




免费预览已结束,剩余8页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解精英训练题(6)及答案阅读理解the board meeting had come to an end. bob started to stand up and knocked into the table, spilling his coffee over his notes. “how embarrassing! i am getting so clumsy in my old age.”everyone had a good laugh, and soon we were all telling stories of our most embarrassing moments. it came around to frank who sat quietly listening to the others. someone said, “come on, frank. tell us your most embarrassing moment.”frank laughed and began to tell us of his childhood. “i grew up in san pedro. my dad was a fisherman, and he loved the sea. he had his own boat, but it was hard making a living on the sea. he worked hard and would stay out until he caught enough to feed the family. not just enough for our family, but also for his mom and dad and the other kids that were still at home.”he looked at us and said, “i wish you could have met my dad. he was a big man, and he was strong from pulling the nets and fighting the seas for his catch. when you got close to him, he smelled like the ocean. he would wear his old canvas, foul-weather coat and his bibbed overalls. his rain hat would be pulled down over his brow. no matter how much my mother washed them, they would still smell of the sea and of fish.”franks voice dropped a bit. “when the weather was bad he would drive me to school. he had this old truck that he used in his fishing business. that truck was older than he was. it would wheeze and rattle down the road. you could hear it coming for blocks. as he would drive toward the school, i would shrink (畏缩) down into the seat hoping to disappear. half the time, he would slam to a stop and the old truck would belch (喷出) a cloud of smoke. he would pull right up in front, and it seemed like everybody would be standing around and watching. then he would lean over and give me a big kiss on the cheek and tell me to be a good boy. it was so embarrassing for me. here, i was twelve years old, and my dad would lean over and kiss me goodbye!”he paused and then went on, “i remember the day i decided i was too old for a goodbye kiss. when we got to the school and came to a stop, he had his usual big smile. he started to lean toward me, but i put my hand up and said, “no, dad.” it was the first time i had ever talked to him that way, and he had this surprised look on his face. i said, “dad, im too old for a goodbye kiss. im too old for any kind of kiss.” my dad looked at me for the longest time, and his eyes started to tear up. then he turned and looked out the windshield. “ youre right,” he said. “ you are a big boy.a man. i wont kiss you anymore.”frank got a funny look on his face, and the tears began to well up in his eyes, as he spoke. “it wasnt long after that when my dad went to sea and never came back. it was a day when most of the fleet (船队) stayed in, but not dad. he had a big family to feed. they found his boat adrift with its nets half in and half out. he must have gotten into a strong wind and was trying to save the nets and the floats.”i looked at frank and saw that tears were running down his cheeks. frank spoke again. “guys, you dont know what i would give to have my dad give me just one more kiss on the cheekto feel his rough old face to smell the ocean on him to feel his arm around my neck. i wish i had been a man then. if i had been a man, i would never have told my dad i was too old for a goodbye kiss.”16. when his father drove him to the school, frank would shrink down into the seat hoping to disappear because _.a. he was ashamed of his fathers old truckb. he thought he was old enough to go to school alonec. he didnt want his schoolmates to see his fatherd. he hated the way his schoolmates stared at his father17. in franks eyes, when his father said “you are a big boy a man.”, he probably felt _.a. disappointedb. hurtc. excitedd. proud18. according to the story we can conclude that franks father _.a. was quite confident in his skills in fishingb. loved his children but hardly expressed itc. seldom gave up faced with challengesd. was full of devotion to his family19. by saying the sentence “i wish i had been a man then”, frank meant _.a. he was fed up with his father kissing him goodbyeb. he deeply regretted what he had done to his fatherc. he was then too young to refuse a goodbye kissd. he hoped that his father would forgive him20. which of the following may be the best title for this passage?a. the smell of the oceanb. we all need lovec. a goodbye kissd. fathers embarrassment参考答案 16-20 abdbc (2012河北省普高质检) in an ideal world, people would not test medicines on animals. such experiments are stressful and sometimes painful for animals, and expensive and timeconsuming for people. yet animal experimentation is still needed to help bridge vast gaps in medical knowledge. that is why there are some 50 to 100 million animals used in research around the world each year.europe, on the whole, has the worlds most restrictive laws on animal experiments. even so, its scientists use some 12 million animals a year, most of them mice and rats, for medical research. official statistics show that just l. 1 million animals are used in research in america each year. but that is misleading. the american authorities do not think mice and rats are worth counting and, as these are the most common laboratory animals, the true figure is much higher. japan and china have even less comprehensive data than americanow europe is reforming the rules governing animal experiments by restricting the number of animals used in labs. alternatives to animal testing, such as using human tissue or computer models, are now strongly recommended. in addition, sharing all research results freely should help to reduce the number of animals for scientific use. at present, scientists often share only the results of successful experiments. if their findings do not fit the hypothesis being tested, the work never sees the light of day. this practice means wasting time, money, and animals lives in endlessly repeating the failed experiments.animal exponentiation has taught humanity a great deal and saved countless lives. it needs to continue, even if that means animals sometimes suffer. europes new measures should eventually both reduce the number of animals used in experiments and improve the way in which scientific research is conducted.64what is the main idea of this passage?a. the success of animal experiments should be ensured.b. ban on the use of animals in the lab should be enforced.c. greater efforts need to be taken to reduce the number of lab animals.d. scientists should be required to share their research results with each other.答案:c主旨大意题。由全文可知,主要讲述我们应该努力减少用动物做实验的数量。65which of the following statements is true about animals used in the lab?aamerica uses only about l1 million lab animals per year.beurope does not use mice and rats as lab animals at all.cbritain does not use as many lab animals as china does.djapan has limited data on the number of lab animals used each year.答案:d细节理解题。由第二段最后一句话“japan and china have even less comprehensive data than america”可知,日本和中国实验用的动物数量很少。66which of the following is mentioned as an alternative to replace animal experiments?a. statistical studies. b. computer models.cdna planted in animals. d. tissue from dead animals.答案:b细节理解题。由第三段第二句话“alternatives to animal testing, such as using human tissue or computer models, are now strongly recommended.”可知,可以用计算机模型或者人体组织替代动物做实验。67what usually happens to unsuccessful animal experiments?a. they are not revealed to the public.b. they are made into teaching materials.c. they are co1lected for future publication.d. they are not removed from the research topic list.答案:a细节理解题。由第三段第四、五两句话“at present, scientists often share only the results of successful experiments. if their findings do not fit the hypothesis being tested, the work never sees the light of day.”可知,科学家只公布成功的实验。 (201*上海卷)(c)human remains of ancient settlements will be reburied and lost to science under a law that threatens research into the history of humans in britain, a group of leading archaeologists(考古学家) says. i a letter addressed to the justice secretary, ken clarke, 40 archaeologists write of their “deep and widespread concern” about the issue. it centers on the law introduced by the ministry of justice in 2008 which requires all human remains unearthed in england and wales to be reburied within two years, regardless of their age. the decision means scientists have too little time to study bones and other human remains of national and cultural significance.“your current requirement that all archaeologically unearthed human remains should be reburied, whether after a standard period of two years or further special extension, is contrary to basic principles of archaeological and scientific research and of museum practice,” they write. the law applies to any pieces of bone uncovered at around 400 dig sites, including the remains of 60 or so bodies found at stonehenge in 2008 that date back to 3,000 bc. archaeologists have been granted a temporary extension to give them more time, but eventually the bones will have to be returned to the ground.the arrangements may result in the waste of future discoveries at sites such as happisburgh in norfolk, where digging is continuing after the discovery of stone tools made by early humans 950,000 years ago. if human remains were found at happisburgh, they would be the oldest in northern europe and the first indication of what this species was. under the current practice of the law those remains would have to be reburied and effectively destroyed.before 2008, guidelines allowed for the proper preservation and study of bones of sufficient age and historical interest, while the burial act 1857 applied to more recent remains. the ministry of justice assured archaeologists two years ago that the law was temporary, but has so far failed to revise it.mike parker pearson, an archaeologist at sheffield university, said: “archaeologists have been extremely patient because we wee led to believe the ministry was sorting out this problem, but we feel that we cannot wait any longer.”the ministry has no guidelines on where or how remains should be reburied, or on what records should be kept.72. according to the passage, scientists are unhappy with the law mainly because _.a. it is only a temporary measure on the human remainsb. it is unreasonable and thus destructive to scientific researchc. it was introduced by the government without their knowledged. it is vague about where and how to rebury human remains73. which of the following statements is true according to the passage?a. temporary extension of two years will guarantee scientists enough time.b. human remains of the oldest species wee dug out at happisburgh.c. human remains will have to be reburied despite the extension of time.d. scientists have been warned that the law can hardly be changed.74. what can be inferred about the british law governing human remains?a. the ministry of justice did not intend it to protect human remains.b. the burial act 1857 only applied to remains uncovered before 1857.c. the law on human remains hasnt changed in recent decades.d. the ministry of justice has not done enough about the law.75. which of the following might be the best title of the passage?a. new discoveries should be reburied, the government demands.b. research time should be extended, scientists require.c. law on human remains needs thorough discussion, authorities say.d. law could bury ancient secrets for ever, archaeologists warn.【答案】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项.aheres a familiar version of the boy-meets-girl situation. a young man has at last plucked up courage to invite a dazzling young lady out to dinner. she has accepted his invitation and he is overjoyed. he is determined to take her to the best restaurant in town, even if it means that he will have to live on memories and hopes during the month to come. when they get to the restaurant, he discovers that this beautiful creature is on a diet. she mustnt eat this and she mustnt drink that. oh, but of course, she doesnt want to spoil his enjoyment. let him by all means eat as much fattening food as he wants: its the surest way to an early grave. they spend a truly memorable evening together and never see each other again.what a miserable lot dieters are! you can always recognize them from the sour expression on their faces. they spend most of their time turning their noses up at food. they are forever consulting calorie charts; gazing at themselves in mirrors; and leaping on to weighing-machines in the bathroom. they spend a lifetime fighting a losing battle against spreading hips, bigger tummies(肚子) and double chins. some declare all-out war on fat. mere dieting is not enough. they exhaust themselves doing exercises, sweating in sauna baths, being massaged by weird machines. the really wealthy pay vast sums for “health cures”. for two weeks they can enter a nature clinic and be starved to death for a hundred dollars a week. dont think its only the middle-aged who go in for these fashions either. many of these bright young things you see are living on nothing but air, water and the goodwill of god.dieters undertake to starve themselves of their own free will; so why are they so miserable? well, for one thing, theyre always hungry. you cant be hungry and happy at the same time. all the horrible foods they eat leave them permanently dissatisfied. “wonderfood is a complete food”, the advertisement says. “just dissolve(溶解) a teaspoonful in water”. a complete food it may be, but not quite as complete as a juicy steak. and, of course, theyre always miserable because they feel so guilty. hunger just proves too much for them and in the end they may rush to eat five huge cream cakes at a time. and who can blame them? at least three times a day they are exposed to temptation. what torture(折磨) it is always watching others swallowing piles of mouth-watering food while you only have a water biscuit and sip unsweetened lemon juice!whats all this torture for? saintly people keep themselves away from food to achieve a state of grace. unsaintly people do so to achieve a state of misery. it will be a great day when all the dieters in the world abandon their slimming courses; when they hold out their plates and demand second helpings!1.which of the following would the writer most probably agree with?a. new ways of controlling weight are needed.b. we should all have second helpings and grow fat.c. many diseases are connected with overweight.d. trying to be slim is not an excuse for suffering.2. how did the boy and the girl most probably feel after the night?a. excited.b. awkward.c. nervous.d. hurt.3.according to the writer, which of the following are all typical dieters? weighs himself three times a day eats five huge cream cakes at a time always checks calorie charts has expensive yet nutritious meals every week has big tummies and double chins takes sauna bathsa. b. c. d. 4. why might the boy have to live on memories and hopes during the month to come (paragraph 1)?a. he knew they would have a wonderful night.b. he knew theres no hope of seeing the girl again.c. he knew they would meet again and share the good memories.d. he knew he would have no living expense for the next month. 5.what is the writers attitude towards diet?a. supportive .b. critical.c. doubtful.d. uninterested.参考答案1-5 dbcdb(2012延边州质检)can dogs and cats live in perfect harmony in the same home? people who are thinking about adopting a dog as a friend for their cats are worried that they will fight. a recent research has found a new recipe of success. according to the study, if the cat is adopted before the dog, and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats, a year for dogs), it is highly probable that the two pets will get along swimmingly. twothirds of the homes interviewed reported a positive relationship between their cat and dog.however, it wasnt all sweetness and light. there was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes, while aggression and fighting were observed in 10% of the homes. one reason for this is probably that some of their body signals were just opposite. for example, when a cat turns its head away it signals aggression, while a dog doing the same signals submission(恭维)in homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behavior. they are learning how to talk each others language. it is a surprise that cats can learn how to talk dog, and dogs can learn how to talk catwhats interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence. they can learn to read each others body signals, suggesting that the two may have more in common than we preciously suspected. once familiar with each others presence and body language, cats and dogs can play together, greet each other nose to nose, and enjoy sleeping together in the sofa. they can easily share the same water bowl and in some cases groom(梳理) each other.the significance of this research on cats and dogs may go beyond petsto people who dont get along, including neighbors, colleagues at work, and even world superpowers. if cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.文章大意:本文是一篇说明文。通过科学研究表明猫和狗在一定的情况下是能够和平相处的。如果先收养猫并且猫不到6个,狗不到一年,他们就能顺利地和平相处。通过观察他们不能和平相处的原因是他们之间误解了彼此的身势语而造
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 广东省普宁市广太中学九年级上学期语文第二次阶段考试试卷(含答案)
- 2025年安全官考试及答案
- 2025年vfp考试理论试题及答案
- 城镇危房拆除方案范本
- 流动摊位 促销方案范本
- 电梯梯子维修方案范本
- 商务谈判方案范本
- 美国太阳能发电施工方案
- 河南申论考试真题及答案
- 2025年湖州吴兴区医疗卫生单位公开招聘编外工作人员30人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 儿童入园(所)健康检查表
- (正式版)JBT 14581-2024 阀门用弹簧蓄能密封圈
- (高清版)DZT 0334-2020 石油天然气探明储量报告编写规范
- 幼儿园-消毒工作流程图
- 电缆修理工安全生产责任制
- 拼音拼读音节带声调完全版
- 2024被动式超低能耗(居住)绿色建筑节能设计标准
- 某桥梁箱涵、箱通工程监理细则
- 中铝中州矿业有限公司禹州市方山铝土矿矿山地质环境保护和土地复垦方案
- 【教案】圆锥曲线光学性质的数学原理及应用教学设计人教A版(2019)选择性必修第一册
- 2021年12月12日河北省直机关遴选公务员笔试真题及答案解析
评论
0/150
提交评论