湖南省怀化市鹤城区高考英语二轮复习 阅读理解联合演练(2).doc_第1页
湖南省怀化市鹤城区高考英语二轮复习 阅读理解联合演练(2).doc_第2页
湖南省怀化市鹤城区高考英语二轮复习 阅读理解联合演练(2).doc_第3页
湖南省怀化市鹤城区高考英语二轮复习 阅读理解联合演练(2).doc_第4页
湖南省怀化市鹤城区高考英语二轮复习 阅读理解联合演练(2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解联合演练(2)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。in 1993, new york state ordered stores to charge a deposit on beverage (=drink) containers. within a year, consumers had returned millions of aluminum cans and glass and plastic bottles. plenty of companies were eager to accept the aluminum and glass as raw material for new products, but because few could figure out what to do with the plastic, much of it wound end up buried in landfills(垃圾填埋场). the problem was not limited to new york. unfortunately, there were too few uses for second-hand plastic.today, one out of five plastic soda bottles is recycled in the united states. the reason for the change is that now there are dozens of companies across the country buying discarded plastic soda bottles and turning them into fence post, paint brushes, etc.as the new york experience shows, recycling involves more than simply separating valuable materials from the rest of the rubbish. a discard remains a discard until somebody figures out how to give it a second life and until economic arrangements exist to give that second life value. without adequate markets to absorb materials collected for recycling, throwaways actually depress prices for used materials.shrinking landfill space and rising costs for burying and burning rubbish are forcing local governments to look more closely at recycling. in many areas, the east coast especially, recycling is already the least expensive waste-management option. for every ton of waste recycled, a city avoids paying for its disposal, which, in parts of new york, amounts to savings of more than $100 per ton. recycling also stimulates the local economy by creating jobs and reduces the pollution control and energy costs of industries that make recycled products by giving them a more refined raw material.6. what regulation was issued by new york state concerning beverage containers?a. a fee should be charged on used containers for recycling.b. throwaways should be collected by the state for recycling.c. consumers had to pay for beverage containers and could get their money back on returning them.d. beverage companies should be responsible for collecting and reusing discarded plastic soda bottles.7 the returned plastic bottles in new york used to .a. be turned into raw materialsb. be separated from other rubbish c. have a second-life valued. end up somewhere underground8. the key problem in dealing with returned plastic beverage containers is .a. how to reduce their recycling costsb. to sell them at a profitable pricec. how to turn them into useful thingsd. to lower the prices for used materials9. recycling has become the first choice for the disposal of rubbish because .a. recycling causes little pollutionb. other methods are more expensivec. recycling has great appeal for the joblessd. local governments find it easy to manage10 it can be concluded from the passage that .a.recycling is to be recommended both economically and environmentallyb. local governments in the u. s. can expect big profits from recyclingc. rubbish is a potential remedy for the shortage of raw materialsd. landfills will still be widely used for waste disposal 全解全析本文讲美国纽约1993年颁布法令要求商场就饮料瓶对顾客收费后的执行情况。c 推理判断题。由第一段第一句和第二句可推知。d 细节理解题。由第一段第三句中的but分句可知。c 细节理解题。由第一段最后一句和第三段第二句可知。b 细节理解题。由最后一段第二句可知。a 推理判断题。由最后一段的最后一句可推知。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。 (2013湖南,c)its such a happylooking library, painted yellow, decorated with palmtree stickers and sheltered from the florida sun by its own roof. about the size of a microwave oven, its pedestrianfriendly, too, waiting for book lovers next to a sidewalk in palm beach country estates, along the northern boundary of palm beach gardens.its a library built with love.a year ago, shortly after janey henriksen saw a brian williams report about the little free library organization, a wisconsinbased nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available, she announced to her family of four, “thats what were going to do for our spring break!”son austin, now a 10thgrader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox. but janey insisted, and husband peter unwillingly got to work. the 51yearold owner of a ship supply company modified a small wooden house that hed built years earlier for daughter abbies toy horses, and made a door of glass.after adding the librarys final touches (装点), the family hung a signboard on the front, instructing users to “take a book, return a book,” and making the henriksen library, now one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the world, the only little free library in palm beach county.they stocked it with 20 or so books theyd already read, a mix of science fiction, reference titles, novels and kids favorites. “i told them, keep in mind that you might not see it again,” said janey, a stayathome mom.since then, the collection keeps replenishing (补充) itself, thanks to ongoing donations from borrowers. the library now gets an average of five visits a day.the projects best payoff, says peter, are the thankyou notes left behind. “we had no idea in the beginning that it would be so popular.” 文章大意:本文是一篇说明文。介绍了little free library这家图书馆的由来及其发展。16in what way is the library “pedestrianfriendly”?ait owns a yellow roof.bit stands near a sidewalk.cit protects book lovers from the sun.dit uses palmtree stickers as decorations.答案:b细节理解题。文章第一段信息its pedestrianfriendly, too, waiting for book lovers next to a sidewalk in palm beach country estates表明这家图书馆是方便到达的,他就在人行道一侧等待读书爱好者。17janey got the idea to build a library from _.aa visit to brian williamsba spring break with her familyca book sent by one of her neighborsda report on a wisconsinbased organization答案:d细节理解题。janey henriksen读了brian williams关于little free library organization(一个威斯康辛州的非盈利组织)的报告,该组旨在促进文学,通过在社区提供可得到的免费书籍,普及这项文学意识)的一篇报告后,对家人说那就是春假期间他们一家四口要做的事。d项正确。18the library was built _.aby a ship supply companybon the basis of toy horsesclike a mailboxdwith glass答案:c细节理解题。第四段首句son austin, now a 10thgrader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox.表明这个“图书馆”像个“邮箱”。19what can we infer about the signboard?ait was made by a user of the library.bit marked a final touch to the library.cit aimed at making the library last long.dit indicated the library was a family property.答案:c推理判断题。a它是由使用者建造的图书馆;b那标志着对图书馆的最后装点;c那是为了让图书馆延续下去;d那表明这家图书馆是家庭财产。结合第五段信息(尤其是instructing users to “take a book, return a book,” and making the henriksen library)可知c项正确。20the passage tells us that the users _.adonate books to the librarybget paid to collect books for the librarycreceive thankyou notes for using the librarydvisit the library over 5 times on average daily答案:a细节理解题。倒数第二段表明,多亏了来自借阅者们不断的图书捐赠,图书供给得以补充,因此现在图书馆平均每天有5次借阅量。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013陕西,a)joshua, helmut, and bethlehem michelle o. donovanisbn 9781462058679life is not easy for nineyearold joshua during world war ii. because of his familys jewish background, they are sent to live in the concentration camps (集中营). scared and alone, joshua one day makes friends with a little mouse he calls bethlehem who becomes his closest friend.encourage me! inspirational poetrygloria coykendallisbn 9781412027854it is an easytoread collection of poems originally written to encourage in faith and to be a cure for chronic depression(长期抑郁) . cure to strengthen identity and purpose.more things in heavenbill bosworthisbn 9780595433582in his more things in heaven, bill bosworth presents the highlights of his 83 years of life, including his trips to india and the study of the writings of several great spiritual leaders.more things in heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experience.seeking the edge dr. joseph l. roseisbn 9781462031795seeking the edge provides the tools and techniques to find that edge in ones lifedriving readers to achieve success whether in your current job, finding a new job, in education, family, or even hobbies.creation or evolutionmichael ebifeghaisbn 9781450289023were humans created, or did they evolve? how old is the earth? the debate between science and religion continues to be heated. in creation or evolution, michael ebifegha examines these two opposed world views within the structure of empirical(实证的) science.文章大意:本文是五则图书广告,介绍了书名、作者、书号及内容简介。1who wrote the story about a little boy and a little mouse?abill bosworth.bmichelle o. donovan. cdr. joseph l. rose. dgloria coykendall.答案:b细节理解题。由第一则广告可知介绍了一个九岁男孩及一只小老鼠的故事,故选b项。2the isbn for the book of poems is _.a9781462031795 b9781412027854c9780595433582 d9781462058679答案:b细节理解题。由第二则广告,可知是一本诗歌选集,它的书号是b项。3what kind of readers will probably like reading more things in heaven?athose who are searching for the meaning of life.bthose who are trying to be spiritual leaders.cthose who study the art of writing.dthose who like traveling abroad.答案:a推理判断题。由第四则广告第二段可知此书会吸引那些坚持寻找人们存在的意义的人,所以可以推断出那些寻求人生意义的人会喜欢这本书。故选a项。4which of the following books explores the origin of humans?aseeking the edge.bcreation or evolution.cjoshua, helmut, and bethlehem.dmore things in heaven.答案:b细节理解题。由第五则广告第一句话were humans created, or did they evolved?可知本书是探索人类起源的。故选b项。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。nasa is moving ahead with plans to put a long-armed lander on mars icy north pole to search for clues for water and possible signs of life.the $386 million phoenix mars is planned to touch down in the martian arctic in 2008. the stationary probe will use its robotic arm to dig into the icy land and pick up soil samples to analyze. in 2002, the mars odyssey orbiter spotted evidence of ice-rich soil near the arctic surface. scientists hope the phoenix mission will find clues to the geologic history of water on the red planet and determine whether microbes existed in the ice.phoenix will be the first mission of the mars scout program, a renewed, low-cost effort to study the red planet. “the phoenix mission explores new territory in the northern plains of mars analogous to the permafrost regions on earth,” peter smith said. true to its name, phoenix rose from the ashes of previous missions. the lander for phoenix was built to fly as part of the 2001 mars surveyor program. but the program broke down after the well-known disappearance of the mars polar lander in 1999. the polar lander lost contact during a landing attempt near the planets south pole after its rocket engine shut off prematurely, causing the spacecraft to fall about 130 feet to almost certain destruction. the phoenix probe had been in storage at a lockheed martin clean room in denver before it was reused for its present mission. it will carry science instruments that were designed for the mars surveyor program including a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论