免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广西北海市2016高考英语阅读理解【二轮】演练(4)阅读理解 about 21,000 young people in 17 american states do not attend classes in school buildings.instead, they receive their elementary(初等)and high school education by working at home on computers. the center for education reform says the united states has 67 public “cyber schools.” and that is about twice as many as two years ago. the money for students to attend a cyber school comes from the governments of the states where they live. some educators say cyber schools receive money that should support traditional public schools. they also say it is difficult to know if students are learning well.other educators praise this new form of education for letting students work at their own speed. these people say cyber schools help students who were unhappy or unsuccessful in traditional schools. they say learning at home by computer ends long bus rides for children who live far from school.whatever the judgment of cyber schools, they are getting more and more popular. for example, a new cyber school called commonwealth connections academy will take in students this fall. it will serve children in the state of pennsylvania from ages five through thirteen.children get free equipment for their online education. this includes a computer, a printer, books and technical services. parents and students talk with teachers by telephone or by sending emails through their computers when necessary.students at cyber schools usually do not know one another. but 56 such students who finished studies at western pennsylvania cyber charter school recently met for the first time. they were guests of honor at their graduation.( ) 1. what do we know from the text about students of a cyber school?a. they have to take long bus rides to school.b. they study at home rather than in classrooms.c. they receive money from traditional public schools.d. they do well in traditional school programs.【答案】:b【解析】:由文章about 21,000 young people in 17 american states do not attend classes in school buildings.instead, they receive their elementary(初等)and high school education by working at home on computers.可知b。( ) 2. what is a problem with cyber schools?a. their equipment costs a lot of money.b. they get little support from the state government.c. it is hard to know students progress in learning.d. the students find it hard to make friends.c 由they also say it is difficult to know if students are learning well 和other educators praise this new form of education for letting students work at their own speed.可知c( ) 3. cyber schools are getting popular because _a. they are less expensive for studentsb. their students can work at their own speedc. their graduates are more successful in societyd. they serve students in a wider age rangeb 细节题。other educators praise this new form of education for letting students work at their own speed.可知选b( ) 4. we can infer that the author of the text is _.a. unprejudiced in his description of cyber schoolsb. excited about the future of cyber schoolsc. doubtful about the quality of cyber schoolsd. disappeared at the development of cyber schoolsa 推断题,作者分析,及分析了好处也分析了不好的,所以应该是不带偏见的第9组阅读理解-awhen first entered, vanda restaurant does not look like much of a restaurant, but once the pleasant smells of kabob (烤肉串)hit the senses, you are incapable of calling it anything less.owned by a local couple, this persian restaurant has an inviting, homelike atmosphere that many restaurants lack.the space is small with only a few dining tables and nearly no decoration, but the environment is truly chaining.lying in a hardly noticeable street corner, the restaurant still attracts all customer especially those experienced in the delights of middle eastern cooking.a common sight is that of old persian men sitting in the corner talking loudly about world topics, watching news events on tv, drinking a black tea known as persian chair, an reading local persian newspapers all the while trying to finish off their plates piled wit food.the variety of food at the restaurant is limited, but the amount of each dish is fairly large. most of the meals can serve two people and are under $10, so not only is it affordably but practical as well.the food, especially appeals to health-conscious eaters because each dish is very healthy, made with limited fat and oil and served straight off the grill(烤肉架).the main dish that the restaurant is popular for is its kabobs, which are different style of grilled meat.one delicious and extremely healthy dish is the josiah kabob, which is made of grille chicken picks served with either rice or bread. another great kabob is the chellos kabob, kabob consenting of grilled beef.although the restaurant is small, the atmosphere and the food is delicious. it is a plan that should not be overlooked.( ) 1.when first entering the restaurant, one can find that ita. is splendidly decorated.b. has pleasant smells of kabobs.c. is crowded with dining table.d. looks like a common restaurant.( ) 2.what activity is also mentioned apart from dining in the restaurant? a. watching news events on tv. b. drinking a kind of black coffee. c. reading local english newspaper. d. discussing world topics in low voices.( ) 3.the food of the restaurant a. is served in small amounts. b. is rather expensive. c. is rich in verity. d. is very healthy ( ) 4.what is the dish jorje kabob mainly made of?a. riceb. chicken c. breadd. beef( ) 5.it can be inferred from the passage that restaurant.a. occupiesb. owns a favorable locationc. is popular for its special food d. has a quiet environment inside 【文章大意】说明文:餐厅的介绍。1. 【答案】b【解析】细节理解题。由第一段的but once the pleasant smells of kabob (烤肉串)hit the senses, you are incapable of calling it anything less.得出答案。2. a 细节理解题。要找到除了吃还能在该餐厅干嘛,关键词tv, coffee, newspaper等,找到第五段第一句,talking loudly排除d;watching tv符合b;black tea排除;persian newspaper排除c3. d 细节理解题。找到第六段,第一句:varietyis limited排除a,amountis fairly large排除c,第二句排除b,第七段health conscious, very healthy 确定d4. b 细节理解题。找到倒数第二段made of grilled chicken piece确定b5. c 推理判断题。第三段首句the space is small与a矛盾;第四段首句hardly noticeable street corner与b矛盾;第五段首句talking loudly(也是第57题d选项的错误原因)与d矛盾阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。fast-food culture serves up super-size americansstop blaming people or their genes - its an abundance of unhealthy, heavily advertised, low-cost food that underlies the nations obesity crisis.america is overlooking the real cause of its ever-expanding waistline. the problem isnt so much peoples lack of self-control. its a toxic food environment - the strips of fast-food restaurants along americas roadways, the barrage of hamburger advertising on television and the rows of candies at the checkout counter of any given convenience store.to be sure, genes and self-control play a role in obesity and the diabetes and other health problems that result. but, both face a losing battle against the ubiquity of bad food. genetics is what permits the problem to occur, but environment is what drives it. the problem with medical and psychological interventions for individuals is that the costs of treatment outweigh the benefits, and weight-gain relapse rates remain high. of particular concern is americas passive acceptance of unhealthy food. americans fail to recognize, for example, the possible damage done by such fast-food icons as ronald mcdonald.certain toxic signs are alarming:innutritious foods reign. high-fat, high-sugar foods are widely available, taste good and cost less than healthier foods. vending machines are ubiquitous, kentucky fried chicken delivers and most fast-food outlets now serve breakfast.the food industry has run amok. advertisements for prepackaged and fast foods saturate the airwaves, newspapers and magazines.physical activity has declined. most americans get less exercise than ever - walking less and driving more.as further evidence that environment is to blame, obesity has risen notably in other countries, including china, and that migrants to western countries have much higher obesity rates than their relatives back home. particularly vulnerable to the problem are american children. parents cant win this battle alone. but they might stand a chance through the following proposed policy changes:make activity more accessible, by, for example, building communities to allow more walking or biking. regulate tv food ads aimed at children and mandate equal time for pro-nutrition messages. ban fast foods and soft drinks from schools, instead forging school contracts with sports-related companies. subsidize healthy foods and drive down process of fruits and vegetables by 70 percent.such measures would take the blame off people with obesity and are the only real path to doing something constructive about this problem. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。superbabies arent happy babiesthey are drilling their infants in math and reading skills, using flashcards, books and videotapes. they are enrolling their 3-year-old in tennis lessons and entering their 4-yrar-olds in beauty contest and athletic competitions. now they are trying to educate their kids in the womb with phone-like learning devices.they are parents who want their children to be superbabies. as a distinct parental species, they have gained increasing attention in recent years, even as their overzealousness has been condemned by many child-development experts. but no one has presented evidence against the superbaby ethic in a comprehensive, authoritative way - until now, in a new book by dr. elkind, a child psychologist.these pushy parents are engaging in a form or miseducation, said dr. elkind, im alarmed by what i see. though superbaby phenomenon was first noted in upper-middle-class families several years ago, now less advantaged families seem to be adopting the attitudes of wealthy parents. increasing numbers of american youngsters are pressed to think, feel, and behave like older children and adults.the long-term consequences of parental efforts are signs of stress - stomachaches and headaches, eating and sleeping problems and changes in childrens ordinary patterns of behavior. preschoolers self-esteem can also b diminished since te tendency of children is to blame themselves when they cant do an impossible task set by an adult. there can be other more da
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025 小学六年级语文下册 词句段运用 语言表达优化课件
- 跨境电商广告投放合同协议2025年预算规划
- 跨境电商独立站域名服务变更合同2025年
- 跨境电商2025年跨境电商物流监管合同
- 口罩生产供应协议2025年运输条款
- 2025年办公楼外墙施工安全协议合同
- 2025 小学六年级语文上册童话想象特点分析课件
- 2025 小学六年级语文上册口语交际即兴应答技巧课件
- 竞业协议(2025年员工)
- 教师就业招聘面试题目及答案
- 期末冲刺备考总动员校长在教师会议上讲话:五字诀精实盯严稳
- 装修工程施工方案简单版
- 车间现场管理岗位职责模版(2篇)
- 农村宅基地父母继承协议书
- 2021年工作会议会序册模板
- 2024届上海市松江区初三一模数学试题及答案
- 《数字贸易学》教学大纲
- 新生儿先天梅毒护理查房课件
- 公司人员优化原因分析报告
- 2023年CQE工程师年度总结及下年工作展望
- 天津泰达股权激励的案例分析
评论
0/150
提交评论