




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
module 2 the renaissance “阅读七选五完形”组合练练题型(限时:35分钟).阅读理解(2016衡水一中高三模拟)michelangelo buonarroti was born in caprese, italy on march 6,1475.he was still young when his family moved to florence where michelangelo grew up. his mother died when he was only six years old. growing up in florence during the italian renaissance was the perfect stage of young michelangelos life. even as a child all he wanted to do was painting and to be an artist.at the age of thirteen, he went to learn from domenico ghirlandaio, who was not only a painter but also an artist. michelangelos talents became apparent as he worked for domenico. within a year or so domenico sent him to the powerful medici family to continue his training under the sculptor (雕刻家) bertoldo di geovanni. michelangelo was able to work with some of the finest artists and philosophers of the time. during the next few years, michelangelo produced many famous sculptures including madonna of the steps, battle of the centaurs and bacchus.in 1496 michelangelo moved to rome. a year later he was asked to make a sculpture called the pieta. it would become one of the masterpieces of renaissance art. today this sculpture sits in st. peters basilica in the vatican. it is the only piece of art that michelangelo signed.michelangelos fame (名声) as a great artist began to grow. he returned to florence and was asked to create a large statue of david. it took him a couple of years to finish the giant statue. the piece of marble (大理石) he began with was very tall and thin. many people didnt think he could do much with it. he worked without letting anyone see it until it was finished. david became michelangelos most famous work of art. it is thirteen feet tall and is the largest statue made since ancient rome. it is considered by many experts in art to be a nearly perfect sculpture. today the statue sits at the academy of fine arts in florence, italy.语篇解读:本文是一篇人物传记。米开朗基罗是意大利文艺复兴时期著名的艺术家,本文向我们介绍了一些他的生平事迹。1what can we learn about michelangelo as a young child?ahe lived a very hard life.bhe showed great interest in art.che wanted to go to florence very much.dhe didnt have much time to learn painting.解析:选b推理判断题。根据第一段的“even as a child all he wanted to do was painting and to be an artist”可推断,米开朗基罗小时候就对艺术很感兴趣。2michelangelo was sent to work under the sculptor bertoldo di geovanni most probably because_.amichelangelo had lost his interest in paintingbdomenico didnt think michelangelo had a gift for paintingcbertoldo di geovanni offered to show michelangelo sculpturesddomenico wanted michelangelo to make better use of his gift there解析:选d推理判断题。根据第二段的第二、第三句可推断,domenico 是为了米开朗基罗能更好地利用自己的天赋才把他送到bertoldo di geovanni 那里去工作的。3what sculpture by michelangelo will you see in st.peters basilica?abacchus.bthe pieta.cmadonna of the steps. dbattle of the centaurs.解析:选b细节理解题。根据第三段的第二至四句可知,应选b。4when michelangelo began his work on creating a large statue of david,many people_.acouldnt wait to make fun of his workbthought he would finish it within monthscknew it would be his most famous work of artddidnt think he would make good use of it解析:选d细节理解题。根据第四段的“many people didnt think he could do much with it”可知,一开始很多人认为那块大理石不适合雕刻那个作品。.阅读七选五on punctualitya punctual man is in the habit of doing everything at the proper time and is never late in keeping an appointment.the unpunctual man, on the other hand, never does what he has to do at the proper time. _1_ there is a proverb that says, “time flies never to be recalled.” this is very true. _2_ time is more valuable than material things. in fact, time is life itself, and the unpunctual man is forever wasting and mismanaging his own valuable assets as well as others. the unpunctual man is always complaining that he finds no time to answer letters, or to return calls, or to keep appointments promptly. _3_ he knows that he cant get through his immense amount of work unless he faithfully keeps every appointment promptly and deals with every piece of work when it has to be attended to._4_ if a person is invited to a dinner and arrives later than expected, he keeps all the other guests and the host waiting him alone. this is great disrespect._5_ imagine how it would be if those who are entrusted with important tasks failed to be at their proper place at the appointed time. a man who is known to be habitually unpunctual is never trusted by his friends or his fellow men. and the unpunctual man is a source of annoyance both to others and to himself.afailure to be punctual is a sign of disrespect towards others.ba lost thing may be found again, but lost time can never be regained.che is always in a hurry and in the end loses both his time and his good name.dunpunctuality is very harmful when it comes to doing ones duty.eof these the former are the majority.fbut the man who really has a great deal to do is very careful of his time and seldom complains of want of it.gbroadly speaking, humans can be divided into two classes.答案:15cbfad.完形填空(2016南昌二模)it is a timeproven fact that smile is a language. it is a universal language _1_ by the people of every nation, and the commonest way to show our _2_ will perfectly without saying anything.one day i was shopping in a small town in california. it was my misfortune to be _3_ by a clerk who seemed most _4_ and not at all concerned about my intended _5_. i bought nothing, and walked _6_ out of the store. my anger _7_ with each step. outside, standing at the corner, was a young man in his early twenties. his expressive eyes met and held mine, and in the next instant a beautiful, amazing _8_ covered his face. i gave in _9_. the power of that shining smile _10_ away all my anger, and i found the muscles in my own face happily _11_. “beautiful day, isnt it?” i said. then, suddenly something inside me sent me turning back. “i really owe you a _12_,” i said softly. his smile deepened, but he made no _13_ to answer. a mexican woman nearby stepped _14_ and said, “carlos cant speak english,” she volunteered. “shall i tell him something?” at that moment i felt changed. carlos smile had made a big person of me. “yes,” my _15_ was enthusiastic and sincere. “tell him thank you!” “thank you?” the woman seemed slightly _16_. “just tell him that,” i insisted. “surely, hell understand.”what a smile! although i have _17_ seen that young man again, ill never forget the _18_ he taught me. from then on, i became smileconscious. i practice it _19_, anywhere and everywhere, with everybody. this action on my part would always draw a goodnatured smile _20_.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。一次不愉快的购物经历让“我”很愤怒,走出商场后,“我”遇到一位对“我”微笑的男子,他的微笑让“我”怒气全消,“我”由衷感激他的微笑。由此“我”领悟到:微笑是全世界通用的语言,它可以表达我们的善意。1a.learnedbknowncunderstood ddone解析:选c根据常识可知,世界各国的人们虽然语言不通用,但是他们都能理解微笑的含义,因此微笑是一种世界各国人们都明白的全球化语言。c项意为“理解,明白”。故答案选c。2a.warm bgoodccold dfresh解析:选b根据常识可知,微笑表达的是善意,故此处应为“our good will”,意为“我们的善意”。b项意为“美好的”。故答案选b。3a.treated bentertainedcgreeted dserved解析:选d根据上一句中“i was shopping”可知,“我”在购物,空格后面是“by a clerk”,由此可知,此处应指店员为“我”提供服务,因此用serve,意为“服务”。故答案选d。4a.amazed bwarmheartedcunfriendly dconfused解析:选c根据空格后的内容“and not at all concerned about .”,再结合上文中的“misfortune”可知,此处应指这个店员很不友好。c项意为“不友好的”。故答案选c。5a.purchase bquestioncthings dcomplaint解析:选a根据上文可知,“我”在商店购物,故此处应用“purchase”,指这个店员一点也不关心“我”想买什么东西。a项意为“购买”。故答案选a。6a.quietly bangrilycsuddenly drecently解析:选b根据下一句中的“my anger”可知,本句句意为“我什么都没有买,很生气地走出商店”。b项意为“生气地”。故答案选b。7a.grew bchangedcdisappeared dwent解析:选a根据空格后的“with each step”可知,此处指“我越走越生气”。因此此处应用“grow”来表示“愤怒在增强”。故答案选a。8a.expression blookcfeeling dsmile解析:选d根据下文中的“the power of that shining smile”和“his smile deepened”可知,此处应指当“我们”目光相遇时,他给了“我”一个美丽迷人的微笑。故答案选d。9a.proudly bhappilycimmediately dluckily解析:选c此处指“看到他迷人的微笑,我立刻就被折服了”。c项意为“立即”。故答案选c。10a.threw bwentcput ddrove解析:选d根据上一句中“i gave in”和下一分句中的“happily”可知,他的微笑赶走了“我”所有的愤怒。drive away意为“驱逐,赶走”。故答案选d。11a.flying bsatisfyingcresponding dsinging解析:选c句意:他灿烂的微笑赶走了我所有的愤怒,我发现自己脸上的肌肉在快乐地回应。此处指“我”被他的微笑折服,并不由自主地向他做出回应。c项意为“回应”。故答案选c。12a.gratitude bdebtcsmile dchance解析:选aowe sb. sth.意为“欠某人某物”。根据下文中的“tell him thank you!”可知,此处应指作者认为那个年轻男子赶走了自己的愤怒,自己应该感谢他。a项意为“感激之情,感谢”。故答案选a。13a.idea battemptcmind denergy解析:选b根据下文“carlos cant speak english”可知,他不懂英语,不知道“我”说的是什么,所以没有打算回
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2024-2025学年高中物理 第二章 楞次定律和自感现象 第1节 感应电流的方向说课稿2 鲁科版选修3-2
- 10 《制作纸相框》(教学设计)人教版劳动三年级下册
- 第2课 笔形与架构-表达文字内涵说课稿高中美术人教版2019选择性必修4 设计-人教版2019
- 服装色彩配色原理教学设计中职专业课-服装设计基础-服装设计与工艺-轻工纺织大类
- 自建房租赁协议书范本5篇
- 安全相关培训课件
- 安全监督人培训宣传课件
- 美丽中国2024年第五全国国家版图知识竞赛题库及答案
- 2024秋九年级语文上册 第2单元 7敬业与乐业说课稿 新人教版
- 协会法人变更申请书
- 高校实验室安全基础课(实验室准入教育)学习通网课章节测试答案
- 【申报书】高职院校高水平专业群建设项目申报书
- 劳动教育通论1-11章完整版课件
- 《炼油与化工装置机泵 在线监测系统技术规范》
- 羽毛球竞赛编排知识与方法
- 2023数据标准管理实践
- 非洲水坝施工方案
- Unit 3 Understanding ideas The Road to Success课件 2023-2024学年高中英语外研版选择性必修第一册
- 项目需求分析文档(模板)
- 长阳清江画廊
- 四川2023年专业技术人员公需科目“数字经济与驱动发展”参考答案(通用版)
评论
0/150
提交评论