免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广西柳江县2016高考英语(二轮)阅读理解摸底练习(2)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2014高考英语综合能力测试题】actually, long-distance bicycle camping is one of the most pleasurable activities i have ever experienced. i generally sleep poorly at night, but in the woods on a tour, i sleep like a baby, falling asleep with the music of insects. in the morning, i am awakened by the cheeps of birds. i eat a snack before getting up, and then i quickly pack my sleeping bag, air mattress (垫), tent, and other things and get on with my road. im slower in the morning, having less speed but a greater desire to stop at pleasant spots and enjoy the beautiful scenery. traveling by bike allows me to stop anywhere, such as grasslands, lakes, woods, and scenic spots. near lunch, i find a small grocery and buy some bread, sandwiches and fruit. then i will find a town park or other shady spots to wait out the high mid-day sun. in the afternoon, my speeds are higher, and i spend less time on stops. in the late afternoon, i start riding more slowly, and i start thinking about where i will stop. i finally find a place in the early evening, cook a simple meal and have a rest. as it starts to get dark, i put up my tent, crawl in and fall asleep. there are exciting times and difficult times as well. visiting strange or famous places and accomplishing goals are always exciting to me. i meet and talk with interesting people along the way, sometimes other traveling cyclists. appreciating beautiful views, meeting wild animals, and traveling up and down hills also stir me up. on the other hand, i may run into a rainy or hot spell(一段时间), have to repair my bike, or just find myself in a bad mood. the problems are infrequent and are easy to deal with. the pleasures remain in my mind for years.26. we can learn from the passage that the author can have a good sleep _. a. in a hotel b. at homec. in the shade d. in the woods27. in the first paragraph, the author tells us that _.a. how he sleeps during his travelb. the route of his bicycle travelc. why he rides slowly all the timed. one days activities of his bicycle travel28. it can be inferred from the first paragraph that the author _.a. cooks a simple lunchb. likes riding in the woodsc. rides fast in the morningd. enjoys a free and pleasant journey29. according to the passage, a cycle tourist may prefer _.a. a beautiful view b. a rainy dayc. a hot day d. a strong wind30. the underlined words “stir me up” in paragraph 2 is closest in meaning to “_”.a. make me bored b. make me excitedc. make me tired d. make me angry【参考答案】26-30 dddab 本文是一篇游记。作者讲述自己骑自行车旅行的经历。26. d。细节理解题。根据第一段but in the woods on a tour, i sleep like a baby可知,作者在树林中睡觉时睡得像个婴儿,虫声陪伴他入眠,鸟叫使他醒来。27. d。主旨大意题。第一段一开始就有清晰的时间顺序:at night, in the morning, near lunch, in the afternoon, in the late afternoon最后天变黑,开始睡觉,所以第一段介绍作者一天当中骑车旅行的活动,故选d具有概括性,其它选项比较片面。28. d。推理判断题。根据第一段中的traveling by bike allows me to stop anywhere.可知骑自行车旅行可以让作者随时随地停下来欣赏美景。所以作者喜欢这种自由的旅行。29. a。推理判断题。根据第一段的.a greater desire to stop at pleasant spots and enjoy the beautiful scenery. 可知答案。后三项都是骑自行车旅行不想遇到的事情。30. b。词义猜测题。根据第二段第一句there are exciting times.可知,作者有很多令人激动和困难的时候。故美景、野生动物、在山上爬上爬下都使作者很激动。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。beldon and canfield are two seashore towns, not far apartboth towns have many hotels, and in summer the hotels are full of holiday-makers and other touristslast august there was a fire at the seabreeze hotel in beldonthe next day, this news appeared on page two of the towns newspaperthe beldon post:fire at seabreezelate last night firemen hurried to the seabreeze hotel and quickly put out a small fire in a bedroomthe hotel manager said that a cigarette started the firewe say again to all our visitors: “please dont smoke cigarettes in bed” this was beldons first hotel fire for five yearsthe canfield times gave the news in these words on page one:another beldon hotel catches firelast night beldon firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the seabreeze hotelan angry holiday-maker said, “an electric lamp probably started the firethe bedroom lamps are very old at some of these hotelswhen i put my bed side light on, i heard a funny noise from the lamp” we are glad to tell our readers that this sort of adventure does not happen in canfieldwhat are the facts, then? it is never easy to find out the exact truth about an accidentthere was a fire at the seabreeze hotel last august: that is one factdo we know anything else? yes, we know that firemen went to the hotelnow what do you think of the rest of the “news”?1which of the following best gives the main idea of this text?abeldon and canfield are both good places for tourists in summer ba fire broke out at night in seabreeze hotel last summercit was not easy to find out exact truth from newspapersdtwo newspapers gave reports on the same matter2which of the following are probably facts?athe fire broke out in a bedroom at the hotelba cigarette started the firecan old lamp started the firedthe fire broke out at nightethere has never been a fire in canfieldab and cba and dcc and eda and c3the canfield times used the headline like this in order to make its readers think _ ahotels in beldon often catch firebhotels in beldon dont often catch firecthis was the second fire at the seabreeze hotel dbeldon was a good place except that hotels there are not quite safe4the canfield newspaper gave a report just the opposite to the beldon post by saying that _athe bedroom lamps were very old at the seabreeze hotelbthe bedroom lights made funny noise when the fire took placecthe firemen failed to save clothing, bedclothes and other thingsdsuch accidents never happened in canfield for the past 5 years【参考答案】14、cbac)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。read the following reviews for movies that are showing at the moment. and then answer questions.happiness(romance)happiness tells the story of two people (lisa turbot and danny roy)who work for different advertising companies. they talk on the phone all the time and dont like each other. but then they correspond by email and fall in love. this movie will be very popular with teenagers and people who like romances. it also has beautiful music.scream i(thriller)in scream i, paul(colin jacks)is a young man who joins a thriller club. each of the members tries to frighten the others. paul is told to stay in an old house for the night. everyone who has tried to stay in the house before has died. this movie is very frightening but also quite silly. it doesnt make sense for paul to stay in the house when things start to go wrong. only for people who like thrillers.pauls heroes(comedy)this is a very funny war movie set in world war two. six soldiers(including sammy turblow)have to get to italy to take secret messages to the american army there. during the movie, they dress up as women and fight with italian workers. you can guess the ending, but its great fun getting there._(drama)this is a very good drama with jack ross, a hard-working truck driver. his wife becomes ill and he has to find a doctor who can help her. in his travels he meets dr. lloyd(phil driver)who has found the cure for the illness, but jack ross has only twelve hours to get the medicine back to his wife on the other side of america. this is an excellent movie, which is very exciting.1. the underlined word “correspond” can be replaced by _.a. date b. communicate c. exchange d. write 2. a thriller is most probably a film which tells something _.a. frightening b. instructive c. humorous d. interesting 3. which of the following is the best title for the fourth film?a. a hard-working truck driver b. medicinec. a strange illness d. twelve hours4. where can we probably read the passage?a. on the sports page. b. a travel brochure. c. on the entertainment page. d. in the test book.【参考答案】14、 badc阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。mumbai, india the children in their party clothes on the stage were very excited when they received the award. and the two of them said, its unbelievable!nine-year-old rubina ali, and azharuddin ismail, 10, were living a very different life and apparently loving every minute of it. the two, some of the child stars of the oscar-winning slumdog millionaire (贫民窟的百万富翁)movie, know the indian slums very well. that was where they grew up, and it is where they will return at the end of their hollywood dream trip.but before going back home, there was an interview with the host, ryan seacrest. during the interview they smiled and repeated their disbelief at what was happening to them. to their surprise, their movie won the first place in the oscars. when the two received the award, it was late morning in the childrens home city of mumbai, where their family, friends and many fellow residents of the slums watched the results from hollywood. i dont really know what the oscars are, rubinas mother said. im just glad my daughter looks happy, though she told me she missed indian food.our children lead a dogs life, rubinas mother said, pointing at the rubbish everywhere, the open drains (下水道) and the lack of education opportunities.in a few days they will be back in mumbai and back in the slums. fortunately, according to media reports, the movies director, danny boyle, has promised to help the children he chose from the slums go to a proper school. the two dont need to worry about their daily lives because of the oscar success of slumdog millionaire. but the poverty and lack of education opportunities the centr
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 合伙做酒合同范本
- 转包咨询合同范本
- 高炉配管工岗前生产安全效果考核试卷含答案
- 豆制品制作工岗前健康知识考核试卷含答案
- 啤酒酿造工安全生产知识模拟考核试卷含答案
- 压力机(生产线)操作工岗前标准化考核试卷含答案
- 2024年中学英语阅读理解专项训练卷
- 初中生物进化专题复习题集
- 高职计算机网络技术培训教材
- 工业废水处理技术方案及运行管理手册
- SWITCH塞尔达传说旷野之息-1.6金手指127项修改使用说明教程
- 药品生产现场管理与过程控制培训ppt
- 风机及塔筒生产全流程检验分析课件
- 网页制作智慧树知到答案章节测试2023年
- 电大专科《建筑制图基础》期末机考试题
- 超星尔雅学习通《大学生心理健康教育(兰州大学版)》2022章节测试答案
- FZ/T 80002-2008服装标志、包装、运输和贮存
- 艺术管理学概论-课件
- 男女生正常交往主题班会(50张PPT)
- 铁路典型事故案例分析课件
- 学校卫生防疫工作检查清单(中小学校)
评论
0/150
提交评论