef. blighe reef is a natural underwater rock wall near the alaskan coast. damaged by the reef, the ship leaked oil out into the ocean. more than 1,600 kilometers of coastline were affected by the oil spill. some scientists who studied nature in the area guessed that 580,000 birds and 5,500 otters died when the oil from the spill covered their skin. as well, smaller shellfish and other sea creatures were later eaten by seals, whales, and other animals. the most oil ever spilled was actually dumped on purpose as an act of ecological warfare. the term ecological warfare means to fight by doing harm to nature in the area under attack. in 1990, iraq sent soldiers into kuwait and set off the persian gulf war. as part of the iraq war plan,900,000 tons of oil were let out into the persian gulf way iraq. this oil covered 1,500 square kilometers of water in the persian gulf. the oil also damaged 650 kilometers of the coastline of both kuwait and saudi arabia. in some places, oil floating on the water was measured to be 43 centimeters thick. water birds, water plants, and baby fish were all seriously affected by the oil. the long-term effects of this act on the food chain in the area are bound to cause problems tar into the future.1. which cause of oil spills is described in the second paragraph? a. dumping b. war c.accidents d.throwing about carelessly答案解析:答案为c。本题为细节理解题。从第二段的前半部分可知,由于油轮的船长过度工作并且喝醉,将船交给了船上的另外一名对船的航线不熟悉的人,从而导致了触礁事件。故选c。2. the creatures affected by the oil spill near alaska were_. a. birds and otters b. shellfish c. seals and whales d. all of the above答案解析:答案为d。本题为细节题。从第二段最后两句话 “some scientists who studied nature in the area guessed that 580,000 birds and 5,500 otters died when the oil from the spill covered their skin. as well, smaller shellfish and other sea creatures were later eaten by seals, whales, and other animals.”可知,答案为d。 3. the third mate ran the thanker agound (触礁) in this accident because_. a. he was tired b. he was drunk c.he was talking on the phone d.he did not know the sea答案解析:答案为d。本题为细节理解题。从第二段 “the third mate was unfamiliar with the path the ship took, and he ran the ship onto blighe reef.”可知,导致触礁事件的原因是驾驶油轮的人不知道航线,与d选项意思符合。4. _ was responsible for dumping oil into the persian gulf. a.the united states b. kuwait c .saudi arabia d. iraq答案解析: 答案为d。本题为细节题。从最后一段第三句话 “in 1990, iraq sent soldiers into kuwait and set off the persian gulf war.”可知,对波斯湾倾油事件负责的是伊拉克。so you want to draw money from a bank? do it yourself. want to fix a broadband internet connection? do it yourself. need a boarding card for your flight? do it yourself. in theory, companies can save money by replacing human workers with automated self-service systems, while customers gain more choices and control and get quicker service. there is even talk of self-service doing for the service department what mass production did for factories, by enabling the delivery of services cheaply and on a massive scale. surely the expansion of self-service into more and more areas is to be welcomed?not necessarily. when it is done well, self-service can do good to both companies and customers. but when done badlywho has not found themselves trapped in a series of endless touchtone menus? in areas where self-service is only just started, this is less of a problem: angry customers can after all, always take their business elsewhere. but if every bank were to prefer self-service systems, customers would no longer be able to express their discount by voting with their feet. as a result, some banks, for example, already promise that their telephone-banking services always offer the choice of talking to a human operator. but in return for human service, many companies will simply charge more.another disagreement to self-service is that while it saves companies money, it does not always save their customers time. in the best cases, it does, of course: checking yourself in at the airport can be quicker than queuing or making a phone call. but as more and more tasks are on to customers, they may start to hope for the days of old-fashioned service.all of this suggests that there are limits to how far self-service can be taken. companies that go too far down the self-service route or to do it incorrectly are likely to find themselves being punished. instead, a balance between self-service and traditional forms of service is necessary.1from this passage, we can see that the writer the use of self-service technology.a. dislikesb. supportsc. thinks highly ofd. makes carefully judgment on 答案解析:答案为d。本题考查作者的观点态度。结合第一段和最后一段可知,作者认为自助服务有优点也有缺点,故答案为d,作者对自助服务的评价非常小心。2what advantages does the self-service technology certainly bring?a. cutting the cost for the companies.b. saving money for customers.c. offering customers extra money. d. defeating the traditional forms of service. 答案解析:答案为a。本题为细节题。由文章第一段 “in theory, companies can save money by replacing human workers with automated self-service systems, while customers gain more choices and control and get quicker service.” 可知,a选项正确,b、c错误。d选项未提及。3what does the writer mean by saying “customers would no longer be able to express their discount by voting with their feet”?a. customers would be so angry that they kick and damage the machine providing self-service.b. customers would not be able to express their anger at the banks service by leaving therec. customers would try their best to persuade the bank to stop self-service.d. customers would elect some leaders to have a talk with the bank. 答案解析:答案为b。本题为句意理解题。本句话出现在第二段的第五句话中,如果每个银行将选择自助服务系统,客户会怎样?结合下文给的例证可知,结果是银行只能提供客户人工操作的选择,故可推断如果客户只能选择自助服务系统,一旦它出现故障,客户即使离开银行也将无法表达对银行服务的愤怒。故答案为b。4which of the following statements does the writer agree to? a. banks should supply self-service and traditional forms of service as well.b. self-service in banks has so many week points and should be stopped.c. self-service can bring about many conveniences and should be supported.d. banks dont consider customers needs in their business.答案解析:答案为a。本题考查作者的观点态度。本题与第一题类似,结合前面几题的分析,作者认为自助服务可以给银行和客户带来好处,但是自助服务也有不足之处。又由最后一段最后一句话 “instead, a balance between self-service and traditional forms of service is necessary.” 可知,作者认为自助服务与传统形式的服务保持平衡是必要的,故答案为a。banybody who can speak one language has the gift to learn another. add a linguaphone course, and that possibility can become a reality quickly and easily. study as little as half an hour a day and in twelve weeks you could be talking confidently in the language of your choice.linguaphone will provide you with everything you need to learn at your own pace, where and when you choose. and, although you arent in a classroom, you certainly wont be left all alone . our free advisory service and sort out any problem by post or phone.you can listen to your course on any cassette player. but just in case you want to study on the move or without interrupting anyone, you can also receive a linguaphone personal stereo cassette player completely free.the linguaphone cassette and information pack gives details(细节)of this offer , explains how linguaphone will work for you, and tells you how you can try a course without risking a penny , with our 14-day money-back guarantee(保证).why not find out how you can become one of those “gifted” people who can speak another language? to receive your cassette and information pack, return the coupon below or call us today. personal callers welcome at: the linguaphone language centre at 124-126 brompton road, knightsbridge , london sw3. afrikaans norgewlan tick the language you want to speak polish hindi portuguese icelandic russian danish indonesian serbo-croat dutch irish spanish english italian finnish japanese swedish french korean thai german malay welshgreek(modern)americanenglishhebrewmodernsimply tick the language you would like to learn . then cut out this coupon and post it today . remember-you dont need a stamp . st 156arabic(modern)chinese(mandarin)spanish(latin american)mr/mrs/miss/msaddresspostcode telno.post today to linguaphone , freepost , london wie6jj no stamp required .linguaphonejust listen and see how easy it is .1according to the ad , we can infer that .a. people can speak a second language by learning a 12-week linguaphone course b. linguaphone will give free courses to second language learners c. second language learners are to attend courses at linguaphone language centre d. second language learners can teach themselves by using linguaphone materials 答案解析:答案为d。本题为细节推理题。由第二段 “linguaphone will provide you with everything you need to learn at your own pace, where and when you choose. and, although you arent in a classroom, you certainly wont be left all alone .” 可知,linguaphone课程可以让学习者根据自己的节奏、时间和地点学习,哪怕不是在教室,也不会是独自一人。故可以推断该课程可以让学习者自学,并不是到linguaphone课程中心去学习。故c错误,d正确。 尽管第一段最后一句话 “study as little as half an hour a day and in twelve weeks you could be talking confidently in the language of your choice.” 提到,该课程让学习者12周内可以自信地讲学习的语言,但这毕竟是做广告,广告词不免有夸大的成分,可见a 并不能作为合理的推断。广告以销售产品为目的,不会免费。故答案b错误。2before a learner wants to take a linguaphone course , he has to .a. write to the linguaphone centre first b. fill out a coupon and post it to linguaphone c. pay for a cassette player d. know the details of the information pack 答案解析: 答案为b。本题为细节题。由文章第三段 “you can also receive a linguaphone personal stereo cassette player completely free.”和最后一段最后一句话 “to receive your cassette and information pack, return the coupon below or call us today.” 可知,该课程免费赠送linguaphone personal stereo cassette player,如果需要,学习者需填写下面的coupon 并将其归还或者打电话。故答案为b。3what guarantee does linguaphone give ?a. learners can master another language in 14 days.b. learners can have a free trial learning for 14 days.c. learners can keep the linguaphone pack for 14 days.d. learners can get back their money after 14 days of learning.答案解析:答案为b。本题为细节题。由文章倒数第二段 “and tells you how you can try a course without risking a penny , with our 14-day money-back guarantee.” 可知,该课程可以让学习者免费体验14天。故答案为b,4the purpose of the ad is to .a. offer linguaphone cassettes to learners b. offer linguaphone courses free c. give details of their guarantees d. introduce and sell linguaphone products 答案解析:答案为d。本题为推理题。全文都是在为linguaphone课程做广告,故答案为d。when i was younger, bedtime was always my favourite part of the day. wearing soft pajamas and with ian, my stuffed monkey, in my arms, i felt no pressure at all.i named ian after my uncle when i compared ians long arms and legs to his. one night i ran up to uncle ian at a family party and told him i had named my monkey after him. his eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle(哈哈笑)escaped his lips. i guess he didnt understand how important it was to me.even if uncle ian didnt think my monkey was special, i certainly did. i dressed him in a white baby nightgown. my mother thought that ian was the best-dressed stuffed animal in the world. yes, he was certainly a fashionable creature. the strong cologne(科隆香水)i used on him years ago makes him still smell “pretty”.for a long time, ian went everywhere with me. he was my best friend, and i told him everything. but when i turned twelve, i realized i was too old for stuffed animals. i thought people would think i was babyish, so i put him in the cupboard with the rest of my teddy bears and dolls. i begged him to understand why i was doing this, but at the same time i longed to talk to him again.it took me several years to realize that it was ok to miss ian. i know now that maturity(成熟)doesnt only mean growing up and taking on more responsibility. it also means holding on to your childhood and acting young sometimes.ian has been with me since i was six years old holding him in my arms connects me to my past and my present as i continue to grow and understand myself.1. which of the following is not true according to the text?abedtime used to be the writers favourite part of the day because of the stuffed monkey.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖南邵阳市新宁县政府发展研究中心、新宁县金融服务中心选调3人考前自测高频考点模拟试题带答案详解
- 2025中国航天系统工程有限公司所属有关单位领导岗位招聘1人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025中国煤炭科工集团有限公司总部部分管理岗位及员工岗位内部公开选聘29人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 福建省网络安全培训课件
- 2025特定维修服务合同协议
- 2025财务评估合作协议
- 禁毒与消防安全知识培训课件
- 协议书过户文件
- 协议书快递费
- 保护股东协议书
- 农业银行笔试题库及答案
- 教师岗位聘任申请书模板合集
- 2025年贵州省毕节市辅警招聘考试题库及答案
- 巴中市恩阳区2025年专项招聘卫生专业技术人员的(50人)考试参考题库及答案解析
- 2025-2026学年人教版(2024)小学体育与健康二年级全一册《防溺水知危险》教学设计
- 出海作业安全培训课件
- 9.2 排鱼求数 课件 北京版数学三年级上册
- 监理现场管理知识培训课件
- 12、口腔科诊疗指南及技术操作规范
- 全球卫生治理课件
- 实验室生物安全程序文件
评论
0/150
提交评论