免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
module 6 films and tv programmes练(一) 第卷强化增分练练规范(限时:45分钟).语法填空(2016秦皇岛市高三质检)years ago, when i was a poor artist trying to sell my paintings in local galleries, i _1_ (live) in the heart of a city. the rent for my apartment was really cheap _2_ it was in the middle of one of the busiest neighborhoods in town. people who visited me used to ask me _3_ i could sleep. “doesnt the sound of the traffic bother you? how can you get used to _4_ much noise?” you see, there were also rows and rows of shops and bars playing loud music day and night and my apartment was above a really loud and noisy _5_. but i found it all fascinating. if i were ever short _6_ cash and couldnt afford to do anything much, which in those days was usually the case, i could always go outside and take _7_ look around. you see, there were always a great number of tourists visiting the shops, so i could always find someone _8_ (interest) to talk with. and joe, the owner of the bar below me, could always give me a little money to survive on in exchange for _9_ (do) a few odd jobs for him. at the time, i suppose, i thought i was poor. sometimes, we dont realize how _10_ (fortune) we are, do we?语篇解读:本文是一篇记叙文。作者是一个穷困潦倒的画家,住在嘈杂的闹市区。难以继日时,joe会施以援手,这让作者感到非常幸运。1lived本文描述的是多年前的事,因此用一般过去时。2because “我”的公寓的房租很便宜,因为“我”住在一个最繁忙的街区里。3how根据语境可知,此处表示“拜访我的人常问我是怎样睡着的”。how引导宾语从句,表方式。4so “so much不可数名词”意为“如此多的”。5one“我”住的公寓在一个很吵闹的商店或酒吧上面。one代指商店或酒吧。6ofbe short of意为“缺少/短缺”。7atake a look意为“看一看”,是固定结构。8interesting根据语境可知,此处表示“我找到某个有趣的人去交谈”。9doing介词“for”后应跟动词ing形式。10fortunate根据语境可知,此空应填其形容词形式。.短文改错(2016江西省九校联合考试)last night, i saw a great film, forrest gump. i am great impressed by this film, by the stories of forrest gump. forrest gump was born in small village. he was born mentally disabled, and he was discriminated by other.but his mother is a strong female who encouraged gump to be strong but live the same as normal people. beside, he meets jenny, a tragic but kindhearted girl.with the love of his mother and jenny, forrest gump begins his running all his life. i am moving by his strong willing, kindness and optimism. there are many miracles in his life what seem impossible to him. but i know it is reasonable, because of he wins them with his noble personalities.答案:第二句:greatgreatly第三句:small前加a第四句:otherothers第五句:encouragedencourages; butand第六句:besidebesides第八句:movingmoved; willingwill第九句:whatthat/which第十句:去掉of.书面表达(2016成都第三次诊断)假如你是中学生李平。最近你校规定:学生在校期间,禁止到校外就餐。现在,请你就此事给校报英文版编辑写一封信,内容包括:1学校制定此规定的理由;2同学们对此规定的反应及理由;3你的看法。注意:1.词数100左右;信的抬头与结束语已写好,不计入总词数;2文中不得透露你和所在学校的真实名字。参考词汇:食堂canteendear editor,_best wishes!yours,li ping参考范文:dear editor,im writing to talk about our schools new rule that all students are forbidden to eat out during school days.the school says for one thing, the food outside the campus isnt healthy and its safety cant be guaranteed, and for another, if students have meals in the canteen, they may save money because the food there is cheaper.however, some students are against the rule for two reasons. first, they dislike the food in the canteen because of its poor quality. in addition, the school seems to try to make more money if all students are forced to have every meal in school.personally, to make more students have meals inside the campus, the school should make the food taste nicer and offer them a larger variety of food, too.best wishes!yours,li ping练(二) 英语知识运用组合练练准度(限时:30分钟).完形填空(2016郑州市第一次质检)what do photography and foster (收养的) care have in common? apparently a lot. jennifer loomis, an experienced local photographer, and her husband were a childless couple, so they were considering _1_ a kid. as part of their _2_, they went online and visited sites containing _3_ of children up for adoption. _4_, the photos didnt really express the children. to loomis artful eye, they _5_ to let people know who the children truly were. loomis then contacted northwest adoption exchange and _6_ a free photo shoot (专业摄影) to help _7_ children show better pictures of them to adoptive parents. the _8_ readily agreed.one child who _9_ the photo shoot was deon, a lonely child who had bounced around the foster system. with loomis great _10_, a new and more handsome deon was photographed. and this had a(n) _11_ effect! soon prospective parents joanna church and sean vaillancourt saw deons new photo on the website and were attracted by the boy with bright, happy eyes (they had previously seen his old photo, but got no _12_ impression of him). contact was made, and he was _13_ their home. now church and vaillancourt have become deons parents. the _14_ was a godsend (天赐之物) to deon. he had been in and out of various foster homes since the age of 5, and was losing _15_. at age 18, children no longer qualify for foster care and must begin to _16_ themselves. this is a bitter reality for a child at age 16, _17_ one who has never really found _18_ from a home.deon is now paired with a loving family simply _19_ jennifer loomis took a better photo of him. she has completely changed deons _20_ and that of his adoptive parents.“when you give someone a chance,” deon said, “you are basically saving a life.”语篇解读:本文是一篇记叙文。女摄影师给希望被收养的孩子们提供免费的专业摄影服务,并最终帮助他们找到了合适的收养家庭。1a.photographingbinterviewingcadopting dsponsoring解析:选c根据上文中的“jennifer loomis . a childless couple”可知, loomis 和她的丈夫没有孩子,故此处指他们考虑收养(adopting)一个孩子。下文中的“for adoption”也是提示。2a.study btreatmentcsearch ddesign解析:选c根据语境可知,网上搜寻是 loomis 和丈夫寻找(search)要收养的孩子的过程的一部分。3a.images bplanscstories dideas解析:选a根据下文中的“the photos didnt really express the children”可知应选 images,指他们上网搜寻等着被收养的孩子的图片(images)。4a.however bthereforecbesides dotherwise解析:选a分析本句和前一句的逻辑关系可知,两句之间存在语义上的转折,故选 however, 指然而,这些图片都不能真正地展示这些孩子。5a.managed bfailedcdecided dtried解析:选b根据前一句中的“the photos didnt really express the children”可知,这些照片没能(failed)让人们真正了解这些孩子。6a.required bacceptedcoffered dallowed解析:选c根据下文内容可知,此处指 loomis 主动给孩子们提供(offered) 免费的专业摄影服务。 offer “提供”。7a.curious blonelychappy dwilling解析:选d此处指 loomis 给那些自愿的 (willing) 孩子提供帮助。8a.team bcouplecgovernment dorganization解析:选d空处指的是上文的“northwest adoption exchange”,它应该是一个负责孩子收养的组织(organization)。9a.attended bhelpedcrefused dlearned解析:选a根据下文可知, deon 应该是参加(attended)了这次免费的专业摄影活动,所以他才找到了理想的养父母。10a.concerns bskillscabilities dcourage解析:选b根据第一段中的“jennifer loomis, an experienced local photographer”可知,此处指由于 loomis 高超的摄影技术(skills),一个全新的、更英俊潇洒的少年呈现在了照片上。11a.permanent bimmediatecpositive dadverse解析:选b根据后文中的“soon prospective parents . have become deons parents.”可知,为孩子拍照马上(immediate)就见到了效果。permanent“长久的,永久的”;immediate“立即的,马上的”;positive“积极的”;adverse“反面的,不利的”。12a.unique bfirstcclear dnew解析:选c根据上下文语境可知,此处指这对夫妇以前也看过他的旧照片,但对他没留下清晰的(clear)印象。13a.taken for bcalled atcbrought into dcarried away解析:选c此处指 deon 被收养领回家, bring . into “把带进,领进”,符合语境。14a.match bperformancecpractice dstruggle解析:选a根据上文中的“now church and vaillancourt have become deons parents”可知应选 match,强调 deon 和养父母之间相互接受的关系。 match“相配的人(物),般配的人(物)”。下文的“deon is now paired with .”亦是提示。15a.hope bopportunitycenergy dinterest解析:选a根据上文中的“he had been in and out of various foster homes since the age of 5”可知, deon 从五岁开始,一直没有找到稳定的收养家庭,故此处指他在渐渐失去希望(hope)。16a.teach bsupportccontrol dtrust解析:选b根据上文中的“at age 18, children no longer qualify for foster care”可知,年满18岁的孩子不能再被收养,故空处的语境为他们必须自己养活(support)自己,这对于一个16岁的孩子来说是一个残酷的现实,尤其(particularly)是从来没有真正感受过家庭的幸福(happiness)的人。17a.usually bparticularlycspecially ddefinitely解析:选b参见上题解析。usually“通常”;particularly“尤其,特别”;specially“特别地,专门地”;definitely“清楚地”。18a.freedom bhappinesscanswers dchances解析:选b参见第16题解析。 happiness“幸福,快乐”。19a.though bunlesscbut dbecause解析:选d只是因为(because) loomis 给 deon 照了一张更好的照片, deon 就找到了一个充满爱意的家。 20a.attitude bmannercbehavior dlife解析:选d根据最后一段并联系全文可知,此处指 loomis 彻底改变了 deon 和他养父母的人生(life)。.语法填空(2016洛阳高三模拟)hello kitty, one of the most famous imaginary _1_ (character) in the world, greets us everywhere. since she was born, she _2_ (gain) impressive popularity she is _3_ international fashion queen.2014 was the characters 40th birthday. fans from around the world gathered _4_ (cheerful) to celebrate their love of hello kitty.hello kitty _5_ (design) as a character to attract preteenage girls. the designers could not _6_ (dream) that she would become such a _7_ (globe) star as she is today.helen mccarthy, an author and expert on japanese cartoons, explained _8_ the character is so popular. “because hello kitty is all ab
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年化妆品行业数字化美妆新技术应用研究报告及未来发展趋势预测
- 16.2025年医疗人工智能医疗影像AI质控标准与实践应用资格考核试卷
- 2025年互联网行业社交化电商模式创新研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年环保科技行业绿色科技创新与环境保护解决方案研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年科技行业云计算能力边缘计算运维管理考核试卷
- 2025重庆两江新区人才发展集团外包员工招聘5人考试笔试参考题库附答案解析
- 2026中国绿发投资集团有限公司高校毕业生招聘116人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025上海港引航站自主招聘工作人员20人考试笔试参考题库附答案解析
- 2025天津大学福州国际联合学院人事管理岗人员招聘1人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025重庆西计医院医疗人才招聘笔试考试备考题库及答案解析
- 车库进出口坡道施工方案
- 货架安全知识培训资料课件
- 文化创意产业园区工业厂房租赁与设计服务协议
- 制造业2025年质量审核指标评估方案
- (2025秋新修订)人教版二年级数学上册全册教案(教学设计)
- 2025年北京客运考试应用能力试题及答案详解大全
- 《无人机飞行控制技术》全套教学课件
- 适岗评价管理办法
- 二年级上册数学应用题100道含完整答案【名师系列】
- 东台辅警招聘考试真题2025含答案
- 中国茶马古道课件
评论
0/150
提交评论