




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
能力提升限时训练 阅读理解(推理判断类)+任务型读写(限时25分钟).阅读理解(a)(对应学生用书第127页)(2012合肥一中最后模拟试题)【广告说明类】the british museumlocated in the bloomsbury area of london,the british museum is the location of a national collection of science and art treasures.it first began in 1753 when parliament purchased the collection of sir hans sloane and a collection from sir robert cotton along with sir robert harleys library.first opened to the public in 1759 in montague house,it was later moved to its present location,being built in stages from 1823.the famous reading room was built in 1857 and is now part of the glassed-in great court.the british museum aims to “illuminate the histories of cultures for the benefit of present and future generations”.thus,the number and subject of the exhibits and galleries are vast.ranging from africa,asia,the americas,and europe to ancient egypt,greece,and rome,and back to prehistoric times,they highlight more than just britain.a visit to the museum is a visit through the centuries of mankind and what he has left behind of himself.the 4th to 20th century european art and archaeology collections illustrate cultures of the time.items from the famous anglo-saxon sutton hoo burial are of particular interest.sutton hoo,located in east suffolk,contained 11 barrows(坟墓)and the remains of a saxon ship complete with gold and silver treasures.today the british museum contains one of the most comprehensive collections of art and archaeology in the world.admission:free;charge for special exhibitions.getting there:the main entrance is on great russell st,with an alternate entrance on montague place.bus routes:tottenham court road and gower street: 10,24,29,73,134; southampton row: 68,91,188; new oxford street: 7,8,19,22b,25,38,55,98.1.the purpose of the first paragraph is to .a.honor sir robert cottonb.praise what parliament ever didc.tell the location of the british museumd.tell the brief history of the british museum2.the british museum try to achieve its aim by .a.offering free big exhibitsb.highlighting civilizations of britainc.including collections of different culturesd.presenting prehistoric collections of different cultures3.we can conclude that today sutton hoo .a.is a famous historic siteb.is a famous saxon racec.has become a famous villaged.is still a group good at sailing4.where can readers most probably read the passage?() a.in a travel guidebook.b.on an art website.c.in a history textbook.d.in a geography magazine.语篇解读:本文介绍了大英博物馆。其展品涵盖不同时期不同国家和地区的丰富文化、艺术和考古珍藏品。答案及剖析:1.d推理判断题。根据第一段的大意是简介大英博物馆的历史可知d正确。2.c推理判断题。本段介绍了大英博物馆的展品广泛,涵盖不同时期不同国家和地区的珍藏品,可推知,这是大英博物馆赖以实现其宗旨的强大保障。3.a推理判断题。文中介绍了sutton hoo的地理位置,并说这里有丰富的墓群考古发掘,故可知不是一个民族,而是一个历史遗址。4.a推理判断题。从文章最后的大英博物馆入馆参观的费用情况、入口位置和乘车路线的介绍可知,是为到大英博物馆参观的人提供一些基本信息的介绍,故最可能是a。【疑难词汇解读】1.illuminate v.照亮;照射moonlight illuminated the valley.月光照亮了山谷。2.locate in 坐落于,位于位置the head company decided to locate in qingdao.总公司决定设在青岛。【长难句子分析】located inthe bloomsbury area of london,状语 the britishmuseum主语 is系动词 the location of a national表语collection ofscience and arttreasures.表语大英博物馆位于伦敦的布鲁姆伯利,它聚集了国家科学艺术珍藏品。(b)(对应学生用书第127页)【社会文化类】most people who move to a foreign country or culture may go through some form of culture shock,and its degree is determined by the differences between cultures,the anxiety to adapt to a new culture and the familiarity with a new culture,etc.if you go,for example,to a culture that is far different from your own,youre likely to experience culture shock more sharply than those who move to a new culture knowing the language and the custom of it.it is important to understand and learn how to deal with culture shock if you are to adapt successfully to your new homes cultures.there are four general stages of cultural adjustment,and being aware of them helps you understand that culture shock wont last long.its just a process you are going through rather than a constant situation.the first stage is usually referred to as “the honeymoon stage”.upon arriving in a new environment,youll be interested in the new culture.everything will seem thrilling and everyone will seem friendly and helpful.during this stage you are merely taking in these impressions passively.but it isnt long before the honeymoon stage gives way to the second stage “the withdrawal stage”.the excitement you felt before is gone and problems arise.the language is hard to learn,people are unusual and unpredictable,friends are hard to make,and simple things like shopping and going to the bank are challenges.it is at this stage that you are likely to feel anxious and homesick,and you will probably find yourself complaining about the new culture or country.this is the stage called “culture shock”.at some point,if you can manage it well,youll begin the transition into the next stage,“the recovery stage”,in which youll feel more confident functioning in the new culture.customs and traditions are clearer and easier to understand.at this stage,youll deal with new challenges with humor rather than anxiety.5.according to the passage,culture shock can be .a.dealt with more easily for some peopleb.reduced by learning the language alonec.avoided by knowing adjustment stagesd.got rid of by learning just the custom6.“the honeymoon stage” here refers to .a.the first month after the weddingb.the period of excitementc.the stage of adaptationd.the holiday for a newly-married couple7.which of the following doesnt belong to the second stage?()a.becoming upset.b.missing family.c.feeling confident.d.making complaints.8.what would be probably discussed in the following paragraph?()a.consequences of culture shock.b.challenges in a new country.c.preparations for a new culture.d.the 4th stage of cultural adjustment.语篇解读:对大多数移居国外的人而言,文化冲击使他们面临重重困难。本文介绍了如何适应文化冲击的三个阶段以帮助人们顺利适应国外文化。答案及剖析:5.a推理判断题。根据第一段最后一句可推知,文化冲击对那些了解当地语言和风俗的人来说更容易应对。6.b猜测短语题。根据第三段可推知,“蜜月”阶段指的是“兴奋时期”。另外,下一段中的“the excitement you felt before.”也是线索提示。7.c推理判断题。根据倒数第二段可知,此阶段会对国外生活感到不适应。a、b、d项均符合题意,而c项属于第三个阶段。8.d文章后文题。第二段提到有四个文化适应阶段,随后叙述了the honeymoon stage,the withdrawal stage和the recovery stage三个阶段,因此接下来要讲述的是笫四个阶段。.任务型读写(对应学生用书第128页)(2012淮北一模)阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。several years ago i received a post card from a friend in jackson hole,wyo.,who wrote,“i am skiing with abandon!”i believe he meant he was skiing skillfully,joyfully,peacefully and confidently.although i have no hopes of ever skiing that way,i do dream of living with abandon.i believe that men and women through the ages who have led successful lives have captured these secrets of living life to the fullest.1.have a self you respect.this means having a deep sense of responsibility for your thoughts and actions.it means keeping your word,and being faithful to self,family and work.it means believing in what you do and working hard.it means setting your own standards,and not comparing yourself to others.its not a question of being better than someone elserespect and integrity demand that you be better than you thought you could be.2.turn disappointments into strengths.individuals who live with abandon have discovered that personal trials make them more sensitive and loving,while building character.they have learned that achievements worth remembering are stained (给染色) with the blood of diligence and marked with the scars of disappointment.the pages of history are filled with the heroic stories of men and women who overcame disabilities and difficulties to demonstrate victorious spirits.raise him in extreme poverty,and you have an abraham lincoln.make her blind and deaf,and you have a helen keller.3.enjoy lifes process,not just lifes rewards.we live in a goal-centered society that wants problems solved now.we want three-minute coffee,one-hour dry cleaning,and instant success.but to live with abandon,we must live one day at a time,enjoying the little victories,realizing that life is an endless journey in self-discovery and personal fulfillment.4.become involved in something bigger than yourself.i do not believe you will live happily if you set out to live life for yourself alone.choose a cause bigger than you are and work at it in a spirit of excellence.it will become a part of you as you see your goals through to the end.measure success not by what youve done,but what you could do.title:1. of enjoying lifetipsdetails2.yourselfit means:being very 3. for your thoughts and deeds;keeping your promise,and having faith in yourself,family and work;having 4. in what you do and working hard;setting your own standards instead of comparing yourself to others.turn disappointments into strengthspeople 5. with abandon believe personal trials make them sensitive and loving and are good for 6. character.examples of abraham lincoln and helen keller in history show 7. can be made through diligence.续表tipsdetailsenjoy the 8. of lifepeople are eager to succeed 9. in the present goal-centered society.what we have to do is to enjoy our life journey by discovering ourselves and fulfilling our personalities.set a goal bigger than yourselfliving life for yourself alone wont make you happy.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东华兴银行社会招聘模拟试卷附答案详解(完整版)
- 2025广西柳州市防洪办公室招聘编外人员1人模拟试卷及答案详解(必刷)
- 2025江西赣州市会昌县正源建设有限责任公司招聘劳务派遣人员1人考前自测高频考点模拟试题及1套参考答案详解
- 2025华晋焦煤井下岗位高校毕业生招聘260人(山西)考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 2025河北雄安新区雄县卫健系统招聘专业技术人员71名考前自测高频考点模拟试题及答案详解一套
- 2025年甘肃省平凉市崆峒区人民法院招聘司法辅助人员模拟试卷及一套答案详解
- 2025广东深圳大学人文学院王春景教授博士后招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解参考
- 2025贵州织金翔盛工业发展有限公司面向社会招聘10人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025黑龙江东北林业大学党委学生工作部校内招聘4人模拟试卷及1套参考答案详解
- 2025年蚌埠固镇县新马桥镇招聘村干部4人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 2025年戏剧与影视学专业考研试题及答案
- 口腔诊所污水管理制度
- 2024年注会考试《经济法》真题及答案
- 2025年营养师资格考试试卷及答案
- 无人驾驶生产工艺流程
- 《中华人民共和国公务员法概述》课件
- 2025年上海高考数学重点知识点归纳总结(复习必背)
- 旋转-图形的旋转(省级赛课公开课一等奖)课件-九年级数学新人教版上册
- 第15课明至清中叶的经济和文化(课件)-高一中外历史纲要上(课件教学视频)
- 《中国传统文化》第三章
- 辽宁省抚顺市新抚区2024-2025学年八年级上学期10月月考数学试卷(含答案)
评论
0/150
提交评论