高考英语 阅读理解精英训练题(9).doc_第1页
高考英语 阅读理解精英训练题(9).doc_第2页
高考英语 阅读理解精英训练题(9).doc_第3页
高考英语 阅读理解精英训练题(9).doc_第4页
高考英语 阅读理解精英训练题(9).doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解精英训练题(9)及答案阅读下列短文,从每题所给的选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。ait is obvious that doctors recognize obesity(肥胖) as a health problem. so why is it so hard for them to talk to their patients about it?the results of two surveys, one of primary care physicians and the other of patients, found that while most doctors want to help patients lose weight and think it is their responsibility to do so, they often dont know what to say.“so while doctors may tell patients they are overweight, the conversation often ends there,” said christine c. ferguson, director of the stop obesity alliance. “patients are not told about the possibility of diabetes (a kind of disease),” she said. “and doctors dont feel they have good information to give. they felt that they didnt have adequate tools to address this problem.the lack of dialogue hurts patients, too. the patient survey, of over 1,000 adults, found that most overweight patients dont even know that theyre too heavy. only 39 percent of overweight people surveyed had ever been told by a health care provider that they were overweight.of those who were told they were obese, 90 percent were also told by their doctors to lose weight, the survey found. in fact most have tried to lose weight and may have been successful in the pastand many are still trying, the survey found. and many understand that losing even a small amount of weight can have a positive impact on their health and reduce their risk of obesityrelated diseases like hypertension and diabetes.dr. william bestermann jr., medical director of holston medical group, in kingsport, tenn. , which ranks the 10th in obesity among metropolitan areas in the united states, said the dialogue had to be an ongoing one and could not be dropped after just one mention of the problem. “if youre to be successful with helping your patients lose weight, you have to talk to them at actually every visit about their progress, and find something to encourage them and coach them,” he said.he acknowledged that many doctors tend to be not optimistic.“part of this is that theres this common belief, and doctors are burdened by it, too, that overweight people are weak-willed and just dont have any willpower and are selfindulgent and all that business,” he said. “if you think that way, youre not going to spend time having a productive conversation.”1. what is the stop obesity alliance most probably in paragraph 3?a. an organization of doctors specializing in obesity.b. an organization of patients suffering from obesity.c. a research group that conducts special surveys about overweight people.d. a research group dealing with doctor-patient relationship.2. how many of the patients surveyed have been advised by their doctors to lose weight?a. about 350.b. about 390.c. about 900.d. about 1,000.3. what can be inferred about obesity patients in paragraph 5?a. they are not as hopeless as doctors think they are.b. most of them have tried hard to lose weight, but in vain.c. without their doctors constant coaching, there is little chance of their succeeding in losing weight.d. most of them have just given up their hope of becoming less heavy.4.according to the passage, which factor contributes to the lack of dialogue between doctors and patients?a. most doctors just never think of warning their patients about their weight problem.b. many doctors find it difficult to persuade overweight people to lose weightc. most patients are too weak-willed to do anything about their weight.d. many patients tend not to trust their doctors about their weight problem +x+k5.which of the following is the best title of the passage?a. obesity in the u. s.b. trouble of overweight americans.c. talk more, help better.d. doctors or patients-who to bear more blame?参考答案 baabc 第三部分:阅读理解(共两节,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a(2012三明普高联考)its lucky for young athletes all over the world to get their chance at olympic gold since the international olympic committee(ioc)voted unanimously (一致地) to host the young olympics.the firstever summer youth olympics made their debut(首次亮相) in august of 2010. the 12day competition featured 3,200 kids between the ages of 14 and 18. the first winter youth olympics will be held in 2012 and are expected to attract 1,000 athletes. both games will take place every four years on a regular basis.childhood obesity was listed as one of the reasons for launching the young olympics, ioc president jacques rogge said he hoped the global competitions would inspire young people to get off the couch and get into shape. rogge also admitted that the ioc wished to attract a younger television audience to the formal olympics. in the past years, interest in the games among young people has decreased, with the average age of olympic viewers on the rise.rogge agreed that kids today are more interested in such competitions as the x games, which features such sports as bmx freestyle, surfing on the sea and moto x racing.the olympics have tried to keep up with the competition by adding bmxcrossing cycling(自行车越野赛), skicross and snowboarding to the olympic program. and the ioc is hoping to strengthen its reputation among teens by including skateboarding in the 2012 london olympics.文章大意:为了鼓励青少年多进行体育锻炼,国际奥委会一致同意召开青奥会。56the international olympic committee decided to start the youth olympics in order to_.a. encourage young people to exercise moreb. stress the importance of the olympics c. develop students sense of competitiond. pull in an older audience to the olympics57which of the following is mentioned in the passage?ahow long the winter youth olympics will last.bwhen the winter youth olympics will be held.chow many judges attended the summer youth olympics.dyoung people have lost interest in youth olympics.58the text tells us that_is likely to be added to the 2012 london olympics.a. skateboarding b. snowboarding.c. bmx freestyle. d. ski cross59the main subject of this passage is likely to be_.a. childhood obesity leads to youth olympicsb. the history of different sets of olympicsc. x games are popular among young peopled. the firstever young olympics56答案:a细节理解题。由第三段可知,举办青奥会的目的是鼓励年轻人多锻炼,减少肥胖。57答案:b细节理解题。由第二段第三句话“the first winter youth olympics will be held in 2012 and are expected to attract 1,000 athletes.”可知,b项被提到了。58答案:a细节理解题。由最后一段最后一句话“and the ioc is hoping to strengthen its reputation among teens by including skateboarding in the 2012 london olympics.”可知,skateboarding这一项目可能会被加入2012年伦敦奥运会。59答案:d主旨大意题。由文章大意可知,本文主要讲述了青奥会的有关信息,所以d项符合。其他三项都是细节。 the cultural and natural values of kakadu national park were recognized internationally when the park was placed on the unesco world heritage list. this is an international register of properties that are recognized as having outstanding cultural or natural values of international significance. kakadu is the largest national park in australia and is the second largest national park in the world. kakadu is a biological wonderland, which is almost 8,000 square miles. the wildlife in kakadu national park includes over 280 kinds of birds, 60 kinds of native mammals, 55 kinds of freshwater fish, thousands of insects, and many reptiles, the most famous of which is the salt-water crocodile. all life in the park depends on water.kakadu is not only home to the wildlife but the area is also famous for the longest continuous human culture that exists in the world. aborigines have been living in this area for at least 40,000 years. the descendants(后裔) of these first australians still live in kakadu today. kakadu contains one of the longest continuous records of rock art in the world, with around 5,000 paintings, with rock sites dating back 25,000 years. more than 1,000 sites have been recorded. kakadu has been given double world heritage status by the united nations. it is one of only 17 of the 469 world heritage areas listed for both natural and cultural values.it is australias largest national park, but it isnt just the size that surprises visitorsit is the sense of something very old and grand. creation of the 500 km escarpment (悬崖) began 2,000 million years ago. today those gorges are filled with rainforests, washed by waterfalls. kakadu is one of the worlds special places. it is hard to pick the ideal time to visit kakadu. in the wet season large areas of the park are closed to the public. it would not be possible to enter or exit from the park through the kakadu highway. most of the people there agree that the best time to visit is at the end of the dry season. some areas of kakadu have restricted visiting times, and some are not open to the general public. over 230 000 tourists visit kakadu national park every year. as you enter kakadu national park, you will be required to buy a permit. part of this money is paid to the traditional owners of the land and the rest is given to the repairs of the park.6. why does the author mention so much wildlife in paragraph 1? a. to represent the scene of the nature.b. to attract readers attention. c. to take the wildlife for example. d. to show the value of the park.7. kakadu is given double world heritage status by the united nations because of _. a. the descendants of these first australians still in kakadu today b. the particular environment and the unusual rock art c. the longest continuous human culture that exists in the world d. aborigines living in this area for at least 40,000 years8. the followings are mentioned in the passage except _. a. living things in kakadu b. the escarpment and the gorges c. the history of the park d. the weather of the area9. the underlined word gorges in paragraph 3 means _. a. narrow valleys between hills or mountains b. buildings where cases are determined c. large and open structures for sports events d. places where something is located10. what does the author advise visitors to do when they go to kakadu? a. to get more information about the special place. b. to make a better choice between the wet or dry season. c. not to enter the national park without permission. d. not to go there through the kakadu highway. 参考答案 dbcab (2012泸州一诊)sydney opera house guided walking tourduration: 60 minutes (approx.)location: sydney, australiago behind the scenes listed at the world heritagesydney opera house, one of the worlds “mustsee” attractions.on your onehour guided walking tour of the sydney opera house, youll see what goes on behind the worlds most recognizable sails.youll hear the various stories of the buildings construction, as interesting as any opera story, brought alive by the tours new interactive audiovisual (音视频的) presentation.likely to sell outthe sydney opera house guided tour regularly sells out weeks in advance, so book now to avoid disappointment.the sydney opera house was intended for greatness ever since it opened in 1973, and today it is one of australias most recognizable marks.your guide will bring to life the mysterious stories behind this wonder of architecture and engineering on your onehour tour.youll visit one of the major concert halls in the opera house, where over 1500 performances are staged each year, and lose yourself in the beautiful world of australias wonderful performing arts center.the short onehour tour leaves you with plenty of time in the day free to enjoy yourselves in sydney.tour and pricing optionsclick the link below for a price on your preferred travel date.our pricing is changing with the latest information to make sure you always receive the lowest price possiblewe 100% guarantee (保证)it.your currency (货币) is set to us dollars.click here to change your currency.schedule detailsdeparts (出发): dailydeparture point: sydney opera house information deskdeparture time: tour starts every half hour between 9:00 am and 5:00 pm.(new years eve tours end at 12:00 pm.new years day tours begin at 11:00 am.)return details: returns to the starting pointadditional information: wheelchair accessible, please advise at time of booking if you have limited ability to move around.pricing details for august 2011$ 29.10 (adult); $ 23.37 (child); free (infant)文章大意:本文介绍了澳大利亚悉尼世界文化遗产歌剧院。60what does the tour allow visitors to enjoy?a.the beautiful views of sydney.b.the various stories of the operas.c.the performances in the arts center.d.the buildings wonderful construction.61what can we say about the price of the tour?a.its growing. bits very low. c.its changeable. d.its acceptable.62which is true to visitors according to the text?a.they will get back to where they set out.b.they can change money at the information desk.c.they have to wait for half an hour to start the tour.d.they are free to enjoy other places of interest in sydney.63whats the purpose of the text?a.to guide the visitors.b.to attract visitors to the tour.c.to introduce sydney opera house.d.to explain the onehour walking tour.60答案:d细节理解题。由第一段第三句话“youll hear the various stories of the buildings construction”可知,你会听到该大楼的建设的各种版本的故事。61答案:c细节理解题。由“tour and pricing options”下的第二句话“our pricing is changing.”可知。62答案:a细节理解题。由“schedule details”下“return details: returns to the starting point”可知,游客们会在最后回到出发点。63答案:b推理判断题。由全文内容可知,本文旨在吸引游客到此旅游。3.(201*湖南卷)ca recent study of ancient and modern elephants has come up with the unexpected conclusion that the african elephant is divided into two distinct (不同的) species the discovery was made by researchers at york and harvard universities when they were examining the genetic relationship between the ancient woolly mammoth and mastodon to modern elephantsthe asian elephant, african forest elephant and african savanna elephant once they obtained dna sequences (序列) from two fossils (化石),mammoths and mastodons the team compared them with dna from modern elephants. they found to their amazement that modern forest and savanna elephants are as distinct from each other as asian elephants and mammoths.the scientists used detailed genetic analysis to prove that the african savanna elephants and the african forest elephants have been distinct species for several million years. the divergence of the two species took place around the time of the divergence of asian elephants and woolly mammoths. this result amazed all the scientists.there has long been debate in the scientific community that the two might be separate species but this is the most convincing scientific evidence so far that they are indeed different species. previously, many naturalists believed that african savanna elephants and african forest elephants were two populations of the same species despite the elephants significant size differences. the savanna elephant has an average shoulder height of 3.5metres while the f

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论