【优化方案】高考英语一轮复习 Unit12 Art and literature课时达标检测 新人教版必修1.doc_第1页
【优化方案】高考英语一轮复习 Unit12 Art and literature课时达标检测 新人教版必修1.doc_第2页
【优化方案】高考英语一轮复习 Unit12 Art and literature课时达标检测 新人教版必修1.doc_第3页
【优化方案】高考英语一轮复习 Unit12 Art and literature课时达标检测 新人教版必修1.doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit12 art and literature 课时达标检测(必修1,含2013年模拟试题,含答案解析).单项填空1(2013安徽皖南八校三联)i am afraid ive broken your chair._.i can easily get it fixed.adont mention it bthats rightcnot at all dnever mind解析:选d。考查情景交际。句意:恐怕我把你的椅子弄坏了。没关系,我能轻松地把它修好。never mind“不要紧,没关系”符合语境。dont mention it不用谢,是对别人表示感谢时的应答语;thats right那是对的;not at all别客气,是回答别人感谢的应答语。本题易误选为b项,考生把thats right误认为是thats all right(没关系)。2(2013安徽安庆二模)holding_2014 provincial games successfully will be_victory not only for anqing government,but for_residents of this city.athe;a;the b/;the;/c/;a;the dthe;a;/解析:选a。句意:成功举办2014年省运动会不仅对安庆市政府,而且对这个城市的居民来说都将会是一个胜利。第一空后的2014 provincial games表特指,故用定冠词;第二空后的victory在本句中表示“胜利的事情”,为抽象名词的具体化,且victory在本句中表泛指,故用不定冠词;第三空后的residents在本句中表特指,故与定冠词连用。3(2012高考四川卷)in our class there are 46 students,_ half wear glasses.ain whom bin themcof whom dof them解析:选c。考查非限制性定语从句。句意:在我们班上有46个学生,其中有一半的学生戴眼镜。做此题可用排除法。因空格前有逗号,而无连接词,再分析句子结构可以判断,这是个非限制性定语从句,故首先排除b、d两项。再根据句意可知,此处指其中的一半,表所属关系应该用of。4when_to repairing a computer,i have little knowledge of it.ai come bit comescwe come dthey come解析:选b。句意:当谈及维修电脑时,我知道得很少。when it comes/came to.是固定句式,意为“当谈及/涉及时”。5hardly could he_this amount of work in such a short time.aget through bget offcget into dget down解析:选a。句意:他几乎不能在如此短时间内完成这些工作。get through成功,通过,完成。6he has written_articles about air pollution hoping to call the attention of all people to the problem.aa series of ba large amount ofca plenty of da great deal of解析:选a。a large amount of和a great deal of修饰不可数名词;c项中多了一个a。7the little boy is very naughty.his parents dont know what to_him.ado about bcare aboutcdeal with dtalk with解析:选a。句意:这个小男孩很淘气。他父母不知拿他怎么办。可用what to do about/with him或how to deal with him。8it is so nice to hear from her._,we last met more than thirty years ago.awhats more bthat is to saycin other words dbelieve it or not解析:选d。believe it or not信不信由你。由于两人最后一次见面距现在已经有三十多年了,为了让对方相信这是事实,用了这种表达法。whats more另外;that is to say这就是说,in other words换句话说。9in france,it is the_to shake hands with people in the office every morning.acustom bbehaviourchabit dact解析:选a。habit指“个体的习惯、习性”;custom则指国家、民族或群体的“风俗”和“习惯”。10(2012高考辽宁卷)im terribly sorry to interrupt, but may i use your phone? its rather urgent. yes, _.awith pleasure bno hurrycit doesnt matter dof course解析:选d。考查交际用语。乍看本题我们会以为是对道歉的回答,因为题干中有“im terribly sorry”,但是仔细观察后我们知道,这只是引出自己的请求的客套语。“.may i.”才是本题的关键,因此排除b、c两项。a项也是对别人请求的回答,但是with pleasure是别人劳驾自己做事情时的回答。句意:“很对不起,打扰了,我能用一下你的电话吗?事情很紧急。”“当然可以。”分析语境后我们可以知道,这是别人在寻求帮助时的回答。但是帮助也分为我们去做事情和别人得到我们的允许做事情。不同情况下的回答是不一样的。其他选项中,it doesnt matter是对别人道歉的回答;no hurry是对别人催促的回答。11hiking by oneself can be fun and good for health.it may also be good for_building.arespect bfriendshipcreputation dcharacter解析:选d。根据常识便可知,运动既可增强体质也可强健个性,不会增强“尊敬”或“名声”,“友谊”虽然可以增强,但与前面的health不搭配,故答案为d项。12come on,tell me whats wrong.sometimes it helps to_your problems,you know.areply bdividecshare dseparate解析:选c。share your problems共同分担你的问题。13(2011高考山东卷)are you going to toms birthday party?_.i might have to work.ait depends bthank youcsounds great ddont mention it解析:选a。句意:你将参加汤姆的生日晚会吗?看情况吧?我可能要工作。考查情景交际。通过i might have to work.可知,说话者不一定能去汤姆的生日晚会。所以选a,其他三个选项都不符合题意。14his car_the terrible traffic jam,so he had to call off his appointment with his doctor.acame across bcame alongccame between dcame at答案:a15(2012高考大纲全国卷)what shall we do tonight then?_whatever you want.ahelp yourself bits a dealcno problem dits up to you解析:选d。考查交际用语。句意:那么,我们今晚做什么呢?你说了算你想做什么都行。a项意为“随便吃;请自便”;b项意为“就这么定了”;c项意为“没问题”;d项意为“这取决于你;你说了算”。本题的关键是答语中的“whatever you want”,既然“你想做什么都行”,那肯定是让对方拿主意,故d项正确。.阅读理解a(2012高考新课标全国卷)honey from the african forest is not only a kind of natural sugar, it is also delicious.most people, and many animals, like eating it. however, the only way for them to get that honey is to find a wild bees nest and take the honey from it. often, these nests are high up in trees, and it is difficult to find them. in parts of africa, though, people and animals looking for honey have a strange and unexpected helper a little bird called a honey guide.the honey guide does not actually like honey, but it does like the wax in the beehives (蜂房). the little bird cannot reach this wax, which is deep inside the bees nest. so, when it finds a suitable nest, it looks for someone to help it. the honey guide gives a loud cry that attracts the attention of both passing animals and people. once it has their attention, it flies through the forest, waiting from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest. when they finally arrive at the nest, the _follower reaches in to get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches. some of the honey, and the wax, always falls to the ground, and this is when the honey guide takes its share.scientists do not know why the honey guide likes eating the wax, but it is very determined in its efforts to get it. the birds seem to be able to smell wax from a long distance away. they will quickly arrive whenever a beekeeper is taking honey from his beehives, and will even enter churches when beeswax candles are being lit.【语篇解读】有一种鸟,能轻易找到蜂蜜,并借助人或其他动物的帮助,得到自己喜欢的蜂蜡。非洲森林中一种蜂蜜竟然将人或其他动物与这种鸟儿联系在一起,他们各取所需。1why is it difficult to find a wild bees nest?aits small in size.bits hidden in trees.cits covered with wax.dits hard to recognize.解析:选b。细节理解题。根据第一段的often,these nests are high up in trees,and it is difficult to find them.可知答案。野蜂窝难找是因为它通常都是隐藏在很高的树上。2what do the words “the follower” in paragraph 2 refer to?aa bee. ba bird.ca honey seeker. da beekeeper.解析:选c。词义猜测题。画线词指的是前面的passing animals and people或the curious animal or person,这些动物或人都是来找蜂蜜的,故c项正确。3the honey guide is special in the way_.ait gets its foodbit goes to churchcit sings in the forestdit reaches into bees nests解析:选a。推理判断题。这种蜂蜜向导的特殊之处就在于它们获得食物的方式与众不同。根据第二段的叙述可知,这种鸟以一种蜂蜡为食,但是这种蜂蜡在蜂窝的深处,它们够不到,于是它们便找来喜欢蜂蜜的帮手相助。4what can be the best title for the text?awild beesbwax and honeycbeekeeping in africadhoneylovers helper解析:选d。标题判断题。本文主要讲述的是非洲森林里的一种奇特的动物一种蜂蜜向导,它们帮助喜爱蜂蜜的人或其他动物寻找蜂蜜,并得到自己想要的蜂蜡,d项既概括了全文主旨,又不失风趣,helper一词很传神。为了得到不同的食物,人、动物和鸟儿互相帮助,各取所需。b(2013江西重点中学协作体第一次联考)camille mahlknecht,9,has some big fun planned for this weekend.she and other residents of agoura hills,california,plan to pick up trash during their citys annual cleanup.at the same time,wissam raed,12,will be busy volunteering too.thousands of miles away in lebanon,wissam plans to put on a play at an orphanage and bring potted plants to elderly people at a senior citizen center.some other children like nathan white,10,have personal reasons for volunteering.nathans grandmother died of a heart attack.to help raise money for medical research,nathan participated in jump rope for heart.he and five other boys took turns jumping rope for two and half hours and collected more than us $1,200 in donations for the american heart association.millions of children around the globe lend a hand to their communities every year.schools and parents also contribute to the rise in youth service.for example,many schools offer community service activities for students to join.teachers either combine volunteer work with classroom lessons or make service work a requirement.parents,on the other hand,encourage their kids to volunteer and do it with them.community service is particularly important in this depression time.as the need for monetary support and other aid has increased,many charitable organizations have experienced a significant drop in donations.camille and other children who volunteer thousands of hours annually can fill in some of the gaps.according to research,kids who start volunteering are twice as likely to continue doing good deeds when they are adults.so,grab a paintbrush,a trash bag,or whatever you need to help your community.youll love how you feel after helping others.even dirty work can be lots of fun,if its for a good cause.5whats the writers purpose of writing this passage?ato recommend youth service programs to schools.bto ask charity organizations to serve the community.cto urge children to take part in volunteering activities.dto propose alternatives for doing community services.解析:选c。主旨大意题。从文章最后一段可以看出作者明确的态度,提倡孩子多多参加志愿者活动。6what is the main idea of the 3rd paragraph?acommunity service is gaining popularity among children.bfamilies and schools help to make community service popular.cchildren now depend mor

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论