全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
专题限时训练(三十一)记叙文型阅读简答(二)(限时:25分钟)(一)there are so many less fortunate people in the world. if you have the extra money, why not buy a sandwich for someone who looks hungry? id never give them money as they might spend it on drugs or alcohol if they have a problem.my mother and i went grocery shopping one day and she bought a sandwich and gave it to a man who was asking for change. my sister often buys backpacks and fills them with a toothbrush, toothpaste, some snacks, some water and other little things and she hands them out to homeless people. my coworker usually runs to buy coffee for us all and shell let others go in front of her. i think theyre so kind and i respect them.i was driving behind someone the other day and they threw out garbage from their window and it hit my windshield(挡风玻璃). i was angry, so i honked my horn at them. i dont want to live in a dirty world but clearly those people do. actually, once a month we can spend some time in cleaning up our city.my friends and i often honk, smile and wave out of the car window at people who look lonely while walking down the street. we love seeing them smile back and wave at us.think about other peoples feelings instead of your own. the world is full of selfish people. lets try to change them to selfless people. when i do something good for others, it makes me feel good about myself. money doesnt buy happiness, but helping others does. so do a good deed today.1why does the writer refuse to give money to those hungry people? (no more than 14 words)_2why does the writers sister often fill her backpacks with little things? (no more than 11 words)_3why does the writer like doing something good for others? (no more than 9 words)_4in the writers opinion, how can we achieve happiness? (no more than 4 words)_(二)i remember julie coming to the front of the classroom after class one autumn day in september, 1986. while most of the other students hurriedly left to relax, julie remained to ask me questions about the next weeks exam. the day after our conversation, she was struck by a car. the doctor said to julies parents, “your julie has only a few hours to live. would you consider donating some of julies organs?” julies mother said, “yes. julie always gave to others while she was alive. she would want to give in death.” “julie died right after her twentieth birthdaytwentyfour years ago. she left us with happy memories,” says julies mother, now in her seventies. “nothing could possibly be as heartbreaking as the death of your child, for your heart breaks again and again on each birthday. at each milestone: when she would have graduated; when she might have marriedbut julies life was a gift to us. knowing that in her death she gave the gift of life to others is comforting to us, and remembering that we carried out her wishes has helped us deal with her death.” julies mother continued to say, “you and julies other friends and teachers were an important part of her life. your teaching influenced her life, and you remind us that our love for julie and julies love for others are alive today.” i hold the thought that i may have had a small part in teaching julie how to live. but sheand her familyare still teaching me an even greater lessonhow to die. 1what killed julie?(no more than 4 words)_2in the opinion of julies mother, who made julies life meaningful? (no more than 5 words)_3why did julies parents donate some of her organs to others?(no more than 9 words)_4what did the author learn from julie and her family?(no more than 4 words)_(三)there was once a clown(小丑) named lemon. he was a lot of fun, but also very careless. whenever he did anything, he almost always ended up tearing his jacket, getting a hole in his sock, or ripping(裂开) the knee of his trousers. everyone said he should take more care, but lemon found that really boring. so, one day, he had a happy idea of buying himself a sewing machine. this machine was so fantastic that it sewed everything up within a moment. it seemed that lemon wouldnt have to worry about his things any more.soon, the most important day in lemons life arrived. it was the day when everyone in town prepared a party for him, in celebration of lemons many years of service in making the citizens laugh. that day he wouldnt have to wear his colourful clown suit. that day he would be dressed like anyone else.however, the night before, he had a look in his closet, and there wasnt a single suit in good condition. they were all ripped and torn, with dozens of sewing marks. lemon couldnt possibly go to the party dressed in those. well, lemon was sharp and clever, and he solved this problem by attending the celebration in his usual clown suit. that definitely amused the audience, but lemon wasnt happy with it. he had dreamed of being, just for one day in the year, the hero of the show, and not just the clown. very early the next day, lemon replaced all those damaged old suits, and since then, he has looked after his clothes with great care. he realized that, if a person tries to continually cover up faults, hell have no way to hide them some day.1how did lemon solve his problem mentioned in the first paragraph? (no more than 6 words)_2why did the citizens want to hold a party for lemon?(no more than 14 words)_3what was lemons dream? (no more than 10 words)_4what lesson can we learn from the story? (no more than 7 words)_专题限时训练(三十一)(一)1. because he is afraid that they might spend it on drugs or alcohol. 根据第一段“id never give them money as they might spend it on drugs or alcohol if they have a problem.”可判断作答。2. because she wants to help homeless people./because she wants to hand them out to homeless people. 根据第二段“my sister often buys backpacks and fills them with a toothbrush, toothpaste, some snacks, some water and other little things and she hands them out to homeless people.”可判断作答。3. because it makes him feel good about himself. 根据最后一段“when i do something good for others, it makes me feel good about myself.”可判断作答。4. by helping others. 根据最后一段“money doesnt buy happiness, but helping others does. so do a good deed today.”可判断作答。(二)1. a traffic accident. 根据第二段“the day after our conversation, she was struck by a car.”可判断作答。2. julies friends and teachers. 根据第五段“you and julies other friends and teachers were an important part of her life”可判断作答。3. to carry out julies wishes to help others. 根据第三段“yes. julie always gave to others while she was alive. she would want to give in death.”可判断作答。4. how to die. 根据最后一段“but sheand her familyare still teaching
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 46606.2-2025塑料粉状三聚氰胺/酚醛模塑料(MP-PMCs)第2部分:试样制备和性能测定
- GB/T 10394.3-2025收获机械饲料收获机第3部分:试验方法
- 2025福建福州市两江四岸客运有限公司票务员招聘3人笔试考试备考题库及答案解析
- 四川省第九地质大队2025年下半年公开考核招聘工作人员(13人)笔试考试参考题库及答案解析
- 2025内蒙古水利水电勘测设计院有限公司招聘20人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025福建厦门大学资产与后勤事务管理处工程管理人员招聘1人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025国家医学中心(中医类)建设单位、河南中医药大学第一附属医院研究生(第四批)招聘19人考试笔试备考试题及答案解析
- 2025广东云浮市新兴县招聘教育人才7人(华南农业大学专场)笔试考试参考题库及答案解析
- 2026年甘肃省嘉峪关市教育系统招聘公费师范毕业生和小学全科型教师37人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025中能建数字科技集团有限公司专业人才社会招聘32人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025银行贷款合同样本(官方发布版)
- 收费站监控员培训教学
- 乐理基础知识试卷及答案
- 静脉用药集中调配培训
- 2025及未来5-10年高速插秧机项目投资价值市场数据分析报告
- 护患沟通培训课件
- 安全管理人员培训课件
- 企业财务制度规范范本合集
- 2025年秋统编版(2024)小学道德与法治一年级上册期中检测试卷及答案
- 注塑件外观不良
- 2026年中国飞机MRO软件项目经营分析报告
评论
0/150
提交评论