免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 4 cyberspace 基础训练.单句语法填空1an earthquake hit the city,_(destroy)many buildings and roads.2the programme was intended to focus attention _ global warming.3fancy _(sit)in the sun and doing nothing all day!4parents spend _ average of $200 a year on toys for their children.5dont handle the vase as if it _ (is) made of steel.6they were optimistic _ the good result they would struggle for.7the expert suggested _ (prepare)enough water and food for the trip,or the travelers would find it hard _(get) them when they got hungry or thirsty.8the father as well as his three children _ (be)going skating on the frozen river every sunday afternoon in winter.答案1.destroying2.on3.sitting4.an5.were6.about7.preparing;to get8.is.完成句子9the childrens faces are badly _ in the photograph.照片上孩子们的脸极其模糊不清。10_ your staying up late occasionally.偶尔晚睡并无妨害。11the prices were _,but theyre of the highest quality. 价格比平均水平高,可它们的质量是最好的。12several years later _ he became too weak.很明显,几年后他身体变得很虚弱。13finally he had to _ and in the end our dream _他终于接受了我的建议,我们的愿望实现了。答案9.out of focus10.theres no harm in11.above average12.it was clear that13.follow my suggestion;came true.课文浓缩语法填空the last three decades has seen that the internet is growing _14_ (rapid). nowadays,the number of the computers _15_ are connected to the internet is around 50 million. some experts,worrying about the crime in cyberspace,are not _16_ (optimism) about the future. for example,in the future,the computers of banks and governments may _17_ (attack) by _18_ (terror). however,many people hold an opposite view about _19_ future of cyberspace. in their opinion,the internet can bring them great convenience,such as buying books,_20_ (book) tickets and shopping on the internet. besides,people can get _21_ (entertain) from the net and television and mail service _22_ (appear). _23_ computers widely used,some experts see our future in virtual reality.答案14.rapidly15.which16.optimistic17.be attacked18.terrorists19.the20.booking21.entertainment22.will disappear23.with.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。ways to improve your memory1write about your problems.to do complex tasks we rely on our “working memory”a more efficient working memory contributes to better learning, planning, reasoning and more._24_ you sit down for 20 minutes a few times a month and write about problems that have happened to you.researchers found that it improved working memory after 5 weeks.2look at a natural scene.nature has a magical effect on us._25_ in one study people who walked around an arboretum(植物园) did 20% better on a memory test than those who went for a walk around busy streets.3say words aloud._26_ if you want to remember something in particular from a load of other things, just say it out loud.a study found memory improvements of 10% for words said out loud.4_27_meditation has been consistently found to improve cognitive functions, including memory.in one recent study, participants who meditated only 20 minutes once a day, saw boosts to their working memory and other cognitive functions.5use your body to improve memories.we dont just think with our minds, we also use our bodies.research has shown that we understand language better if its accompanied by gestures._28_ researchers trying to teach japanese verbs to english speakers found that gesturing while learning helped encode the memory.participants who used hand gestures which suggested the words were able to recall almost twice as many japanese words a week later.ameditate a little bit.bdifferent people have different memories.cwe can also use gestures to improve memories.done of natures beneficial effects is improving memory.ethere are really no effective ways to improve ones memory.freading is surely the easiest of all methods for improving memory.gone way to increase working memory capacity indirectly is through expressive writing.答案24g本段标题为write about your problems.是说明写出你的问题可以提高记忆力,选项g中的through expressive writing(通过表达性写作)与标题内容相符合。故选g。25d空格前面一句nature has a magical effect on us.说明大自然对我们有神奇的作用。选项d正是说明这些神奇的作用中的一种。故选d。26f根据本段标题say words aloud.以及空格后面的just say it out loud可知,本段内容为大声说可以提高记忆力。选项f说明的正是阅读是最简单的提高记忆力的方法。故选f。27a根据本段内容可知,冥想可以提高记忆力。故选项a可做本段的标题。28c根据本段标题use your body to improve memories.以及本段内容可知,本段说明的是身体语言可以提高记忆力。这与选项c中的use gestures to improve memories相一致。故选c。能力提升.完形填空体裁:记叙文话题:人物介绍词数:316时间:19mark sertich, a former office manager in duluth, america, has been hitting the ice every other day since the mid1980s when he was in his early 60s then.growing up, he loved hockey, but hes tried a few other _1_ over the years at various stages of his life.“when i was still working, i started _2_so, when i reached age 59, i ran my first marathon._3_ i finished five after that,” sertich recalls.plenty of _4_ has allowed sertich to stay the same weight he was when he left for the armyin 1942.aside from some hearing difficulties, he enjoys nearly _5_ health at the age of 94.and of course, like all _6_ players, hes had his share of _7_just a few months ago, weeks _8_ he was to fly to the snoopys senior world hockey tournament in california, sertich collided with(与相撞) another _9_ and his right leg was broken.doctors told him to stay off the ice for four to six weeks.“_10_, ive always been a quick healer.in three weeks, i was ready to go out there and take part in the _11_,” he says.sertich has lived alone since his wife _12_ in 2004.though he is _13_ sometimes when he misses his dead wife, others close to him say hes a(n) _14_dane youngblom, the teams organizer said, “but for his _15_i think hes probably the only one in the whole world who plays at his level.hes not just walking around on the _16_ either.hes agile(敏捷的), and hes _17_ and quickhanded.”the teams youngest players are in their 20s and they _18_ sertich.“theyre playing hockey with a man who _19_ in world war ,” youngblom says.“its pretty _20_hes such a role model to all of us.”1a.performances bchallenges csports dadventures 答案c除了喜欢冰球以外,mark sertich在一生中还尝试了其他的体育运动。下文他在59岁时参加马拉松比赛就是其中的一项体育运动。2a.running bdancing csinging djumping 答案a根据so, when i reached age 59, i ran my first marathon.可知,当mark sertich还在上班工作时,开始跑步。3a.so bwhen cbut dthen 答案d59岁参加第一次马拉松,mark sertich之后完成了5次马拉松比赛。4a.sleep bexercise cfood dwater 答案b因为喜欢锻炼,所以mark sertich的体重一直保持未改变。5a.normal bstandard cpleasant dperfect 答案d94岁时,除了有一些听力障碍以外,mark sertich非常健康。6a.hockey bfootball cbasketball dtennis 答案a根据growing up, he loved hockey以及theyre playing hockey with a man可知,mark sertich是一位冰球队员。7a.experiences bexcitements cinjuries dopinions 答案c下文的his right leg was broken说明mark sertich作为一名冰球队员,他和其他冰球队员一样会受伤。8a.after bbefore clater duntil 答案b根据in three weeks, i was ready to go out there可知,mark sertich是在参加比赛前的几个星期受伤的。9a.actor bplayer ccoach dorganizer 答案bmark sertich是与另外一位冰球队员相撞才受伤的。10a.luckily bunwillingly cstrangely dusually 答案a根据ive always been a quick healer可知,很幸运的是,尽管受伤了,但mark sertich恢复很快。11a.experiment bwar cceremony dmatch 答案d根据the snoopys senior world hockey tournament in california可知,他是去california参加比赛。12a.passed over bgave in cpassed away dran away 答案c根据when he misses his dead wife可知选项c正确。13a.delighted bworried ccalm dsad 答案d想念自己死去的妻子,mark sertich有时很悲伤。14a.success binspiration cinstructor dcheat 答案b根据下文dane youngblom所说的话可以推知,mark sertich对其他人来说是一个鼓舞。15a.age bshape cappearance dcourage 答案amark sertich在94岁高龄还在打冰球,在他这个年龄他是世界上唯一一个有高水准的冰球运动员。16a.stage bground cice dsoil 答案c根据短文第一段中的has been hitting the ice every other day可知选c。17a.absentminded bhumorous cconfident dquickminded答案d根据hes agile(敏捷的)以及and quickhanded可知选项d正确。18a.protect bunderstand crespect dbelieve 答案c年轻的队友对mark sertich很尊重。19a.fought bdisappeared cdied descaped 答案a根据when he left for the armyin 1942.可知,mark sertich在第二次世界大战中参加过战斗。20a.inspiring bunbelievable cdisappointing dimpossible 答案b94岁还能参加冰球运动,这让人难以置信。.阅读理解a体裁:说明文话题:航天词数:293时间:6the first living creatures to travel in space were the dogs of the soviet unions space program.beginning in 1951 dogs flew aboard suborbital flights to the height of 63 miles and higher.they helped to test the equipment that would later be used by humans.the first pair of dogs to fly, on july 22, 1951, were named tsygan and dezik.space dogs would make history on november 3, 1957.on this date, just one month after the historic launch of the worlds first artificial satellite, sputnik, the soviet union shocked the world again by launching sputnik 2.this satellite contained the first living creature to travel in space, a dog named laika.laika was to have orbited for a week or more until her food and oxygen ran out.in fact, laika lasted only hours in orbit before over heating in her capsule(太空舱) took her life.that next step, occurred in august 1960, when the dogs belka and strelka made 18 orbits of earth and returned alive.like laika before them, they became distinguished,featured in newspapers and magazines around the world.six more orbital dog flights over the next eight months further tested the equipment necessary for humans to follow in the dogs footsteps.that historic event happened on april 12, 1961, when yuri gagarin became the first human to travel in space.the role of the space dogs had proven important in advancing the exploration of space.but, they would make one final flight.in 1966, traveling aboard the cosmos 110 satellite, the dogs ugolek and veterok spent 22 days in orbit.once again dogs led the way.humans would not achieve a space flight that long for eight more years, in skylab 2.【语篇解读】狗也能上太空旅行?是的,狗作为第一位上太空的动物,确实为太空探索起到很大的作用呢。21which of the following dogs first traveled in space?atsygan. blaika. cbelka. dugolek.答案b细节理解题。根据第二段中的this satellite contained the first living creature to travel in space, a dog named laika.可知,第一个在太空旅行的狗的名字是laika。22from the passage we may infer that _alaika couldnt return to the earth alivebtsygan and dezik became world famous after they returned to the earth safelyclaika was not as famous as belka and strelka dman traveled earlier in space than dogs答案a推理判断题。根据第二段中的laika lasted only hours in orbit before over heating in her capsule(太空舱) took her life.可以推测laika没能活着回到地球。23the underlined word “distinguished” in paragraph 3 probably means _acrazy bterrified canxious dfamous 答案d词义猜测题。根据画线单词后面的featured in newspapers and magazines around the world可知,画线单词的意思应该是“出名;著名”之意。24according to the passage, space dogs _aplayed an important part in space explorationbwere used to walk on the surface of planets instead of mancdid more research work than man when traveling in spacedcould stay longer in space than man 答案a细节理解题。根据最后一段第一句可知答案。b体裁:记叙文话题:人物词数:305时间:6at 80 years old, scientist jane goodall continues to enjoy the joy of discovery.“trees can communicate with each other,” she said during her nov.16, 2014 china visit to celebrate the 20th anniversary of the china establishment of her youth organization roots & shoots, which has grown to more than 600 branches in the country among 150,000 active groups globally.jane goodall still travels 300 days a year in all around the world and says she absorbs energy from the inspired people she meets in each country.the elderly activist and the youth take inspiration from each other.on nov.16, 2014, she visited the project of roots & shoots which was set up in beijing.“she thought our project was great,” says 16yearold beijing experimental high school student qi zhengyang, whose group helps protect a wetlands in the suburbs of beijing.“she said were doing a good job.she paid attention to us.”jane goodall plans to continue to set up roots & shoots branches as many as possible throughout the world.“ill go on as long as i can,” she says.“i hope i maintain physical health as long as possible because theres so much to do.” her aspiration for the organization in china is to expand in rural areas.most branches are in big cities as beijing and shanghai.it was publishing her findings about chimpanzees (my friends the wild chimpanzees) more than half a century ago that made jane goodall a household name in the world.she was named united nations messenger of peace in 2002.some of the members in roots & shoots realize goodall is 80 and has already considered wholl lead the movement once shes gone.“it can be all of us,” she says.“a group is stronger than one person.we can do more working together.”25which of the following can be the best title for the passage?ajane goodall is still active in her workbthe brief introduction to jane goodallcthe great discoveries of jane goodalldthe influence of jane goodalls works答案a主旨大意题。本文介绍了80高龄的生物学家 jane goodall依然积极工作。短文第一句at 80 years old, scientist jane goodall continues to enjoy the joy of discovery.以及jane goodall still travels 300 days a year in all around the world揭示了文章的主题。故选项a可作文章标题。26jane goodall came to china in nov.2014 mainly for _atravellingblanguage learningcforeign affairsdattending a celebration答案d细节理解题。根据she said during her nov.16, 2014 china visit to celebrate the 20th anniversary of the china establishment of her youth organization roots & shoots可知,jane goodall 在2014年11月份来中国是参加一项庆祝活动的。27what did jane goodall think of the project of roots & shoots in beijing?ashe was unsatisfied with it.bshe thought highly of it.cshe planned to give it up.dshe took inspiration from it.答案b细节理解题。根据“she thought our project was great,”以及“she said were doing a good job.”可知,jane goodall对北京的roots & shoots项目评价很高。28we can know from the passage that _ajane goodall will soon retire after her visiting to chinabonly jane goodall can lead the organization roots & shoots cmore roots & shoots branches will be set up in rural areasdjane goodall was famous to the world when she was eighty答案c推理判断题。根据jane goodall plans to continue to set up roots & shoots branches as many as possible throughout the world.以及her aspiration for the organization in china is to expand in rural areas可知,jane goodall的志向是将roots & shoots的分支机构扩大到农村,由此可知,农村将会设立更多的roots & shoots的分支机构。.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。how to work faster and smarterstructure.planning, using productivity tools, and scheduling tasks on your calendar can help.set yourself up to win by breaking tasks down into manageable small tasks._29_ and you still have time to take care of yourself, such as eating well, exercising, relaxing, etc.without selfcare, you lose efficiency due to being overworked.dont multitask.there is an illusion(错觉) that doing many things at once i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年重庆工贸职业技术学院单招职业倾向性考试题库带答案
- 2025广西柳州市救助管理站招聘1人参考题库及一套答案详解
- 2025年河北省省直及部分省辖市事业单位招聘考试真题试卷 公共基础知识及答案详解(必刷)
- 教师教资考试题库及答案
- 2025年甘肃省张掖经济技术开发区管理委员会招聘化工产业集中区应急监管人员参考题库含答案详解(模拟题)
- 2026年河北工业职业技术大学单招职业适应性考试题库带答案
- 2026年青海卫生职业技术学院单招职业适应性测试题库新版
- 2025广东中山市公路事务中心所属事业单位招聘事业单位人员4人参考题库含答案详解ab卷
- 2026年内蒙古化工职业学院单招职业适应性考试必刷测试卷及答案1套
- 2025年湖南张家界桑植县事业单位公开招聘87人参考题库附答案详解(预热题)
- 运动馆安全培训课件
- 2025江苏南京玄武区招聘社区工作者和“两新”组织专职党务工作人员70人考试参考试题及答案解析
- 涂装知识培训课件
- 2025年国家开放大学《体育保健学》期末考试备考试题及答案解析
- 2025四川成都新都投资集团有限公司招聘23人笔试历年参考题库附带答案详解
- 热成像在桥梁检测中的应用-洞察及研究
- 2025年内蒙古自治区直属国有企业招聘考试笔试试题(含答案)
- 化工项目安全设计培训课件
- 中国资源循环集团有限公司子公司招聘笔试题库2025
- 海关安检课件
- 校企合作混合所有制学院协议范本
评论
0/150
提交评论