免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
昆明2015高考英语阅读理解、完形填空四月自练(13)答案阅读理解 (2014长春模拟)while tofu is a household name in asia, it has still not been completely accepted into the western kitchen. when it arrived in the west, tofu found itself sitting alone in the food playground, ignored by the other kids. and when tofu did make friends, it was only with the open-minded, peace-loving vegetarians sometimes referred to as“hippies”. why is it that such a staple(主要的)ingredient in the east has been subject to(遭受)such discrimination in the west? well, tofu quite literally(简直)missed the boat. tofu originated in china some 2, 000 years ago. but when the europeans first arrived in china they ignored it. while rice was embraced with open arms and brought home with popular acclaim(称赞), tofu followed later and with much less success. growing up in australia i only had a vague notion of what tofu was. it was just last year, when i lived in the dutch town of maastricht, that we were really introduced. in that town, lots of students choose to live in“squats”old run-down factories rented out for very cheap prices. one of these squats holds a“vegan dinner”every monday. in the dishes served there, tofu was a staple and i found that i quite liked it! slowly but surely tofu is becoming accepted into mainstream western cooking circles. in march, the singer justin timberlake dressed up in a tofu suit for a sketch(短剧)on nbcs show saturday night live to promote the silky food. and notable uk food experts such as nigel slater and fuchsia dunlop are singing tofus praises as well. as slater writes in an article published in the guardian, “i think the chinese know what they are talking about and i must give their beloved dou-fu(yet)another chance”. he found that when cooked with chilli, garlic and ginger, tofu was a very welcome guest at his dinner party! 【文章大意】豆腐越来越受西方人的青睐, 它是怎样做到如此受欢迎的呢? 1. when tofu was introduced to the west, it. a. was not accepted, just like riceb. was well-received mostly by hippiesc. was difficult to find things to cook with itd. was viewed as a toy instead of food【解析】选b。细节理解题。由第一段最后一句话可知b为正确答案。2. the phrase“missed the boat”in the second paragraph probably means“”. a. failed to take advantage of an opportunityb. was in the same situationc. experienced a big changed. drew much attention【解析】选a。词义猜测题。上文提到了豆腐在西方遭遇歧视, 而下文又进一步提到了当欧洲人把大米和豆腐先后带到西方时, 大米遇到了优待, 而豆腐则错失良机, 没有那么成功, 所以missed the boat表示“没有利用好机会, 错失良机”, 故选a。3. the first time the author tasted tofu in maastricht, she. a. had already eaten it in australiab. developed a love for itc. felt it was not her cup of tead. found that she had expected too much from it【解析】选b。细节理解题。由第三段最后一句话可知b为正确答案。4. by quoting slater in the last paragraph, the author intends to show. a. it is beneficial to eat tofu now and thenb. a new creative way to cook tofu has been praisedc. tofu is becoming a staple at western dinner partiesd. tofu is becoming popular in the west【解析】选d。推理判断题。最后一段的中心句是该段的首句, 下文以justin timberlake和food experts such as nigel slater and fuchsia dunlop为例来说明豆腐在西方日渐流行, 故答案为d。阅读理解,everyone knows about straight-a studentswe see them frequently in tv situation comedies and in movies like revenge(报复)of the nerdsthey get high grades, all right, but only by becoming dull laborers, their noses always stuck in a bookthey are not good at social communication and look clumsy while doing sportshow, then, do we account for domenica roman or paul melendres?roman is on the tennis team at fairmont senior high schoolshe also sings in the choral group, serves on the student council and is a member of the mathematics societyfor two years she has maintained as in every subjectmelendres, a freshman at the university of new mexico, was student-body president at valley high school in albuquerquehe played soccer and basketball well, exhibited at the science fair, and meanwhile worked as a reporter on a local television stationbeing a speech giver at the graduation ceremony, he achieved straight as in his regular classes, plus bonus points for as in two college-level courseshow do super-achievers like roman and melendres do it? brains arent the only answer“top grades dont always go to the brightest students, ” declares herbert walberg, a professor of education at the university of illinois at chicago, who has conducted major studies on super-achieving students“knowing how to make the most of your innate(天生的)abilities counts for moremuch more”in fact, walberg says, students with high iq sometimes dont do as well as classmates with lower iqfor them, learning comes too easily and they never find out how to get downhard work isnt the whole story, either“its not how long you sit there with the books open, ” said one of the many-a students we interviewed“its what you do while youre sitting” indeed, some of these students actually put in fewer hours of homework time than their lower-scoring classmatesthe kids at the top of the class get there by mastering a few basic techniques that others can readily learn11the underlined word “nerds” can probably be adull bookworms lacking sports and social skillsbsuccessful top students popular with their peerscstudents with certain learning difficultiesdborn leaders crazy about social activities12what can we conclude from the first paragraph?amost tv programs and films are about straight-a studentsbpeople have unfavorable impression on straight-a studentsceveryone knows about straight-a students from tv or filmsdstraight-a students are well admired by people in the society13some students become super-achievers mainly because athey are born cleverer than othersbthey work longer hours at studycthey make full use of their abilitiesdthey know the shortcut to success14what will be talked about after the last paragraph?athe interviews with more studentsbthe role iq plays in learning wellcthe techniques to be better learnersdthe achievements top students make15what can we infer from the passage?aiq is more important than hard work in studybthe brightest students can never get low gradesctop students certainly achieve all-around developmentsdstudents with average iq can become super-achievers【参考答案】1115、a b c c d阅读理解back in the fifteenth century, in a tiny village near nuremberg, lived a family with eighteen childrenin spite of the hopeless condition, two of the children, albrecht durer and albert, had a dreamthey both wanted to pursue their talent for artafter many long discussions, the two boys finally worked out an agreementthey would toss a cointhe loser would go down into the nearby mines and, with his earnings, support his brother who attended the academythen, when that brother who won the toss completed his studies, in four years, he would support the other brother at the academytossing a coin, albrecht durer won and went off to nurembergalbert went down into the dangerous mines and, for the next four years, supported his brother, whose work at the academy was almost an immediate sensation(轰动)by the time he graduated, he had earned considerable fees for his outstanding workswhen the young artist returned to his village, the durer family held a festive dinner to celebrate lbrechts triumphant(胜利的)homecomingalbrecht drank a toast to his beloved brother for the years of sacrifice that had enabled him to complete his dream“and now, albert, blessed brother of mine, now it is your turnnow you can go to nuremberg to look for your dream, and i will take care of you”tears streaming down his pale face, albert sobbed, “nonoit is too late for melooklook at what four years in the mines have done to my hands!the bones in every finger have been broken at least once, and lately i have been suffering from arthritis(关节炎)so badly in my right hand that i cannot even hold a glass to return your toast, much less draw delicate lines with a pen or a brush”to show thanks to albert for all that he had sacrificed, albrecht durer painstakingly drew his brothers injured hands with palms together and thin fingers stretched skywardhe called his powerful drawing simply “hands”, but the entire world almost immediately opened their hearts to his great masterpiece and renamed it “the praying hands”the next time you see a copy of that touching creation, let it be your reminderno one ever makes any success alone!16why did the two brothers work out the agreement?athey were so curious as to make a jokebtheir family couldnt afford the academycone of the brothers was supposed to go into minesdthey wanted to support the other sisters and brothers17the underlined word “whose” in para2 refers to athe durer familys bthe miners calberts dalbrechts18which of the following statements is not true about albrecht durer?ahe began to earn his living after graduationbhe did perfectly well at the academyche wanted his brother to go to the academydhe created great masterpieces19which of the following is the correct order of the story?aalbrecht went to nurembergbalbert supported his brothercthe durer family held a festive dinnerdalbrecht drew his brothers injured handsethe brothers tossed a coinab, a, c, d, e ba, e, c, d, b ce, a, c, b, d de, a, b, c, d20what can we learn from the story?aone can achieve success simply on his ownbany success requires the help of otherscits other people who contribute to ones successdnobody could succeed without good guidance【参考答案】1620、b d a d b完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。it is inevitable(不可避免的) for us to meet failure and success in everyday life. most of us are eager for success and scared of failure. however,no one is always successful 1._ also no one is always a failure. then 2._ to deal with failure and succes
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 鹤壁市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(黄金题型)
- 2026年漳州市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(综合卷)
- 雅安市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(a卷)
- 2026年肇庆市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)有答案详解
- 河源市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及参考答案详解1套
- 台南市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(完整版)
- 喀什地区农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)有完整答案详解
- 2026年台州市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(新)
- 桂林市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)(含答案详解)
- 城口县农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(预热题)
- 2025年广东省中考英语试卷深度评析及2026年备考策略
- 2025至2030年中国智慧实验室建设行业市场运营态势及投资前景研判报告
- 定额〔2025〕1号文-关于发布2018版电力建设工程概预算定额2024年度价格水平调整的通知
- 驯龙高手优质获奖课件
- 安全- 中国移动认证考试L1题库(附答案)
- 广告及宣传用品设计申请单
- 教师职称考试试题
- 2023年云南交投集团招聘笔试题库及答案解析
- GB/T 13275-1991一般用途离心通风机技术条件
- 高效课堂教学模式培训(数学)课件
- 焊接中凝固温度场
评论
0/150
提交评论