全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【状元之路】2014-2015学年高中英语 语篇提能1 外研版必修2阅读理解amost young people enjoy some form of physical activity. it may be walking, cycling, swimming or in winter, skating or skiing. it may be a game of some forms football, basketball, hockey, golf or tennis. it may be mountaineering.those who have a passion for climbing high and difficult mountains are often looked upon with astonishment. why are men and women willing to suffer cold and hardship, and to take risks on high mountains? this astonishment is caused probably by the difference between mountaineering and other forms of activity to give their leisure (闲暇)mountaineering is a sport and not a game. there are no manmade rules, as there are for such games as golf and football. there are, of course, rules of different kind which it would be dangerous to ignore, but it is this freedom from manmade rules that makes mountaineering attractive to any people. those who climb mountains are free to use their own methods, but the sport requires high mental and physical qualities.a mountain climber continues to improve in skill year after year. a skier is probably past his best by the age of thirty, and most international tennis champions are in their early twenties. but it is not unusual for men of fifty or sixty to climb the highest mountains in the alps. they may take more time than younger men, but they certainly experience equal enjoyment.1what movements are popular among people in winter in the passage?a. soccer and golf. b. skiing and skating.c. cycling and hockey. d. mountaineering.答案与解析b细节理解题。根据文章第一段第二句“. or in winter, skating or skiing”可知b项正确。2the underlined word “passion” in paragraph 2 could best be replaced by _.a. permission b. tensionc. feeling d. attention答案与解析c词义猜测题。根据画线句“人们总吃惊地看着那些喜欢爬高而险峻的山的人们”可知passion表“情感;激情”,故c项正确。3mountaineering is a sport, not a game because _.a. it has manmade rulesb. it is too dangerous for climbersc. it cant bring people joy and leisured. it is free for climbers to use their own methods答案与解析d细节理解题。根据文章第三段所述内容可知d项正确。4what is the best title for the passage?a. mountain climbersb. mountaineeringc. mountaineering is different from golf and footballd. mountaineering is more attractive than other sports答案与解析b标题归纳题。文章围绕mountaineering展开说明,故b项正确。blisa has always been overweight. she wanted to lose weight, not just because she wanted to look more beautiful and healthier, but also because it would make life easier. for example, it was difficult for lisa to find readymade clothes that would fit. she had to ask a tailor to make clothes that were large enough. in school, she needed a special chair which was bigger and stronger than the other chairs. if she went for a walk, she got tired very quickly. she was also unhappy about the way people treated her sometimes. “people look at me and even make fun of me. thats unfair! its true that im overweight, but i dont think people should treat me differently because im big. i cant enjoy having dinner with my friends because im afraid of getting fatter.” her friends and family never made fun of her. they tried to help her instead. they wanted her to be happy and healthy. sometimes when lisa was feeling sad, she didnt want to speak to anyone. but now things are quite different. last month her classmates were preparing for the school art week. someone advised lisa to play the lead role of the proud queen who was tall and fat. lisa agreed and practiced a lot. soon after the play, lisa became the star! she did so well that everybody remembered the proud queen. they stood around her and said “congratulations”to her. she even won the school best actress award for her wonderful performance. now lisa doesnt worry about being fat any more. she believes in the english saying “every_dog_has_its_day.”5how did lisa feel about her weight at first?a. proud. b. worried.c. happy. d. strange.答案与解析b推理判断题。由文章第一段叙述的lisa对于体重的苦恼可知她一开始很担心体重,故b项正确。6why was lisa chosen to play the role of the queen in the play?a. because she was a star.b. because she was fat.c. because she was liked by her classmates.d. because she was the best student in her class.答案与解析b细节理解题。由文章第二段第三句可知b项正确。7what does the underlined sentence “every dog has
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025恒丰银行郑州分行社会招聘10人(公共基础知识)测试题附答案解析
- 2025年湖南长沙市雨花区育新第二小学秋教师招聘(公共基础知识)综合能力测试题附答案解析
- 2025宿州泗县殡仪馆招聘3人(公共基础知识)测试题附答案解析
- 2025年吉林省省直事业单位长春工业大学公开招聘急需紧缺工作人员(2号)考试参考题库带答案解析
- 2025年四川省广元市教师职称考试(理论知识)在线模拟题库及答案
- 2025安徽马鞍山市特种设备监督检验中心招聘编外聘用工作人员2人笔试备考题库附答案解析
- 2025广东深圳华一实验学校诚聘高中化学教师、高中德育主任及宣传干事(公共基础知识)测试题附答案解析
- 2025年人工智能在制造业中的自动化程度评估
- 2025年安徽艺术职业学院高层次人才公开招聘10人考试笔试参考题库及答案解析
- 2025年人工智能在灾难响应中的角色
- 《2025年党务工作基础知识》题库及答案(2025版)
- 【 数学】2025-2026学年北师大版数学七年级上册期末质量检测卷
- 燃气安全生产目标责任书
- 司法鉴定考试题库及答案
- 2025年健康管理师资格考试卷及答案
- 2025至2030西安房地产行业发展分析及发展趋势与投资风险报告
- 2025陕西交控集团社会招聘历年真题库附答案解析
- 协议婚约解除协议书
- 2025-2026学年人教版(新教材)小学信息科技四年级全一册第一学期期末质量检测卷附答案(3套)
- 2026年电镀工(中级)自测试题及答案
- 介入导管室护理管理
评论
0/150
提交评论