辽宁省鞍山市高考英语阅读理解练习(5)(1).doc_第1页
辽宁省鞍山市高考英语阅读理解练习(5)(1).doc_第2页
辽宁省鞍山市高考英语阅读理解练习(5)(1).doc_第3页
辽宁省鞍山市高考英语阅读理解练习(5)(1).doc_第4页
辽宁省鞍山市高考英语阅读理解练习(5)(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014辽宁省鞍山市高考英语阅读理解练习(5)及答案【广东省东莞市2014模拟试题】 when a magazine for high school students asked its readers what life would be like in twenty years, they said: machines would be run by solar power. buildings would rotate(旋转)so they could follow the sun to take maximum advantage of its light and heat. walls would “give light” and “change color with the push of a button.” food would be replaced by pills. school would be taught by electrical impulse(电脉冲)while we sleep. cars would have radar(雷达). does this sound like the year 2000? actually, this article was written in 1958 and the question was, “what will life be like in 1978?the future is much too important to simply guess about, the way the high school students did, so experts are regularly asked to predict accuately. by carefully studying the present, skilled businessmen, scientists, and politicians are supposedly able to figure out in advance what will happen. but can they? one expert on cities wrote: cities of the future would not be crowded, but would have space for farms and fields. people would travel to work in “airbuses”, large all-weather helicopters carrying up to 200 passengers. when a person left the airbus station he could drive a coin-operated car equipped with radar. the radar equipment of cars would make traffic accidents “almost unheard of”. does that sound familiar? if the expert had been accurate it would, because he was writing in 1957. his subject was “the city of 1982”.if the professionals sometimes sound like high school students, its probably because future study is still a new field. but economic forecasting, or predicting what the economy will do, has been around for a long time. it should be accuate, and generally it is. but there have been some big mistakes in the field, too. in early 1929, most forecasters saw an excellent future for the stock market. in october of that year, the stock market had its worst losses ever, ruining thousands of investors who had put their faith in financial foreseers.one forecaster knew that predictions about the future would always be subject to significant error. in 1957, h.j. rand of the rad corporation was asked about the year 2000, “only one thing is certain,” he answered. “children born today will have reached the age of 43.”36. how many examples does the author offer to describe the future life? a. three b. four c. five d. six37. the high school students answers to “what would life be like in 1978?” sound _. a. accurate b. imaginative c. correct d. foolish38. in the second paragraph, the writer gives examples to show _. a. predicting about the future can be done in a humorous way b. no predictions are based on careful research c. experts are always better than others in figuring out what the future will be like d. forecasting the future is not an easy job even for experts in this field39. from the third paragraph we can learn that _. a. economy forecasting is rather a new field b. experts began economy forecasting in 1929 c. the predictions about economic situation caused the investors to lose lots of money d. good, accurate forecasting helped the stock market overcome the difficulties40. h.j.rands prediction about the year 2000 shows that _. a. it is easy to figure out in advance what will happen b. it is difficult to figure out in advance what will happen c. only professionals can figure out in advance what will happen d. very few professionals figure out in advance what will happen【参考答案】3640 bbdcbc42013江苏卷 -aguest servicesfront gate guest services can help you with anything from finding out what time your favourite show starts to purchasing tickets.the guest services location inside front gate also serves as a message centre,lost childrens area and lost and found.canadas wonderland does not offer personalized public paging(传呼)food&drink optionsshops are located throughout canadas wonderland.picnic baskets and coolers are welcome at the shelter located outside wonderland on the north side of our front gate.outside food and drinks are not allowed in the park.bottled water may be brought into the park.atmsatms are located just inside the park beside stroller,locker and wheelchair rentals at the front gate,as well as kidzville(beside guest services),splash works(two locations),and outside thunder run.pet carea pet care facility is located outside our front gate on the south side for a daily fee.water and airconditioned shelters are provided.guests are asked to provide food and exercise.first aidif you need medical assistance,tell any park employee who will call first aid and have them come to your location.stroller,locker and wheelchair rentals stroller, locker and wheelchair rentals are available inside the park at the front gate, beside thrills are wonderlandsmoking policysmoking is not permitted while riding or standing in line for rides or in any of the childrens areas or the water park. smoking is permitted in designated(指定的)areas only. failure to observe all park rules could result in being driven out of the park without refund.56.the leaflet is to inform visitors of the parks_.aadvanced management bthrill performancescentertainment facilities dthoughtful services57a visitor to the park can _arent a stroller outside front gate bask for first aid by thunder runcsmoke in the water park dleave his pet at kidzville【要点综述】 本文是一篇说明文,是加拿大游乐园的旅游指导宣传页。作者通过描述游客服务、饮食选择、atm机服务、宠物的照料、急救、婴儿车、储物柜和轮椅的租用及吸烟的规定等方面,为游客的旅游提供全方位的指导服务。56d细节理解题。文章主要介绍了游乐园的顾客服务,有饮食选择、宠物护理、急救措施等周到的服务,故选d项。57b细节理解题。根据first aid一栏中的信息可知,来园的游客可以要求急救,故选b项。而a项应是在前门内;c项应是在指定的区域可以吸烟,而不是在水上公园;d项中宠物应留在前门外并要求游客提供食物,故a、c和d错。c42013陕西卷 -ajoshua, helmut, and bethlehemmichelle o. donovanisbn 9781462058679life is not easy for nineyearold joshua during world war . because of his familys jewish background, they are sent to live in the concentration camps(集中营). scared and alone, joshua one day makes friends with a little mouse he calls bethlehem who becomes his closest friend.more things in heavenbill bosworthisbn 9780595433582in his more things in heaven, bill bosworth presents the highlights of his 83 years of life, including his trips to india and the study of the writings of several great spiritual leaders.more things in heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experiences.encourage me!inspirational poetrygloria coykendallisbn 9781412027854it is an easytoread collection of poems originally written to encourage in faith and to be a cure for chronic depression(长期抑郁)cure to strengthen identity and purpose.seeking the edgedr. joseph l. roseisbn 9781462031795seeking the edge provides the tools and techniques to find that edge in ones lifedriving readers to achieve success whether in your current job, finding a new job, in education, family, or even hobbies.creation or evolutionmichael ebifeghaisbn 9781450289023were humans created, or did they evolve? how old is the earth? the debate between science and religion continues to be heated. in creation or evolution, michael ebifegha examines these two opposed world views within the structure of empirical(实证的) science.46.who wrote the story about a little boy and a little mouse?abill bosworth. bmichelle o. donovan.cdr. joseph l. rose. dgloria coykendall.47the isbn for the book of poems is_a9781462031795 b9781412027854c9780595433582 d978146205867948what kind of readers will probably like reading more things in heaven?athose who are searching for the meaning of life.bthose who are trying to be spiritual leaders.cthose who study the art of writing.dthose who like traveling abroad.49which of the following books explores the origin of humans?aseeking the edge. bcreation or evolution.cjoshua, helmut, and bethlehem.dmore things in heaven.【要点综述】 本文是一篇广告,介绍了5本书的书名作者isbn(国际标准书号)和内容提要。46b细节理解题。根据第一本书的内容提要的最后一句可知本题选b。47b细节理解题。由encourage me!的isbn号可知本题选b。48a推理判断题。根据本书内容提要中的最后一句可知,本书适合于那些要探索人生的真正含义的读者,选a。49b细节理解题。根据第5本书的书名和内容提要可知本题选b。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【吉林省吉林市2014质量检测】aafter a terrible electrical accident, which caused him to become both blind and deaf, the whole world became completely dark and quiet for robert edwards for almost ten years. the loss of sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life. his family, especially his wife, did their best to tend and comfort him and finally he regained the will to live.one hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his house when a thunderstorm started all at once. he stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning. witnesses thought he was dead but he woke up some 20 minutes later lying face down in muddy water at the base of the tree. he was trembling badly, but when he opened his eyes, he could hardly believe what he saw: a plough and a wall. when mrs. edwards came running up to him, shouting to their neighbors to call for help, he could see her and hear her voice for the first time in nearly ten years. the news of robert regaining his sight and hearing quickly spread, and many doctors came to examine him. most of them said that he regained his sight and hearing from the shock he got from the lightning. however, none of them could give a convincing answer as to why this should have happened. the only reasonable explanation given by one doctor was that, since robert lost his sight and hearing as a result of a sudden shock, perhaps, the only way for him to regain them was by another su

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论