




免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山东省巨野县2016高考英语二轮阅读理解自练(6)阅读理解-aeven before my father left us, my mother had to go back to work to support our family. once i came out of the kitchen, complaining, “mom, i cant peel potatoes. i have only one hand.” mom never looked up from sewing. “you get yourself into that kitchen and peel those potatoes,” she told me. “and dont ever use that as an excuse for anything again!” in the second grade, our teacher lined up my class on the playground and had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next. when it was my turn, i shook my head. some kids behind me laughed, and i went home crying. that night i told mom about it. she hugged me, and i saw her “well see about that” look. the next afternoon, she took me back to school. at the deserted playground, mom looked carefully at the bars. “now, pull up with your right arm,” she advised. she stood by as i struggled to lift myself with my right hand until i could hook the bar with my other elbow. day after day we practiced, and she praised me for every rung i reached. ill never forget the next time, crossing the rungs, i looked down at the kids who were standing with their mouths open. one night, after a dance at my new junior high, i lay in bed sobbing. i could hear mom come into my room. “mom,” i said, weeping, “none of the boys would dance with me.” for a long time, i didnt hear anything. then she said, “oh, honey, someday youll be beating those boys off with a bat.” her voice was faint and cracking. i peeked out from my covers to see tears running down her cheeks. then i knew how much she suffered on my behalf. she had never let me see her tears.1. which of the following expressions can be used most suitably to describe mom s attitude when she made the child to peel potatoes?a. cruel. b. serious. c. strict. d. cold.答案解析:答案为c。 本题为细节推理题。由第二段妈妈说的话 “and dont ever use that as an excuse for anything again!”可知,妈妈的话语非常坚定,对孩子要求非常严格,故答案为c。2. from the passage, we know monkey bars can help a child train _.a. the skill to throw and catch thingsb. the speed of ones hand movementc. the strength and skill to hang and swayd. the bodily skill to rotate round a bar答案解析:答案为c。本题为细节推理题。由第三段 “had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next.”可知,monkey bars 要求从一根高铁杠摇荡到另外一根,即训练儿童悬挂和摇荡的力气和技巧,故c选项正确。3. what does the sentence “i saw her well see about that look” imply?a. mom believed every aim could be achieved if you stuck to it.b. the race across monkey bars was not difficult enough for a child to give up.c. mom was determined to prove she herself was better than the teacher.d. what the child had said brought mom great attraction and curiosity.答案解析:答案为a。本题为语义理解题。“i saw her well see about that look” 出现在第四段,由本句话的下文 “the next afternoon, she took me back to school. at the deserted playground, mom looked carefully at the bars.”和第五段 “day after day we practiced, and she praised me for every rung i reached.”可知,妈妈听说我因为不会monkey bars而遭到其他小朋友的嘲笑,就日复一日带我去练习,对我每一次的成功都给予表扬,可推断,妈妈那脸上的表情表明在她的内心世界里,她认为不论什么只要坚持就可以取得,故答案为a。b选项只是这句话的表层意思,c、d则离题太远。4. when the child looked down at the kids, they were standing with their mouths open because _.a. they felt sorry for what they had done beforeb. they were afraid the author might fall off and get hurtc. they wanted to see what the author would do on the barsd. they were astonished to find the authors progress答案解析:答案d。本题为细节推理题。由第三段 “some kids behind me laughed, and i went home crying.” 我不会monkey bars 遭到其他小朋友的嘲笑到第五段 “ill never forget the next time, crossing the rungs, i looked down at the kids who were standing with their mouths open.” 我会了monkey bars后,其他小朋友自然会对我的进步和成功而感到惊讶,故答案为d。5. the most probable conclusion we can draw after reading the passage is _.a. the last incident was sad enough to make mom weepb. the childs experience reminded mom of that of her ownc. mom could solve any problem except the one in the last paragraphd. in fact mom suffered more in the process of the childs growth答案解析:答案为d。本题为推理题。由最后一段最后一句话 “then i knew how much she suffered on my behalf. she had never let me see her tears.” 可知,我最后意识到妈妈在我的成长过程中比我承受的痛苦要多得多,但是她从不让我知道,故答案为d。阅读理解 boiler rooms are often dirty and steamy, but this one is clean and cool. fox point is a very new47-unit living building in south bronx, one of the citys poorest areas. two-thirds of the people living there are formerly (以前) homeless people, whose rent is paid by the government. the rest are low-income families. the boiler room has special equipment, which produces energy for electricity and heat. it reuses heat that would otherwise be lost to the air, reducing carbon emissions(碳排放)while also cutting costs. fox point is operated by palladian, a group that specializes in providing housing and services to needy, people. palladian received support from enterprise community partners (ecp), which helps build affordable housing by providing support to housing developers. ecp has created national standards for healthy, environmentally (环境方面) clever and affordable homes which are called, the green communities standards. these standards include water keeping, energy saving and the use of environmentally friendly building materials. meeting the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs. even the positioning of a window to get most daylight can help save energy.michael. bloomberg, new yorks mayor, plans to create 165,000 affordable housing units for500,000 new yorkers. almost 80% of new york citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing. so he recently announced that the citys department of housing and preservation and development (dhpd) , whose duty is to develop and keep the citys supply of affordable housing, will require all its new projects to follow ecps green standards. similar measures have been taken by other cities such as cleveland and denver, but new yorks dhpd is the largest city developer of affordable housing in the country.( ) 1. what is the purpose of describing the boiler room in the first paragraph? a. to explain the measures the city takes to care for poor people. b. to suggest that affordable housing is possible in all areas.c. to show how the environment-friendly building works.d. to compare old and new boiler rooms.( ) 2. what is an advantage of the buildings meeting the green communities standards? a. lower running costs. b. costing less in construction. c. less air to be lost in hot days.d. better prices for homeless people.( ) 3. it can be learned from the text that, a. new york city is seriously polluted b. peoples daily life causes many carbon emissions in new york cityc. a great number of people in new york city dont have houses to live ind. some other cities have developed more affordable housing than new york city( ) 4. what is the main purpose of this text? a. to call on people to pay more attention to housing problems.b. to prove that some standards are needed for affordable housing.c. to ask society to help homeless people and low-income families.d. to introduce healthy, environmentally clever-and affordable housing.语篇解读:本篇文章为科技说明文。作者以fox point居住群的boiler rooms为切入点,阐述此类房子的环保节能的优点,以及各城市特别是纽约队建造此类建筑的积极响应。1. 答案:c考点:作者的写作意图解析:从第一段最后两句,作者描述开水房仅是从一个侧面展示整个建筑群的节能,环保,可以得出答案。2. 答案:a考点:细节理解解析:依据文章第三段倒数第二句:meeting the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs.可得到答案。句意为“达到这一标准会将建筑成本提高2%,但很快会被它的低成本运行成本补回”3. 答案:b考点:细节理解解析:依据文章第四段第二句:almost 80% of new york citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing.可得出答案4. 答案:d考点:作者的写作目的解析:本文主要让读者了解这类健康、环保、经济类住房。阅读理解阅读下面短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳答案。a many people think a telephone is essential. but i think it is a pest and a time waster. very often you find it impossible to escape from some idle or curious chatter-box, or from somebody who wants something for nothing. if you have a telephone in your own house, you will admit that it tends to ring when you are asleep, or in the middle of a meal or a conversation, or when you are just going out, or when you are taking your bath. are you strong minded enough to ignore it, to say to yourself,“ah, well, it will all be the same in a hundred years time” you are not. you think there may be some important news or messages for you. i can assure you that if a message is really important it will reach you sooner or later. have you never rushed dripping from the bath, or chewing from the table, or dazed from the bed, only to be told that you are a wrong number? but you will say, you need not have your name printed in the telephone directory, and you can have a telephone which is only usable for outgoing calls. besides, you will say, isnt it important to have a telephone in case of emergencyillness, an accident, or fire? of course, you are right, but here in a thickly populated country like england one is seldom far from a telephone in case of dreadful necessity. i think perhaps i had better try to justify myself by trying to prove that what i like is good. i admit that in different circumstancesif i were a tycoon(business vip),for instance, or bed ridden i might find a telephone essential. but then if i were a taxi-driver i should find a car essential. let me put it another way: there are two things for which the english seem to show particular talent; one is mechanical invention, the other is literature. my own business happens to be with the use of words but i see i must now stop using them. for i have just been handed a slip of paper to say that somebody is waiting to speak to me on the telephone. i think i had better answer it. after all, one never knows, it may be something important.36.the passage is mainly discussing _.a. that we should be strong enough to ignore a phone callb. that important message will reach you sooner or laterc. whether its necessary to answer all phone callsd. whether it is necessary to have a telephone提示:通读全文,尤其是文章的第一段和最后一段可以得出此结论。答案:d37.judging from the passage, who is strong-minded enough to ignore a phone call?a. the author. b.a tycoon.c.a taxi-driver. d. hardly anyone.答案:d 大意理解,文章的第二段第三段可以看出38.according to the passage, the author_.a. thinks the telephone should go out of our lifeb. likes to be different from other peoplec. thinks the telephone is annoyingd. speaks favourably of a telephone提示:文章的第二句就说明了作者的观点,后面又作了进一步的补充说明。答案:c39.in the authors opinion, which of the following is not true?a. nearly everyone has been told a wrong number.b. its necessary for everyone to have a telephone.c. he himself can not decide whether to answer a call.d.a telephone directory may bring in unexpected calls.提示:从文章的第二段得出答案。答案:b阅读理解。(part of yanglans speech in beijings bid for the 2008 olympic games) mr. president, ladies and gentlemen. good afternoon! before i introduce our cultural programs, i want to tell you one thing first about 2008. youre going to have a great time in beijing. many people are fascinated by chinas sport legends(传奇)in history. for example, back to song dynasty, about the 11th century, people started to play a game called cuju, which is regarded as the origin of ancient football. the game was very popular and women were also participating. now, you will understand why our women football team is so good today. . with a concept inspired by the famed silk road, our torch relay will break new ground, traveling from olympia through some of the oldest civilizations known to man-greek, roman, egyptian, byzantine, mesopotamian, persian, arabian, indian and chinese. carrying the message share the peace, share the olympics, the eternal flame will reach new heights as it crosses the himalayas over the worlds highest summit - mount qomolangma, which is known to many of you as mt. everest. in china, the flame will pass through tibet, cross the yangtze and yellow rivers, travel the great wall and visit hong kong, macau, taiwan and the 56 ethnic communities who make up our society. on its journey, the flame will be seen by and inspire more human beings than any previous relay. i am afraid i can not present the whole picture of our cultural programs within such a short period of time. before i end, let me share with you one story. seven hundred years ago, amazed by his incredible edtions of a far away land of great beauty, people asked marco polo whether his stories about china were true. he answered: what i have told you was not even half of what i saw. actually, what we have shown you here today is only a fraction of beijing that awaits you. ladies and gentlemen, i believe that beijing will prove to be a land of wonders to athletes, spectators(观众) and the worldwide television audience alike. come and join us. thank you, mr. president. thank you all.1. in yanglans speech, she mentioned a game called cuju, she implied that _.a. china is the original country of football.b. china is a country with a long history in sports.c. people in china used to play football well.d. women in china are good at football.答案解析:答案为b。本题为细节推理题。杨澜提到的蹴鞠运动出现在第三段,它是作为例子来证明该段的主题句 “many people are fascinated by chinas sport legends in history.” 中国的体育历史悠久,故答案为b。2. mt. everest refers to _.a. a person who is known to many people in the world b. himalayas c. mount qomolangma d. the olympic torch答案解析:答案为c。本题为细节题。由第四段 “ as it crosses the himalayas over the worlds highest summit - mount qomolangma, which is known to many of you as mt. everest.” 可知,mt. everest就是mount qomolangma,故答案为c。3. which of the following is not the promise that china will keep to the world?a. whoever takes p
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025国家电投集团陕西公司招聘(11人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 煤炭技校考试题目及答案
- Quisqualate-CoA-Quisqualate-coenzyme-A-生命科学试剂-MCE
- 2025年启东美术教师真题及答案
- 2025安徽合肥市骨科医院招聘41人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(考点梳理)
- 建设工程施工质量保证与技术审查方案
- 2025湖南中南大学湘雅三医院国家妇产区域医疗中心(建设)生殖医学中心胚胎实验室技术员招聘1人模拟试卷及答案详解(夺冠)
- 建筑施工环境影响评估方案
- 装配式钢结构施工中的精确定位与自动化施工
- 配镜师模拟考试题及答案
- 老旧小区改造监理实施细则
- 礼品售后服务承诺书
- 音乐治疗和心理剧演出你内心的音乐
- 液塑限自动计算程序
- 村卫生室药品管理制度
- 掩耳盗铃儿童故事绘本PPT
- CIED植入围手术期抗凝治疗
- 现代医学实验动物科学和比较医学研究
- 《发现雕塑之美》第4课时《加法与减法的艺术》
- 澳门立法会间接选举制度及其实践
- 1-5年级英语单词
评论
0/150
提交评论