



全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【志鸿优化设计】2016届高考英语一轮复习 module4 carnival考点规范练28(含解析)外研版必修5.阅读理解ain my opinion,halloween is the most misunderstood holiday of the year.i am aware that the word “holiday” implies holy day.unfortunately,most things that people dont understand can become fearful.the biggest misunderstanding about halloween is that it is a day for devil worship.halloween is now celebrated on october 31 as a costume and candy holiday,but those traditions have actual meanings in history.october 31 was celebrated as a holiday with great festivals because it marks the end of the harvest season.it also marks the end of the lighter half of the year and the beginning of the darker half of the year,because the light of the day gets shorter and the dark of the night gets longer.in ancient cultures,this was a really meaningful event.also it is believed that on this day,the veil between the worlds(the dead and the living) is at its thinnest point and that the spirits can most easily pass through it.it is a very special day to honor spirits.many people in ancient times,believing that the dead would walk among us,became fearful and so designed strange costumes to fool the dead,which was where the tradition of halloween costumes came from.besides,because halloween marks the beginning of the darker half of the year,many people saw that as evil and became frightened and therefore had such negative associations with this time of year.halloween,for me,is a deeply personal holiday.it is a time to reflect on the spiritual nature of myself.it is a day to reconnect to the magical things in life,such as how the love that i feel for my grandmother,who passed away over ten years ago,is still as strong now when i think of her as it ever was when i could be with her in person.my husband and i exchanged our wedding vows on halloween because i couldnt think of a more meaningful or romantic day to pledge our love and life to each other.1.in ancient times,people celebrated october 31 because .a.they felt extremely frightened on this dayb.this day marks the end of the harvest seasonc.this day marks the beginning of a new yeard.they thought this day had magic power2.how do people misunderstand halloween nowadays?a.they regard it as a special harvest holiday.b.they think itll bring them bad luck.c.they think the dead will kill them on this day.d.they regard it as a day to worship the devil.3.why did people in ancient times wear strange costumes on halloween?a.to attract peoples attention.b.to threaten the children.c.to fool the dead.d.to cheat others.4.in the authors opinion,halloween is a day to .a.enjoy delicious foodsb.express her love for othersc.recall the wonderful timesd.express regret for her past behaviorbif you are not a big fan of tomatoes,it may be best to keep away from the town of bunol around this time of the year.thats because every year on the last wednesday of august,the normally sleepy spanish town of just 9,000 residents becomes the center stage for the worlds largest food fightthe la tomatina.the roots of the festival could be traced back to the year 1944 when some young people decided to disturb a parade they were not allowed to participate in.they did that by attacking everyone with the first produce they could get from the nearby vegetable vendors(摊贩).luckily for all,it happened to be tomatoes.the kids had so much fun that they kept returning every year and soon other bystanders joined in and a fun festival was born!over the years,the town has turned the food fight into a week-long festival that includes colorful parades,dancing and even fireworks.on the night before it ends,the streets of bunol,spain are lined up with vendors cooking up giant pans of delicious tomato paella(肉菜饭) on wood-burning fires.tourists and locals gather to enjoy the good food and drinks until the early next morning.as the time for the fight draws near,thousands of people flock to the plaza mayor.this year so many people wanted to take part in it that town officials decided to limit the number of people and charge a fee of about $13 usd.after the tomato fight started,within a few minutes the entire town square and the people in it were covered with tomato mush.the festival did not come to an end until every red tomato had been used.5.according to the passage,the la tomatina .a.involves different kinds of fruitsb.is a popular festival all over spainc.occurs yearly on the last wednesday of augustd.attracts 9,000 people to participate in it each year6.what is paragraph 2 mainly about?a.the meaning of the la tomatina.b.the beginning of the la tomatina.c.the purpose of the la tomatina.d.the development of the la tomatina.7.the week-long la tomatina ends with .a.a paradeb.a fightingc.having delicious food and drinkd.dancing around wood-burning fires8.whats the writers purpose in writing the passage?a.to encourage us to travel to spain.b.to introduce a crazy but fun festival.c.to tell us how to have fun with tomatoes.d.to show how people use tomatoes in the world.七选五sure,weve all heard that we should get more sleep.the realities of life often make it become “we should get more sleep later”.1the result is that you wake up the next day feeling like a role of the walking dead.here are four ways you can adjust your biology in order to pay less for staying up.move around.exercising before bed is a sure way to keep awake.thats why you shouldnt do it when you want to go to sleep,and it is also why hitting the gym,or even some fast push-ups can tell your body that its not time for bed.being physically exhausted isnt fun when you are trying to stay up late.2eat more protein.few people think about the fact that the brain and body use a lot more energy when were awake.if you are pulling an all-nighter,youre going to need a lot more food than you are used to eating.3to stay awake,plan to eat larger meals than normal and to eat them more frequently.drink the right stuff.its tempting (诱人的) to switch to sugary caffeine drinks like red bull,but the sugar will lead to a crash.instead,if you want to use caffeine,drink early in the evening so itll wear off by the time you want to sleep.4dont make it worse by drinking sugar.5turn the lights down at night because bright lights keep you awake.for three or four hours after youre exposed to bright white light,your body wont make melatonin,a must for deep sleep.you will sleep better if you turn the lights a little bit down.a.turn the lights off.b.just do enough to get energetic.c.and your body can never bear something like that.d.your brain can use up to 25 percent of your total calories.e.when you stay up late,your blood sugar becomes abnormal.f.there is either more work to be done,or more fun to be had,or both.g.avoid bright lights.书面表达假如你是李华,请你给报社的编辑写一封信,针对最近有关小学阶段学习英语的大讨论表达自己的观点。支持反对1学习任何一门外语都要从娃娃抓起,儿童时期是学习语言的黄金时期小学就学习外语增加了孩子和家长的负担2英语具备很强的实用性很多人将来不需要用英语3英语学习和汉语学习有互通性英语学习冲击了小学生的汉语学习注意:可以全部或部分陈述以上观点,也可以适当发挥。要求:论点明确,逻辑清楚,表达充分连贯,语言准确。词数:100词左右;开头已经为你写好,不计入总词数。dear editor,recently there has been a series of wide-ranging discussions about whether it is necessary for primary school students to learn english.yours,li hua#.【语篇导读】 本文主要介绍了关于万圣节前夕的一些情况。万圣节前夕本身是庆祝丰收的节日,但人们对此存在误解,把10月31日当作“鬼节”来庆祝。作者在文中介绍了其中的缘由。1.b细节理解题。根据第三段第一句可知,在古代,人们庆祝10月31日是因为这一天是收获季节结束的标志,故选b项。2.d细节理解题。根据第二段第一句“the biggest misunderstanding about halloween is that it is a day for devil worship.”可知,人们对万圣节前夕的最大误解是人们认为这一天是来敬拜邪魔的。3.c细节理解题。根据第四段第三句可知,人们穿上怪异的服装是为了欺骗鬼魂。4.c推理判断题。根据最后一段第二、三句可推知,作者认为万圣节前夕是她回忆人生美好时光的时候。【语篇导读】 作者向我们介绍了西班牙布诺尔镇一个疯狂但有趣的节日西红柿节。5.c细节理解题。根据第一段的“thats because every year on the last wednesday of august.”可知答案为c项。6.b主旨大意题。根据第二段的内容可知主要是讲这个节日的起源,故选b项。7.c细节理解题。根据第三段的“on the night before it ends.until the early next morning.”可知这个节日的最后会提供可口食物和饮料。8.b写作意图题。根据文章内容,可知作者主要向我们介绍了西班牙布诺尔镇(bunol)的一个疯狂但有趣的节日西红柿节。故选b项。.1.f2.b3.d4.e5.g.dear editor,recently there has been a series of wide-ranging discussions about whether it i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年旅游地产项目可持续发展与旅游市场拓展策略报告
- 2025年绿色建材研发中心项目环保合规性分析报告
- 2025年纺织服装智能化生产环境监测与安全报告
- 现场交叉作业安全管理
- 现场临电知识培训内容课件
- 2026届黑龙江省七台河市化学高二第一学期期中监测试题含解析
- 2025年公务员考试行测数量关系高频考点专项训练及解析
- 2025年Python二级考试押题试卷 深度剖析版
- 星巴克广告策划案(定稿)
- 民法典护理课件
- 2025重庆对外建设(集团)有限公司招聘41人笔试模拟试题及答案解析
- 2025年四川省成都市中考数学真题(含答案卷)
- 2025至2030年中国泥炭行业市场深度分析及投资战略咨询报告
- 工会帮扶救助课件
- 2025年新高考全国一卷地理试题及答案解析
- 热压罐安全操作规程
- 入职合同里的保密协议竞业协议
- 2025年长沙市中考数学真题(含答案)
- 2025年9月新版劳务用工合同范本(可规避风险)
- 浙江宁波江北区重点达标名校2026届中考三模语文试题含解析
- 2025年高考英语全国一卷真题(含答案)
评论
0/150
提交评论