【三维设计】高考英语二轮复习 阅读理解 时文报道类限时检测(1).doc_第1页
【三维设计】高考英语二轮复习 阅读理解 时文报道类限时检测(1).doc_第2页
【三维设计】高考英语二轮复习 阅读理解 时文报道类限时检测(1).doc_第3页
【三维设计】高考英语二轮复习 阅读理解 时文报道类限时检测(1).doc_第4页
【三维设计】高考英语二轮复习 阅读理解 时文报道类限时检测(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解之时文报道类(共3篇,限时23分钟)a(2013洛阳名校高三第四次诊断性测试)people in their sixties should go to university to retrain because they will be expected to work for longer before retirement, the government has suggested.older workers who take courses to keep their skills uptodate will be more likely to keep their jobs, claims david willetts, the higher education minister. he said the age limit on student loans to cover tuition fees had been lifted, making a degree course “great value” for older people. his comments followed a government report which found that the countrys future economic success would depend on the skills and contributions of older workers.one in four people will be older than 65 by 2033 and economists have warned that the ageing population will place a heavy burden on taxpayers unless more people work for longer. the state pension age is to rise to 67 by 2028. ministers have warned that they have no idea when younger workers in their thirties will be able to retire.mr willetts, who is accompanying david cameron in india, urged workers older than 60 to give further education serious consideration. “there is certainly a pressure for continuing to get retrained and upskilled,” he said.“higher education has an economic benefit in that if you stay uptodate with knowledge and skills you will be more employable.”mr willetts said a university course had “wider” benefits, making people more likely to lead healthy lives. “education is such a good thing that it is not reserved for only younger people,” he said. “ there will be people of all ages who will want to study. there is great value in lifelong learning.” under previous rules, students in england would get a loan to cover tuition fees only if they were younger than 54.latest figures showed that only 1,940 undergraduates starting courses last year were older than 60, out of a total of 552,240 students in britain. some 6,455 were aged between 50 and 60, according to the higher education statistics agency.语篇解读:本文是一篇新闻报道。英国政府呼吁年逾花甲者回归校园接受培训,以应对老龄化问题。1we can learn from paragraphs 1 & 2 that older workers _.ashould be retrained after retirementbhave no chance to get a loan to cover tuition feescmay hold back the countrys future economic successdare encouraged to go back to university and retrain解析:选d推理判断题。根据第一段内容可知,政府鼓励老人进大学再充电。第二段内容说老龄工人充电的好处,故d项正确。根据第一段中的“because they will be expected to work for longer before retirement” 可知a项错误;根据第二段中的“he said the age limit on student loans to cover tuition fees had been lifted, making a degree course great value for older people.”可知b项错误;根据第二段最后一句可知c项错误。2according to the passage, a person who is over _ years old can draw a pension in 2028 in britain.a54b60c65 d67解析:选d细节理解题。根据文章第三段中的“the state pension age is to rise to 67 by 2028.”可知d项正确。3what does mr willetts think of education?athere is no need for workers older than 60 to receive further education.buniversity courses have nothing to do with a healthy life.ceducation is only provided for younger people.dpeople of all ages can receive different education.解析:选d细节理解题。根据第五段中的“education is such a good thing that it is not reserved for only younger people”和“there will be people of all ages who will want to study. there is great value in lifelong learning.”可知d项正确。4what would be the best title for the passage?aover60s are told: go back to university and retrainbbritain: entering the ageing statecthe situation of education in britaindthe system of pension in britain解析:选a标题归纳题。通读全文内容尤其是文章第一段可知,本文主要介绍了英国政府鼓励60岁以上的老年人接受再教育、再培训。故a项最适合作本文标题。b(2013江西师大附中、鹰潭一中高三联考)beijing, march, 17th the japanese automaker toyota will recall some 4,400 units of fj cruiser cars in china over seat belt flaws, chinas consumer quality watchdog said saturday.the general administration of quality supervision, inspection and quarantine (gaqsiq) said on its website that toyota china will recall these imported cars produced between december 2007 and march 2013.toyota is busy working on the solution to the flaw and will release improvement methods before april 15, according to the administration.this marks toyotas second recalling this year after the auto giant announced in january that it would recall 22,869 units of lexus is cars in china due to wiper arm problems.chinas private auto ownership reached 93.09 million units by the end of 2012, up 18.3 percent compared with the year before. along with the fast expanding auto market, chinese drivers grow more concerned about the quality of their cars.also on saturday, the gaqsiq said in a statement on its website that its research has basically confirmed the german automaker volkswagens direct shift gearbox (dsg) transmission has defects which may cause engine power failures and urged volkswagen to recall defective cars after china central television (cctv) exposed volkswagens gearbox defects on friday.to better protect the interests of chinese consumers, the gaqsiq announced late last year that it would formulate a guideline to regulate a recall system for faulty cars.语篇解读:这是一篇新闻报道,日本丰田公司因安全带问题将召回在中国的一些汽车。5what does the underlined word “recall” in the first paragraph probably mean?ato ask people to return a product.bto bring something into ones mind.cto remember something from the past.dto ask someone to go back.解析:选a词义猜测题。根据第一段及全文内容可知,由于汽车的安全带裂痕问题,日本丰田公司将“召回”其在中国的4 400辆汽车,故a项正确。6according to the passage , lexus is cars were found to have_.aseat belt flawsbwiper arm problemscgearbox defectsdengine power failures解析:选b细节理解题。根据第四段中的“due to wiper arm problems”可知b项正确。7what is the purpose of regulating a recall system for faulty cars?ato limit the sales of imported cars in china.bfor a better development of national automobile industry of china.cin order to show the authority and power of gaqsiq.dfor a better protection of rights and interests of chinese consumers.解析:选d细节理解题。根据最后一段中的“to better protect the interests of chinese consumers”可知d项正确。8what was chinas private auto ownership by the end of 2011?aabout 93 million units.babout 110 million units.cabout 79 million units.dabout 90 million units.解析:选c细节理解题。根据第五段第一句“chinas private auto ownership reached 93.09 million units by the end of 2012, up 18.3 percent compared with the year before.”可知,2011年私家车保有量为93.091.18378.7 million units,四个选项中c项最接近,故选c项。9which of the following statements is probably not true according to the news?atoyota will release its improvements on faulty cars in less than a month.bchinese put more and more focus on the quality of their cars.cyou may get the information about faulty cars on the website of gaqsiq.dit was gaqsiq that first exposed volkswagens dsg defects.解析:选d正误判断题。根据倒数第二段中的“after china central television (cctv) exposed volkswagens gearbox defects on friday”可知,不是gaqsiq (国家质量监督检验检疫总局),而是中央电视台首次揭发了大众汽车的变速器缺陷问题,故d项错误。c(2013河南开封二模)ottawa after half a century at the bottom of a belgian swamp (沼泽), canadian halifax bomber lw682 will shine again, but this time on top of the bomber command memorial in london.metal from the warplane will be formed into sheets and used to make the memorials roof, a uniquely canadian contribution to the grand new memorial the largest built in london in 200 years, whose roof holds special meaning for karl kjarsgaard.director of the bomber command museum of canada, kjarsgaard has made it his personal duty to recover and repair downed halifax bombers wherever they may be.shot down over nazioccupied belgium in may of 1944, halifax lw682 crashed into a swamp. all eight men on board seven canadians and one briton perished. five bodies were recovered and buried by german troops while the remaining three were lost to the swamp when the plane sank.in 1997, kjarsgaard led a group called halifax 57 rescue (canada) to belgium to recover the bomber. after digging down almost eight metres, they struck pay dirt.“we found all of the airplane, and the three canadians still inside,” he said.while a few parts were in good enough shape to be used in halifax bomber repair projects, most of the plane was beyond repair.so what remained was melted, totalling some 680 kilograms, and then shipped home to the bomber command museum, for use in statues and monuments.about five years ago, some britons who were raising money to build the new bomber command memorial turned to kjarsgaard, asking him to help raise money in canada. he finally decided to give them half of the precious metal.kjarsgaard said most canadians dont understand the symbolic value of the halifax, a fourengine heavy bomber widely flown by canadians in the second world war. “weve forgotten that it represents the greatest sacrifice weve ever made,” he said.douglas radcliffe of the u. ks bomber command association said, “the very fact that we have a piece of a bomber, out of the thousands that were blown out of the sky . what a credit to canada.”语篇解读:本文是一篇新闻报道,kjarsgaard带领他的搜救队在比利时找到了加拿大的halifax lw682轰炸机,并将熔化后的残骸的一半送给了英国,用来建轰炸机司令部纪念馆的屋顶。10the underlined word “perished” can be replaced by _.awere missing bwere rescuedcdied dsurvived解析:选c词义猜测题。由画线词所在句的上一句可知,轰炸机在比利时被击落,坠毁到沼泽地,而下一句讲到,德军发现五具尸体并将其掩埋,据此可知,该词意为“死亡”。11what does the passage mainly talk about?ametal from a canadian bomber will be used on an english memorials roof.ba group of canadians led by kjarsgaard succeeded in repairing a shotd

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论