




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第二部分阅读理解专题十八推理判断passage 1(2013湖南,c)its such a happylooking library, painted yellow, decorated with palmtree stickers and sheltered from the florida sun by its own roof.about the size of a microwave oven, its pedestrianfriendly,too, waiting for book lovers next to a sidewalk in palm beach country estates, along the northern boundary of palm beach gardens.its a library built with love.a year ago, shortly after janey henriksen saw a brian williams report about the little free library organization, a wisconsinbased nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available, she announced to her family of four, “thats what were going to do for our spring break!”son austin, now a 10thgrader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox.but janey insisted, and husband peter unwillingly got to work.the 51yearold owner of a ship supply company modified a small wooden house that hed built years earlier for daughter abbies toy horses, and made a door of glass.after adding the librarys final touches(装点), the family hung a signboard on the front, instructing users to “take a book, return a book,”and making the henriksen library, now one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the world, the only little free library in palm beach county.they stocked it with 20 or so books theyd already read, a mix of science fiction, reference titles, novels and kids favorites.“i told them, keep in mind that you might not see it again,” said janey, a stayathome mom.since then, the collection keeps replenishing(补充) itself, thanks to ongoing donations from borrowers.the library now gets an average of five visits a day.the projects best payoff, says peter, are the thankyou notes left behind.“we had no idea in the beginning that it would be so popular.”1in what way is the library “pedestrianfriendly”?ait owns a yellow roof.bit stands near a sidewalk.cit protects book lovers from the sun.dit uses palmtree stickers as decorations.解析细节理解题。根据第一段第二句“.its pedestrianfriendly, too, waiting for book lovers next to a sidewalk in palm beach country estates.”可知这个图书馆位于人行道的附近等待图书爱好者,b选项与此意吻合。答案b2janey got the idea to build a library from .aa visit to brian williamsba spring break with her familyca book sent by one of her neighborsda report on a wisconsinbased organization解析推理判断题。根据第三段中“.a wisconsinbased nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available.”可知janey是受到这个报道的启发,d选项与此意吻合。 答案d3the library was built .aby a ship supply companybon the basis of toy horsesclike a mailboxdwith glass解析细节理解题。根据第四段第一句“son austin, now a 10thgrader,didnt see the point of building a library that resembles a mailbox.”可知定语从句“that resembles a mailbox”修饰的是先行词a library,即“一个类似于邮箱的图书馆”, c选项与此意吻合。答案c4what can we infer about the signboard?ait was made by a user of the library.bit marked a final touch to the library.cit aimed at making the library last long.dit indicated the library was a family property.解析推理判断题。根据第五段第一句中“.instructing users to take a book, return a book,and making the henriksen library, now one of several hundred like it nationwide and among more than 2,500 in the world, the only little free library in palm beach county.”可知在前面加上一个布告板是为了使这个图书馆能够拥有更多的读者,能够跻身国际地位,能够长久,c选项与此意吻合。 答案c5the passage tells us that the users .adonate books to the librarybget paid to collect books for the librarycreceive thankyou notes for using the librarydvisit the library over 5 times on average daily解析推理判断题。根据倒数第二段“since then, the collection keeps replenishing itself, thanks to ongoing donations from borrowers.the library now gets an average of five visits a day.”可知读者捐赠了很多书,a选项与此意吻合。 答案apassage 2(2013山东,c)you cant always predict a heavy rain or remember your umbrella.but designer mikhail belyaev doesnt think that forgetting to check the weather forecast before heading out should result in you getting wet.thats why he created lampbrella,a lamp post with its own rainsensing umbrella.the designer says he came up with the idea after watching people get wet on streets in russia.“once,i was driving on a central saint petersburg street and saw the street lamps lighting up people trying to hide from the rain.i thought it would be appropriate to have a canopy(伞蓬)built into a street lamp.” he said.the lampbrella is a standardlooking street lamp fitted with an umbrella canopy.it has a builtin electric motor which can open or close the umbrella on demand.sensors(传感器)then ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining.in addition to the rain sensor,theres also a 360motion sensor on the fiberglass street lamp which detects whether anyone is using the lampbrella.after three minutes of not being used the canopy is closed.according to the designer,the lampbrella would move at a relatively low speed,so as not to cause harm to the pedestrians.besides,it would be grounded to protect from possible lightning strike.each lampbrella would offer enough shelter for several people.being installed(安装) at 2 metres off the ground,it would only be a danger for the tallest of pedestrians.while there are no plans to take the lampbrella into production,belyaev says he recently introduced his creation to one moscow department,and insists his creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide shelter.【语篇解读】 这是一篇科普文章, 讲述一种置于路灯中以供路人避雨的伞,主要介绍该伞的使用方法及特点。6for what purpose did belyaev create the lampbrella?ato predict a heavy rain.bto check the weather forecast.cto protect people from the rain.dto remind people to take an umbrella.解析细节理解题。题目问的是belyaev创造lampbrella的目的是什么。根据原文第二段第一句话,he came up with.russia,可以看出这个发明是为了防止人们淋雨。答案c7what do we know from belyaevs words in paragraph 2?ahis creation was inspired by an experience.bit rains a lot in the city of saint petersburg.cstreet lamps are protected by canopies.dhe enjoyed taking walks in the rain.解析推理判断题。根据原文第二段,引号部分为作者的亲身经历,由此产生了这个创意,因此答案为a选项。答案a8which of the following shows how the lampbrella works?amotorcanopysensorsbsensorsmotorcanopy cmotorsensorscanopydcanopymotorsensors解析细节理解并排序题。根据原文第三段关键词builtin electric motor以及sensors(传感器),可以先排除a、d选项。伞棚的打开或关闭是先由传感器来接收,然后通过motor来进行操控,因此答案为b选项。答案b9what does paragraph 5 mainly tell us about the lampbrella?aits moving speed.bits appearance.cits installation.dits safety.解析主旨大意题。根据第五段中的关键词so as not to cause harm.以及protect.from.,可知此发明体现了其安全性。答案d10what can be inferred from the last paragraph?athe designer will open a company to promote his product.bthe lampbrella could be put into immediate production.cthe designer is confident that his creation is practical.dthe lampbrella would be put on show in moscow.解析推理判断题。根据原文最后一段,and insists.可以推理判断设计者对他的创意很有信心。答案cpassage 3(2013天津,c)poet william stafford once said that we are defined more by the detours(绕行路)in life than by the narrow road toward goals.i like this image.but it was quite by accident that i discovered the deep meaning of his words.for years we made the long drive from our home in seattle to my parents home in boise in nine hours.we traveled the way most people do:the fastest,shortest, easiest road,especially when i was alone with four noisy,restless kids who hates confinement(限制)and have strong opinions about everything.road trips felt risky,so i would drive fast,stopping only when i had to.we would stick to the freeways and arrive tired.but then banner,our lamb was born.he was rejected by his mama days before our planned trip to boise.i had two choices:leave banner with my husband,or take him with me.my husband made the decision for me.that is how i found myself on the road with four kids,a baby lamb and nothing but my everlasting optimism to see me through.we took the country roads out of necessity.we had to stop every hour,let banner shake out his legs and feed him.the kids chased him and one another.theyd get back in the car breathless and energized,smelling fresh from the cold air.we explored side roads,catching grasshoppers in waisthigh grass.even if we simply looked out of the car windows at baby pigs following their mother,or fish leaping out of the water,it was better than the best ride down the freeway. here was life.and new horizons(见识)we eventually arrived at my parents doorstep astonishingly fresh and full of stories.i grew brave with the trip back home and creative with my disciplining technique.on an empty section of road,everyone started quarreling.i stopped the car,ordered all kids out and told them to meet me up ahead.i parked my car half a mile away and read my book in sweet silence.some road trips are by necessity fast and straight.but that trip with banner opened our eyes to a world available to anyone adventurous enough to wander around and made me realize that a detour may uncover the best part of a journeyand the best part of yourself.11why did the author use to take freeways to her parents home?ait was less time.bit would be faster and safer.cher kids would feel less confined.dshe felt better with other drivers nearby.解析细节理解题。根据第三段可判断选b。答案b12the author stopped regularly on the country roads to .arelax in the fresh air btake a deep breath ctake care of the lamb dlet the kids play with banner解析细节理解题。根据第五段第一句和第三句可判断选c。答案c13what does the author discover from the trip according to paragraph 6?afreeways are where beauty hides. bgetting close to nature adds to the joy of life.cenjoying the beauty of nature benefits ones health.done should follow side roads to watch wild animals.解析推理判断题。根据第六段判断选b。答案b14why did the author ask the kids to get out of the car on their way back home?ato give herself some time to read.bto order some food for them.cto play a game with them. dto let them cool down.解析推理判断题。根据第八段可知在回家的路上孩子们开始争吵;作者就停下车,叫孩子们下车,目的就是要让他们冷静下来。答案d15what could be the best title for the passage?acharm of the detour bthe road to bravery ccreativity out of necessity droad trip and country life解析主旨大意题。文章开头提到detour,最后一段最后一句又提到detour,标题应该体现这一个词,选a。答案a passage 4(2013福建,e)a mentoring(导师制) program is giving life changing opportunities to banbury youth.young inspirations was founded two years ago to provide mentoring sessions for students and unemployed young adults aged 11 to 21.alex goldberg,the programs founder,said:“we set up young inspirations because we wanted to give young people experiences which will potentially be life changing and broaden their outlook.”“we try to create work experience opportunities that will really make a difference to our youth.for example,weve secured internships(实习) with worldfamous firms such as honda.”“at a time of funding cutbacks where schools are finding it more and more difficult to offer this kind of mentoring,it is extremely important that these opportunities are available both to help youth with their school work and grades and to give them opportunities which may help shape their futures.” kieran hepburn,14,is one of a group of banbury youth who has benefited from the program so far.in october the banbury school pupil was accompanied by young inspirations staff to paris where he was an observer at the united nations educational,scientific and cultural organizations (unesco) international youth forum(论坛)the event was held for young people from around the world,to seek their views on how the future of youth and education should look.kieran joined several hundred observers mostly in their 20s and was the only uk school pupil to attend the event.kieran thinks the trip was a life changing experience.“before we left i didnt quite know what to make of it but when we got there we didnt stop,it was amazing,” he said,“we went to three or four hours of debates each day and then did something cultural each afternoon.”the main theme of the forum was how youth can drive change in political and public life.it dealt with issues(问题) such as drug abuse,violence and unemployment.kieran said:“it has really helped me to improve my confidence and social skills as well as my school grades and i was voted most improved pupil at school in august.”the young inspirations mentoring sessions take place each friday in banbury.for details visit .16the young inspirations mentoring program aims to .atrain staff for worldfamous firmsboffer job opportunities to young adultscprovide youth with unique experiencesdequip the unemployed with different skills解析细节理解题。由第三段中的“we set up young inspirations because we wanted to
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年学历类自考普通逻辑-中国古代文学史(一)参考题库含答案解析(5套试卷)
- 2025年学历类自考文学概论-企业经营战略概论参考题库含答案解析(5套试卷)
- 2025年学历类自考教育学(一)-行政组织理论参考题库含答案解析(5套试卷)
- 2025年学历类自考教育学(一)-中国古代文学史(二)参考题库含答案解析(5套试卷)
- 2025年学历类自考政治学概论-财务报表分析(一)参考题库含答案解析(5套试卷)
- 眼科医院测视力课件
- 2025年学历类自考政府经济管理概论-学前教育学参考题库含答案解析(5套试卷)
- 眼睛医疗知识培训课件
- 2025年学历类自考外刊经贸知识选读-学前儿童保育学参考题库含答案解析(5套试卷)
- 2025年学历类自考国际运输与保险-外国文学作品选参考题库含答案解析(5套试卷)
- 2025年4月自考15044马克思主义基本原理概论试题及答案含解析
- 数字证据取证技术-洞察及研究
- (2025)公共基础知识真题库和答案
- 电机学模拟习题(含答案解析)
- 餐饮区域保护合同范本
- 美容院股权分配协议书
- 医院药物使用流程及监控机制
- 绿化工程挂靠合同协议
- 2025年消防设施操作员(中级)职业技能鉴定参考试题库(500题含答案)
- 2025年交管12123驾驶证学法减分题库(含答案)
- ISO27001:2022信息安全管理体系全套文件+表单
评论
0/150
提交评论