【状元之路】高中英语 综合质量测评(含解析) 新人教版必修4.doc_第1页
【状元之路】高中英语 综合质量测评(含解析) 新人教版必修4.doc_第2页
【状元之路】高中英语 综合质量测评(含解析) 新人教版必修4.doc_第3页
【状元之路】高中英语 综合质量测评(含解析) 新人教版必修4.doc_第4页
【状元之路】高中英语 综合质量测评(含解析) 新人教版必修4.doc_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

单元测评(六)综合质量测评(时间:90分钟满分:110分)第一部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节语法和词汇知识(共15小题;每小题1分,满分15分)从a、b、c、d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1mrs. smith is a woman of _ few words, but she comes to _ life at once when we talk about cooking.a. /; / b. a; /c. /; the d. a; the答案与解析aa woman of few words“一个沉默寡言的女人”; come to life“恢复生机;活跃起来”。2the population of the community _ not large, but more than 40% of them have received college education.a. was b. isc. were d. are答案与解析bpopulation意为“人口”,作主语时,谓语动词通常用单数形式,且根据后一分句时态可知,前一分句应表示目前的状态,故用一般现在时。3there was a heated _ among the people whether the toppest building should be built in changsha.a. consideration b. campaignc. argument d. permission答案与解析c根据whether the toppest building should be built in changsha可知,他们之间有争论(argument)。consideration“考虑”; campaign“运动;战役”; permission“允许”。4i left a handbag _ 2,000 yuan in the taxi, and it was never to be found again.a. to contain b. containedc. containing d. being contained答案与解析ccontain与其逻辑主语handbag之间是主谓关系,且在此应作后置定语修饰handbag,故选c项。5 paul, do _. have you forgotten the school rules? im sorry.a. conduct b. performc. react d. behave答案与解析dconduct“实施;进行”; perform“执行;表演”; react“反应”; behave“(举止或行为)表现”。由问句的第二句及答语可知,发话者让保罗注意自己的行为,故选d项。6one advantage of living on the top floor is _ you can get a wonderful view of the whole city.a. that b. whetherc. where d. when答案与解析a分析句子结构可知,从句不缺少任何成分,故用that引导表语从句,起连接作用。7lucy will keep her word and carry on with the project _ it means losing a lot of money.a. so that b. as thoughc. now that d. even if答案与解析d主从句之间为让步关系,故用even if。句意:露西会信守诺言,继续这项工程,哪怕这意味着要损失很多钱。8 too much smoking can _ cancer. thanks for your advice. i will give it up.a. lead to b. result fromc. build up d. rely on答案与解析a过量吸烟会引起(lead to)癌症。9_ by angry workers, the boss looked worried.a. to be surrounded b. surroundedc. surrounding d. to surround答案与解析b由by angry workers可知,此处用过去分词短语作状语,相当于when/because he was surrounded .。10professor wang introduced us to a new approach _ foreign language learning at yesterdays meeting.a. with b. aboutc. on d. to答案与解析dapproach作“方法”讲,常与介词to搭配。11my mother always said that when someone was hungry, he wouldnt be _ about what he ate.a. special b. particularc. unusual d. especial答案与解析bbe particular about“对挑剔的”,符合语境。special“专门的;特别的”; unusual“不寻常的;独特的”; especial“特别的;特殊的”。12 shall i open the window to let some fresh air in? no, _a. id rather not to b. id rather you notc. id rather you didnt d. id rather you dont答案与解析cwould rather后的宾语从句中常用一般过去时表示现在或将来的情况。13you will no longer feel lonely once youve made some friends _ you can share your smiles and tears.a. with whom b. for whomc. by whom d. to whom答案与解析a由share可知,在此用with whom引导定语从句,修饰先行词friends。share your smiles and tears with sb.“与某人分享喜怒哀乐”。14what my english teacher gave me was _ just english knowledge. he encouraged me.a. other than b. rather thanc. no more than d. more than答案与解析d由第二句可知,英语老师给“我”的不只是知识,还有鼓励,故用more than,表示“不仅仅”。other than“除了”; rather than“而不是”; no more than“不过;仅仅”。15 my eyes ache. _. you have been surfing the internet the whole night.a. no way b. no wonderc. not necessary d. not really答案与解析b根据语境“整晚在上网”,可知眼疼不足为奇了(no wonder)。no way“不可能;决不;无论如何不”; not necessary“没有必要”; not really“事实上不是”。第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。a long time ago, there was a tiger in the forest. he was the _16_ of the animals. one day the tiger asked a little cat to see _17_ his palace was built. after a few hours, the little cat _18_ and said to the tiger, “my dear king, your _19_ is very large, tall and beautiful.” the tiger was very _20_ to hear that. several _21_ later, the tiger said to a pig, “its been days since the cat saw my palace. now, you go and see it _22_.” but when the pig came back, he said to the tiger, “my dear king, i thought that your palace is beautiful, but it _23_ yourself only.”the tiger was very _24_ when he heard what the pig said. “why are the cats and the pigs _25_ not the same?” he said to _26_. he then asked a camel to go to have a(n) _27_. before long the camel ran back out of breath (气喘吁吁) and said to the tiger, “oh, your palace is too _28_ for you to live in, my king.”the king became very angry when he heard what the camel said. he said to the animals, “maybe somebody of you tells _29_. you three have three ideas. i want to _30_ you.” just at the moment, a fox came out to _31_ the tiger. he asked the tiger himself to go to see it before killing them. the tiger _32_. after he saw the palace himself, he thought that their answers were all _33_. he said to the _34_, “you should remember that to see with your own eyes is more important than only to _35_ others.”16a. brother b. friend c. enemy d. king17a. why b. where c. how d. when18a. came back b. got up c. paid back d. turned up19a. station b. office c. palace d. bed20a. sad b. crazy c. nervous d. happy21a. years b. minutes c. hours d. days22a. no more b. once again c. as usual d. at last23a. suits d. protects c. covers d. helps24a. excited b. interested c. surprised d. tired25a. suggestions b. experiments c. excuses d. answers26a. himself b. them c. it d. yourself27a. seat b. look c. exam d. rest28a. small b. ugly c. dark d. tall29a. news b. messages c. lies d. stories30a. teach b. leave c. hate d. kill31a. praise b. stop c. cheat d. order32a. agreed b. shook c. appeared d. worked33a. strange b. different c. right d. easy34a. plants b. servants c. soldiers d. animals35a. hear b. feel c. taste d. smell答案与解析语篇解读本文由百兽之王老虎建造宫殿的故事说明:耳听为虚,眼见为实。16d下文king有提示:老虎是丛林中的百兽之王。17c由下文large tall and beautiful可知:他让这只猫去看看他的宫殿建造得怎么样。18a几个小时后,小猫就返回来了。come back“回来”。19c上文palace有提示:您的宫殿十分宏伟、漂亮。20d听到小猫说他的宫殿宏伟、漂亮,老虎自然是非常高兴的。21d根据下文its been days可知,这是几天后老虎对小猪说的话。22b距离上次小猫察看他的宫殿已经几天了,所以老虎派小猪再去看一下。once again“再一次”。23a小猪觉得老虎的宫殿很漂亮,但是,它只适合老虎自己住。suit“适合”。24c见下题。25d同一座宫殿,两次察看的结论竟然不一样,所以老虎感到很吃惊。26a从上下文可以推断出,这是老虎在自言自语,即对他自己说话。27b于是他就让骆驼去再看一看。have a look“看一看”。28a从客观事实推断:老虎的房子在骆驼看来是非常狭小的。29c在老虎看来,他们三个中肯定有一个说了谎话。30d下文kill有提示:你们三个竟然有三种描述,所以我要杀了你们。31b这时,一只狐狸走出来阻止了老虎。32a从下文老虎自己去看可知,老虎同意了狐狸的请求。33c当老虎到那里亲眼看了以后,他才发现他的宫殿在猫看来又大又漂亮,在猪看来大小刚好,在骆驼看来相对就小了,所以他们三个的描述都是正确的。34d见下题。35a于是,他就对其他动物(animals)说:“耳听(hear)为虚眼见为实。”第二部分阅读理解(共两节;满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。ai sat at my seat waiting for the school paper to be passed around. i waited anxiously, knowing that once i received it i would know how good a writer i really am.when the paper arrived at my classroom, i nearly knocked down five of my classmates to get to the first paper. with the school paper in my hands, i returned to my seat. about a month earlier, i had handed in one of, what i believed to be, my best stories. i named it symbol of success. the head of the english department at my school, professor cullen, had said that she would include some reviews (评论) of students stories in the latest school paper. professor cullen was known for her rough criticism. impressing her was very hard but i wanted to be the first to do so.i sat at the edge of my seat as i read through the other story reviews. there wasnt one story that got more than three stars. i became calm and wasnt anxious to know my review. it was long after that i heard someone shout out “five stars?! seriously!” from behind me. i turned around and saw the shocked expression of genes face, “peter, your story got five stars!” i couldnt believe what i was hearing. i turned my attention back to my story and saw the five stars at the end of the review that i had not read yet. i looked through the review written by professor cullen. she wrote that i had a gift for story writing.i was proud that i achieved what i thought was impossible. for so long i believed i wasnt as good as i thought i was and that my talent was not enough to cover up my lack of writing skills. but this review proved that i was truly a good writer and that there was a future ahead of me in the field of fiction writing. the review and the five stars meant the world to me. those five stars became the symbol of my success.语篇解读本文为夹叙夹议文。作者写了一篇佳作,得到了卡伦教授的高度评价,这使作者看到了自己的写作天赋,对未来充满了信心。36how did the writer get the school paper?a. his teacher gave it to him first.b. the publisher sent it to him first.c. his friend helped him get the first one.d. he rushed ahead to get the first one by himself.答案与解析d细节理解题。根据第二段第一句“when the paper arrived at my classroom, i nearly knocked down five of my classmates to get to the first paper.”可知,当校报送到教室时,“我”冲上去差点撞倒五个同学,去取得第一份校报。37what can we learn about professor cullen?a. she was very gentle to everyone.b. she seldom praised her students.c. she was very cold to her students.d. she was hated by her students.答案与解析b推理判断题。根据第二段最后一句“professor gullen was known for her rough criticism. impressing her was very hard but i wanted to be the first to do so.”(卡伦教授因令人不快的评论著称,给她留下印象很难,但我想成为第一个做到这一点的人)可知,卡伦教授很少表扬她的学生。38what did professor cullen think of peters story?a. she thought highly of it.b. she thought it was just soso.c. she thought it was extremely bad.d. she doubted if it was written by him.答案与解析a细节理解题。根据第三段最后一句“she wrote that i had a gift for story writing.”可知,卡伦教授高度评价了他的作品。bwelcome to pocono whitewatertheres something fun here at pocono whitewater for every level of adventurer! we have mild to wild whitewater rafting (漂流), family trips, and birdwatching boating. choose one adventure now. its up to you! we have trips available daily. give us a call today!dam release whitewater raftingexperience the best whitewater on the lehigh river! surrounded by forests and mountains, you will enjoy 12 miles and 5 hours of class (等级) whitewater rafting and outstanding scenery. this is a fun and thrilling trip that everyone over the age of 12 can make. while paddling (划桨行进) in the swift water, youll shout and laugh.dam release whitewater rafting rates: individual (over the age of 12) : $61.00 group ( at least 8 persons) : $31.00rates include: all necessary rafting equipment, life jackets, free parking, bus service to/from the river and professional river guides.family style whitewater raftingbring along the whole family this summer and enjoy 8 miles and 5 hours of class i whitewater rafting. mild water of the lehigh river is simply perfect for beginners, school groups, and kids aged 4 and older. this is just perfect for enjoying the passing scenery, kicking your feet over the edge of the raft, or taking a swim in the river!one of the most unique things about this trip is a free riverside barbeque (烧烤)! our workers will cook and serve you a picnic lunch hotdogs, potato salad, fruit, etc. the classic family picnic!family style whitewater rafting rates: adult: $39.00 child (aged 414) : $33.00 group (at least 8 persons) : $30.00rates include: all necessary rafting equipment, life jackets, free parking, bus service to/from theriver, and a barbeque lunch, river guides not included.语篇解读本文是关于漂流运动的广告。39which of the following persons is suitable for dam release whitewater rafting?a. a 4yearold boy. b. a 6yearold girl.c. an 8yearold girl. d. a 14yearold girl.答案与解析d细节理解题。根据“this is a fun and thrilling trip that everyone over the age of 12 can make!”可知,12岁以上的人可以做此项漂流运动,故d项正确。40we can infer that _.a. the higher the class is, the milder the water isb. the lower the class is, the milder the water isc. the higher the class is, the safer the rafting isd. the lower the class is, the faster the rafting is答案与解析b推理判断题。根据“you will enjoy 12 miles and 5 hours of class (等级) .”可知, dam release whitewater rafting的等级为三,适合12岁以上的人,5个小时漂流12英里。根据“enjoy 8 miles and 5 hours of class i whitewater rafting. mild water of the lehigh river is simply perfect for beginners, school groups, and kids aged 4 and older.”可知, family style whitewater rafting的等级为一,适合4岁及以上的人,5个小时漂流8英里。由此可推断:等级越低,水流越缓慢。故选b项。41if ten college students are to participate in the dam release whitewater rafting, how much money will be paid in total?a. $310. b. $330.c. $390. d. $610.答案与解析a数字计算题。根据group (at least 8 persons): $31.00可知,10个大学生可享受团体价,31美元/人,10人共310美元。42family style whitewater rafting is unique in that _.a. it allows people to swim in the riverb. the river water is very cleanc. it provides a barbeque lunch for freed. it offers a free birdwatching activity答案与解析c细节理解题。根据“one of the most unique things about this trip is a free riverside barbeque (烧烤)!”和“serve you a picnic lunch”可知,这项漂流活动提供免费的烧烤午餐。cto us it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains, but actually the umbrella was not invented as protection against the rain. its first use was as a shade against the sun!nobody knows who first invented it, but the umbrella was used in very ancient times. probably the first to use it were the chinese in the 11th century bc.we know that the umbrella was used in ancient egypt and babylon as a sunshade. and there was a strange thing connected with its use: it became a symbol of honor. in the far east in ancient times, the umbrella was allowed to be used only by those in high office.in europe, the greeks were the first to use the umbrella as a sunshade. and the umbrella was commonly used in ancient greece. but it is believed that the first persons in europe to use the umbrella as protection against the rain were the ancient romans.during the middle ages, the use of umbrella practically disappeared. then it appeared again in italy in the late 16th century. and again it was considered as a symbol of power. by 1680, the umbrella appeared in france and later in england.by the 18th century, the umbrella was used against rain throughout most of europe.umbrellas have not changed much in style during all this time, though they have become much lighter in weight. it wasnt until the twentieth century that womens umbrellas began to be made, in a whole variety of colors.语篇解读这是一篇说明文。文章主要介绍了伞最初产生时的用途以及后来的演变。43according to this passage, the umbrella was probably first invented in ancient _.a. china b. egyptc. greece d. rome答案与解析a细节理解题。根据文章第二段第二句“probably the first to use it were the chinese in the 11th century bc.”可判断伞最初是在中国产生的。44which of the following statements is not true about the umbrella?a. no one exactly knows who the inventor of the umbrella was.b. the umbrella was first invented to be used as protection against the sun.c. the umbrella changed much in style in the 18th century.d. in europe, the greeks were the first to use the umbrella as a sunshade.答案与解析c细节理解题。根据文章倒数第一段中“umbrellas have not changed much in style during all this time”可知伞在风格上没有什么变化。45a strange feature of the umbrellas use is that it was used as _.a. protection against rainb. a shade against the sunc. a symbol of honor and powerd. womens decoration (装饰)答案与解析c细节理解题。根据文章第三段第二句“and there was a strange thing connected with its use: it became a symbol of honor.”和最后一句“. only by those in high office.”可判断。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。_46_ if you use it often and in the right ways, you will become a more skilled thinker and your ability to focus will increase. but if you never use your brain, or abuse it with harmful chemicals, your ability to think and learn will decrease. here are some simple ways that may help you._47_dont you feel drained (劳累) after a couple of hours of watching tv? your eyes are sore and tired of being focused on the light box for so long. when you feel like relaxing, try reading a book instead. if youre too tired, listen to some music. when youre with your friends or family, leave the tube off and have a conversation. all of these things use your mind more than television and allow you to relax.exercise.i used to think that id learn more by not exercising and using the time to read a book instead. _48_ it improves productivity (生产力) during the time afterwards. using your body clears your head and creates a wave of energy. afterwards, you can concentrate (专注) more easily.read challenging books.if you want to improve your thinking and writing ability, you should read books that make you focus. reading a classic novel can change your view of the world and will make you think in more elegant english. _49_ reread it when necessary, and youll soon grow accustomed (习惯) to the authors style.early to bed, early to rise._50_ youll be the most energetic if you go to bed early and dont sleep for more than 8 hours. in my experience the early morning hours are the most productive. if you have the opportunity, take a 1020 minute nap (小憩) when you are hit with a wave of drowsiness (睡意)a. take a time to reflect.b. reduce television watching.c. spending some time alone will be helpful.d. your brain needs exercise just like a muscle (肌肉)e. dont be afraid to look up a word if you dont know it.f. nothing makes it harder to concentrate than sleep loss.g. but i realized that time spent exercising always leads to greater learning.答案46.d47.b48.g49.e50.f第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(每

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论