免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础精品练习题(21)及答案第三部分:阅读理解(共两节,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a(2012上海春招)the age of unreasoncharles handyin his book the age of unreason professor handy describes the dramatic changes that are taking place in our lives today and warns that we must adapt to these changes if we want to survive in the future. handy believes that in the future less than 50% of the workforce will be employed fulltime by an organization. these fulltime employees will be the qualified professionals, technicians, and managers who are essential to an organization. their working lives will be a lot more demanding than today, but in return they will be wellpaid and they will retire earlier. the rest of the workforce will be selfemployed or will work parttime, providing organizations with the products and services they require on a contract basis. handy forecasts a big increase in the number of working mothers in future and believes there will be a large number of unemployed. handy gives us plenty of figures to worry about. he estimates that by the year 2040, one person in five will retire, and one in ten will be over seventyfive years old. there will be one retiree to every three people of working age, and even more than that in countries such as germany and switzerland, where the proportion will be as much as one to two. retirees will remain healthy and active for longer than they do today and many will live to be a hundred years old, a fact which leads handy to suggest that the term retirement will no longer be appropriate. he suggests the third age is a more appropriate description, since it will be as important a part of our lives as the first age of learning and the second age of working are for us today.文章大意:本文讲述了汉迪教授写的非理性时代一书的简介。56professor handy wrote the book most probably to_.a. warn us of potential social problems in the futureb. predict the leading professions in the coming yearsc. describe the effect of unemployment on societyd. suggest a better term for future retirement答案:a细节理解题。由第一段“.warns that we must adapt to these changes if we want to survive in the future”可知,handy教授写这本书的目的是警告我们:在未来我们必须适应社会变化才能生存。57according to professor handy, the future workforce will_.a. adapt to the changes in retirement easily b. be mainly selfemployedc. have fewer fulltime workers than today d. work on a contract basis答案:c细节理解题。由第二段可知,在未来,全职工人的数目将会比现在少。58from the last paragraph, we learn that about 30 years from now,_.a. the number of retirees will double in many countriesb. ageing will be a common and serious problemc. 10% of the population will live to be 100 years oldd. the third age will be the most important part of our lives答案:b细节理解题。由第三段第二句话“he estimates that by the year 2040, one person in five will retire, and one in ten will be over seventyfive years old.”可知。 reader janet maynard has a lot of young bushes in her garden and is suffering from “watering can elbow”. so for janet and anyone else who doesnt want to waste time, effort and water, here are my top tips for keeping plants refreshed in thirsty times. water in the evening if possible, rather than leaving it till you see things suffer. that way the roots can take up the water in cool soil overnight. violently jetting hoses(皮管)mess up the soil structure and may expose delicate roots. use a rose(喷头)on a can. aim low dont waste water wetting leaves, even though they look pretty and refreshed. the most valuable and easily damaged plants need the most attention, such as newly planted trees, bushes and climbers. remove any water-keeping mulch(护根物)you may have put around the base, then water it thoroughly at least two gallons, slowly. dont aim your can rose at the stem which we all usually tend to do. aim the water in a wide circle so that the whole of the area under the plant is watered. you could even make a channel in the soil right around the plant so that the water is held in place as it soaks(浸透)in. replace the mulch. repeat each week even in showery weather for the first summer. how much water for pots? fill up the gap between the top of the soil and the top of the pot. let the water soak right in and then fill it again. do this daily in hot weather for most summer potted plants. stand pots in saucers(垫盘) it makes a big difference. but remember to check that the plants are not sitting in water for days on end when the weather turns wet. roots will rot. if the fertilizer in pots really dries out, the water may get straight out of the pot without being absorbed. correct this by standing or floating the pot in a bucket of deep water until it sinks and no bubbles rise. a push-button watering can makes for more efficient watering, and recycled water bottles upside down with a needle which has a hole on the end are useful, too, for pots.9.what does the underlined part “watering can elbow” in paragraph 1 most probably mean?a. a certain kind of mental disease b. the extreme thirst for water.c. the power of water. d. tiredness or pain in part of the body.10.which of the following statements is not true according to the passage?a. it would be better to water the plant in the evening than in the morning.b. its necessary to water newly-planted trees once a week in the first summer.c. put potted plants in saucers in case the roots rot in damp weather.d. make sure fertilizer in the pot doesnt dry out, otherwise the water would not be fully absorbed.11.we may easily learn from the passage that _.a. potted plants need to be watered every week even in rainy weather.b. wed better put water on the leaves and stems to keep the plants refreshed.c. its better to use a rose on a can to water than jetting hoses.d. people usually dont want to waste time, effort and water in raising plants.12.what can be the best title of this passage?a. the importance of water in caring for plants b. watering tips and skillsc. how to take care of your plants d. the relationship between plants and water(c) dccb washington (reuters) people who drink two or more sweetened soft drinks a week have a much higher risk of pancreatic cancer (胰腺癌), an unusual but deadly cancer, researchers reported on monday.people who drank mostly fruit juice instead of sodas did not have the same risk, the study of 60,000 people in singapore found.sugar may be to blame but people who drink sweetened sodas regularly often have other poor health habits, said mark pereira of the university of minnesota, who led the study.the high levels of sugar in soft drinks may be increasing the level of insulin(胰岛素)in the body, which we think contributes to pancreatic cancer cell growth, pereira said in a statement.writing in the journal cancer epidemiology, biomarkers & prevention, pereira and colleagues said they followed 60,524 men and women in the singapore chinese health study for 14 years.over that time, 140 of the volunteers developed pancreatic cancer. those who drank two or more soft drinks a week had an 87 percent higher risk of being among those who got pancreatic cancer.pereira said he believed the findings would apply elsewhere.singapore is a wealthy country with excellent healthcare. favorite pastimes(消遣) are eating and shopping, so the findings should apply to other western countries, he said.but susan mayne of the yale cancer center at yale university in connecticut was cautious.although this study found a risk, the finding was based on a relatively small number of cases and it remains unclear whether it is a causal(因果的)connection or not, said mayne, who serves on the board of the journal, which is published by the american association for cancer research.pancreatic cancer is one of the deadliest forms of cancer, with 230,000 cases globally. in the united states, 37,680 people are diagnosed with pancreatic cancer in a year and 34,290 die of it.13. we can infer from pereiras words that _. a. the healthcare in singapore should be greatly improved b. 2 soft drinks a day are considered harmful to health c. sugar might not be the only cause of pancreatic cancer d. 87 out of 140 volunteers developed pancreatic cancer14. how does susan seem to feel about the findings of the study? a. doubtful b. satisfied. c. worried. d. hopeful.15. the best title of the text might be . a. the deadliest forms of cancer b. sugary soft drinks lead to cancer c. a study in university of minnesotad. drink fruit juice instead of sodas参考答案 (d) dbdb(2012苏州五市区调研)haagendazs from europe started in 1989 and is 510 times more expensive than regular ice cream. on price there is no real advantage. however, it adopted a unique marketing strategy, and quickly occupied the market, a top ice cream brand.haagendazs did not set up shops in ordinary supermarkets or grocery stores. haagendazs leisure fashion shops are in busy sections of malls. the layout is carefully planned to create an elegant atmosphere, and sometimes, a flagship(旗舰) store layout will cost several million dollars.compared to other ice cream brands, haagendazs consumers are tightly grouped. it is understood that haagendazs seldom does television advertising. the majority of ads are highly visual impact of the print ads. in particular many advertisements lock those pyramid tip consumers. moreover, as long as the consumer spending 500 yuan to fill in a small form can become their members, these members will be regularly sent advertisements by direct mail. praise of customers is a powerful weapon for haagendazs.there is always much creative ingenuity (独创性) in haagendazs advertising, so it is remembered by the people. initial advertisements such as: “delicious haagendazs, like 24k gold, japan kobe beef, original palm oil, mushroom truffles and chinese ceramics, tiffany africa.what ice cream was waiting for” “love her, let her eat haagendazs” this classic sensational advertisement attracted more numerous haagendazs lovers who become regulars.today, haagendazs has 55 countries in the world with approximately 700 stores with annual sales of more than 1 billion us dollars (about 8.28 billion yuan). haagendazs has become the worlds most popular top ice cream brand. in the united states, its market share is 6.1%, 1% in france, 4.6% in japan, 4% in singapore and 5% in hong kong.determined to take the “qugaohegua” line, haagendazs has combined accurate positioning in the marketplace with dedicated brand goals. this is the real secret of success.文章大意:哈根达斯冰激凌始于1989年,比一般的冰激凌贵五到十倍,但是它因为采取了独到的营销策略,所以很快占领了市场,成为了冰激凌的超级品牌。59which of the following statements about haagendazs is not true according to the passage?a. it is so popular that it can be bought in almost every supermarket.b. you can enjoy yourself both physically and spiritually by eating it.c.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年工程造价咨询实务考试(3D扫描技术在造价复核中的应用)考核试卷
- 2025年化妆品行业品牌营销策略研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年农业行业智能农机装备应用研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年交通行业城市交通智能化技术应用研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年航空航天行业空中交通管理技术研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年网约车平台司机准入审核不严整治考核试卷
- 2025年互联网行业互联网行业数字化转型与平台经济研究报告及未来发展趋势预测
- 2025金融监管法规实务应用考核试卷
- 智能工厂库存优化系统规划与设计考核试卷
- 2025辽宁农业职业技术学院面向社会招聘高层次人才2人(第三批)考试笔试模拟试题及答案解析
- 2024届清华大学强基计划数学学科笔试试题(附答案)
- 雷电预警信息接收和响应制度
- 中国人民解放军空成立纪念日课件模板
- 性与生殖健康讲堂智慧树知到答案2024年湖南中医药大学
- 《公路工程利用建筑垃圾技术规范》
- DL∕T 516-2017 电力调度自动化运行管理规程
- HPV感染与HPV疫苗知识学习培训课件
- 装备油料知识课件
- 1.1我们身边的数据课件教科版高中信息技术必修12
- 压力容器安全附件
- 大数据与财务管理专业-《Python 大数据应用基础课程标准》
评论
0/150
提交评论