免费预览已结束,剩余11页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
文汇中学2015-2016学年度第一学期九年级英语期中试卷(说明:满分100分,考试时间90分钟) name: _ class:_ score: _一. 听力部分(15分)一、听力测试 ( 15分)i. 听录音,在a, b, c选项中选出你听到的句子。(每小题读两遍,共5小题,每小题1分)( )1. a. someone is waving to you. b. someone is waiting for you. c. someone is looking for you.( )2. a. he doesnt want to rent his car. b. he doesnt want to mend his car.c. he doesnt lend me his car.( )3. a. he needs 1,753 people to help him on the farm. b. he needs 1,357 people to help him on the farm. c. he needs 1,735 people to help him on the farm.( )4. a. jack is four years elder than bob. b. jack is four years younger than bob.c. jack is four years older than bob.( )5. a. it is said that our word is in danger. b. it is said that our world is in danger.c. it is said that our word is in dangerous.ii. 听录音,在a, b, c选项中选出与你听到的句子意思最相近的句子。(每小题读两遍,共5小题,每小题1分)( )6. a. it cost me an hour and a half to work it out. b. i paid an hour and a half for working it out. c. i spent an hour and a half working it out. ( )7. a. neither jim nor tom knew anything about it. b. both jim and tom knew something about it. c. either jim or tom knew something about it.( )8. a. today is very cold. b. how cold it is today! c. it isnt a cold day today.( )9. a. tom was a six-year-old school boy. b. tom went to school at the age of six. c. tom went to school at six.( )10. a. he is from australia. b. he is going to australia. c. he will go to australia next week.iii. 听短文,从下面每小题a,b, c 三个选项中选择最佳答案。(短文念两遍,共5小题,每小题1分)( )11. how long will the group red river stay in london? a. for about a week. b. for about a month. c. for about three weeks.( )12. what is the telephone number? a. 283-0665. b. 238-6005. c. 283-0065( )13. where will the concert (音乐会) be? a. in drinity street. b. in the south bank hall. c. near the childrens hospital.( )14. what does the speaker want to tell us? a. something about london. b. something about a pop concert. c. something about the group red river.( )15. which of the following is true? a. tickets are quite is expensive.b. all of the money will go to a childrens hospital.c. you can telephone to book tickets at 10:00 pm.二. 笔试部分(85分)i. 选择填空(15分) i. 从下面每小题的a、b、c三个选项中选出可以替换划线部分的最佳选项。(共8小题,每小题1分)( ) 1. - why do you look so worried? - because i cant solve the problem. im afraid i cant pass the exam. a. deal with b.face c. set off 【考点】动词动词短语【试题解析】考查同意词的应用。句意:-为什么你看起来这么担心啊?-因为我不能解决这个问题。恐怕我不能通过考试了。adeal with处理、应付 b. face 面对 cset off引起 根据语境,只有a才能替换划线单词,故选a。【答案】a( ) 2. he used to play a joke on jim. a. take care of b. play against c. make fun of 【考点】动词动词短语【试题解析】考查同意词组的应用。句意:他习惯于开吉姆的玩笑。atake care of 照顾 bplay against 和某人比赛 cmake fun of 开玩笑与某人 根据语境只有c能替换划线单词,故选c。【答案】c( )3. -have you ever been to abroad as an exchange student(交换生)?-no, i havent. a. to a big city b. to a foreign country c. to a different school【考点】副词【试题解析】考查同意词的应用。句意:-作为交换学生你去过国外吗?-不,我没有。ato a big city 去一个大城市 bto a foreign country 去异邦 cto a different school去不同的学校。 根据语境,只有b才能替换划线的单词。故选b。【答案】b( ) 4.he felt very sad after he failed the exam a. didnt know b. didnt pass c. didnt take【考点】动词动词短语【试题解析】考查同意词的应用。句意:他考试失败后,他觉得很难过。adidnt know 不知道 bdidnt pass 没通过 cdidnt take没带 根据语境, 只有b才能替换划线的单词。故选b。【答案】b( ) 5. to be on a diet, the fat girl eats little every day. a. lose some weight b. put on some weight c. become prettier 【考点】动词动词短语【试题解析】考查同意词组的应用。句意:为了节食,胖女孩每天少吃。alose some weight 减少重量 bput on some weight 增肥 cbecome prettier 变漂亮根据语境, 只有a才能替换划线的词组。故选b。【答案】a( ) 6. if you want to be ahead of your classmates, you have to work harder.a. in touch with b. better than c. away from【考点】词组短语【试题解析】考查同意词组的应用。句意:如果你想在你的同学前面,你必须更加努力学习。 ain touch with 接触 bbetter than 比更好 caway from相距 根据语境, 只有b才能替换划线的词组。故选b。【答案】b( )7. if you want to get first place, you must keep yourself relaxed. a. excited b. patient c. calm【考点】形容词【试题解析】考查同意词的应用。句意:如果你想获得第一名,你必须让自己放松aexcited 兴奋的 bpatient 有耐性的 ccalm镇定的 根据语境, 只有c才能替换划线的单词。故选c。【答案】c( ) 8. -what do you usually do at the weekend? -well, you see, there are plenty of good places to go, such as theatres, clubs and parks. a. a lot of b. some c. few【考点】词组短语【试题解析】考查同意词组的应用。句意:-周末你通常做什么?-你看,有很多好地方可以去,如剧院、俱乐部和公园。aa lot of 许多 bsome 一些 cfew几乎没有 根据语境, 只有a才能替换划线的词组。故选a。【答案】aii. 从下面每小题的a、b、c三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(共7小题,每小题1分)( ) 9. if you say that something is _, you think it is very bad or terrible. a. awful b. funny c. important【考点】形容词【试题解析】考查对句子的理解及词语的运用,句意:如果你说的东西是可怕的,你认为这是非常糟糕的或是可怕的。根据后句的意思,可知前面说的东西应该与后面得感觉相同。b、c不符合语境。故选a.【答案】a( ) 10. if you are _, you always have good luck. a. lucky b. worried c. surprised【考点】形容词【试题解析】考查对句子的理解及词语的运用,句意:如果你是幸运的,你总是有好的运气。根据后句的意思,可知前句说的应是高兴、开朗的人。只有a符合语境,b、c离题意较远。故选a。【答案】a( ) 11. it was raining hard and there was only one_ in the shop at that time. a. passenger b. audience c. customer【考点】名词【试题解析】考查对句子的理解及词语的运用,句意:雨下的很大,商店在那样的时间只有一个客人。apassenger 旅客 baudience 观众听众 c customer顾客 客户 商店里只有顾客,a、b不符合语境 故选c。【答案】c( ) 12. its really foolish _ what he says. a. for him to trust b. of him to trust c. to him trusting 【考点】固定句型【试题解析】考查对句子的理解及词语的运用,句意:他相信他所说的真的是愚蠢的。it is+adj.+of sb.+to do sth中的adj.跟sb.有关, 是描述不定式行为者的性格、品质的。而用for没有直接关系。根据句意故选b。【答案】b( ) 13. they lost the match and they were _by us. a. won b. hit c. beaten【考点】非谓语动词【试题解析】考查对句子的理解及词语的运用,句意:他们输了比赛,他们被我们打败了。根据前句意思,知道下句应是被我们打败了,用一般过去时的被动语态。只有c符合题意,故选c。【答案】c( ) 14. these apples in this store look_ but sell_. a. beautiful; well b. ugly; well c. well; badly 【考点】形容词副词【试题解析】考查对句子的理解及词语的运用,句意:商店里的这些苹果看起来不好看但是卖的很好。根据句中连词but,应填的是一对反义词,b、c都适合。但look well 是看起来健康的,符合题意。故选b。【答案】b( ) 15. _ he is in poor health, _ he is still busy working all day and all night. a. although; but b. although; / c. although; and【考点】连词连接词【试题解析】考查对句子的理解及词语的运用,句意:虽然他不是很健康,但是他仍就每日每夜的忙于工作。连词在汉语中是成对出现的,但在英语习惯中,只有一个就可以了。故选b。【答案】bii.完形填空(15分)阅读下面短文, 从短文后所给的a、b、c三个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。(共10小题, 每小题1.5分) do you dream of growing up quickly so you can spend your own money? earning money isnt just for people who grow up. kids can do 16 , too. earning gives you more than money. its also a learning process. 17 working to earn your own money, you will learn 18 to succeed in the world. this includes using money, understanding and 19 other people, using 20 youve learned from textbooks and using your time cleverly. earning is 21 for you. money gives choices. 22 you want to buy a better birthday gift for your grandpa, the extra money you earn helps. money gives you independence. when you earn your own money, you dont have to 23 anyone else to give you anything. 40 yuan that you earn yourself is 24 better than 160 yuan from your parents.however, dont 25 to learn. remember , what you are studying now can make you be able to earn money better in later life. ( ) 16. a. these b. them c. it ( ) 17. a. by b. with c. in ( ) 18. a. why b. how c. what( ) 19. a. working on b. talking with c. getting on with ( ) 20. a. what b. why c. which ( ) 21. a. unnecessaryb. good c. dangerous ( ) 22. a. though b. unless c. if ( ) 23. a. depend on b. look up c. give up( ) 24. a. a few b. a lot c. a lot of ( ) 25. a. rush b. accept c. wait 【考点】日常生活类【试题解析】本文主要讲的是花自己赚的钱,让自己感到成功和独立,但学生时代还是以学习为主。16细节理解题 根据上下文意思,赚钱不仅仅是大人的事,孩子们也能做到它。这里应填一个代词,代替赚钱这件事。只有c适合,故选c。17细节理解题 aby 通过某种方式 bwith 和 cin 在里 根据答案意思和上下文意思,只有a符合题意。故选a。18细节理解题 根据上下文意思,你可以通过工作赚自己的钱,你将学习在这个世界上如何成功。how+不定式,固定用法。故选b。19细节理解题 aworking on继续工作 btalking with 和某人谈论 cgetting on with和某人相处 根据答案意思及上下文意思,应该是和其他人相处也是如何成功的表现,只有c符合语境,故选c。20细节理解题 用你从书本上所学到的东西, what引导的宾语从句。故选a。21细节理解题 根据句意赚钱对用你来说是好事。根据答案意思只有b符合句意。故选b。22细节理解题 athough 虽然 bunless 除非cif 如果 根据答案意思 只有c,符合语境。故选c。 23细节理解题 根据上下文意思,当你赚到自己的钱时,你不必再依赖任何人给你东西。b、c不沾边,只有a是依靠的意思,故选a。24细节理解题 ba lot 表示程度 ca lot of 许多(后加可数和不可数名词 ) 根据句意,自己赚40元也比父母给160元强的多 。故选b25细节理解题 根据上下文意思,赚钱是好事,但是不能急于赚钱,现在重要的是学习,赚钱在以后工作中。只有a符合语境。故选a。【答案】16-20 cabca 21-25 bcabaiii. 阅读理解 (30分)i. 阅读下列短文, 从每小题的a、b、c、d四个选项中选出最佳选项。(共20小题, 每小题1.5分) ( a ) it was a cold night. the taxi driver didnt take even one passenger all day. when he went by the railway station, he saw a young man coming out with two bags in his hands. so he drove to him and asked, “ where are you going ,sir? “to the red hotel,” the young man answered. when the taxi driver heard this, he didnt feel happy any more. the young man would give him only three dollars because the hotel was near the railway station. but suddenly, he had an idea. he took the young man through many streets of the big city. after a long time, they arrived at the hotel. “here we are! you should pay me fifteen dollars, please.” the taxi driver said to the young man. “what? fifteen dollars! do you think im a fool? only last week, i took a taxi from the railway station to this hotel and i only gave the driver thirteen dollars. i know how much i have to pay for the trip.”( ) 26.the story probably happened _.a. on a winter morning . b.on a winter night . c.on a rainy day. d.on a rainy night . ( ) 27. when the driver saw the young man coming out of the railway station, he was _. a.happy b.annoyed c.disappointed d.sad ( ) 28.the driver was not happy any more because _. a.the young man didnt want to take the taxi b. the young man wouldnt give him money c. the young man was carrying two big bags d.the hotel was near the railway station and the young man would give him only three dollars. ( ) 29.maybe the taxi driver got _dollars at last. a. 3 b. 2 c.13 d.15 ( ) 30.which of the following is true?a.the two taxi drivers were both honest. b. the two taxi drivers cheated the young man.c. it is very far from the railway station to the red hotel. d. the young man knew how far it was from the railway station to the hotel. 【考点】人物传记故事类阅读【试题解析】本文主要讲的是一个很冷的夜晚乘客要去红色酒店,出租车司机故意兜圈多要乘客钱的故事,乘客不认路怕被骗,少说还是被骗了。26细节理解题 根据故事开头 it was a cold nigh这句话,可知故事发生在冬天的夜晚。故选b。27细节理解题 当司机看到年轻人走出车站时,根据上下文意思知他一天都没拉到客人了,应该是高兴的。故选a。28细节理解题 从这句话知the young man would give him only three dollars because the hotel was near the railway station.司机不高兴的原因应该是d。故选d。29细节理解题 根据短文意思,乘客自己说了13元,司机应该要了13元。故选c。30细节理解题 athe two taxi drivers were both honest.两个司机都诚实 bthe two taxi drivers cheated the young man.两个司机都骗了年轻人cit is very far from the railway station to the red hotel 红色酒店里车站很远dthe young man knew how far it was from the railway station to the hotel.年轻人知道车站离酒店有多远。 根据短文意思,只有b是正确的。【答案】26-30badcb ( b ) in todays class, i will teach you how to send birthday e-cards to friends anywhere in the world without leaving our classroom. ill show it to you on 123 greetings, which is one of the most popular free-card websites. step 1 connect your computer to the internet and go to 123 greetings. click “happy birthday”. you will see hundreds of e-cards. choose the card youd like to send.step 2 design your e-card. after clicking the card you want, youll see the “design” menu. in it you can find many things you can change to suit your taste, such as the colors and music. step 3 add your message in the message box. the message box provides space for you to type a message. think of something special and type the message into the box. step 4 enter your e-mail address. then enter the e-mail address of the recipient. choose whether you want to be notified (通知) when your birthday e-card has been read. you can also choose whether to send the card immediately or at a later time. ( ) 31. the writer is most probable a _. a. scientist b. teacher c. doctor d. farmer( ) 32. how many steps should you take to send a birthday e-cards to your friends?a. one . b. three. c. five.d. seven.( ) 33. 123 greetings is _.a. a factory that makes e-cards. b. a post office that sends birthday cards.c. an e-card website that offers a free service. d. a school that teaches how to make e-cards.( ) 34. if you want to change the music of your e-card, you need to _. a. choose another e-card. b. type your e-mail address into the box. c. go to the “design” menu d. click “send”.( ) 35. the underlined word “recipient” means “_”.a. the person who will receive the e-card. b. a person whose name isnt known . c. the person who is sending the e-card. d. a person who works for 123 greetings. 【考点】学校生活类【试题解析】本文讲的是老师教学生如何不出教室,怎样给朋友发送贺卡的一节课。31细节理解题 根据短文意思,以写作口吻可知应是老师。故选b。32细节理解题 最后一段可以算作第五步。故选c。33细节理解题 根据短文意思123 greetings,应该是发电子贺卡的网站。故选c。34细节理解题 根据这句话youll see the “design” menuin it you can find many things you can change to suit your taste, such as the colors and music可知答案。故选c。35细节理解题 发邮件,既要输入你的地址又要输入收件人的地址,前半句输了自己的地址,下面应是输收件人的地址。故选a。【答案】31-35 bccca( c )one day a man found a cocoon(蚕) of a butterfly in the forest. he sat there for several hours and watched the butterfly. suddenly, a small opening appeared and the butterfly made its great effort(努力) to force its body through that little hole. then it seemed to stop making any progress. it appeared as if it had gotten as far as it could and it could go no further.(那个蛹好象忘记了它该怎样做, 也好象停止了挣扎).so the man decided to help the butterfly. he cut off the remaining bit of the cocoon so that the butterfly would come out easily. but to his surprise, the butterfly got a heavy body and very small wings when it came out of the cocoon. the man continued to watch the butterfly because he expected that the body would grow smaller at any moment and the wings would become larger and be able to fly. but neither happened! in fact, the butterfly spent the rest of its life crawling(爬) around with a heavy body and small wings. it was never able to fly.the man was in his kindness, but he didnt understand the nature rules. before the butterfly came out of the cocoon, fluid(液体) from its body must be forced into its wings, and then would be ready for flying. it must have a hard struggle(拼搏) to get through the small opening to get its freedom from the cocoon.sometimes struggles are exactly what we need in our life. if god allowed us to go through our life without any difficulties, it would make us fail. we would not be as strong as we could have been, we could never fly. ( )36. what was the butterfly doing at the beginning of the story?a. it was trying to make a cocoon for it self. b. it was crawling around quietly on the ground.c. it was flying among the trees in the forest. d. it was struggling to get out of its cocoon. ( )37. the man cut off the remaining bit of the cocoon in order to _. a. take the butterfly home b. help the butterfly come out easilyc. kill the butterfly d. stop the butterfly growing bigger( )38. what do you think of the man? a. patient but cruel b. careful and wise c. kind but unwise d. brave and funny( )39. what does the last paragraph (段落) tell us? a. struggles are sometimes necessary in our life. b. nothing is difficult if we put our heart into it. c. every good deed will come back with good result. d. the greatest happiness in the world is to help others.( )40. what is the best title of the story? a. the love for the cocoon. b. the joy of helping each other.c. the lesson of the cocoon. d. the expectation (期待) for the butterfly【考点】人生百味类阅读【试题解析】本文讲了一个好心人帮助蝴蝶破茧,结果蝴蝶不如自己出来的强壮的故事,从而也告诉了我们一个哲理,人也是一样,要想成功变强大,必须遭受磨难,这也是自然规律。36细节理解题 根据这句话suddenly a small opening appeared, and the butterfly made its great effort to force its body through that little hole.可知这只蝴蝶正努力从它的茧里面出来,故选d。37细节理解题 根据这句话he cut off the remaining bit of the cocoon so that the butterfly could come out easily.可知答案,故选b。38细节理解题 根据这句话the man was in his kindness, but he did not understand the nature rules.及上下文意思,故选c。39细节理解题 根据最后一段sometimes struggles are exactly what we need in our life及下文意思,可知故选a40细节理解题 这篇短文中好心的人帮助一只正在破茧的蝴蝶,结果最终却害了这只蝴蝶,从而告诉了一个深刻的人生哲理。故选c,一只茧子的教训。【答案】36-40 dbcac(d) almost everyone has dropped some food on the floor and still wanted to eat it. if someone saw you drop it, he or she might have shouted, “ 5-second rule!” this socalled rule says food is ok to eat if you pick it up in five seconds or less. but is that true?professor anthony hilton from ashton university, uk, tested the rule with his students. they found that food dropped for five seconds is le
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 复古电车城市观光游创新创业项目商业计划书
- 光伏电站与智能电网互操作性研究创新创业项目商业计划书
- 儿童体能跳跃训练游戏方案合集
- 社会工作者岗位职责与实务
- 护理经典案例分享比赛
- 外科疝气术后护理查房
- 房地产项目投资分析报告实例
- 中职校招生宣传文案模板
- 预应力混凝土梁桥裂缝控制技术
- 智力障碍儿童康复训练教案设计示范
- 第2章 Windows 10 操作系统
- 98ps霸王的大陆武将出场明细
- 小青蛙找老婆
- 每个人的经济学知到章节答案智慧树2023年海南职业技术学院
- 基层卫勤保障中的相关问题及对策探析
- GB/T 8350-2008输送链、附件和链轮
- 员工食堂应急预案-食堂应急预案和应急措施
- 经方论治冠心病(一)课件
- 宏观经济学-期中报告彩印
- 单词辨音技巧与练习
- 大学生创新创业基础全书电子教案完整版课件最全ppt整本书教学教程最新讲义
评论
0/150
提交评论