【创新设计 简易通】(江苏专用)高考英语二轮复习 第一部分 知识运用专题专练 专题16 事实细节专题测试.doc_第1页
【创新设计 简易通】(江苏专用)高考英语二轮复习 第一部分 知识运用专题专练 专题16 事实细节专题测试.doc_第2页
【创新设计 简易通】(江苏专用)高考英语二轮复习 第一部分 知识运用专题专练 专题16 事实细节专题测试.doc_第3页
【创新设计 简易通】(江苏专用)高考英语二轮复习 第一部分 知识运用专题专练 专题16 事实细节专题测试.doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第二部分阅读理解专题十六事实细节passage 1(2013山东青岛质检,d)australia has passed regulations that will enable more international students to further their education in the country.the new measures were released by the australian department of tertiary education,skills,jobs and workplace relations in september and will take effect in mid2012.as a result,the student visa application process for overseas students has been simplified,and the deposit(押金)required to study in australia has been reduced.language requirements for overseas students have also been eased.also,overseas students receiving a higher education in australia will be granted a working visa lasting from two to four years after graduation,as long as they meet the basic ielts requirement.“this change will definitely make australia a more attractive destination for chinese students planning to study overseas,” says wang lan,a consultant from education international cooperation group(eic),a beijingbased company that provides services to students wishing to study overseas.however,in the past few years,many of wangs student clients(客户)could not start studies in australia because they did not meet the language requirements,visa processing took a long time and deposit regulations were tough.the change in policy is good news for the parents of students wishing to study in australia,wang says.a 22yearold female student surnamed li,in beijing,who is planning to do her postgraduate studies in australia,learned about the policy change several weeks ago.“according to the previous deposit requirement for my student visa,my family was required to put down 550,000 yuan($86,850)now we only need to prepare 410,000 yuan.this is a relief for my parents,” li says.she also says that the two to four years working visa makes her feel much clearer about her study plans.“i believe several years of working experience abroad will strengthen my competitiveness when i return to china,” she says.gaining a competitive advantage is the major reason for chinese students to study abroad,according to the report by eic.【语篇解读】澳大利亚通过了(相关)条例,简化了海外留学生申请签证的程序,降低了留学押金,并且放松了语言要求,为更多留学生提供了便利条件,受到广大中国留学生的欢迎。1whats the main idea of the passage?alanguage requirements for overseas students have been eased in australia.baustralia is a most attractive place for students in china.caustralia widens the window of opportunity for international students.dmore students will work in australia after their graduation.解析主旨大意题。文章第一段是本文的主旨段,澳大利亚通过了新条例,将使更多的海外学生来此深造,即澳大利亚为国际学生拓宽机遇窗口。答案c2which of the following is not the content of the new regulations?athe student visa application process for overseas students has been simplified.bthe deposit required to study in australia has been reduced.clanguage requirements for overseas students have been more difficult.dafter graduation,some overseas students can get a working visa in australia.解析事实细节题。根据第二段第二句language requirements for overseas students have also been eased.可知c项不符合新条例。答案c3after the new regulations are passed, .amore students will come to australia to workbmore chinese students will choose to live in australiacthe opportunities to work in australia decrease for overseas studentsdmore chinese students will choose to further their education in australia解析推理判断题。根据新条例:简化了海外留学生申请签证的程序,降低了留学押金,并且放松了语言要求等,应更有利于学生学习,而不是工作和生活。故选d项。答案d4how much can lis parents save according to the new regulations?a550,000 yuan.b140,000 yuan.c410,000 yuan.d86,850 yuan.解析事实细节题。由第三段可知,先前学生签证押金是550 000元,现在只需410 000元。答案b5why do many students want to work in australia after their graduation?athe working experience abroad will strengthen their competitiveness.bthey can earn more money in australia.ctheir working experience can make them stay in australia forever.dthey have to do so according to the new regulations.解析推理判断题。根据文章第四段中的i believe several years of working experience abroad will strengthen my competitiveness when i return to china可推断答案为a。答案apassage 2(2013湖北七市联考,d)competition.its a simple word,yet a very complex word that covers many angles when it comes to how gasoline prices are determined.it seems so easy to explain,but dont let that trick youits incredibly difficult to explain and adequately understand.say youre on a sunday afternoon drive,and notice a gas station near you charging $3.50.down the road a few miles,that price could easily be 10 or more cents higher or lower.the question is “how” or “why” is that?think of it this way.are you more likely to get a better deal on a car if there are two similar car dealers next to each other?perhaps,because the dealers are too close.say there is a third similar car dealer miles away.is he going to be at the same level of competition and sell his cars for the same price as the two dealers next to each other?likely not.he may charge more or less.maybe people dont know there are two other dealers down the road.maybe the dealer is almost outside of the city and the land value isnt as high,so his taxes arent as high.these situations do take place at gas stations.and more factors can impact what a station will charge.timing can greatly impact what price a station charges as well!many motorists fail to realize that the price a station pays for gasoline changes daily.if one station gets lucky and buys gas on monday and the cost goes up tuesday,the station that bought gas on monday doesnt necessarily have to raise prices like the station that bought gas on tuesday.maybe the station that got caught buying for a higher price on tuesday will pass that higher cost on by raising its gas price.perhaps the difference is what brand the station isbranded stations usually pay a slightly higher cost for their gasoline.in return for paying a higher cost,those stations are guaranteed first supply in case of emergency situations.independent stations dont pay as much,but arent guaranteed supply.while competition sounds easy to understand,there are always a large number of factors that could influence what one station charges.keep in mind how many variables(变数)there are next time you fill up.【语篇解读】本文作者告诉我们:诸多因素影响着加油站之间油价的不同加油站的地理位置,销售时间,加油站的进油时间,加油站的品牌以及加油站之间的竞争等。6what could be the best title for the passage?ahow competition impacts gas pricesbgas prices go up or downccompetitiona very complex worddwe cant stress enough the need for competition解析主旨大意题。综合全文,文章主要围绕竞争(competition)是如何影响油价而展开叙述,故选a。答案a7the example of car dealers is used to show .acar prices are determined by car dealersblocation is an important factor in pricingcthe quality of service matters mostddealing strategy should be flexible解析推理判断题。根据文章第二段最后两句maybe people dont know there are two other dealers down the road.(也许人们不知道在路上还有两个经销商。)maybe the dealer is almost outside of the city and the land value is

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论