高三英语一轮复习 Book 2 Unit 2 The Olympic Games强化练习 新人教版.doc_第1页
高三英语一轮复习 Book 2 Unit 2 The Olympic Games强化练习 新人教版.doc_第2页
高三英语一轮复习 Book 2 Unit 2 The Olympic Games强化练习 新人教版.doc_第3页
高三英语一轮复习 Book 2 Unit 2 The Olympic Games强化练习 新人教版.doc_第4页
高三英语一轮复习 Book 2 Unit 2 The Olympic Games强化练习 新人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2the olympic games.单项填空1dont try to make a_with me.im the one who has the final say. abargain bapology cpromise dexperiment 答案a 解析make a bargain 讨价还价。句意为:别想和我讨价还价,我说了算。2doves_peace. abring about btake in cbring in dstand for 答案d 解析句意为:鸽子代表和平。stand for代表,象征,表示,符合句意。bring about导 致,引起;take in包括,吸收,欺骗;bring in引进,引来,都不符合句意。3he was very careless in his work,so he really_to be fired. adisagreed bdeserved chated dagreed 答案b 解析由前面提到的他工作极不小心可知,他被解雇是应该的。deserve应受,值得,符 合句意。4thousands of jobs_if there is a financial crisis. alose bwill be lost care lost dwill lose 答案b 解析考查将来时的被动语态。根据句意可知,工作将被失去,要用将来时态的被动语 态,因此排除答案a、c和d,答案选b。5tom is the best one in our team.if he is injured, nobody can_him. areplace btake place cinstead of din the place of 答案a 解析按照句意可知此处有“代替”之意并且需要动词作谓语,replacetake the place of。instead of是介词短语,不能作谓语。6the patient is supposed to go to the hospital for_checks. acommon bnormal cregular dusual 答案c 解析考查形容词辨析。regular checks“常规检查”。句意为:(医生)建议这位病人应该 到医院进行常规检查。这里指的是定期的检查,所以选regular。7bill wasnt happy about the delay of the report by jason, and _. ai was neither bneither was i ci was either deither was i 答案b 解析句意为:bill对jason耽误了报告的事不高兴,我也是(我也不高兴)。表示“某人 也不时”,应该用“neither/nor助动词/be动词/情态动词主语”。8it is_great honor for china to develop_fastest computer in todays world. aa;the ban;the can;an da;a 答案a 解析an honor一件荣耀的事; fastest 最高级前加the。9our greek cities used to _ against each other just for the honour of winning. arun for bcompete ccomplete dbeat 答案b 解析句意为:我们希腊各个城市之间曾经为了赢得的荣誉而彼此竞争。run for竞选; compete竞争;complete完成;beat打败。10we know playing computer games for long time can harm ones _health. aregular bmagical cphysical dreliable 答案c解析考查形容词辨析。句意为:我们知道长时间玩电脑游戏对我们的身体健康有害。physical health指的是身体健康。regular定期的;magical魔术的;reliable可靠的。11the footballer has _ breaking the rule. aadmitted bpromised cpermitted dcommitted 答案a 解析只有admit后跟v.ing形式作宾语。12no need to push.lets get on the train _. aeach other bone after another cone by another done after the other 答案b 解析句意为:没必要挤,让我们一个接一个地上火车。one after another陆续地,一个 接一个地。13tired and disappointed, the rescue team finally reached_used to be a village. awhere bthat cwhen dwhat 答案d解析what引导宾语从句,并在从句中作主语。where 和when 为连接副词,不能作主语。that 引导宾语从句时不充当句子成分。14the young man who killed six policemen was _ with killing. acharged bgiven csentenced dpunished 答案a 解析charge sb.with doing sth.指控某人做某事,此处是该结构的被动形式。15do you know the school_in your university? yes.its “never lose hope” amotto bspeech cexpression dmatter 答案a解析考查名词辨析。这里表示“校训”,即“座右铭,警句”,所以用motto。句意为:你知道你们大学的校训吗?知道。是“never lose hope”。16my interests include football,bowling and surfing the web_studying my favorite subjects.ainstead of bas well ascless than drather than答案b解析此处是用来连接两个同等的成分,且由句意知此处应是“除之外还有”,故选b项。17would you please give us an example_your opinion on “two olympics, equal splendor”?ain charge of bin need ofcin favor of din honor of答案c解析句意为:请你给我们举个例子来支持你的观点两个奥运,平等光彩,好吗?in charge of掌管;in need of需要;in favor of支持;in honor of纪念。由句意可知c项正确。18the writer goes to the library every_days and hell finish the novel within_days.aa few;a few bfew;fewcfew;a few da few;few答案c解析every few days每几天;few前不加a,因为every修饰few。a few表示“一些”。19as a matter of fact,getting rid of a bad habit is_forming a good one.aan effort much as bmuch an effort ascas an effort much as das much an effort as答案d解析在as(so).as中,第一个as(so)为副词,后接形容词;第二个as是连词后跟名词或从句,该题正确的语序是as much an effort as。20when can i know the result?be patient!it_until 6 oclock.ahas not been announced bshould be announcedcwill be announced dwill not be announced答案d解析由“be patient!”可以看出,结果还没有宣布,应该用将来时,所以排除a项。此句中用了not.until结构,答语句意为:耐心点,结果六点钟才会宣布。故选d项。.阅读理解ai live in mumbai,india,a big city,but i came from a remote kerala village.when i was a boy,hardly anyone spoke english around me.so,at the age of nine,dad sent me to montfort,an exclusive boarding school.there,i had to speak english or be punished.my uniform was typical of english public school:grey jacket,tie,and black leather shoesso different from the clothes most people in my village wore.and our official school sport was cricket(板球),something id never heard of,let alone played,before arriving.montfort had been built for the children of the british officials who once ruled india,but by the time i arrived in 1961,nearly all the students were from powerful indian families.its english traditions,however,continued.when i returned home for the holidays still wearing my uniform,people stared at me like i was an alien.“speak some english,”they teased.looking back,i unwittingly brought a bit of english culture to my village.but english and too much western influence are precisely what many traditionalists and politicians fear.they ask:will such influences finish off our own culture?various leaders have tried to erase the british traditions,pulling down old british statues and replacing many britishrule city names with older native names.some even advocate changing our weekly day of rest from the “western” sunday to the “hindu” tuesday.extreme responses i say.you cant change history,and its only natural for foreign influences to affect a nations culture.so indian culture,as it is today,is really a mixture derived from centuries of foreign invasions.add to that the massive changes of the 20th century resulting from the television,jetage travel,the internet,etc.everything from clothes and language to food keeps changing,yet we remain indian.i believe that asian cultures are too ancient and deeprooted to be weakened by foreign influences.allow me to illustrate my point.some time ago,i took my visiting singaporebornandraised cousin to a chinese restaurant for dinner.later,while driving home,i talked about the fine chinese food wed just had.“was that chinese food?”my cousin exclaimed.“oh,i didnt know.” it must have tasted too indian for him to realise it.meanwhile,like countless others,my village has transformed over the past decades.many people wear modern clothes and tv brings cricket into local homes.theres even an englishlanguage school,where you can hear kids giggling,yelling,flirtingall in english,but with an indian accent.just like the chinese food you get in india.are these foreign influences something to worry about?i dont think so.indias chinese food tastes pretty good to me!1what can we infer about the author? ahe was a supporter of british rule in india. bhe came from a wealthy family. chis family was unpopular in the village. dhe was partly educated in britain. 答案b 解析推理判断题。由文章第二段可知作者上的学校里“nearly all the students were from powerful indian families”(几乎所有的学生都是来自印度很有权利的家庭),可推断作者来 自一个富裕的家庭,故选b。2which of the following are mentioned by the author as british influences on indian society? aplace names blanguage cfood darchitecture esport feducation aa,b,d,e bb,d,e,f ca,b,e,f db,c,e,f 答案c 解析事实细节题。根据文章第一段中“there,i had to speak english” (在那里我必须 说英语)和“our official school sport was cricket(板球)”,第二段中“its english traditions, however,continued.”(学校里延续了英国的传统),第五段中“replacing many britishrule city names with older native names”(说明之前许多城市的名称在英国统治印度期间被改 变了),可知英国曾影响了印度的语言(b)、运动(e)、教育(f)以及地名(a),故选c。 3why does the author use the example of chinese food in india? ato show how foreign customs are adapted to suit local conditions. bto argue that overseas influences have enriched the lives of local people. cto explain why foreign influences on local culture should be limited. dto indicate the loss of local cultural traditions resulting from foreign influences. 答案a 解析推理判断题。由文章倒数第三段最后一句“it must have tasted too indian for him to realise it.”(对他而言这一定是太印度化了,都意识不到这是中餐了。)可推断,作者举中 餐的例子是为了说明国外的文化已与当地的情况相融合,适应了当地的情况,故选a。4in the last part of the passage,the author again refers to his village to show_. alife there has improved a lot bits culture has become less indian cculture continues to change over time dhis disapproval of modern youth 答案c 解析推理判断题。由文章倒数第二段第一句中“.my village has transformed over the past decades.”(我的家乡在过去几十年里也改变了很多),可推断文化也是随着时间一直 变化的,故选c。5the main purpose of the passage is to_. ainform bpersuade cdescribe dcriticise 答案b 解析目的意图题。由文章最后一段可知作者对外国文化的影响持积极的态度,认为不 必担心外国文化的影响。联系全文大意,可知作者写这篇文章的目的是说服大家接受外 国文化,故选b。inform通知;describe描述;criticise批评。bin college i didnt appreciate the value of money,and spent every last cent i made.to make things worse,i also managed to get 12 credit cards by the time i was 21.tired of having no money,i needed to find my way to stand out.rather than finding productive ways to use my money or save it for the future,i decided to blow it all on designer purses and any good high heels i could find.i only worked one day a week at a gas station with low pay.within a year,i got $18,000 of the credit card debt.for the next two years,i paid only minimum payments since i couldnt afford to pay much more than that.the total of minimum payments was about $600 a month,so it was impossible to make ends meet.i began to feel like a hamster(仓鼠) running on a wheel.in 2008,i decided to reduce my debt.i didnt want to take out a loan but wanted my debt to be one monthly payment with lower interest.i was somewhat smart and found consumer credit counseling services of greater milwaukee (cccs)it is offered through a local reputable healthcare provider and is a part of the national foundation for credit counseling.with cccs,my debts were still with my creditors,but the interest rates were all lowered and cccs acted somewhat like a debt management company.i would pay them,and theyd disperse(分散) payments to all my creditors.they charged me $35 a month,which is a small fee considering how much interest they were saving me for being in the program.it has been a struggle since i am still a part of the program and currently pay $410 a month.i started the program in january 2008 with a balance of $18,000,and i am now down to $1,200.this should be paid off by the end of this summer.sure,it has taken three years.thats like paying off a car!i cant imagine what my balances would be if i had not entered this program.the good thing about having had a debt management plan is not only that i am getting rid of my debt,but also that i learned how to better manage my money.i havent had a credit card in three and a half years and have done well without it.6what do we know about the author from paragraph 1? ashe knew how to invest with her money. bshe worked at a gas station to save money. cshe got into debt because of over consumption. dshe got used to the hard life in college. 答案c 解析细节理解题。根据第一段“in college i didnt appreciate the value of money,and spent every last cent i made.”可知,答案为c项。a项表示作者会投资,不符合主题;b 项以偏概全;d项与事实相反。7wh

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论